Кралски работи и клюки - юли 2019

• 150 122
  • 3 315
  •   1
Отговори
# 2 910
Сигурно са открити тетрадки с рецепти, дневници и пр. Иначе не знам как биха се знаели такива подробности за храненето и например.😀
А, че има слухове и измислици, има. Като онова с пастите на Мари-Антоанет. Май не го беше казвала наистина или поне не се знае със сигурност.😂

papi6, много си прилича с другата сестра.

# 2 911
Да, нали някой беше писал, че е пълно с дневниците и тетрадките, които са попълвали всеки ден- за килограмите, обиколката на талията, упражненията и разходките, падналите косми и т.н.
Виктория и тя е попълвала - мислите си за децата, майчинството, любовите си и т.н.
Като са нямали други забавления - всичко е документирано.
След години може да изкочат дневниците на Мегън и Кейт.. .

# 2 912
То идеята на корсета е именно да направи талията тънка, такава е била модата, всички са се пристягали. Някъде бях чела, че от това страдат белите дробове, защото не са можели да дишат пълноценно, ребрата и други вътрешни органи, които буквално са се размествали, заради прекалено стегнатия корсет. Дамите не са могли дори да забързат крачка без да се задъхат, а за бягане и дума не е можело да става; благодарение на корсета лесно са припадали и затова са носили в себе си ароматни соли или амоняк (не помня точно). Припадъците обаче се възприемали като нещо женствено и привлекателно Joy На практика корсетът е приличал на клетка. Ако някой е чел ,,Отнесени от вихъра,, там перфектно е описано, а и действието на романа се развива през 1860 и някоя.

# 2 913
Някои от аристократките сигурно са се пристягали повече от необходимото, но обикновените жени с реална работа за вършене едва ли са си позволявали този "лукс" - тънка талия. 😃

# 2 914
И корсетът и високите токчета са все мъжки изобретения. Сутиенът също, ако не се лъжа. Целта е била жената да се чувства свита, сдръжана, крехка и зависима от "силния" пол. Да не може да бърза и да прави големи крачки - да бъде ограничена. Не случайно феминистките тотално се разграничават от този образ и свалят сутиените и приемат по-мъжки образ. То си е в естествения ред на нещата, векове наред е налаган един облик на жената и в един момент той се пропуква и везните се накланят на другата крайност.

Мами и Скарлет са култови и във филма.

# 2 915
Винаги съм си мислила, че корсета се е появил именно заради удобството на жената и след това мода, силуети и т.н. Имало е и мъжки корсети.😃
А токчетата са се носили първо от мъже, после от жени. Аристократи разбира се.😄

# 2 916
Ха, а пък аз харесвам Рет, а донякъде и Мелани, но най-вече от книгата, макар, че филмът си е класика Hearts
И корсетът и високите токчета са все мъжки изобретения. Сутиенът също, ако не се лъжа. Целта е била жената да се чувства свита, сдръжана, крехка и зависима от "силния" пол. Да не може да бърза и да прави големи крачки - да бъде ограничена. Не случайно феминистките тотално се разграничават от този образ и свалят сутиените и приемат по-мъжки образ. То си е в естествения ред на нещата, векове наред е налаган един облик на жената и в един момент той се пропуква и везните се накланят на другата крайност.

Мами и Скарлет са култови и във филма.

# 2 917
Една от причините, модата в днешно време да е такава, каквото е, е именно корсетът. Френският дизайнер Поул Поаре се счита за бащата на днешната мода. Основава си нещо като първата дизайнерска къща. По онова време е имало само шивачи. Дрехите, които правил били много свободни и удобни. Става така известен, защото жените не искали вече да носят корсети, били неудобни, а модата при мъжете почти не била променяна  дълго време.
Поаре заминава на фронта Първата световна, през това време изгрява звездата на Шанел и когато се връща обявява фалит. Жена му го напуска(тя е била нещо като негова муза) и умира сам, нежелан и в мизерия.

# 2 918
Да, нали някой беше писал, че е пълно с дневниците и тетрадките, които са попълвали всеки ден- за килограмите, обиколката на талията, упражненията и разходките, падналите косми и т.н
Да, в Шонбрун(където не дават да се правят снимки) има кантар в dressing room-а си и там има записки за твглото.

# 2 919
Столчето дали е тоалетната?
Сиси, не мога да я определя за красива. А скрита за ветрилото ми е леко психо.

# 2 920
Не, столчето трябва да си е столче.
Аз като ходих си спомням, че до гардеробната (dressing room) беше банята. Големичка, с тоалетна и вана.😃

# 2 921
Ама столчето има дръжка на мястото за сядане.

# 2 922
За това конкретно не си спомням, но мъжа й до неговата спалня си имаше направена истинска тоалетна.
Най-много ме впечатли че са електрифицирали целия дворец през 1907.

# 2 923
  • Sydney
Поносимо - 15 страници, изчетох...

Джордж е хубаво дете Simple Smile

Чарли и Камила имаха поява тая седмица, както и Хари, сам...

Летисия с розово:

https://www.instagram.com/p/B0RmURsnVE9/?igshid=1x8s3ejrq5a7q

# 2 924
Ама столчето има дръжка на мястото за сядане.
Може и гърне да е или нещо за което не се сещаме🤔, но съм сигурна, че отделно имаше баня с тоалетна.

Кейт и Уил ще имат ангажимент скоро:
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 15:31 от EsmeWeatherwax

Общи условия

Активация на акаунт