ДОБЪР ГИНЕКОЛОГ В РУСЕ и ЛОШ - отново в русе

• 250 535
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 990
Здравейте,включвам се в темата ,за да потърся съвет и да чуя мнения.Ходя на профилактичен преглед веднъж в годината ей така просто за мое спокойствие.Тъй като вече съм с желание за бебче и искам да разбера при кой лекар да ида за да ме прегледа по-така... Rolling Eyes
п.с. Досега посещавах д-р Рудницки,а преди това се преглеждаш при семейна приятелка -гинеколог.

# 991
Elbeli ,а защо не продължиш при Рудницки?Той е много добър според мен.....ходила съм при него но по принцип ходя при Константинова

# 992
Аз също съм с добри впечатления от него,но исках да чуя и да разбера мнения на други момичета/жени и така..
Благодаря ти ,че се включи. Hug

# 993
Привет и от мен!
Да осветля и аз за така наречените ВИП стаи в родилното! Те са точно тези стаи, за които говорите с по 2-3 легла и бебета са при вас! Тези стай се майтапят наистина, че са вип, защото наистина можеш да останеш сама в стаята с бебето. По принцип те са нещо като изолаторни, там преместиха например едно майче, чието дете имаше конюктивит и някаква инфекция да не е в общата стая с другите деца.
Но, за майка с първо дете мисля че е по-добре да бъде в общите стаи, защото там наистина влизат по-често сестрите. А иначе аз съм влизала да давам вода на малкия и да го избърша след като беше повърнал, и сестрата разбира се я нямаше. Но нека някой беше посмял да ми каже нещо Simple Smile

# 994
здравейте, момичета!
На мен също ми предстои раждане през м.09 , но отсега чета мнения за АГ Русе, ЕСКУЛАП...Тутракан... Много съм затруднена в избора си. Имам приятелки, които са раждали в АГ-то и казват, че е голяма мизерия и отношението било ужасно! Една друга пък роди м.11, 2008 г. в Тутракан и просто е възхитена от болницата и отношението на лекаря и акушерките....  Имам още време да събера мнения и моля който може да дава инфо на нас бъдещите майчета, да дава Simple Smile 
А знае ли някой кога ще отворят новото АГ в Русе (на мястото на Военна болница) ??
Лек ден Simple Smile

# 995
Зависи как си решила да раждаш  Thinking
Ако ще раждаш нормално,3 дни в АГ-то се преживяват някакси!Ако ще си секцио,на 6-тия ден ще те изпишат  Peace
Аз раждах 2006-та г. и тогава си беше мизерия в АГ-то,но сега може и да се е променило  Praynig

# 996
Здравей, всичко е до късмет на кого ще попаднеш! Синът ми е на 3г и 10мес и скоро не съм чувала как е из АГ- то, но аз като влизах да раждам ме обзе голям страх, но и надежда, че най- после ще видя детето си и всичко ще свърши... smile3541 със щастлив за всички ни край!Никой не познавам от докторите, а бременноста ми я следеше д-р Юлиян Георгиев, в началото на 9-я месец имах леко изтичане на водите... Съответно той ме прати в АГ-то за раждане... Прие ме д-р Атанасов(висок, леко плешив и малко заеква)- много готин доктор!Обясни ми какво ще става оттук нататък, внимателно и спокойно!И понеже вече беше 13.00 часа, вече нямало закога, а не съм спешен случай.Показаха ми коя е стаята ми, където ще нощувам, казаха ми да се разхождам по коридорите и да чакам сутринта...В 8.00 часа беше д-р Минчева, прегледа ме и каза да отивам да раждам newsm12. Настаниха ме в предродилна зала и ми сложиха венокат и започнаха да ми вливат системата за предизвикване на раждането!Беше вече 14.00 часа на 24.06.2005г , лежах си, гледах си в тавана и около мен как настаняват още три мацки за раждане и чаках...Вечерта в 19.00 часа се сменят докторите(и изобщо екипите, застъпват нощната смяна).Дойде д-р Зарзаланов(не съм чувала хубави думи за него), прегледа ме и реши да ми пукне с едно гадно нещо мехура, за да родя( а аз имах вече 4-5 см разкритие), аз не му разреших, защото нали влизам с леко изтичащи води, което означава, че мехура е пукнат(според мен) и той ме откачи от системата, каза "върви се наспи и ако на родиш тази нощ, утре пак". Наистина имах болки, но се търпяха! Направо се раздвижих и си починах от целодневното стоене на система...! Легнах и се наспах като "бял" човек! Сутринта на 25.06.2005 г.( ден на парламентарни избори в България) беше д-р Йорданова (млада докторка, ентусиастка, много готина) прегледа ме и каза, че до час- два ще родя... Сложиха ми пак системата, съжалявам, но забравих какво ми вливаха- май някакви хормони беше, и си лежах сама в предродилна зала!Имах чувството, че току що съм легнала на леглото и толкова бързо стана...че почти неразбрах, че е 10.20 часа, когато родих моето съкровище... newsm45 newsm51 smile3501 толкова бях щастлива, че забравих себе си ... срязването, за да излезе и шева... Изплака, изкъпаха го, повиха го и го отнесоха някъде... а аз бях доволна...и отпаднала, санитарката ме загъна, защото ми беше много студено и даже се измайтапи "хаиде, слизай да гласуваш долу и има урна!" !!! И така, мина всичко, но е в съзнанието ми... Сега вече е на 3 год и 10 мес, и всичко е супер! Но всички бяха много добри и сестрите( си гледаха работата) и санитарките бяха мили и докторите идваха често, просто всичко е до късмет! Трябва да си мила и сдържана, това е ... В този момент, зависиш от тях! Целувки и леко раждане!!!  bouquet

