КГБ = Клуб на Готините Баби - 197.

• 55 306
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
                        Добро утроооо! Пия от кафенцето на Дидимити! И при вас!
                        Янче, при така приготвените ДВЕ рецепти вкусът е различен.При теб се получава нещо като панирани чушки в сос с мляко.Съжалявам,че не снимах за да покажа как изглежда,но ...следващия път.Манджата е много вкусна,защото Ран яде от нея с кеф,а е страшно капризен.
                        Спокоен и щастлив ден !

# 316
Добро утро и от Пловдив!
Да се разпиша от сутринта ,че после като се захвана с работа и  жегата започне не ми се мисли и пише.
Дидимити, благодаря за кафенцето!
Тези дни не бях влизала да чета че се занимавах с разни профилактични изследвания прегледи та до вчера.
Радвам се че всички изследвания са наред. Холестерола съм го смъкнала
до нормалните граници.
Бях и на мамография и там всичко е наред и сега спокойно мога да приготвя багажа за почивка във Велинград от неделя.
Снощи четох, четох ,че няколко страници са изписани и видях че Фло се е завърнала в редицата и веднага се усеща в темата ,че има раздвижване и живот. Simple Smile
Не можах да разбера защо Боряна и КАГ излизат темата????
Много лесно се засягат ли, или има друга причина??? Може нещо да съм пропуснала да прочета Всеки си решава сам какво да прави и как да действа.
Янче, при нас има и друг вариант за печени червени чушки. Печени ,белени ,нарязани на парчета се запържват и след това се заливат с подлучено кисело мляко също става много вкусно.
Бях обещала на Бабет да се видим по на кафе, но явно няма да стане сега, че няма време.
За този дядо-,младеж, според мен това е някоя от старите писателки под прикритие.
Сега ще ви оставя мили дружки,че имам доста работа да свърша докато е по хладно.
При нас тези дни е ужасно горещо.
Прекрасен ден ви желая!
Обичам ви!

# 317
  • в сърцата на любимите ми хора
Първо да благодаря на Шпунци и Аиша за книжките. Ще се поразтърся да ги намеря. Е, няма да са всичките, но поне 3-4.
Рецептата на Диди ще се пробва задължително, имам печени чушки от миналата година и тъкмо ще им намеря приложение. Подправки слагат ли се някакви, освен червен пипер? Да не пропусна нещо, че и без това съм пишман готвачка Simple Smile
Яжка, идеята за сирената е добра. Ще потърся тази джаджа, ако не намеря, ще ползвам неговите сирени от Лего.
Фло, мисията с фунията е тайна /само от Алекс, разбира се/. Другите само дават идеи, но не се включват с ентусиазъм - били от кръжока "Пречат ми ръцете" Rolling Eyes Та аз ще трябва да се справя с всичко.
Аиша, Алекс няма да е в немско училище, но родителите държат да се спазват и немските, и българските традиции. Нали е с две родини, трябва да е запознат с ритуалите и в двете държави. Така правят с всеки празник. С историята също е така. Трябва да познава и да уважава и родината на мама, и родината на тати.
Луси, приятна почивка във Велинград. Там е една идея по-прохладно от Пловдив, така че ще си починете добре.
А за есенната ни среща кой ще се занимава с организацията? Време е да се спрем и на конкретни дати, удобни за всички /или поне за повечето/ от нас. Аз не предлагам конкретна дата, защото мога да присъствам по всяко време. Говореше се за края на септември/началото на октомври.
Спирам, че се олях с писанията. Хубав ден на всички!

