Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 8 / Юли 2019

• 193 746
  • 3 928
  •   1
Отговори
# 3 345
На другия ден е рекламирала Хип ли Мона?

# 3 346
  • Варна
Аз не мога да упреква момичетата, защото си оставяли децата и отивали на фризьор, кафе и прочие. А защо не? Особено по - малките бебета спят много и не виждам защо майката да е залепена 24/7. Нали знаете, че в САЩ, например майчинството е 3 месеца? Там майките като какви да ги определим тогава като си "хвърлят децата по ясли. А децата емоционална осакатени ли са? И за мен 3 месеца е крайност, разбира се, но не виждам нищо лошо да се оставят децата за часове или дни ако са на подходяща възраст. Копирам една много интересна статия, прочетете Simple Smile
http://mozache.com/%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%be-%d0%b4%d0%b5%d1%82%d … 0%b6%d0%bd%d0%b8/

# 3 347
Въпросът е, че тя остави детето на съседката и отиде на Фризьор.

# 3 348
  • София
Едно е да нямаш избор и да трябва да се върнеш на работа, а съвсем друго да оставиш новородено на съседката!, за да отидеш на фризьор.

Когато детето ми беше на 40 дни се наложи да отида с него на работа, за да предам един проект. Еми изобщо не ми беше комфортно.

Никога няма да забравя една дама-кариеристка, която носеше новороденото си бебе, което само спеше на работни срещи и го оставаше на рецепцията. Идваше ми да и зашлевя един шамар.

# 3 349
  • Варна
M.,ето, сама казвате, че ви е било не комфортно, защото е трябвало да вземете бебето с вас на работа. Но ако го бяхте оставила за час на нвкой, ако е имало на кого, щеше да е по - добре, примерно.
Ок, оставила го на съседката и отишла на фризьор. Сега, моля, изредете ми евентуалните последствия за бебето, според вас.

# 3 350
Толкова ли е приритала за фризьор седмица след раждането? Сакън ще свърши света, ако не й издухат косата със сешоар.
Виж, ако някой гледа  бебето за 1-2-3 часа, за да поспи малко - това го приемам.

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 09:21 от Анонимен

# 3 351
  • Варна
Защо не разсъждавате спрямо фактите и последствията за детето, ако бъде оставено заради сешоар 1 вариант или за да поспи майката 2 вариант. Е, в двата случая как ще му се отрази това?? Нали всички изхождате от това как "детето има нужда от майка си", а други разсъждават как те като бебето било на 2 месеца, не биха и си помислили.." Та затова искам да разбера как посещението на фризьор на въпросната жена ще се отрази на детето. Аз въпросната влогърка в частност не я харесвам, но пък в случая ме дразнят такива коментари.

# 3 352
Скрит текст:

Страшна препоръка, не мога просто. Joy

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 13:40 от dessylazarova

# 3 353
Еми правилно, отиваш при детето и му казваш : "Това категорично е недопустимо" и то се кротва. Grinning Сигурно в някоя книга го е прочела и го повтаря като мантра без да знае как се прилага реално.

# 3 354
Преди няколко страници писахте за @wheresiyashines. Следя я в Иг, но само там и то от скоро. Не бях ѝ гледала старите постове и не знаех, че е раждала вкъщи и то пред детето си. Разбрах от Вас тук. Днес реших да потърся и да видя за какво става въпрос. В блогът ѝ намерих подробни обяснения. Честно казано съм изумена и не разбирам каква е идеята да родиш пред детето си? Тя се чуди (на такива хора като мен) и не вижда причина, то да не присъства на раждането на своя брат/сестра. Питам тогава аз: Ами защо тогава да не присъства и на правенето на бебето? Мисля, че пак ще му е интересно. Извинявам се, ако звуча грубо, но наистина съм потресена и в крайна сметка пак е стигнала до болницата. Пълна тъпотия! Sorry not sorry!

# 3 355
  • София
Аз ще ти кажа какво ме дразни за това оставяне. Разбирам да го гледа баща му - супер, и двамата са родители и двамата си го гледат, но да го даваш на чужди хора. Според моите разбирания е кухо. При вее, че кърмиш... не знам, аз кърмих на поискване и моя опит с толкова малко дете е ядене нон стоп като скачен съд... а ходех навсякъде с него, може ни затова ми е чак обидно, че някой представя майчинството като почивка по кафета и фризьорски салони.

# 3 356
Скрит текст:

Страшна препоръка, не мога просто. Joy
С една дума Емпирина мама за малко да й каже  да шибне на тодлъра един шамар...Laughing

# 3 357
Преслава... леле.. съгласна съм с вас! Защо това природно красиво момиче се обезличи така?? Тя си имаше хубав нос, защо ѝ бе нужно това.. А друго коригирала ли е според вас? А иначе всички, които бяха пухкавки поначало, станаха супер слаби сега - и тя , и Анелия, и Мария, куп други. Това, освен с почти постоянен н глад няма как да се постигне по друг начин.
Вчера каза, че има само редукция на гърдите отпреди години (то се пишеше за това) и сега корекцията на носа. Покрай бременността открили, че има сериозни дихателни проблеми и трябвало да се оперира, тя така или иначе не харесвала стария си нос и го коригирала.
Аз мисля, че това не я прави нискоинтелигентна.

А Анелия не е била кльощава никога, сега също е добре оформена.

Чакаме и още (и все по-големи) звезди да навлязат в Ютуб, Криско стана влогър, Преслава се замисля. Чакаме Слави Трифонов.

# 3 358
Аз не мога да упреква момичетата, защото си оставяли децата и отивали на фризьор, кафе и прочие. А защо не?
По принцип не е проблем, когато го прави, защото ѝ се е приискало да излезе с приятелка на кафе или да се разсее от задълженията. Но в случая е с цел реклама на салон, която се маскира като част от ежедневието на наскоро родила майка. И на нея вероятно едва ли ѝ се обикаля по салони, вместо да се наспи, докато има кой да гледа бебето, но няма избор. Представя го обаче по съвсем друг начин. Това дразни.

За Мона и сокчето, честно казано педиатърът е за изтипосване пред всички, не толкова тя. Време е да се предприемат някакви мерки с/у лекарите, които не спазват официалните препоръки.

# 3 359
Ivka_smile, тук никой не е казал, че на бебето ще му стане нещо, защото не е било с майка си няколко часа. Коментирахме го това доста.

Въпросът е принципен за мен, аз не бих ангажирала друга жена с бебе да ми гледа моето, за да ходя да се боядисвам.
Първо, не смятам, че най-неотложното нещо в първите дни след раждането е да се мъкнеш по фризьори.
Второ, ако е толкова належащо, ще изчакам няколко дни докато бащата на детето или някоя баба се освободят да го гледат и тогава ще отида. Едва ли, всички нейни близки са заети 24/7 и не могат да гледат бебето, че да се боядиса майка му, вместо да го оставя на друга майка с малко дете.
Да, разбира се, комшийката най-вероятно не е имала против.
Мен също, ако някоя приятелка ме помоли да й гледам детето, няма да й откажа.
Както казах, аз на нейно място не бих ангажирала чужд човек, но това са моите разбирания. За нея явно е ок.

Да, наистина голяма вина имат и педиатрите. В нашата група също има майки, които дават сокчета на 2-3месечни по препоръка на лекарите им.
Но Мона като уж много модерна би трябвало да е наясно със съвременните препоръки при захранването.
Иначе бебешки партита, семинари как да си обичаме децата могат да организират, ама няма кой да прочете два реда нещо полезно.

Общи условия

Активация на акаунт