ДОБЪР ГИНЕКОЛОГ В РУСЕ и ЛОШ - отново в русе

• 250 539
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 900
Елеонор, ти имаше ли мед. причина за секцио или така искаше, отиде при него и го уговорихте? Защото аз в петък ще ходя при него, но не е седалищно разположено, нито пък имам късогледство и диоптри, просто ми е малко по-тесен тазът и има напоследък случаи  - мъчат ги за нормално раждане, но после пак ги срязват, а аз искам да го избегна това. Почти цяла бременност лежа, не съм наддала много, в смисъл нямам свръх тегло - 10 кг., но мускулите ми те вече съвсем са се отпуснали и ако нещо заседне детето и се получи недостиг на кислород за него и отттам може мозъчен отток, защото и сега има лека дилатация на вентрикула - мозъчното стомахче и аз вече съм се наплашила с тия болести! Сега говорих с една позната и тя каза, че 5-6 дена след секциото е имала ужасни болки, не само при ставане и ходене, просто докато лежи и аз вече съвсем се наплаших, то 5-6 дена неспирни болки как се издържат, наистина ли чак толкова, нечовешки търпи???? Кажете, ама без да ми спестявате нищо!!! Моля ви!!!!!!

Боли наистина, но е търпимо. Аз имах много тежко секцио - на мен ми вадиха матката и е разпорена и шита след това прибрана в мен и докато ми се наместят вътрешностите ме боля много, но се търпи.

Ти за таза няма как да прецениш сама - може да си слаба, но това не означава непременно тесен таз - а и той се разширява.
Аз лично бих препоръчала нормалното раждане, раждала съм нормално и то голямо бебе, но ако няма друг начин - секцито е за това.
Както по-горе ти писах конците болят, независимо къде са, при секциото боли и раната, дърпа, ходиш приведен и т.н., но се преживява!

# 901
И аз нещо такова се опитвам да кажа-щом е в интерес на бебето,всичко се преживява  Peace

# 902
Елеонор, ти имаше ли мед. причина за секцио или така искаше, отиде при него и го уговорихте? Защото аз в петък ще ходя при него, но не е седалищно разположено, нито пък имам късогледство и диоптри, просто ми е малко по-тесен тазът и има напоследък случаи  - мъчат ги за нормално раждане, но после пак ги срязват, а аз искам да го избегна това. Почти цяла бременност лежа, не съм наддала много, в смисъл нямам свръх тегло - 10 кг., но мускулите ми те вече съвсем са се отпуснали и ако нещо заседне детето и се получи недостиг на кислород за него и отттам може мозъчен отток, защото и сега има лека дилатация на вентрикула - мозъчното стомахче и аз вече съм се наплашила с тия болести! Сега говорих с една позната и тя каза, че 5-6 дена след секциото е имала ужасни болки, не само при ставане и ходене, просто докато лежи и аз вече съвсем се наплаших, то 5-6 дена неспирни болки как се издържат, наистина ли чак толкова, нечовешки търпи???? Кажете, ама без да ми спестявате нищо!!! Моля ви!!!!!!

Боли наистина, но е търпимо. Аз имах много тежко секцио - на мен ми вадиха матката и е разпорена и шита след това прибрана в мен и докато ми се наместят вътрешностите ме боля много, но се търпи.

Ти за таза няма как да прецениш сама - може да си слаба, но това не означава непременно тесен таз - а и той се разширява.
Аз лично бих препоръчала нормалното раждане, раждала съм нормално и то голямо бебе, но ако няма друг начин - секцито е за това.
Както по-горе ти писах конците болят, независимо къде са, при секциото боли и раната, дърпа, ходиш приведен и т.н., но се преживява!

Ох милата HugМоля те опитай се да не мислиш затова много HugЦункам те Hug

# 903

Ох милата HugМоля те опитай се да не мислиш затова много HugЦункам те Hug

Благодаря ти много!  bouquet Може би някой ден.... но не се забравя, аз поне няма да забравя нито едното, нито другото си раждане!

# 904
Да са ти живи и здрави дечицата, някой ден ще им разказваш как си ги родила Simple Smile И те ще те обичат още повече и ще те оценява, заради усилията да бъдеш майка!Дано да има по-малко такива случаи Simple Smile

# 905
200 лв е за избор на доктор в АГ, инъче отделно ще си плащаш на Хубчев.Братовчедка ми ражда при него с уговорка и му плати 800лв,но предполагам това не му е тарифа,може би е по договорка и зависи от хората.
В АГ-то 1000лв  Shocked ? Нали уж там е за всички, за простолюдието... В Ескулап не беше ли 1000лв? Не съм 100% сигурна, но тази цена е нормална за частна клиника... Извинявайте че така реагирам, просто съм безкрайно възмутена

Ох,момичета не е 1000лв раждането в АГ,800лв са дадени доброволно за уж по-голямо внимане.Не съм се интересувала дали той си ги е поискал или те са решили да му ги дадът,но предполагам че те така са приценили,понеже са хора с възможности явно са решили,че това ще спомогне за по добро отношение за родилката.Думите бяха "Платихме му 800лв,инъче никой нямаше да ни погледне".Според мен когато си ходиш при един доктор е добре и той да те поеме при раждане,и най добре да си платиш 200лв за избор,но други пари да се дават си е направо грехота.

# 906
А защо не е раждала в ЕСКУАП  Thinking -там условията са по-добри

# 907

Защото се е уговорила с  Хубчев!

# 908
Здравейте, мамчета (бъдещи и настоящи). Бих желала да кажа нещо по темата за тези от вас, които се чудят къде да раждат - в Ескулап или в АГ-то.
Ако бременността върви леко и раждането се очаква да е безпроблемно може да се доверите на екипа в Ескулап. Но ако не е така изборът в Русе (за съжаление) е само един - АГ-то.
В началото на бременността ми, когато още нямах проблеми, дори и през ум не ми минаваше, че ще прекарам и един ден в АГ-болницата (който е влизал там се сеща защо). Но след общо 4 месеца под грижите на лекарите там нямах и капка колебание бъде ще раждам.
За уточнение - в Ескулап няма постоянно дежурни анестезиолог (за спешни ситуации), неонатолози... Когато в 3-ия месец ходих там да проуча обстановката ме върнаха, заради очакваното проблемно раждане.
Успех на всички Hug

# 909
глупости  Shocked
не бих ги нарекла нечовешки-че има болка,има,ама чак пък толкова  Thinking
зависи кой я е оперирал и как си е свършел работата Peace

Миличка и при двете раждания болката си я има, всеки различно я понася, а и случаите са много индивидуални. Твоят лекар ще прецени дали си за секцио или не. Моят съвет е ако няма медицински причини да си родиш нормално. Аз след секциото първите три дни бях с обезболяващи, докато след първото ми нормално раждане, не ми е хрумвало да пия обезболяващи, въпреки че беше изключително тежко. Честно да ви кажа не мога да повярвам, че има жени, които предпочитат да родят чрез секцио без да има медицински причини за това. След секциото колкото и гладко да протече си жив труп, който първите дни не може да движи нищо освен главата и ръцете, раздвижването е много трудно, да не говорим какви допълнителни усложнения могат да се получат след операцията. Успех, дано да родиш леко и нормално!

# 910
Ох, стига вече с тези непоносими условия, в които не си и помисляте да прекарате и 1 ден. Аз раждах в АГ-то и пак там бих отишла. И освен, че обстановката е поносима, не съм видяла лошо отношение и от персонала. Уговорка имах с лекар, но за всички останали съм била поредната родилка. Забележки имам само към сестрите в неонатология и към отживелицата да мъчат бебетата като ги повиват.

compe, а ти първо се успокой, а след това се консултирай с лекар за начина, по който да родиш. Това за тесния таз, отпуснатите мускули и заседнали бебета ми звучи малко ... Никой от нас не е правил физ-зарядки за стегнати мускули. Раждането минава и заминава, аз лично си го спомням с умиление. Раждах нормално, после си слагах обезболяващи свещички, но и без тях нямаше да загина. Най-важен е резултата - като видиш бебето всичко ти минава! Довери се на лекаря си и ще си много по-спокойна. Успех!

# 911

Защото се е уговорила с  Хубчев!

Да,мила-разбрах  Peace
Но Хубчев работи и в ЕСКУАП  Peace

# 912
глупости  Shocked
не бих ги нарекла нечовешки-че има болка,има,ама чак пък толкова  Thinking
зависи кой я е оперирал и как си е свършел работата Peace

Миличка и при двете раждания болката си я има, всеки различно я понася, а и случаите са много индивидуални. Твоят лекар ще прецени дали си за секцио или не. Моят съвет е ако няма медицински причини да си родиш нормално. Аз след секциото първите три дни бях с обезболяващи, докато след първото ми нормално раждане, не ми е хрумвало да пия обезболяващи, въпреки че беше изключително тежко. Честно да ви кажа не мога да повярвам, че има жени, които предпочитат да родят чрез секцио без да има медицински причини за това. След секциото колкото и гладко да протече си жив труп, който първите дни не може да движи нищо освен главата и ръцете, раздвижването е много трудно, да не говорим какви допълнителни усложнения могат да се получат след операцията. Успех, дано да родиш леко и нормално!

Първото ми раждане беше секцио-болеше ме много само 1-вия ден,докато излизах от упойката.След това пак имаше болка,но всичко зависи от организма  Peace
Относно раздвижването и евентуални доп.усложнения след секцио,съм го споделяла и приди-докато лежах в Интензивното,1 санитарка ме посъветва да се движа колкото се маже повече /независимо,че ме боли/,за да нямам усложнения след операцията.Наложих си да я послушам и се движих много въпреки всичко Peace
Благодаря за пожеланията!

# 913
Isa76, не съм особено съгласна с теб, но явно всеки си има праг на поносимост на болка.
Лично аз, още на 12 час след секциото отказах да ми слагат каквито и да е обезболяващи. Не че не ме болеше, напротив, болеше, но в абсолютно никакъв случай не съм била жив труп  Naughty Нито аз, нито другите 4 момичета в стаята ми, които бяха секцио.
Бяхме общо 8 в стаята - 4 родили нормално, 4 родили секцио. Истината е, че и осемте ставахме и сядахме трудно и че и осемте ни болеше.

# 914
Isa76, не съм особено съгласна с теб, но явно всеки си има праг на поносимост на болка.
Лично аз, още на 12 час след секциото отказах да ми слагат каквито и да е обезболяващи. Не че не ме болеше, напротив, болеше, но в абсолютно никакъв случай не съм била жив труп  Naughty Нито аз, нито другите 4 момичета в стаята ми, които бяха секцио.
Бяхме общо 8 в стаята - 4 родили нормално, 4 родили секцио. Истината е, че и осемте ставахме и сядахме трудно и че и осемте ни болеше.

От секцио до секцио има огромна разлика - доколкото четох на Иса76 ситуацията е била доста сложна, както и при мен, така че има значение все пак.

Боли и в двата случая!

Общи условия

Активация на акаунт