Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 8 / Юли 2019

• 193 779
  • 3 928
  •   1
Отговори
# 900
Изтрила си е инстаграмабел-а 🤦🏼♀
Пепа и на мен ми е съмнителна, досега да беше качила поне 10 сторита

# 901
Сори нот сори, че приказки се приказват за НБУ на база влогърски изказвания. Да, има неприети в университета; не, това, че си плащаш таксата не ти гарантира завършване, още по-малко високи оценки; не, студентите там не са изметта на Бг, която никъде не са я приели; в Право в СУ съм виждала много по-потресаващи бъдещи кадри; не, НАТФИЗ и Худ. академия отдавна не са единствените места, където да учиш изкуства, особено когато в първото масово се влиза по фамилия. Бихте се учудили колко хора в НБУ плащат по-ниска такса от УНСС да кажем, защото са на стипендии, одобрени от външни фондации, но са предпочели да им се затварят тоалетните и да не ги третират като пълни идиоти, защото са в държавен университет.
Голяма част от "манталитета на българина" е да си мисли, че плащането изчерпва целия процес на обучение и личност.
И преди някой да ми се изцепи с "ае малко по-спокойно" да вметна, че само давам друга гледна точка на общия знаменател. Така, щото не си градя мнение само от хорските приказки 😉

# 902
Каква е логиката на Ивана да си поръча пица маргарита и после да мрънка, че е забравила да каже да е без кашкавал..? Всмисъл доколкото знам това е основното, което има в тази пица Frowning

# 903
Пица маргарита с тесто без яйца и доматвн сос само?! Е, все пак тя яде леща с кокос в бутилка, нека не я съдим много строго. 😂

# 904
Пица маргарита с тесто без яйца и доматвн сос само?! Е, все пак тя яде леща с кокос в бутилка, нека не я съдим много строго. 😂
Ми защо просто не си намаже една филия с лютеница? 🤣

# 905
  • София
И моето изказване е на база лични наблюдения. Не слушам влогърите.
Знам какви са им изпитите по аналогични специалности и са в пъти по- елементарни, стипендиите се взимат лесно и наистина масово са глупаци там. Като започнете с "аз познавам човек от СУ, право, дето беше много по- зле от такъв с право в нбу..." Мии, всеки познава изключения и навсякъде има и идиоти, и свестни и ученолюбиви хора. За мен си остава скапан университет.

Заявлението ти, че не си градиш мнение от хорските приказки, е манипулативно, намеквайки, че чуждото мнение е базирано на хорските приказки, което всъщност е откровена лъжа. Защото в случая не е така. Тия номерца- другаде.

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 20:01 от The Catcher in the Rye

# 906
Ааааабе какво е една кралска пица от 1889г за нашата Ивана, ама ще ви замоля да се съобразявате все пак Grinning

# 907
  • София
Скрит текст:
Сори нот сори, че приказки се приказват за НБУ на база влогърски изказвания. Да, има неприети в университета; не, това, че си плащаш таксата не ти гарантира завършване, още по-малко високи оценки; не, студентите там не са изметта на Бг, която никъде не са я приели; в Право в СУ съм виждала много по-потресаващи бъдещи кадри; не, НАТФИЗ и Худ. академия отдавна не са единствените места, където да учиш изкуства, особено когато в първото масово се влиза по фамилия. Бихте се учудили колко хора в НБУ плащат по-ниска такса от УНСС да кажем, защото са на стипендии, одобрени от външни фондации, но са предпочели да им се затварят тоалетните и да не ги третират като пълни идиоти, защото са в държавен университет.
Голяма част от "манталитета на българина" е да си мисли, че плащането изчерпва целия процес на обучение и личност.
И преди някой да ми се изцепи с "ае малко по-спокойно" да вметна, че само давам друга гледна точка на общия знаменател. Така, щото не си градя мнение само от хорските приказки 😉

Много точно! НБУ не е това, което е бил в началото. И на мен ми се налага да обяснявам на познати и роднини, че СУ вече не е най-добрият университет относно материална база и много други възможности, които предлага НБУ. Не се завършва лесно, ако искаш да си с отличен успех и да излезеш от там с още една специалност (minor програма). Много хора от СУ се прехвърлиха в НБУ, защото не е важно да си подготвен само теоритично и то по стари учебници от преподаватели без желание за работа (това са наблюдения на колеги, които са учили там). Ако си записал просто, за да имаш виШо, няма значение къде си пак няма да си мотивиран да учиш и ще обясняваш как университета за нищо не става. Не си мислете, че като си плащаш това означава, че си взимаш изпитите ей така или, че ти подаряват дипломата. Като видят, че си амбициозен и ти се учи, те товарят още повече.😉 Да, таксата не никак ниска, но знам за какво си плащам, а и това още повече ме мотивира да уча. Имам познати в СУ, които влязоха с тройки по първо желание- право журналистика...

# 908
Разбира се, че е така - на който му се учи - ще научи и ще завърши с много добър успех, няма значение къде, просто НБУ предоставя нова и добра база - спор няма.
Въпроса е, че има такива на които не им се учи, но пък искат искат да се докажат пред нам си кой с диплома.. но пък виж за НБУ едва ли ще си дадат толкова зор да успеят да завършат, колкото за ТУ и СУ (примерно).

Мнението ми за УНСС е подобно.
И мнението ми не е изградено от хорските приказки, а от познати, които учат в тези университети сходни специалности с това, което аз уча.

И все пак нека не превръщаме темата в спор за университети.
Всеки си преценява къде, какво и как да учи.

Между другото Филипчо си е тук. На "dinner date" със София.

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 19:29 от Меmento

# 909

Филипчао се е завърнал явно, но излиза на "среща" (отвратително) с дъщеря си, но пък без другата и без жена си. Хмммм, май има нещо гнило в.... Дания..

# 910

Филипчао се е завърнал явно, но излиза на "среща" (отвратително) с дъщеря си, но пък без другата и без жена си. Хмммм, май има нещо гнило в.... Дания..

Същевременно Пепе е качила стори със Сиена и друго момиче, но изглежда не много щастлива нищо, че пак е лепнала фалшивата усмивка.

# 911
Пепа е с Ива, с която ходи в Бургас при Фичо2. А тази Ива каква е - един Бог знае.

# 912
Нещо намирисва там, много странни отношения, даже и не повярвах, че си е дошъл на сутрешната снимка. Сега вече колкото и да съм Тома неверни не става, а как ми се иска да съм на контра. 😁

Чак отвратително за date, не е. Думата си значи буквално среща, няма никъде вложен романтичен контекст. Аз много често използвам за работа Lunch date, а досега в никого не съм успяла да се влюбя.

# 913
  • София
Имам лични впечатления от преподавателите в НБУ. Същите преподаватели преподават и в УНСС и в Софийски университет, абсолютно същите, само че има една огромна разлика. НБУ  ги следи изкъсо, за качване на материали онлайн, за какви материали преподават и споделят както и за присъствието им на лекции, не на студентите, а на преподавателите. Ако искат да отменят лекции, трябва да предупредят задължително и имат срок от 2 седмици да отработя лекциите и да уведомят студентите, ако не го направят биват глобени. Изкарах магистратура там, всичко беше улеснено в полза на студентите, всичко беше онлайн  без нужда от принтиране на лекции и тестпве, до избирането на предмети и съчетаване на кредит как теб те устройва. Та аз останах с много добри впечатления, завързах страхотни контакти и си надградих знанията. Опита ми в държавен университет беше несравним.

# 914
  • София
не е важно да си подготвен само теоритично и то по стари учебници от преподаватели без желание за работа
Клише до клише.
А теоритичен няма, има теоретичен. Жалко, че в НБУ не изкарват кадри с минимално ниво на правопис.

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 19:55 от The Catcher in the Rye

Общи условия

Активация на акаунт