Просто история

• 11 703
  • 240
  •   1
Отговори
# 75
Не дочетох цялата тема, нито първият пост докрая. Дразни ме този драматичен, "артистичен" стил на писане на авторката.

Благодаря ти за мнението. Не точно за цитираната част, разбира се, но като цяло.
Вероятно така звуча - мелодраматично и артистично, но е факт, че е доста по-поносимо, отколкото беше.
Позволих си да изпадна в депресия и да спра работа заради илюзиите си, които се разбиха на пух и прах.
Позволих си да съсипя емоционалното си (надявам се само това, здраве).
Последните няколко месеца ги прекарах като в сън и буквално се чувствах като в Ада.
Ада за всеки е различно място.

Сега, от дистанцията на времето и прекратеното общуване, виждам много неща, които преди това не забелязвах. Или отричах.

По принцип съм много земен човек.
Защо и как ми се случи това последната година, нямам пълно обяснение все още.
Да, може би съм с ниско самочувствие, за което нямам обективни причини да бъде така ( изглеждам добре, имам високоплатена професия и добро образование ).
Но причините очевидно са другаде.
Да, направиха ме на глупачка и се гавриха с мен в продължение на година и все още го изживявам...

Просто си позволих да повярвам сляпо на човек, който усещах като част от мен.
Странно, но така го чувствах. Той твърдеше, че така чувствал и мен.
Рационалното в мен ми казваше, че не трябва, аз му казвах да мълчи.
Няма логично обяснение защо.

А вие правили ли сте секс?
Да.

Ти обаче си лабилна и той те е хванал в примката си. Вероятно си интровертна и самотна личност, която иска да бъде обичана ОТЧАЯНО.

Точно такава съм. Такава бях поне, докато траеше "връзката" ми с него.
Вече не зная какво искам.
Искам да съм сама на този етап.
И съм съгласна с всичко, което каза.
Просто не го вярвах до последно, че е такъв. Когато се опитвах да се откажа, той ме тласкаше да не го правя и се превръщаше отново в най-милото и любвеобвилно същество на света.
Манипулираше ме и с желанието ми да имам дете.

На малоумните обяснения , че с 19 г. си годеница ще живеят като съквартиранти не би повярвала и някоя неграмотна в изолация от Долно Уйново . Не виждам нищо полезно и  съществено в подобни отношения. Не бих разчитала на подобен шут и   за бизнес начинания. Явно търси вид сигурност и предимства с брак с англичанка. Не е единствения .
Когато се запознахме, ми каза "Имам една бивша приятелка, 19-годишна, която ми казва, че ме обича. Аз й казах, че не знае какво е обич."

По-късно разбрах, че продължавали да живеят заедно, но това било, защото тя искала да е "близо до него".
Но той вече не я искал.
Годеница му стана април месец тази година, след една година заблуди и лъжи спрямо мен как ще живеем заедно като семейство. Попитах го дали е заради гражданството. Разбира се, отрече и се направи на супер обиден. Искал всички останали жени да го оставят на мира, и тук визираше не само мен, а и останалите около него.

Тук е моментът да кажа, че той е доста харесван от жените и го съзнава. Но това са жени от неговото обкръжение, в повечето случаи тийнейджърки.
Но ми е разказвал, че на приятелски събирания с други българи там, е виждал и усещал как го гледат приятелките и съпругите на останалите мъже. И как "искали да се качат на горния етаж с него."
Как приятелката на най-добрия му приятел го сваляла и го гледала. Как жените само за секс си мислели, като говорели с него. Аз съм била различна.
С мен можел да общува интелектуално.

На тези, които писаха, че съм мислела за "богатата Англия" или нещо такова, ще кажа, че ако бях заминала, щях да взимам минимум три пъти повече пари, отколкото взима той там. Просто работата ми е квалифицирана, а неговата - не е.

Малко по малко се отърсвам.
Благодаря на всички за мненията. Heart

Накара ме да повярвам, че аз съм виновна за разпада на "връзката" ни, а истината е, че любовта ми му дойде много. Не е искал да се ангажира.
Но защо ме заблуждаваше месеци наред?
Защо си играеше с мен и защо позволих?

