Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Новите гърди – каприз или необходимост?

  • 2 410
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 59
Мечтата на почти всяка жена са перфектно изваяните и стегнати гърди. Интервенцията за увеличаване на бюста е една от най-честите естетични #процедури, на която всяка година се подлагат хиляди жени по целия свят.

На всички въпроси за, против, кой, как, защо, кога и колко отговаря д-р Людмил Пеев от Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия към Болница ВИТА.Трябва ли пациентката да е пълнолетна, за да си направи силиконови гърди?
Да. По всички стандарти на съвременната пластично-възстановителна и естетична #хирургия пациентката трябва да е навършила пълнолетие. Едва тогава юридически тя може да взема решения за самата себе си, включително и за своето тяло. Предполага се, че излизайки от детско-юношеската възраст, особено при девойките, растежът вече е приключил или е почти към края си. Едва тогава, при укрепнали физика и психика, юридически пластичният #хирург има право, при проявено желание за това от страна на пациентката, да ѝ бъдат поставени гръдни импланти. Единственото изключение от това правило преди настъпване на пълнолетие е само при наличие на суицидни опити за самоубийство от страна на пациентката. В такива изключително редки случаи се изисква съгласието и на двамата родители, подкрепено със собствените им подписи. Пациентки с психични отклонения също не са подходящи за извършване на операции за увеличаване на бюста.

На каква възраст е най-младата ви пациентка?
Най-малката пациентка за увеличаване на бюста беше точно такъв случай. Единствената дъщеря в едно семейство много тежко изживяваше липсата на какъвто и да било #бюст. Дори беше правила опити за самоубийство. Затова родителите ѝ горещо настояваха да оперираме дъщеря им, защото можела да посегне на живота си отново. Затова тази #операция, освен естетична, се оказа и животоспасяваща. Ние си позволихме да я оперираме три месеца преди да навърши пълнолетие. Благодарение на това, освен че естетизирахме и синхронизирахме пропорциите на физическото тяло на пациентката, чрез тази пластична операция стабилизирахме и психическото ѝ състояние, повишихме самооценката ѝ, самочувствието ѝ и подпомогнахме на личностната и професионалната ѝ реализация.

Може ли да направя естетически корекции по гърдите си, преди да съм родила и кърмила?
Да, разбира се, че може. В съвременната #имплантология се препоръчва подмускулното поставяне на гръдните #импланти, което предполага по-голяма стабилност на ложето им, а това респективно гарантира и по-дълготраен резултат. Имплантът би запазил стабилната си позиция за много дълъг период от време, въпреки силата на земното притегляне, на което всички хора по света неизбежно сме подвластни. Единствено при драстични напълнявания и отслабвания, при многобройни бременности, последвани от продължителни кърмения с вариации в телесното тегло, би могло да се стигне до отпускане на надлежащата кожа. Но това сравнително лесно може да се отстрани чрез прекрояване и оперативно отстраняване на излишната кожа, без да се налага смяна на гръдните импланти. В много случаи красивият и хармоничен бюст повишава атрактивността на жените според европейските и световни статистики, което неимоверно рефлектира в увеличаване успеха на жените пред силния пол.


Абонирайте се за темата и очаквайте новите горещи въпроси и отговори!

ВИТА БАЗА 2 – ул. „Филип Кутев“ №10
София 1407
Регистратура и информация:
02 45 22 000
GSM: 08899 22 000
vitabaza2@vita.bg
www.vita.bg


#БолницаВита
#ЕстетичнаХирургия

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 14:39 от Редактор**

# 1
  • Мнения: 59
Имплантите пречат ли на кърменето?

Независимо дали имплантът е поставен над или #подмускулно, и в двата случая това няма да пречи нито на една евентуална бременност, нито на кърменето след това.

#БолницаВита

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 14:19 от Редактор**

# 2
  • Мнения: 59
Какви форми на импланти за гърди съществуват и кои препоръчвате на своите пациентки?

Съществуват най-различни класификации на гръдните #импланти. Най-популярно е разделянето на имплантите на две големи групи: кръгли (полусферични) и анатомични (капковидни). Кръглите, накъдето и да се завъртят, си остават кръгли. Анатомичните стоят по-естествено и красиво на голо, а също така по-добре обират увисването на бюста при наличие на излишък от кожа. Какви импланти бих препоръчал на дадена пациентка зависи от нейните индивидуални анатомични дадености като ръст, тегло, форма на гърдата и на гръдния ѝ кош, за да се получи възможно най-хармоничният резултат.

#БолницаВита

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 14:19 от Редактор**

# 3
  • Мнения: 59
Какво представлява имплантът като структура?

Най-общо и опростено представен, имплантът има два основни компонента: обвивка и съдържимо. Силиконовият еластомер (мембраната, покриваща импланта) може да бъде с гладка, нано-, микро- и макротекстурирана повърхност. При съвременните импланти този силиконов еластомер издържа налягания до 7 атмосфери, което означава, че спокойно пациентките могат да летят със самолет, да скачат с парашут и с бънджи, да практикуват екстремни спортове, да танцуват на пилон, спокойно могат да ходят на сауна и на парна баня, както и че могат да се гмуркат под вода до 80 – 100 метра дълбочина без никакви рискове за здравината на имплантите. Вътрешността на импланта е изпълнена със силиконов гел. За разлика от първите гръдни #импланти, които са съдържали течен силиконов гел, съвременните импланти са изпълнени с кохезивен силиконов мемори гел, който дори и при разрязване на импланта би запазил стабилната си форма.

#БолницаВита

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 14:20 от Редактор**

# 4
  • Мнения: 59
Какви са различните методи за поставяне на импланти в тялото на жената?

Силиконовите гръдни #импланти могат да се поставят по три начина: аксиларно, периареоларно и инфрамамарно.
Аксиларното поставяне се прави под мишницата. По този начин обаче се поставят единствено кръгли импланти, обикновено с големина до 300 мл. Друг недостатък на метода е, че не може да се направи щателна хемостаза (кръвоспиране).

Периареоларното поставяне се прилага сравнително рядко, защото може да доведе до нарушаване инервацията на миоепителните клетки, отговорни за кърменето. Освен това може да доведе до слабост на големия гръден мускул и той да не е вече толкова надеждно покритие за импланта като един своеобразен мускулен вътрешен сутиен. Най-неприятното евентуално #усложнение при този начин на поставяне е, че може да се наруши (в около 90% от случаите да се намали) чувствителността на зърното и на ареолата на гърдата.

Най-често се прилага и анатомично най-издържания инфрамамарен достъп в гънката под гърдата. Този разрез е най-малък в сравнение с предишните, разполага се в естествената гънка на гърдата, което е едно естетично скрито и дискретно място. По този начин и анатомично е най-щадящ за целостта и стабилността на големия гръден мускул, което предполага и един добър и траен във времето #следоперативен резултат.

#БолницаВита

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 14:21 от Редактор**

Общи условия

Активация на акаунт