ДОБЪР ГИНЕКОЛОГ В РУСЕ и ЛОШ - отново в русе

• 250 538
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 915
Естествено, че боли, нали все от някъде трябва да излезе бебето! Не е болка за умиране, търпи се. Раждала съм секцио, по-силната болка беше първия ден. На 14 ден бях навън и катерех с бебето по няколко пъти на ден 5 етажа. Преживява се, после се забравя!

# 916
Естествено, че боли, нали все от някъде трябва да излезе бебето! Не е болка за умиране, търпи се. Раждала съм секцио, по-силната болка беше първия ден. На 14 ден бях навън и катерех с бебето по няколко пъти на ден 5 етажа. Преживява се, после се забравя!

Grinning
На мен даже и белега от операцията не ми личи  Peace

# 917
Наистина при всеки е различно, в моя случай секциото беше много тежко и продължително, както и възстановяването. Но въпреки това съм за нормалното раждане, дори и да не е най-лекото.

# 918
Значи, аз съм раждала нормално и като се изключат 13 часовите непосилни болки от контракциите, после родих сравнително леко, без шевове и усложнения (да чукна на дърво) Обаче мамчето до мен беше родила и второто си дете секцио, точно поради тесен таз, и си спомням като й поставяха метиргин мисля беше, за контракции и естествено изчистване на матката, се помъчи и тя с болезнени контракции. Така че аз също съм с две ръце за естественото раждане, а вече при медицински и други причини да се прави секцио.
Както една майка има много болезнени контракции, а друга не така и при секциото сигурно зависи от човека какви ще са болките след това.
Но важното и при двата начина на раждане е (някой го беше написал) ставайте и ходете веднага след като ви кажат че можете да го правите, колкото и да боли или да не ви е добре. Така се изтича кръвта и няма опасност от усложнения, които се получават точно от товар че майката е лежала след раждането и е задържала кръвта.

И още нещо, колкото и да боли се забравя, е въпросът е че някои по-бързо, а други по-бавно, но се забравя.
Успех!!!

# 919
Методът на Щарк - стандарт за Цезарово сечение
Въведение:
На 11 Февруари т.г. в II САГБАЛ „ Шейново” АД- гр. София бе демонстрирано приложение на нов оперативен метод за Цезарово сечение. Първата операция бе предшествана от лекция на лекаря, въвел техниката в медицинската практика – д-р Майкъл Щарк. Името на метода , произлиза от името на болницата, в която Майкъл Щарк работи.
През 1983 г. в Йерусалимската болница „ Misgav Ladach” Майкъл Щарк модифицира метода на Коен до такава степен, че всъщност превръща начина на оперативен подход в нов метод. През 1997 г. метода Misgav Ladach е представен  на ХIV Световен конгрес по акушерство и гинекология в Монреал. От тогава до днес са извършени много проучвания, които доказват предимствата на метода. Не без основание той може да бъде определен като стандарт при оперативното родоразрешение. Към сегашният момент се практикува във всички водещи европейски болници.
Особености при оперативната техника:
При оперативната техника на Щарк разрезът се прави напречен, малко по- високо от стандартния по Pfannenstiel. Друга характерна особеност е това че тъканите се отпрепарират по тъп начин, а не по остър. При възстановяването на маточната стена се използва продължителен шев. За разлика от класическия метод на Pfannenstiel, при който се възстановяват 7 слоя тъкани- кожа, подкожие, фасция, мускули, висцерален и париетален перитонеум и матка, при методът на Щарк се възстановяват само 3 слоя (не се перитонизира). На кожата най- често се поставят единични шевове.
Основни предимства на метода:
Този  метод е значително по - бърз от класическото Цезарово сечение. Това се дължи на факта, че се шият по – малко тъкани;
Операцията се извършва в рамките на 15-20 минути;
След операцията родилките се нуждаят от по – малко обезболяващи медикаменти;
Веднага след раждането пациентките могат да пият вода, а на 3-4 час те могат да се хранят;
Раздвижването на родилките се осъществява на 6-ия час;
Кръвозагубата, която се реализира при операцията е значително по – малка от тази при класическото Цезарово сечение;
Към момента мотодът на Щарк вече се практикува в II САГБАЛ „ Шейново”АД. За изминалият месец са оперирани над 30 пациентки, които се чувсват много добре. Операцията се препоръчва на родилки, на които предстои да се направи първо Цезарово сечение. С внедряването на метода се подобри комфорта на пациентките и значително се намалиха следоперативните усложнения.

# 920
Хубава работа,но кога ли ще се приложи и тук  Thinking

# 921
ИСКРЕННО СЕ НАДЯВАМ ДА Е СКОРО Praynig
Тъй като на мен ми предстои раждане след 3 месеца,мисля да се позаинтересувам повечко по въпроса  Peace
compe,какво стана при Хубчев-как мина прегледа  Thinking

# 922
ами не се е противил, на 27 ще ходя пак, но моя термин е на 7 май, а той е отпуска от 28-6 май, дано да не родя до тогава, пари не сме обсъждали, незнам каква му е тарифата, но на 27 ще говорим за пари!

# 923
На теб 1-во раждане ли ти е  newsm78
Защо не го попиташ за този метод на Щарк,за който съм написала  newsm78

# 924
Христос Воскресе! Нека никога да не забравяме, че Господ ни е създал човеци и винаги да носим човещината в себе си

# 925
Во Истина Воскресе!

Това което си написала chocho-san трябва по-вечко доктори да го прочетат и да се замислят над него.

Последна редакция: нд, 19 апр 2009, 23:23 от vikki_mikki

# 926
На мен това ми е мисълта  Peace,ама едва ли  Close

# 927
Ако има някой поистрадал от ескулаб русе,
и има желание да пише!
В края на месеца  имам дело срещу тях за средна телесна повреда
(перфорация по време на кюртаж)

мами кажете, не мълчете!
не може тази касапница да продължава!

# 928
Много лошо-имам добро впечатление от тази клиника  Peace
Кой те нарани,ако не е тайна  Rolling Eyes

compe,как са нещата при теб  newsm78-да не си родила вече  Party

# 929
Ако има някой поистрадал от ескулаб русе,
и има желание да пише!
В края на месеца  имам дело срещу тях за средна телесна повреда
(перфорация по време на кюртаж)

мами кажете, не мълчете!
не може тази касапница да продължава!

На мен кракът ми не е стъпвал там.
Но ти желая успех и да кажеш какво е станало!

Общи условия

Активация на акаунт