"Обича" ме, но дава пръстен на друга жена след едногодишно планиране как ще бъдем и ще живеем заедно.
"Обича" нея и й дава годежен пръстен три дена след като ми казва, че се мести да живее с мен и е приключил с всичко там, включително и с нея.

# 76
  • Варна
Познавах подобен тип мъж. Но бях страничен наблюдател на игрите му .
За него бях единствената отказала му студено , за мен беше вид любопитство и начин да опозная мъжките номера и манипулации. Интересът беше взаимен .
Бяхме в обща компания и ставах свидетел на ужасно грозни сцени .
Жени го преследваха, сляпо, като в абстиненция, знаейки една за друга . Съревноваваха се, унижаваха, а той беше някак си безразличен. Споделяше , че имал тръпка , но бързо губел интерес.
 Но аз виждах друго , объркана личност, парадиращ със свръх его, но и със адски комплекси. Реално се влюби естествено , в най - леката  и тя го разби тотално , със същите мръсни номера .
Дали това е отключило някаква дива мъст към жените не зная.   Споделял ми е лични драми, видях го и на дъното , след години .  
Той търсеше материална изгода, но се провали. Имал е паралелни връзки с чужденки , само от меркантилни подбуди.   Имал е и сериозно заболяване. Студенината, антипатията и гордостта , с които описваше жертвите си беше шокираща. Съвременният Дориан Грей .
Естествено пред тях ролята беше различна, мелодраматична (за мен пародийна ). Споделя ли един мъж за завоеванията си ,  харизмата и опита си не те възприема като жена за интимност и сериозни отношения. Това са изповеди за пред приятели или компания. Съжалявам за преживяната драма , но факта, че сте игнорирала майка си ме озадачи. Всеки е преследвал дадена химера в живота си, но ако тя е самоцел и жертвоготовност изхода е самоубийствен . Ако този тип не беше Ви споделил за годеницата си , щяхте ли да продължите тази игра на лъжи ?

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 13:59 от Viviana91

# 77

И аз съжалявам, че избрах него пред мама, преди да зная какви са резултатите й.
Преди не съм си и помисляла, че мога да я оставя.
При всички положения тук щеше да има човек, който да се грижи за нея.
Но, ако бях заминала, нямаше да съм аз.
Бях обзета от желанието да имам дете от този мъж.
Той го знаеше.
Използва го и в опита си за манипулация.

Колкото до другите жени...По-късно почна да ги говори тези неща пред мен. Когато нещата вече се разпадаха.
Никога не съм се унижавала да се съревновавам с когото и да било за него.
Не е било и необходимо, защото той говореше за мен като за "единствената жена", като за нещо уникално, което му се случва.

За малката - изобщо не я смятах за някаква заплаха. Не съм я взимала под внимание дори. За мен те просто си бяха имали някаква чисто сексуална връзка, която е приключила.
Оказа се не така, обаче.
Момичето наистина си го е обичало и е полудявало всеки път, когато той е говорил за мен. Ясно е, че са имали връзка през цялото време, когато той е "бил" с мен.
Въпросът е защо планираше месеци наред да живеем заедно, дори след малоумната идея -  като съквартиранти?
Защо ме подвеждаше да продължавам с интервютата?
Поне на 20 контакта, които създадох там през линкедин, им отказах впоследствие, въпреки интервютата, въпреки офертите от тяхна страна.
Той самият ми пращаше линкове с квартири и обсъждаше с мен дори шибаното подово отопление на къщите...

Бях спряла за няколко дни да му вдигам и да отговорям на съобщенията му, исках да поема дъх и да видя какво ще правя.
Е, скъса се да звъни и да праща съобщения...Дали съм се била отказала...

И само за три дни сменя рязко посоката.
А тийнейджърката седи там на стенд бай и само чака той да й предложи годеж и да заминат заедно в съвършено различен град, нали?