# 997
pantera_v  и аз ще раждам второ дете м.09 . Първото раждах преди 5 г. в родилното. От самото раждане не мога да се оплача. Въпрос на късмет е може би. При мен раждането стана за 3 часа, д-р Тончева беше на смяна и много ми помогна. Тя ми следеше и бременността. Много съм и благодарна на нея и на целия екип. Бяха много мили и наистина направиха всичко възможно да се чувствам ок.

За мен честно казано битовите условия не са най-важното, по-важното е с каква техника и специалисти разполагат.  Разбира се дано не се налага да се използват кувиози, но все пак някой може ли да каже с какви кувиози се разполага в родилното сега ? Това, което четох преди време във вестниците, че имало стари кувиози на 30 г. в нашето родилно дали е вярно, защото ако е така и слагат бебенцата още там е много страшно Sad

# 998
Много ти мерси за отговора, Lorryvell !
Отдавна чаках някой да ме зарадва с тази новина.
Повечето мнения са от рода: в АГ-то е голяма мизерия, но пък в Ескулап нямат кувиоз и ако стане нещо трябва да ви закарат в АГ-то и да се чуди човек къде да ражда  #Crazy

За ЕСКУЛАП да кажа мнение. Аз лично ходих там да видя условията през м. април., т.е нова ми е информацията. Показаха ми стаите където са родилките, видях и бебчетата. Имаше разбира се кувиози. Поне 2-3 видях и са сравнително нови.

# 999

Разбира се дано не се налага да се използват кувиози, но все пак някой може ли да каже с какви кувиози се разполага в родилното сега ? Това, което четох преди време във вестниците, че имало стари кувиози на 30 г. в нашето родилно дали е вярно, защото ако е така и слагат бебенцата още там е много страшно Sad

До колкото знам имат и от по-новите кувиози, които автоматично регулират пускането на кислород в зависимост от степента на самостоятелно дишане на бебенцето. Но въпреки всичко нека Господ не ви дава да се стига до тях  Praynig не мисля че има голяма гаранция и в тях.
Леко раждане мамчета

# 1 000
Magie благодаря ти за отговора Simple Smile

# 1 001
Gala79,а за цени в ЕСКУАП пита ли  newsm78-каква им е тарифата сега  Thinking

# 1 002
  • Русе
chocho-san, раждането там струва между 1000-1200 лв, зависи какво е и с или без упойка! 

# 1 003
Мерси за отговора  Peace
Аз като раждах в АГ-то,се ужасих от ``хигиената`` там  Shocked и сега се чудя къде да раждам  Thinking-само дето на мъжо ми не му се дават толкова много пари  Cry

# 1 004
  • град Русе
Е, хайде сега. Аз пък не съм ужасена от хигиената в АГ  Thinking На нивото на повечето държавни болници е, предполагам. В никакъв случай не е мръсно и неподдържано, както излиза от думите ти  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт