DARK ... Въпросът не е Къде, а Кога

• 15 369
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • Вестерос
Аз не говоря за нейния. За мен тя няма най-добър приятел. А за Йонас аз мисля, че е Магнус, не Бартош/

# 541
Йонас нямаше почти никакъв контакт с Магнус, защо мислиш така? 

# 542
  • Чужбина
Най-добрия приятел на Йонас, не нейния.
Твърде често срещано предателство,

И най-гадното е, че в случая те предават двама - тя и приятелят ти.

А Марта, като видя за първи път след 3 месеца, го подмина, за да целуне Бартош. И Йонас беше в шок и ужас. Направо го застреляха там, на място.

Само Бартош знаеше, къде е Йонас. Което означава, че му е бил по-близък от Магнус.

# 543
  • Вестерос
Е как да е нямал, не знам, с такова впечатление останах. Че са компания 4-тата и сякаш Йонас е по-близък с Магнус. Естествено може да греша.

# 544
Дадоха, че Бартош и Йонас играят заедно на компютърни игри в дома на Регина - явно не се случваше за първи път. Вероятно са прекарвали много време в подобни занимания.

# 545
  • Вестерос
Възможно е Simple Smile Но тогава Магнус май беше с Франциска.

# 546
Само Бартош е знаел, но го е защитил, казвайки на Марта, че е във Франция. Той не знае, че Йонас и Марта са спали, защото по време на партито беше на вечеря с родителите си, а точно тогава се самоуби и Микел и т.н. Марта пък се ядосва защо той не й звъни от Франция, макар че явно е тъпа, и не се сеща, че може да не е баш във Франция. Самият Йонас е леко дрогиран от хапчетата, като се връща, вижда ги и решава да не се меси. Марта още повече се обижда от това, че той не я ревнува Simple Smile Нормални тийнове Simple Smile

# 547
Сега потърсих в Даркопедия (хах!) - пише, че са най-добри приятели; в случая на Бартош, пише, че Йонас е единственият му приятел, докато на страницата на Йонас също се споменава, че Бартош е най-добрият му приятел:
Upon returning, he was haunted by nightmares and visions and found that his love interest Martha Nielsen was dating his best friend Bartosz.

https://dark-netflix.fandom.com/wiki/Jonas_Kahnwald
https://dark-netflix.fandom.com/wiki/Bartosz_Tiedemann

# 548
Като гледам, нито Йонас обвини Бартош или Марта (че са се загаджили зад гърба му), нито след това Бартош обвини Йонас или Марта (когато разбра за целувката им). Поне не явно. Продължиха да се виждат като приятели.
Явно на думи всеки приема правото на всеки да си сменя партньорите по всяко време и само страда мълчаливо. И в приятелския кодекс не влиза правилото да не се пипа гаджето на приятеля.
Но това само на повърхността. Защото все пак се сбиха в училището и все пак приятелството между Йонас и Бартош беше разрушено.

А от цялата работа Марта беше най-много за бой. Ама то така става в живота.

# 549
  • Чужбина
Но това само на повърхността. Защото все пак се сбиха в училището и все пак приятелството между Йонас и Бартош беше разрушено.

А от цялата работа Марта беше най-много за бой. Ама то така става в живота.
Йонас се правеше на много хард, но изходът от подобна констелация винаги, ама абсолютно винаги и точно край на приятелството.

Марта пък толкова да не се сети, че Йонас е зле заради самоубийството на баща му?

А преди това на плажа?

Нещо не се връзва, момичета.

Нали там на езерото, дето плуваха, беше преди самоубийството на Михаел и преди да спят?

# 550
Е кое не се връзва?
На езерото беше преди самоубийството, да. В същия ден, в деня на годишнината.
Тогава Йонас Оригиналния не набра смелост да натисне Марта, макар че тя му се предлагаше като зряла круша. А Йонас Вече обесения (с жълтото яке, прясно върнат от Адам от 1921) ги гледаше зад дървото, не издържа и отиде до Марта да си каже всичко, което му е на сърцето (вече преживяло смърт, раздяла и апокалипсис). А по-късно, на партито, Марта, все още впечатлена от горното, се нахвърли на Йонас Нерешителния и нещата се развиха по реда си. През това време баща му се е бесел. Нищо чудно, че Йонас прекрати всякакъв контакт с Марта за месеци наред. Изпитвал е вина вероятно, че докато баща му е умирал, той се е забавлявал с Марта. Чувствал се е виновен (което сам каза), че не е забелязал нищо нередно у баща си, а е трябвало. Но бил обсебен от любовните си проблеми и как ще види Марта на купона, та затова. И ето ти - двойна вина.

# 551
Това наистина е зле измислено - Михаел се самоубива и Марта предполага, че Йонас е отишъл да сваля французойки, защото Бартош така й е казал (дори не прави опита да се свърже с него). Може би просто не е много умна...

# 552
Те спаха заедно, но веднага след това стана самоубийството и нямаха възможност да разберат какво връщност означаваше това: дали просто секс или нещо повече. Тийновете са несигурни същества. Може би и двамата са решили, че за другия това не е нищо специално. Йонас се отдръпна в себе си, Марта и тя не набра смелост да го потърси (писала му СМС-и, пък не ги изпращала) и така. Понякога хората се разминават много нелепо - просто защото не си говорят.

Изобщо колкото повече се вглеждам в детайлите, толкова повече се възхищавам как е измислено всичко и е казано толкова пестеливо - с някой "случаен" кадър, с поглед или мимика.

# 553
  • Вестерос
Е кое не се връзва?
На езерото беше преди самоубийството, да. В същия ден, в деня на годишнината.
Тогава Йонас Оригиналния не набра смелост да натисне Марта, макар че тя му се предлагаше като зряла круша. А Йонас Вече обесения (с жълтото яке, прясно върнат от Адам от 1921) ги гледаше зад дървото, не издържа и отиде до Марта да си каже всичко, което му е на сърцето (вече преживяло смърт, раздяла и апокалипсис). А по-късно, на партито, Марта, все още впечатлена от горното, се нахвърли на Йонас Нерешителния и нещата се развиха по реда си. През това време баща му се е бесел. Нищо чудно, че Йонас прекрати всякакъв контакт с Марта за месеци наред. Изпитвал е вина вероятно, че докато баща му е умирал, той се е забавлявал с Марта. Чувствал се е виновен (което сам каза), че не е забелязал нищо нередно у баща си, а е трябвало. Но бил обсебен от любовните си проблеми и как ще види Марта на купона, та затова. И ето ти - двойна вина.

Не е вярно за апокалипсиса. Този Йонас си е нашият. Още не беше.

Иначе съм съгласна с всичко останало.

За приятелите съм объркала.

# 554
  • Чужбина
Изобщо колкото повече се вглеждам в детайлите, толкова повече се възхищавам как е измислено всичко и е казано толкова пестеливо - с някой "случаен" кадър, с поглед или мимика.

Да, в този сериал е така. Няма празно, няма локуми.

Много ми харесва играта на Луис (Йонас). Има един момент в 1-ви епизод, дето съм го превъртала поне едно 9-10 пъти.

И това, което е уникално при него - както е сериозен и трагичен, изведнъж му грейва усмивката на лицето. Много приятно му се изменят чертите.

А и има едно примигване при него, което не знам, дали е естествено, или го прави умишлено. Като е притеснен, започва да примигва, което прави всичко изключително автентично.

Общи условия

Активация на акаунт