КГБ = Клуб на Готините Баби - 197.

• 55 293
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте КГБ - ки.
Чета, че още коментирате Витошката ви среща и съжалявам, че не можах да се присъеденя поне за малко и да видя някои от вас.

Имам предложение!
Ако някой иска да ми направи компания за кратка разходка до Банкя, да пише. Ако има желаещи, може да се съберем около 16,00 часа на метростанция Сливница. Ако никой не пише в темата, ще смятам, че няма желаещи и ще тръгна сама.
П.П. Ще изпуснете да се запознаете с един крокозъбел  Laughing Joy
.

# 226
  • Вила Великула
Добро утро и солени морски целувки на всички.
Млечице, мисля, че Кари в момента е в Банкя. Дано някой от софийските момичета се присъедини към твойта разходка.

# 227
  • София

Добро утро!
 Клечице,аз ще дойда днес на Банкя.Там сега е Каролин и предлагам да я навестим,за да се запознаете.

# 228
Добро утрооо!
Яжке,пия кафето те на прибежки,че много разнообразни дейности върша☺

Чакам щерките и готвя по заявка😊

Пипи, да си изкарате чусесно!

Джили😍

Поздрави на Кари,като я видите в Банкя!😍😍

Ставам.НЕма време да се дреме😊

А това ,за който не е закусил.
Топли,парят.
Мама ги сътвори ей сега😍😍

# 229
Гъбка, бързо давай рецептата!  Искам я за внуците (и не само)

Тези, които ще се срещнете с Кари, моля да й предадете моите поздрави!

Вчера бях на Бузлуджа. Имаше около 40 000 души. Беше слънчево, но с планински полъх. Беше много зареждащо. Силни послания за тези, които искат да ги чуят, невероятен концерт на духов оркестър, 4 момиченца на около 10 години  с невероятните им фолклорни и други песни, Николина Чакърдъкова, дъщеря й и ансамбъла им.
Днес релаксирам, но  сготвих мусака и крем карамел.
Прегръщам всички! Хубав следобед!

# 230
Една хасковлийка пееше-"Уморена, изтощена, гладна хиена"
Та и аз съм такава.Днес правих консерви домати,....като почивен ден.
Каг, всеки с релакса си.Заредена от Бузлуджа.
Моят дядо гледа парада в чест на Деня на военноморския сили в Русия.
Приятна вечер!

# 231
Грети, ето я рИцеПката

Една кофичка кисело мляко
3 яйца
1ч.л. сода бикарбонат
1 ч.ч. захар
Щипка сол
Почти 1 кг брашно.
Содата - в киселото мляко,захарта,яйцата,солта се разбъркват да се разтопи захарта.
Замесва се тестото.
Разделя се на две .
Разточва се първата топка с дебелина около 3-4 мм.
Реже се на ленти широки 7-8 см и после по диагонал,за да се получат ромбоидите.
Пържат се в силно сгорещено олио,което трябва да е поне два пръста в тенджерката.
Ромбоидите да са готови нарязани и чак тогава си започва пърженето,което става бързо.
Това е .

# 232
Поздрави за Банкянската чета! От кревата, а исках да съм с вас... Хеле пък с таз Клечица новичка...

Познайте кой намира НЕИЗПРАТЕНИЯ си пост 6 часа по-късно? Правилно, познахте: Б.З.

# 233
Здравке-Мравке, чест и почитания!
Благодаря за вниманието!
Ее,  вече Клечицата, не е съвсем новичка Simple Smile -  запознах се с две прекрасни дами и говорихме, говорихме...

Шо ми се струва, че преди години, когато започнах да пиша се срещахте по-често? Изпуснах моментите, когато можех наведнъж да ви видя повечето пишещи КГБ-ки, сега кога ли ще ми се случи...

# 234
  • Варна
Да се обадя традиционно-среднощно и аз.  Nerd

Тези пържени ромбоидчета и аз ги приготвям, само че без толкова много захар, само една чаена лъжичка и после ги хапваме със сиренце, мед, сладко, кис.мляко..... каквото има.
От майка ми ги знам, тя им казваше "бухти, бухтички", много са вкусни, излиза голямо количество и се ядат през целия ден, докато свършат.  Heart Eyes
Гъбче, не съм се сетила да ги направя с повече захар, сега ти ми даваш идея, сигурно като са сладки трябва да им казваме "понички"!!!
Непременно ще ги направя, аз обичам тестени храни и си ми личи!   Smile
Днес правих палачинки, много съм доволна, ще има и за закуска.

Изаура изпра, отивам да простирам. 

