Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 8 / Юли 2019

• 193 942
  • 3 928
  •   1
Отговори
# 945
Чакам да видя дали някой от следващите постове за Лорели ще е отбелязан като #ad и #sponsored. Че досега не се е случвало. Както и с повечето други продукти, между другото. Крайно време е да има регулации за тия неща. Телевизиите ги гонят до дупка за неупомената реклама, а инфлуцките правят хиляди хора и най-вече деца на глупаци. Много, много грозно.

# 946
  • София
Малее, ей за такова нещо се уволнява... Качваш си снимки от работа и не гледаш какво изтипосваш... Дано агенцията има подписани NDAs и да ги подпука тези служители... Не ме е яд толкова на инфлуенЦерките, колкото на тези от снимката...

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 00:00 от Мацето

# 947
Верно си е издънчица. А ако си конкурент, протриваш доволно ръчички Wink

# 948
Ама то това не е нещо ново и невиждано. Има доста такива агенции.
От доста време се коментира тук, че продуктите, които показват нашите "инфлуенсъри" са ПР пратки и реклами. Те нищо лично купено няма да седнат да рекламират, а ще изчакат някой да се свърже с тях и да им плати за това.
Ясно е, че работят с агенции. Те няма как сами да си намират ангажименти/реклами, а и колко време би отнело на големите фирми да търсят кой е по-вървежен в тубата и да се запознаят със съдържанието на каналите им.

Но пък и агенциите как си вършат работата.. особено в частта кой продукт от кого да бъде рекламиран и каква е тяхната аудитория.

# 949
  • София
Супер, ето куп безсмислени позиции с хора, които не могат да си вършат дори елементарната работа. Мацето е права, че за такова нещо се уволнява в белите държави. И още толкова влогърки, които също "работят".

# 950
Ама то това не е нещо ново и невиждано. Има доста такива агенции.
От доста време се коментира тук, че продуктите, които показват нашите "инфлуенсъри" са ПР пратки и реклами. Те нищо лично купено няма да седнат да рекламират, а ще изчакат някой да се свърже с тях и да им плати за това.
Ясно е, че работят с агенции. Те няма как сами да си намират ангажименти/реклами, а и колко време би отнело на големите фирми да търсят кой е по-вървежен в тубата и да се запознаят със съдържанието на каналите им.

Ами не, не не ясно, че работят с агенции. Ние се досещаме, но масата зрител смята, че получава искрени съвети и препоръки. И че Пепона, Иванона, Валериона и останалите получават ПР и пари за реклами благодарение на образованието си по ПР и маркетинг, невероятните си сошъл скилз и усърдна работа. А се оказва, че дори комуникацията със спонсорите минава през посредник. После им се хвърлят напосоки някви неща за рекламиране и кой откъде е, до следващия резил. И да кажеш, че инфлуцките използват освободеното им от администрация време за работа по  креативно съдържание... но и това не виждаме.

# 951
Aбсолютно си е за уволнение тази снимка, е, вече като го видиш така черно на бяло на голямото платно, как ти крещи Ети (Телешопа) рекламира този понеделник лорели и едни безумно скъпи кърпици, си е друго, приятен гаф.
Тв какво й остава на Пепе освен да се хили, тия умници й намират работа, децата да оправи малко, къде измила, къде не, сложи усмивката и бам всичко е точно, вземи на края на месеца тая четирицифрена сумичкa.
 A тия с неуспешните мусaки нека си лаят злобно хаха.

Сега мога да повярвам на Адри за сумите, които правят колежките й.

# 952
  • София
Е, добре, де... вие досега как точно си мислехте, че се случват нещата?
Влогърът и марката осъществяват някаква телепатична връзка и без никаква кореспонденция и планиране влогър Х внезапно  решава да пусне реклама на продукт У, а собственикът на продукт У в същия момент е осенен от мисълта да му преведе едни пари? Joy 
В наши дни никой, освен прохождащите малки фирми, не работи без агенция. И да, работата на тази агенция е да планира кога да се случи кампанията, колко хора да участват в нея и да прецени кои продукти за кой инфлуенсър са подходящи, за да му ги предложи. И това пак не става наум, а се пише и обсъжда (затова не виждам нищо шокиращо в дъската на снимката). Пък дали въпросният инфлуенсър ще приеме да ги рекламира или не, вече е негово решение и може да си избира да работи само с марки, които наистина харесва. Има достатъчно избор за всеки вкус.

# 953
Не купувам нищо рекламирано по ТВ или от инфлуенсър..ама нищооо 😀.
Всъщност аз не следя никого ,чат пат ги преглеждам ако зачекнат в темата нещо интересно.Абсолютно подвеждане на феновете им.Те излизат с “името си” и хвалят дадена стока.Няма отбелязано реклама..няма нищо.

# 954
  • София
Е, добре, де... вие досега как точно си мислехте, че се случват нещата?
Както ти ни казваше- че всичко е честно и се рекламират само неща, от които наистина сте доволни. Че не си позволявате да приемате всяка оферта, давайки си задника за каквото ви предложат. И че не се печелят толкова много пари от тази "работа". Ама, наивна съм си, какво да се прави.

Много е странно, когато вече има нещо черно на бяло, да се извърти някой като фурнаджийска лопата и да каже "Е вие какво очаквахте?", след като е говорил високопарни слова за честта и искреността при влогърките в продължение на 15 теми. Аз лично очаквам да не ме правят на идиот хора с минимален капацитет, който не вдига по- нагоре от това да се налендзиш като тиква и да прочетеш описанието на опаковката.

# 955
Ми, да си ги отбелязва като #sponsored и да не се прави на "дръж ми шапката", тогава, защото е смешно. При нея отбелязаните са едва 5-10 процента.

Ти, Адри, съм забелязала по-стриктна в това отношение.

# 956
  • София
Какво по-различно съм казвала тогава и сега? Отдавна казвам, че това е професия, при това доходоносна. Вие ми се смяхте.
И сега пак казвам, че всеки си избира с кого да работи. Предлагат ти 10-15-20 кампании за месеца, ти си избираш 3-5 или колкото прецениш, които са ти на сърце.

# 957
Аз лично очаквам да не ме правят на идиот хора с минимален капацитет, който не вдига по- нагоре от това да се налендзиш като тиква и да прочетеш описанието на опаковката.

Невинаги и опаковката се чете и разбира....Плодчето AHA? ahahahahah Satisfied

# 958
  • София
На мен пък ми писна при всеки "хейт" да се обяснявам/е, че Адри е маалко по- коректна. Ми, може и да е, ама всичките правят рекламки за пари, не са непременно неща, които наистина харесват и ще ползват години (нещата, които аз харесвам, ги ползвам години наред, повтарям, потретвам), а не ми минават едно след друго през ръцете. Фалшименто#
И като ще рекламират, да прочетат 2-3 книги как да си подредят малко "мисълта", вместо да карат по най- малкото съпротивление, четейки опаковка и "харесва ми, не ми харесва, консистенцията е такава". Ясно е, че целта е да е близо до зрителя, а не да е класическа реклама, но когато е близо до 5- годишните по речник, изказ и смисъл, не става.

# 959
Бг инфлуенсъри почти няма,има инстаграм Телешоп.Ще ме прощавате  ама “любимата” на темата си роди детето пред камера за последователи и реклами .Самата тя не е наясно със живота си..ще вдъхновява.Кого и за какво?Как да ядем бъркани яйца по заведения ...или да си хванем датчанин с капацитет на селски идиот?
Аман!

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 01:12 от MyPlace

Общи условия

Активация на акаунт