Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 8 / Юли 2019

• 193 750
  • 3 928
  •   1
Отговори
# 3 420
  • София
Не я познавам дамата. Видях, че съм й лайкнала някаква снимка преди година и половина, но нямам идея по каква линия.

М, ако изкарваш прехраната на това бебе основно с външния си вид, то един сешоар определено може да е важен. Пък и да не е, щом е изпитала нужда и е имала възможност, защо пък да не си направи кефа?
Точно това, че аз съм била и с двете деца като скачени съдове денонощно през цялата първа година, ми помага отлично да разбирам тези, които не държат да са такива.

# 3 421
Оо, Полинка сподели, че и дупето му беше измила 😃
То не беше само за сешоар, а се боядисваше, което си е поне едно 3 часа.

А защо е нужна тази демонстрация - ами иска да бъде обсъждана, ето - обсъждаме я.

# 3 422
Е как, нали трябва да се покаже колко сме добри в съчетаването на роли - влогър и майка, ама на чужд гръб. Приоритетите там са яко сбъркани - щом ти е по-важно да ти издухат косата, естествено,че няма да ти пука, че си оставяш новороденото на съседката, колко му е да гледа още едно бебе...
Само не разбирам тия яростни защити кому са нужни. Ако ще и 30 години да познавам съседката, тя е съседка. Ако на детето нещо му се случи, какво ще направи, ще я съди,задето й е гледала детето и нещо се е объркало ли? Едно е да е сестра ти, друго е съседката. А като съседката трябва да гледа и своето дете, кое ли ще й е приоритет, се питам.

Колко е хубаво да си майка,ама друг да ти гледа детето 😉 да вземе да поства съдържание, различно от темата майчинство, може и да не дразни тогава, засега на тази дейност хич не я виждам отдадена, пардон, тази тема не й се отдава.

# 3 423
Тъкмо и’ гледам сешоара на Поля..дори не личи, че е била на фризьор специално.. ахаха
Такъв сешоар в нас го правя всеки ден, мерси

# 3 424
Изкарване на прехрана с външен вид и Полина в едно изречение? Нали говорим за Полина-София, не за Rome Strijd?!

# 3 425
Това онази, която се е оставила да й изтече кръвта у тях и не отишла да я спасяват сума време ли е?
Едно време си мислех, че Мими Айкън е изтрещяла, задето беше отказала да извадят 2 седмично преносеното бебе, защото "то си знаело само природно кога да се роди", явно и по - зле от нея има.
Сериозно ли Мими така се е дърпала?И кога все пак роди след този срок?

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 10:44 от Tatti

# 3 426
  • София
Чак пък "яростни" защити... Flushed
Разсъждавам си просто. Всеки си има глава на раменете и си преценява какво да прави с нея и прилежащото й окосмение след като роди Smile

По-нагоре някой спомена All Little Miracles. Момичето е от нашата отчетна септемврийска групичка във форума. Много е мила, а малката е абсолютен бонбон. Имаха труден старт, но се справиха чудесно, без оплакване и с усмивка.

# 3 427
Много и е близка на Полина съседката след като се премести втоя апартамент преди няколко. Есеца. Айде стига вече. Вероятно с тия от салона има договор за месечен пост и няма как да го изпусне. 😁
На Йоко дадох втори шанс. Качила е влог от посещение в Ирландия. Много е дървена още, но като се отпусне ще е приятна. Поне не се взима за много селика все още.

# 3 428
Прощавайте, но щом държи И личната ѝ кореспонденция да четем, то тя ще си поеме всички коментари, които следват. Т държи да е на показ. А не някой да е отишъл у тях, да е видял/чул нещо и после да го порти. Полина сама го показва.

# 3 429
Аз не мога да упреква момичетата, защото си оставяли децата и отивали на фризьор, кафе и прочие. А защо не?
По принцип не е проблем, когато го прави, защото ѝ се е приискало да излезе с приятелка на кафе или да се разсее от задълженията. Но в случая е с цел реклама на салон, която се маскира като част от ежедневието на наскоро родила майка. И на нея вероятно едва ли ѝ се обикаля по салони, вместо да се наспи, докато има кой да гледа бебето, но няма избор. Представя го обаче по съвсем друг начин. Това дразни.

За Мона и сокчето, честно казано педиатърът е за изтипосване пред всички, не толкова тя. Време е да се предприемат някакви мерки с/у лекарите, които не спазват официалните препоръки.

Принципно съм абсолютно винаги за жената да се грижи за себе си и за мен не е никакъв проблем, че е отишла. Чудно ми е друго-как се сети за сешоар с 20 дневно бебе? И с ежедневие с бебе прическата какво? Много ли е важна,като то се е развалила до полавината на деня. Не й ли пречи косата? Нито съм се сещаа да се изправям първите дни,нито нищо. Косата ми е грамадна. Едвам я понасях.
С  кокче и пижама едва ли не си бях нон стоп. А моята беше и зимно бебе-е на границата на пролетта,но не излизахме много в началото. То и кво да се глася-на 20 кг +.
И да се изправя и да си стоя с домашните дрехи-смисъл йок. Разбирам,че явно й е важно. Няма нищо лошо. Но аз бих отишла само ако мъжа ми и или майка ми е с детето. И не като няма и 1 месец. Или примерно да спи в количката или колата с мъжа ми докато трае 30 минутния сешоар. Но някакси да трясна на комшито новороодено не бих.

# 3 430
Всички влогъри вкл. чужбинските са си изпляскали живота в иг и ют и накрая не ги обсъждайте, не им се ровете, напротив тяхната цел е точно такава да им се ровим, да им завиждаме на лЯйфстайла и да им трупане гледания и лЯйктове, да им набираме още и още потребители затова и правят гиваЛей.
Те показват целия си живот, от ставането от сън, ходенето до тоалетна, хапването навън на лютеница и авокадо, семейни скандалчета, още секс не сме видяли но има време, до раждане на живо от родилното, до секцио със забавления.... и т.н и т.н. Ако не искат да ги обсъждаме да си закрият каналите.

# 3 431
Скрит текст:
Аз не мога да упреква момичетата, защото си оставяли децата и отивали на фризьор, кафе и прочие. А защо не?
По принцип не е проблем, когато го прави, защото ѝ се е приискало да излезе с приятелка на кафе или да се разсее от задълженията. Но в случая е с цел реклама на салон, която се маскира като част от ежедневието на наскоро родила майка. И на нея вероятно едва ли ѝ се обикаля по салони, вместо да се наспи, докато има кой да гледа бебето, но няма избор. Представя го обаче по съвсем друг начин. Това дразни.

За Мона и сокчето, честно казано педиатърът е за изтипосване пред всички, не толкова тя. Време е да се предприемат някакви мерки с/у лекарите, които не спазват официалните препоръки.

Принципно съм абсолютно винаги за жената да се грижи за себе си и за мен не е никакъв проблем, че е отишла. Чудно ми е друго-как се сети за сешоар с 20 дневно бебе? И с ежедневие с бебе прическата какво? Много ли е важна,като то се е развалила до полавината на деня. Не й ли пречи косата? Нито съм се сещаа да се изправям първите дни,нито нищо. Косата ми е грамадна. Едвам я понасях.
С  кокче и пижама едва ли не си бях нон стоп. А моята беше и зимно бебе-е на границата на пролетта,но не излизахме много в началото. То и кво да се глася-на 20 кг +.
И да се изправя и да си стоя с домашните дрехи-смисъл йок. Разбирам,че явно й е важно. Няма нищо лошо. Но аз бих отишла само ако мъжа ми и или майка ми е с детето. И не като няма и 1 месец. Или примерно да спи в количката или колата с мъжа ми докато трае 30 минутния сешоар. Но някакси да трясна на комшито новороодено не бих.
Захващам се за този пост, че е последният по темата.
Това, че си била 20+,нон стоп с пижама, рошава и недоспала, със зимно бебе, не значи непременно, че твоя начин е правилния.
Има жени, които излизат от родилното с минимум кг в плюс.
Познавам жена, която роди преди месец и вече е по разходки. И на басейн ходи даже. И винаги косата ѝ е направена. И секцио роди.
Ами не ме дразни, че при мен не се получи "баш" така.
Супер ѝ се радвам. Дай боже при повечето жени майчинството да е 90% кеф, наслада, радост.
Има и такива раждания. 😜

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 11:48 от Не се сърди, човече

# 3 432
Е, Каролин не е написала, че нейното е най-правилно.
Аз имам късмет с кротки бебета /за сега 😃/.
Първия път излязох около 20-тия ден, сега с второто на 10-тия.
Всеки ден сме в парка на кафе, голямото си играе, малкото спи в количката, а аз си пия фрапенце на сянка 😃
И косата имам време да си правя, но не виждам смисъл, тъй като в тия жеги и без бебе съм я вързала на 15-тата минута.

И все пак, не бих си оставила децата по съседите, за да ходя на фризьор.

# 3 433
Понеже съвсем скоро ми предстои да се срещна с второто си дете, напоследък ударно гледам видеа по темата, да си припомня някои неща. Понеже знам, че има и други бременни, горещо препоръчвам тази лекция на Xedra:
https://www.youtube.com/watch?v=rcvsUIeCeIE&t=2473s&fbcl … Xhznxz2tKcaRF64h0
Тя е доказан капацитет по темите за кърмене и отглеждане на новородени. Обяснява защо чисто животински, хормонално, еволюционно и т.н за бебето е от огромно значение да е "залепено" за майка си в първия триместър от живота си извън утробата. Всеки има своите приоритети, но според мен може да се направи компромис с всичко друго, но не и с нуждите на бебето, стига да ги разбираш.
Не критикувам Полина за това, което е направила, може би ситуацията го е позволявала, но това което НЕ е ок за мен е демонстрация на ценности от сорта на "Косата ми първо, после бебето."

А Сияна - wheresiyashines, я "познавам" от разни ФБ групи, тъй като Емилия е точно колкото дъщеря ми. Хващала съм супер абсурдни нейни изказвания, доста тъпи и неподготвени. Изглежда сякаш целта в живота ѝ е да е скандална, различна и провокативна. Бях задала въпрос в група от сорта на - в началото на бременността ми дъщеря ми се отдръпна от мен, като усети, че съм по-предпазлива, не я вдигам и т.н. Не искам това да се задълбочи, какво да ѝ говоря и да правим заедно, за да приеме по-лесно бременността. Тя се беше изцепила - един вид "бОли те г*за", това дете нали имало и баща и други роднини, да съм оставела нещата така, тъкмо щяло да ми е по-спокойно без досадния тодлър. Тя зарязала Емилия на баща ѝ и си изкарала бременност слънце....

# 3 434
Няма какво да се чудим на Полята, очевидно си има договорче с Дуписима /кой по дяволите ще измисли такова име?!”/ и иска - не иска ходи, а за да и’ се получи рекламата се постват чатове със съседката, ден за мама и тн. Не знам каква им е уговорката, но вчерашното беше доста смешно. Иди си на фризьор, после като качиш 10-20 снимки от “събитието”, си ги тагни, кому е нужно да пишеш мило съобщение за 40те дни на бебенцето ти и да го вкараш в едно изречение със салон за красота?!

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 10:16 от VanillaPumpkin

Общи условия

Активация на акаунт