# 78
  • Варна
Заложил е на няколко варианта. Сега е избрал по - сигурния и полезен за него .
Аз разбирам , но не оправдавам влюбването Ви . Сега прочетох, че сте били в етап след развод . В подобен момент сте били много уязвима и депресирана . Всяка  една раздяла има подобно въздействие . Опитвайки се да запълните липсите и реабелитирате емоциите си в нова връзка сте рискували на сляпо . Сега сте в подобен период. Изчакайте , анализирайте рационално, не емоционално събитията. Ще се възстановите, живота продължава. Но не бързайте да търсите нов пристан за утеха, защото нещастен човек се манипулира най - лесно .

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 14:01 от Viviana91

# 79

Всъщност, той това ми каза, след като го попитах защо изчезва за по няколко дни.
"Тествах търпението ти и това дали ми вярваш сляпо."

Той ме накара да си помисля и да вярвам, че съм нещо много специално за него. Това е факт.

Направи си услуга и спри да мислиш.Не само,че не ти се отдава тая дейност,но и с това "мислене" и рушиш себе си като личност и прецакваш живота си.

Ако някой,някога си бе позволил да ме тества по подобен начин,хич нямаше и да го питам,шут в задника и да заминава в канавката от която е изпълзял.. 

# 80
Разбирам, че си била в уязвим период - най-вероятно заради това си се вързала на глупостите му. Никоя със всичкия си няма да го търпи това. Вместо да продължаваш да се чудиш и анализираш тоя парцал (за него още много определения мога да изкажа) се съсредоточи върху себе си и се стегни, защото и следващият ще е такъв, ако продължаваш да се държиш като нечия подметка. Честно казано аз не можах да повярвам какво чета. Загаджил се с няква на 18 (!!!!), разигравал те е емоционално... Докато майка ти е болна си му ходила по гъза и си щяла да заминеш...  Нямам думи. Трябва да го мразиш тоя, а не да ревеш, че не ти се обажда за празник. Трябва да се стегнеш моментално, защото има човек, който разчита на тебе! Не си само ти единствена с твоята "любов". То, това не е било любов, а някакъв психо трилър. Колкото той не е в ред, поне толкова и ти не си

# 81
  • Terra incognita
Този дали си вдига акциите, като разправя, че тийнките и жените на приятелите го изпиват с поглед и искат да идат с него на горния етаж, докато мъжете им пият на долния. Бе, направо бикините им се свличат при мисълта за него. И Брад Пит сигурно няма такова мощно сексуално влияние сред подрастващите и семейните.
Толкова плоски и детински лъжи и ти си вярвала на това?

# 82
Една дума имам за тоя: Комплексар!

А на теб още веднъж ще кажа - Продължавай напред, не се занимавай с глупости! Peace
Животът е твърде кратък за такива драми. Peace

# 83
Приключила ли си с него?

# 84
Признавам си, че прочетох темата малко отгоре-отгоре, ама мисля следното: ще пребия тоя приятеля ти, ще ударя и по един шамар на тази 18-годишната и оня 40-годишния джендър, и ще те поканя на кафе.

# 85
Такъв, онакъв, ама няма и един ден темата и 6 страници изписани. Хайде, няма нужда, не си заслужава, момичета! 
Мила, плюй и се радвай, че си се отървала.

# 86
Признавам си, че прочетох темата малко отгоре-отгоре, ама мисля следното: ще пребия тоя приятеля ти, ще ударя и по един шамар на тази 18-годишната и оня 40-годишния джендър, и ще те поканя на кафе.

Айде хепиенд.

# 87
Авторке, този ти е завъртял китарата с приказки. Ти си си доизградила някакъв образ за великия мъж и си хлътнала яко по въображяемия, който е в главата ти.
Спри да се занимаваш с тази история. Всеки път, когато се сетиш за въпросния, пренасочи мислите си в друга посока.
Анализа на ситуацията може да го отложиш за след няколко месеца, когато историята вече ще ти се струва далечна. Тогава вероятно ще си дадеш сметка, каква поредица от грешки си допуснала, както в мисленето си, така и в действията си.

# 88

Julsy, виждаш ли, има светлина в тунела Smile Smile Smile

# 89
  • Terra incognita
Добре, че не си си оставила работата (казваш, че е добра и я обичаш), за да гониш вятъра по Англия.
Направо си си за курбан, разминала си се с големи неприятности, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт