Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 8 / Юли 2019

• 193 107
  • 3 928
  •   1
Отговори
# 3 585
Да бъдем човеци в ежедневието в реалния свят за мен лично е много по-важно от това дали ще любопитстваш за нечий бизнес или не.
Ако някой може да ми обясни какво толкова ти носи това да снимаш дори и част от личния си живот в интернет, без да изкарваш пари от това, ще съм благодарна. За мен е форма на компенсация, на желание за внимание и одобрение - вижте ме, мене има кой да ме обича.
Не визирам никого конкретно, а питам по принцип. Дали ИГ, ФБ.. явно, че нещо получаваш. Само че в тоя живот за да получиш, трябва да дадеш. В случая даваш поле за всякакви хора да дават всякакви коментари за личния ти живот.
За Ани - не помня вече какво беше обяснила, но на мен ми беше достатъчно. Трябва да се ровя пак, но не виждам смисъл. Дали е веган или не, пак не ме засяга. Тя е от тези хора, които ти я приятно да гледаш и просто се кефиш. Дали лъже мен лично не ме вълнува. Но всеки е в правото си да се рови и да я пита. Мен не ме интересува.

# 3 586
Спокойнто, момчетата от не-знам-си-коре районно ще оправят нещата. Само изхвърли спиралите после и пази картите памет.
Смятам, че даже и за децата е по-безобидно да гледат Стефи от порасналите влогъри пред Ивана, Валери, Пепе и групичката, ядяща храна в цветовете на дъгата.

# 3 587
  • Пеликания
Голяма реклама последните дни на тоя сладолед от Lidl Grinning
Аз го харесвам този сладолед, но ако не съм го пробвала не бих си го взела само заради рекламата

# 3 588

Цитат
И само да вмъкна не мисля, че тя точно трябва да се притеснява кое дете ще се сдуха не можейки да си позволи скъпа козметика. Не е с детска аудитория или със съдържание, което привлича такава.

Стефи има 12,500 последователи в ИГ. Не мисля ,че всички тези хора си купуват шанел на ежедневно.
Факт ,че не цели детска аудитория, но все пак има не малък процент точно такава, достигната по естествен път.

Е дай сега да я направим отговорна за шепата деца, която я следва? И понеже някой няма Шанел тя да се чувства виновна, че има. Стига глупости всеки си има глава на раменете да разсъждава, а децата родители да ги възпитават. Един път не се е изфукала, натъртила колко неуморно се труди, какво, колко и как работи. Нито е тръгнала да прави видеа за бюджети и да ръси мантри на кило, че с позитивно мислене всичко се постига.

# 3 589
  • София
Това със синьото Стефи ли беше?
Ако да, все пак да отговоря. ИР е болестно състояние, да, отключва се и от стрес, има предразположеност, но аз не познавам човек, отключил го само от тези две неща. Аз, примерно, също не ям банички и торти, но пиех напитки. Мисълта ми е, че всеки си носи някаква отговорност за част от състоянието си и ако забелязваш в последния пост съм обобщила, че хората, които не я поемат, не стават за мен, не съм казала Стефка не става, тъй като не те следя внимателно. Благодаря ти за умерения тон, това, че работиш еди- къде си, не променя фактите, че си умерен човек. За другото си оставам зад думите- хубаво е да се вземеш в ръце, похвално дори, просто не е моят вид "постижение."

П.П. Аз също не знаех, че е семеен бизнес, мислех, че е някой бранд мениджър в хубава компания. Така ми звуечеше Joy

# 3 590
Kate82, да ровиш за нечии родители Е да бъдеш "човек в реалния свят". Човек си не само към близките си, към тях е лесно. Човек си, когато си коректен към непознати. Хората не се делят на "добри онлайн" и "добри в реалния живот". Или си добър, коректен, разсъдлив и непривърженик на двойни стандарти, или не си.

Цитат
И само да вмъкна не мисля, че тя точно трябва да се притеснява кое дете ще се сдуха не можейки да си позволи скъпа козметика. Не е с детска аудитория или със съдържание, което привлича такава.

