DARK ... Въпросът не е Къде, а Кога

• 16 285
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
  • Чужбина

За нулевата енергия. Нали си чела тези теории, че вакуумът всъщност не е празно място без материя и енергия, а състояние на материята и енергията, в което те взаимно се уравновесяват до нулев резултат. Това е обяснението на т. нар. ефект на Казимир - феномен, при който се получава електромагнитна енергия от вакуум. Също така обясняват образуването на кварките. Добрият стар Старгейт също експлоатираше тази идея в ZPM-ите. Много е вероятно във вакуума да се крие самата енергия на Сътворението - много по-мощна и трансформираща от всякакви варианти на ядрената енергия.
Това донякъде кореспондира и с библейската максима за "В началото беше Словото" и теориите за материализирането на идеите. Така или иначе връзката между материя и енергия и опцията едното да преминава в другото е известна отдавна.

Да, в книгата "Universe from Nothing".

Но сега да питам аз, след като Nothing има кванти, т.е. т.нар. квантова пяна ... е те това чудо:

Тоя прословут ваакум, съдържащ енергията на Сътворението, отде се е появил?

Щото това са кванти, т.е. частици. А те имат нужда от Време и Пространство, за да ги има. Т.е. те не са преди появата на времето и пространството, а са след зараждането им.

Въртим се и по тоя въпрос в кръг.

Но не знам, дали успях да го обясня.

Последна редакция: нд, 04 авг 2019, 16:01 от Eleonora_27

# 466
Този уикенд се отдадох на мързела и изгледах двата сезона. После ви изчетох с кеф
Обожавам пътуване във времето и квантова физика, но под формата на фантастика Wink По забавно е Simple Smile
Всичко си се разбира перфектно в сериала, голям кеф. Смути ме само паралелния свят. Но очаквам да се впише, както и сериала да се развие, като Краят на вечността. Бъдещето страда най много от решенията им, все има апокалипсис, и вероятно ще направят нещо, че да се прекъсне всичко това, чрез агент ( Александър или друг?). Самите участници, в частност Йонас, са прекалено заслепени до самия край и се оказват пионки Simple Smile

# 467
  • Чужбина
Хепи, какво мислиш за времевата линия?

Статична или динамична?

А циклите?

Много як сериал, нали?

# 468
Според мен е динамична, иначе защо ще полагат толкова усилия да се повтори всичко. От снощи си мисля, че Александър всъщност е част от 1 цикъл, а Марта 2 вероятно от последния. Макар и динамична линия, участниците наистина биха повтаряли едно и също, самоубеждават се, че е най добре така.
Отвратителна Хана. Тя обаче също е един от факторите всичко да се повтаря, защото работи против останалите. А може и обратното да е.
Как ги следвате в Инстаграм.
Има много аргументи и статична. Ама ми се иска да е динамична

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 07:56 от ♥ HAPPY ♥

# 469
За Борис/Александър си мисля, че има цяла отделна история, която още не сме видели. Със сигурност е от някъде - с тези дрехи и пистолетът изглеждаше сякаш е от нашето време, но кой знае.

Много добре планиран сериал - иска ми се всички да бяха такива!

# 470
Изведнъж погледнах на сюжета по съвсем друг начин. Тоя нихилизъм на Адам....има нещо много германско в него: да изгори светът и да се свърши. Все пак да не забравяме, че германците на 2 пъти се опитаха да затрият света, а сега правят активно трети опит.

# 471
До последния епизод на 2 сезон у мен нямаше никакви съмнения и въпроси за нищо.Единствено си гледах ис е наслаждавах. Обаче сега откакто се събудих, си мисля как трябва да изгледам пак последния епизод, ако не и целия сериал.
2 сезона Йонас се влачеше с това противно жълто яке. Баща му наблегна изрично  на якето. Марта го попита защо си е взел якето на езерото! И изведнъж в последния епизод по някое време той не е с това яке, а с друго. Малко преди да се появи Марта 2.
Самият Йонас Странник знаеше за някои неща, като смъртта на Марта и Апокалипсиса, но не и за други, или поне така изглеждаше...изобщо последния епизод породи у мен бая въпроси!
Ако има поне още една паралелна реалност, то значи има неограничен брой. Мислех по въпроса за Марта, дали може да е просто оживяла, като Хелге. Но Клаудия също спомена свят без Йонас, Марта 2 беше очевидно не същата...поне така ни  наблегнаха. Адам и Клаудия определено са много различни от младите си версии! Щом Клаудия е пътувала в друга реалност, вероятно Адам не е по-назад. Много са ми подозрителни тия пътувания в друга реалност и за какво се борят двамата. Искат да управляват и времето, и пространството или? А и ако е статична времевата линия, за какво надмощие и надвиване на времето може да стане въпрос? Тогава не би имало смисъл от машините, и борбата им.
Хмммм
Ще потърся чужди форуми да видя какви теории има
Къде ги четете

# 472
Аз преглеждах в Редит, но там нещата са много хаотични. https://www.reddit.com/r/DarK/
Скрит текст:
По-рано харесвах форумите на ИМДБ, но тях пък ги изтриха (според мен, заради ГоТ, но както и да е...).

# 473
Да, в редит не ми се чете
Ще си поразсъждавам наум тогава Joy

# 474
Изведнъж погледнах на сюжета по съвсем друг начин. Тоя нихилизъм на Адам....има нещо много германско в него: да изгори светът и да се свърши. Все пак да не забравяме, че германците на 2 пъти се опитаха да затрият света, а сега правят активно трети опит.
Стана ми интересно на базата на какво мислиш, че германците правят активно трети опит за затриване на света.
С тези жени на борда на отбраната и никаквата армия и въорежение, направо не го виждам отникъде.

# 475
В сериала - поне аз така разбрах Simple Smile А иначе - и аз слушах по радиото в колата, че имало някакви сериозни проблеми с армията...

# 476
Работят активно за разпадане на ЕС и избухване на повсеместна гражданска война на континента. За пореден път техният комформизъм, склонност за подчинение пред авторитетите и историческите им комплекси са на път да запалят въоръжен конфликт в огромен размер. Не мога да предвидя бъдещето, но тенденциите са обезпокоителни.
Това обаче е друга тема, в която не е мястото да се впускаме тук.
Просто си помислих, че нихилизмът е нещо характерно за германците.
Те изобщо са доста екстремни във всяко отношение - и в доброто, и в лошото.

За мен едно от най-добрите попадения в кастинга е Хана.
Малката Хана с този психопатски поглед на насекомо.
И зрялата Хана. Как само умее с един поглед да накара всеки мъж да се чувства, все едно споделя с нея някаква греховна, но много сладка тайна. Докато за всъщност върши нещо съвсем невинно. И на младия Егон го приложи този номер, реакцията му беше перфектно изиграна. Не знам защо не го харесвате Егон. На мен ми беше много симпатичен - и като млад, и като стар. И актьорите ми харесаха много.

Улрих направо го ожалих. Вярно, не обичам кръшкачите, но с такава вещица като Хана може би повечето мъже биха се увлекли. А си плати забежката по много жесток начин. Да прекараш целия си живот в лудница, без да си луд...ужасно нещо. Усети се, че сбърка, щом спомена Катарина, но беше късно.
Всъщност си мисля, че Хана въобще нямаше намерение да му помага. Отиде да му натрие носа за отмъщение и да го зареже.

# 477
Хана е добро попадение, да, като персонаж и актриса
Мислех, че отдавна са любовници с Улрих, а се оказа, че не са
Интересно, че полицаят спомена, че всички са се чудили защо красавицата Хана се е омъжила за Майкъл
Очаквам да надроби много неща
Йонас по едно време се светна, че тя не е стока. Как?

# 478
Работят активно за разпадане на ЕС и избухване на повсеместна гражданска война на континента. За пореден път техният комформизъм, склонност за подчинение пред авторитетите и историческите им комплекси са на път да запалят въоръжен конфликт в огромен размер. Не мога да предвидя бъдещето, но тенденциите са обезпокоителни.

Значи не знам какви новини гледаш и на база каква информация си съградила това мнение, но според мен лично германците май са единствените, които държат на ЕС, заедно с французите. 
Ако говориш за сбърканата политика към бежанците, там е много дълга тема и опира до чувството на вина в германците, което носят още от ВСВ.

# 479
Хана е добро попадение, да, като персонаж и актриса
Мислех, че отдавна са любовници с Улрих, а се оказа, че не са
Интересно, че полицаят спомена, че всички са се чудили защо красавицата Хана се е омъжила за Майкъл
Очаквам да надроби много неща
Йонас по едно време се светна, че тя не е стока. Как?

Май чак Йонас Странника разбра каква е Хана, след като тя открадна машината му и избяга. Преди това все още държеше на фантазиите си за нея.

Общи условия

Активация на акаунт