Лидл 129 - Юлско-ваучерна (отново)

• 93 142
  • 1 457
  •   1
Отговори
# 1 155
От новата брошура не си харесах нищо, за радост на портмонето ми.  Grinning
Пейката я имам. Наистина е много хубава, препоръчвам.
Скрит текст:
Искам да споделя нещо с вас, както и да си сверя часовника - може пък и да е невежество от моя страна.
Онзи ден си купих поредните череши, които по принцип много харесвам, въпреки цената. В случая не бяха от най-сладките, но както и да е. Притесни ме следното. Измих ги, но понеже бяха топли реших да ги оставя накиснати в студена вода за да се охладят малко. За съжаление съм се отнесла и съм ги забравила във водата за няколко часа. Изненадата ми е от това, че ги намерих целите напукани и избелели. Бяха станали на розови петънца, а водата се беше оцветила в розово. Shocked
Вкусът им ми се стори доста химичен и блудкав, но това може и да е внушение... Разбира се, че ги изхвърлих. Вече съм си тълпила, че са обработвани с нещо и не можах да се накарам да ги консумирам.
Това нормално ли е? Thinking
Щом са се спукали, то е нормално да са пуснали сок във водата и съответно тя да се оцвети. Възможно е да се е получило гниене и от там да станали и петната. Колко време са стояли във вода?

# 1 156
лъскавите лимони портокали грейпфрути също ги мажеха с нещо. общо взето незнанието е блаженство както се казва

# 1 157
Да, нормално е за черешите. Точно така се държат черешите от черешата ни в двора, ако реша да ги изкисвам във вода - напукват се и им изтича сока.

# 1 158
Здравейте, има ли някой с отзиви за шевната машина?

# 1 159
  • Варна
Да, нормално е за черешите. Точно така се държат черешите от черешата ни в двора, ако реша да ги изкисвам във вода - напукват се и им изтича сока.
Ми много ясно... Колкото по-узрели са, толкова по-бързо ще се случи. За оцветяването на водата да не говорим Joy

# 1 160
  • Пловдив
Сефте чувам това за напукването  newsm78 аз съм киснела, ама да излязат червейчета/ако има, де/ и не съм видяла такова пукане е белене...
Но...сега незнам да има нещо по магазините, което да не обработват.
Па и кое време е за череши...а?  Laughing

# 1 161
Е, за някои не е ясно, питат хората, хайде сега да ги осмеем...

# 1 162
  • Варна
Ми смешно ми е, какво странно има при нараняване на череша тя да пусне розов сок? Ако не бяха пуснали щеше вече да е странно.

# 1 163
Може да е странно за някого, че водата е "нараняваща" за черешата, т.е. че черешата "пие" от водата и се спуква. 

# 1 164
Компот е станало 😃

# 1 165
лъскавите лимони портокали грейпфрути също ги мажеха с нещо. общо взето незнанието е блаженство както се казва
В сезона на цитрусите до ценовите им табели има и табела с инфо от сорта, че кората на тези плодове не се препоръчва за консумация. Цяла зима си имаше инфо, пък и пролетта.

# 1 166
В сезона на цитрусите до ценовите им табели има и табела с инфо от сорта, че кората на тези плодове не се препоръчва за консумация. Цяла зима си имаше инфо, пък и пролетта.

Не съм се заглеждала, но това отнася ли се и за био лимоните?

# 1 167

Не съм се заглеждала, но това отнася ли се и за био лимоните?

не.

# 1 168
  • София
Някой питаше назад - 3-4 часа са били накиснати черешите във вода. Цветът им се промени. Станаха розови, почти бели. Трябваше да ги снимам.
П.с. Не намирам за срамно, когато нещо не ти е ясно да попиташ.

# 1 169
  • София
Някой питаше назад - 3-4 часа са били накиснати черешите във вода. Цветът им се промени. Станаха розови, почти бели. Трябваше да ги снимам.
П.с. Не намирам за срамно, когато нещо не ти е ясно да попиташ.
Не, не е нормално, киснала съм така плодове , череши и вишни и не са се променяли. Защо така са се изменили не мога да кажа, не зная.

Общи условия

Активация на акаунт