Лека нощ!
  Bento

# 235
  • Вила Великула
Клечице, ние и сега се събираме, но периода е отпускарски и сме се разпиляли по села и курорти.

# 236
ДОБРО УТРО ! Успешна седмица и много причтни мигове !

И при мен нищо ново и интересно – битовизми и простотийки. През седмицата –на тръстиката - все пак си почивам и през почивниците , на вилата , ми излиза душата от умора. Та и миналите два дни така. Горе-долу по това време на годината си правя доматите за зимнина и лютеница /не харесвам тези есенните, продълговати – за консерва /. Пътувайки с колата през селата не виждах много домати и си мислех, че тази година може да е по-късно. В едно от близките до вилата села има малко пазарче /ние си му казваме “При бабите”/ с продукция от местни производителки , с които сме приятели. Вече три последователни седмици ходим и не можем да сварим никой. Сега имаше само две сергии и от продавачките разбрахме , че нямат стока – най-вече домати. Преди това минахме през любимата ни борса в Огняново и бяхме шокирани от пустотата и на нея. Винаги е била пълна със стока и хора. Разбрахме , че домати докарват през нощта в 2ч. и в 8ч. , когато бяхме там , нямаше нищо. Все пак от бабите успях да купя 5кг домати. От борсата , за мой късмет на едно място имаше чушки- рибки. Така бях готова да правя експеримента с търсената от мен рецепта за чушки рибки с доматен сос. Много се бях ровила в търсене на нещо близко до това което ядох. Рецептата ми приличаше на “селска” и затова питах и бабите, та едната жена се сети /като и разказах , какво съм опитала/, че някога свекърва и правила подобни МАРИНОВАНИ чушки.Жената повече не знаеше – за дози и пропорции. Това беше ново за моето разузнаване , но по логика , най-близко до търсеното. И в събота се занимавах с експеримента. Мога гордо да заявя , че беше много успешен – т.е. “открих Америка”. За марината използвах от интернет една универсална марината за туршии. Доматения сос съчинителствах сама. По повечето подобни рецепти пишеше , че горещата смес се пълни в бурканчета и те се обръщат върху капачки. Аз се застраховах и ги стерилизирах 10мин.(това го отчитам за малка грешка , защото хрупкавите чушлета поомекнаха). Може би не на всеки ще му хареса /даже и аз се чудя защо така се пристрастих . Но въпрос на вкус/.
С ММ продължаваме да сме в голяма чуденка. Нямаме абсолютно никакъв спомен да сме правили зимнина по тази технология. Не си спомняме и двамата ,някой да ни е давал -7-8 бурканчета. Откъде се появиха в мазето не можем да се обясним (Явно австриецът ни подхваща )
 Следващата ни “бойна” задача /човек трябва с нещо да се занимава. На нас не ни се ходи никъде. Внукът цяло лято е в Гърция/ е да търсим ДОМАТИ /ха-ха-ха/. Сега “разработвам” стратегии. Наистина ли тази година има проблем с доматите ? (Жената от пазарчето ми каза , че сега сеели нова реколта и за есента щяло да има)

ТЕ това е от мен

Прегръдки за всички !

# 237
Добро утро!

Ихичка,и при нас няма домати.
То градушката ни поочука и всичко закъснява,но не е това проблема явно.
По пазарите скъпи домати,но като гледам ще се наложи и ние да си купуваме за в буркани.
Природа.Отмъщава за отношението към нея.

Вчера набрахме праскови.Някой компот за "илач" и другото нарязахме за сладко .
То и плодове няма тази година.Уж ябълките държат,но те преобладаващо градобийни и зарастнали.
Нищо.Важнота е ,че са наши и знаем как са отглеждани.

Танче, с тези бухти съм израснала,децата ни и т.н.
Винаги сме ги правили сладки.
Може вместо захар да се сложи 200-300 грама сирене.
Тогава обаче ги режа с чаша и стават кръгли.Също много вкусни.

Сложих да готвя,прострях.
Имам да прибирам буркани ,но преди това трябва да поразтребя килера,а никак не ми се захваща😊
Може и да не е днес.

Хайде, приятен и спокоен ден за всички ни.

Цветето,което го има поне от четирисесет и кусур години в нашия двор.

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 11:21 от Gabkata

# 238
Гъбка, благодаря за рецептата!  Тази седмица ще я пробвам с половината продукти, защото за 2 деца и една баба ще стигнат и артисат.
Тук в магазините и пазара има домати, но са скъпи. В петък на връщане от Велинград купихме от Звъничево край пътя  3 кг за  2.50 килото.  Имаше и по 2 лв, и по 3 лв. Унищожават и свинете. Не знам колко ще стане свинското. Явно зимнината ще е скъпа. Но Б.Б. казва, че държавата е във възход. Сигурно! Щом ТОЙ казва!

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 17:12 от K.A.G.

# 239
Имаше едно време участъци ,лекари в тях да са на терен и да обслужват както частните стопани,така и фермите.Ваксини  и неща, които трябва.Имаше и за тази чума ваксина доколкото знам ,но я сметнаха за вредна и  я спряха.И други неща всичките червени ,зелени и  сини  и пембени   разкостиха.Не ми хвалете никого ,защото те се местят като пръдливи и сменят боята ,грасуват под строй и съсипват вкупом. Няма система ,няма превенция ,няма нищо и чакаг господ да ни пази.Сега се съсипва свиневъдството ,преди него овцете ,преди това луда крава имаше ,птичи грип и какво ли не.Не поскъпна драстично щото по света има излишек, има дотации, има датчани и други да произвеждат свинско и ще насочат внос насам. Нищо няма да поскъпне драстично, пазарът ще има , ще  останат хора без работа и ще има срив на доходи,ще фалират ферми както и до сега беше.Измряха и старците  и в дворовете има малко животни вече.И други произтичащи последици. И не ми се хвали никой политически труп ,защото всичките са такива ,гушат се и им пука за народа.Драпат за власт да се  хранят с нея ,не да работят за държаваат , за нас. Повръща ми се от всичките. Но честни и свестни не ходят във властта.Ясно що.Ако не ви е ясно ,ще ви изясня някой път, но не сега че се ядосах.Соцът бе икономически умрял , но тези  умориха и  болните , и недоволните , и мърдащите по всякаква друга линия извън икономическата. Трийсет години грабане мор.Всички без изключение ,защота са едни и същи.

Общи условия

Активация на акаунт