Стефи има 12,500 последователи в ИГ. Не мисля ,че всички тези хора си купуват шанел на ежедневно.
Факт ,че не цели детска аудитория, но все пак има не малък процент точно такава, достигната по естествен път.

Не сме в началното училище, когато майките ни ни учеха да не парадираме, защото другото детенце можело да няма възможност - било то със скъпи химикалки, обувки или с какво ни има в сандвичите.
Ако те дразни, че някой има повече, не го гледай. Но да искаш да не ти го показва, щото ти се дразниш, е абсолютно снемане на отговорността от собствените плещи. Никой никому не е длъжен.
Още повече, че Стефи като цяло показва високия клас козметика, тоест по темата отъждествяване с аудиторията няма конфликт.  

# 3 591
Искам само да кажа, че първото видео на Стефи, което гледах беше с Борко и как той я гримира. Супер мили, усмихнати и забавни хора. Смях се със сълзи. Жената се бори с килограмите, изглежда чудесно, има страхотна кожа, за която благородно завиждам, готви фантастично и съм сигурна, че е прекрасна половинка и домакиня. Има възможности, които аз нямам например, но слабо ме вълнува дали продава вода или прави сметки. Важното е че се старае и дава всичко от себе си. Може да качва рядко, но е качествено съдържание, а не пластмасови торти на пикник. Ми 100000000 пъти ще предпочета да я гледам, отколкото ония кифли. И още повече да не би да знаете Валери откъде си взима парите? Или Ивана? От чашите с котка или от спестени банички ли се ходи на почивки и се купуват купища дрехи? Ама за тях никой не рови в ТР.

И кечър, и аз имам инсулинова резистеност. 2 баби с диабет, предразположеност за качване на кг и отделно хранене с голямо количество бързи въглехидрати. И защо има значение за някого как се е отключило? Моя си работа. Аз нося отговорност за себе си, тя за нея си, не виждам по какъв начин ме променя като човек това как изглеждам или колко кг съм. Тя споделя как й действа кетото, не кара някой да го почва зорлем.

# 3 592
За мен онлайн пространството не е никакъв критерий. Има хора, които се правят на какви ли не в нета, защото анонимността им е забавна. Не се взимат насериозно, просто фън.
Но когато си на пътя и някой ти се прави на отворен, застрашавайки живот, тогава не мога да съм безразлична и ме интересува дали съм заобиколена от простаци или не. В онлайн пространството не ме вълнува. За мен там истината да откриеш си е мисия невъзможна. Затова и не се занимавам.
(Това за пътя е просто пример).
Някак ще е готино, ако хората не се взимат много насериозно в интернет. И не виждам нищо лошо, ако родителите ти помагат да имаш по-добър живот. Ако инат финанси, какво - после в гроба ли да ги носят.
Даже е много яко да кажеш - добре че баща ми и майка ми навремето са стартирали семеен бизнес, за да мога и аз сега да се включа и да живея по-добре.
Нали идеята е всяко следващо поколение да е по-добре, а не да трябва да открива топлата вода. Но е тъпо, ако си приписваш заслуги, които не са твои.
Пак ми е все едно.
Единствено Пепка не мога да я прежаля как лъже, защото имам бебе на подобна възраст и определено я считах за някакъв капацитет в родителството. Жестоко съм се объркала.
В България е дълбоко залегнало да се правиш на по-беден и нещастен, отколкото си - да не хванеш уруки, да не предизвикаш съдбата, да не ти завидят. Ако кажеш, че си добре финансово - значи, че големите пари изкарваш. Разбирам го. Не го толерирам и практикувам.

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 12:54 от Kate82

# 3 593
Всъщност доста гадости се избълваха за килограмите й и външния й вид, главно от разбирачи, които обясняваха, че понеже яла кроасан на някаква снимка, 100%това е показател как се тъпче и кво ли не. Ровенето по търговски регистър дойде, че тя си позволява неща, а други-не. И как така, те толкова работят, тя с какво е повече от тях?! "И т.н. и т.н. Аз се радвам, че писа тук, защото си седи зад личността и за пореден път затвърдява впечатленивто на зрял и адекватен човек. Ако децата гледат нея, има доста повече да научат отколкото 80%от другите.

# 3 594
Според мен има ли намесен огромен стрес, камо ли такъв водещ до здравословни проблеми, няма как човек да може да разсъждава и действа разумно. Лесно е да кажеш - ти избираш да ядеш пици и мецики. А ми ще ядеш, че ще ти пукат ушите, ако те тресът нервите, имаш паник атаки и си в депресия. Това може да е  единственото нещо, което те вади дори и замалко от това състояние и нормално да искаш да го изпитваш отново и отново - вид зависимост. Голям успех е на Стефи, че е успяла да се измъкне и да хване правилния път за справяне със ситуацията, иска се наистина много воля и труд.

# 3 595
  • София
Лана, има значение кое как се е отключило, когато правиш видеа по темата с цел помощ. Тук не говоря само за Стефи, а като цяло как се представят нещата.
Не може да кажеш "аз съм болничка, бях много дебела, но се справих с много воля и усилие'. Изпраща грешно послание на хората. Застани, кажи, че си ял еди- какво си и си стигнал до там, след това си се взел в ръце. Но кажи на хората защо си стигнал до там и им дай съвети как да не стигат, тъй като превенцията е най- доброто решение. За мен това би било полезно видео, иначе се получава трибуна за лични постижения.

# 3 596
Мисля, че и преди съм го казвала, но Стефка ми е скучна, клиповете и са скучни, инстаграмът и - също. Начинът и на гримиране не ми допада въобще. Затова и не я следя. Не съм разбрала нито какви Шанели си е купувала, нито, че разполага с пари, или че си крие работата. Хубаво, че е отслабнала, това си е нейно лично постижение, имам две приятелки, които бяха много дебели и отслабнаха с кето.
Който иска да се показва в публичното пространство, ще търпи и всичко, което върви с "известността". Ако не го кефи - изтрива си профилите и готово.

# 3 597
Ако да, все пак да отговоря. ИР е болестно състояние, да, отключва се и от стрес, има предразположеност, но аз не познавам човек, отключил го само от тези две неща. Аз, примерно, също не ям банички и торти, но пиех напитки...
Аз пък го отключих след години хранене на НВД режим и като цяло след20+ г. имах доста умерен режим и никакъв стрес. Според ендокринолога ми е свързано с Хашимотото, а то не се появява от банички. Не можем да си правим изводи само по себе си защо други хора са се разболели.

Това го пиша по принцип. Нямам представа коя е обсъжданата влогърка, никога не съм я гледала и не съм наясно  с историята ѝ. Но не може да не познаваме един човек и да му кажем - ти си ял торти, пил си вредни напитки и т.н. Може и да не е.

В крайна сметка независимо каква е причината, режимът с който човек може да се справи е един и същ, а доколкото разбирам от дискусията това е, което е споделяла. При здравите хора просто няма съпътстващо лечение с хапчета, при болните - има. Дори да не стигнат нейните резултати, със сигурност ще се подобрят показателите.

За другото - неизбежно е. Когато човек стане познато лице, буди интерес как е стигнал до това, което е в момента. Няма как, човещинка Simple Smile 

# 3 598
Е, хайде сега, това с чантата е прекалено. По тази логика дайте Елица да не качва влог от Малдивите или Валери от Тайланд, защото тях ги следват доста малки деца, които със сигурност не могат да си позволят такива почивки.
Единственият ми въпрос по казуса със Стефи беше защо за едната да е проблем, че гаджето е помогнал за стартиране на онлайн бизнес, а за другата, която се е включила към семейния, да не е проблем? В крайна сметка и двете са получили някаква подкрепа в началото, в което няма нищо лошо, малко са хората, които на 20+ могат да се издигнат сами от нищото.

# 3 599
  • София
Сега не ми се връща назад, да видя каква е драмата с Шанелите, но почти всеки работещ без деца може да си купи поне една чанта, ако толкова иска. Особено в България, където има хора, които са готови да ядат жито n на брой месеца, за да си вземат бещо гъзарско. А чантата можеш да я продадеш лесно, ликвидна е. Тъй че специално за това не виждам проблем.

Общи условия

Активация на акаунт