# 318
                      Мамси,при сервиране може да поръсиш с пресен магданоз.За солта нали си знаеш! Yum

# 319
  • Кубрат/ Пишурка

А червеният пипер се запържва в олио и се рисува с него отгоре!може да се добави и мъъъничко черен пипер смлян - по желание. И лимонов сок - пак по желание!
Луси, това, което описваш е вариант на яйца по панагюрски! Вероятно е пипер по панагюрски Joy
 За есенната среща явно Хасково печели, но, ако ще се събираме 15 човека, надали си струва. Организацията е ясна - Кремчето ще се справи! Всъщност на първата ни среща на Балани бяхме само 12 и си изкарахме страхотно! Но.....темата тъкмо прохождаше и бяхме малко, а сега май сме си доста! Предлагам началото на септември - 6,7 и 8 - почивни са, та и работещите ще могат да дойдат.И все още нямаме учещи внуци...
За Анжелка - има вероятност да учи в Англия - на 28 август ще мине някакви тестове за ниво на езика и тогава ще я приемат - поживем - увидим!

Последна редакция: пт, 02 авг 2019, 16:26 от Янче-то

# 320
  • София
Ето съм!
Благодаря на всички за рецептите за чушки, ще ги пробвам постепенно.
Мамси, повечето споменати от мене книги са в Рулит, но има и от Читанката.
Аз едвам съм жива. Снощи към 03.30 ч. ме заболя зъб. До сутинта изпих домашните обезболяващи.
На обядси взех Аулин, пих 2 пъти, но не ме отпусна.
В служебния хладилник имаме някакво уиски, останало от рожден ден. Колежка цял ден ме кандърдисва да си пийна от него. Но не, не ща, не обичам. Прибрах се в къщи, то пак боли - опънах Меката топлина на Пламен. Сега е малко по-добре. Утре д-р Фло е обещала да ме лекува. Дано посрещна утрото, че както не търпя на болка.
Янке, дано всичко при Анжелка да се получи добре. Но аз съм забелязала, че хората отиват на Острова с малки деца за да започнат у-ще от началото. Там системата е друга, много различна от нашата. Семействата остават по-големите си деца да учат тук, при бабите. Като завършат отиват там да следват.
Пресен пример ми е брата на квартирантката ми в Дружба. Първо той се устрои с работа и хубава квартира и после дойдоха жена му с 2 деца. Голямото беше тук за 6 кл. Ами вече 4 г. така и не се интегрира. Нито учи качествено с добри оценки, нито има приятелчета местни. Англичанчетата тръгват на 4 г. на у-ще и на неговата възраст вече бяха 8 - 9 кл, по-сложно обучение, много за наваксване и никаква помощ от учителите. Едвам избутва, повтаря, загуби интерес към ученето.  Родителите се притесняват - как ще продължи, какво ще следва и дали ще иска. Съжаляват, че не са го оставили при бабата, уж да са заедно. Малката беше 4 год. и тръгна в първи клас. Сега няма разлика между нея и местните наборчета.

# 321
                          Айша,като те е заболял зъб трябваше веднага да тичаш до аптеката и да си купиш РОВОМИЦИН. Болката ще отмине и д-р Фло ще си свърши раотата перфектно,а и ти няма да се мъчиш.При мен се е случвало да ме заболи  и тичам до съседа - зъболекар кабинета му е в съседния блок и съм го вдигала и през нощта.Първия път ме прати в аптеката и сутринта се срещнахме и сега си знам.
                          Янче,за Анжелка подкрепям мнението на Айша на 100 %.Системата е различна и то много и наистина по-големите деца трудно се вписват.Имахме родители от ДГ ,които заминаха в Англия с двете си деца - малкото на 4 г,а голямото 6 клас.При това майката-зъболекар отиде с огромна заплата на уредена работа ,а не тръгнаха да търсят работа.Бащата изкара курсове по английски и тогава  започна работа.Малкото тръгна веднага на у-ще,а голямата след изпити тръгна в 7 клас.При това владееше английски на ниво В2 защото ходеше в британския център още от 5 годишна.След два месеца от започването на училище голямата я върнаха на бабата и дядото в Красно село ,а малкото остана с тях.Идваха при нас в ДГ и си говорехме .Чак ,като завърши средно отиде да учи при майка си и баща си.
                          Аз сега понеже тичам по кандидатстването на Ран след 7 класи та знам какво е положението.Анжелка трябва да бъде 7 клас.Помисли какво ще стане ,ако се завърнат по средата на годината.Ще изпусне подготовката и ще си намали шанса за добро у-ще.Тази година балът във Варна беше много висок и местата в добрите у-ща бяха попълнени още на първо класиране.Тук таме се появиха единични бройки за второ.Има теми в мамата прочети ги.Ако пък решат да се върнат след една година става още по-трудно.Има промяна в наредбите и прехвърлянето става много трудно нищо,че идва от чужбина трябва да има поне минималния бал за паралелката ,в която иска да учи.По английската система трудно ще изкара достатъчен бал за добро у-ще.
                         Все пак детето си е ваше и решавайте сами,но аз ,ако съм не бих позволила да се правят експерименти с образованието му.Да завърши тук ,ти се грижиш много добре за нея,а после ако баща и може да осигури издръжка за обучение в Англия да отиде да учи висше там.Да не и се налага да работи и учи едновременно,че не е така лесно като си мислят някои.

# 322
  • Кубрат/ Пишурка

Благодаря за отзивите за Анжелка. Разтревожих се, но там нямам думата Mr. Green

# 323
CoffeeCoffeeCoffeeДобро утро мили момичета!!! Аз пак съм на работа и крадешком Ви пращам виртуално кафе. Да Ви е сладко! Сестра ми изненадващо е в санаториума, където е Кари. Дано се познаят Лек ден!

# 324
Добро утро готини!
Янче, благодаря за кафето,вече го пия.
За Анжелка разговаряйте сериозно със зета и Анжела и обсъдете бъдещето й Ти все пак имаш думата,че ти в изгледа от един залък дето се казва.Зет ти си прави експерименти с това дете.Защо я премести във Варна, а сега в Англия ??? Аз виждам, че той със себе си не е наясно къде ще работи и се урежда ,та камо ли да мисли сериозно за бъдещето на това дете
Извинявам се,че давам непоискани съвети,но ние знаем от самото начало как ти се грижеше и изгледа това дете и сега да нямаш думата за бъдещето на това дете, не мога това да го разбера.Ти като я изгледа ,зет ти трябваше много добре да помисли и обсъди с теб,кое е бай- доброто за детето и тогава да действа.

Айша, дано по скоро да се отървеш от болката!

Ето нещо,което ми хареса от нета!
Предлагам да го спазваме!  Simple Smile
Хубав ден момичета!

Не се ядосвам за нищо!

Не се ядосвам, когато завали, а нямам чадър!
Не се ядосвам, когато изпусна автобуса, защото знам, че след него идва друг!
Не се ядосвам, когато нещо се счупи, защото всичко е поправимо, освен човешкият живот, а и незаменими вещи няма, за разлика от хората!
Не се ядосвам, когато срещна лоши хора – може би те си имат основателна причина да са точно такива, точно в момента, в който съм ги срещнала, а всъщност са прекрасни хора за близките си и истински приятели за някой, който има нужда от тях!
Не се ядосвам за неща които не зависят от мен!
Не се ядосвам, че не мога да променя света около себе си, защото може би не той има нужда от промяна, а начинът по който аз гледам на него! Тогава първо трябва да променя нещо в себе си!
И аз промених – не се ядосвам за нищо!
Животът е твърде кратък, за да го живеем ядосани!

Марияна Дживтерова

# 325
                       Добро утро и от мен!Сега пия от кафето на Янчето.
                       След стрес кампанията по приема не мога да заспя вечер и обикалям по нощите като ненормална.Все още мисля какво,как и защо.Той вече се поуспокои ,но аз НЕ!Простихме се с японския и останахме английски/испански.Записахме го на второ класиране,на първо беше приет в друга паралелка и ...хоп излезе едно свободно място японски.Не рискувах да го отписвам и когато излезе резултата само дето не се изядох от нерви.Приетото дете беше с 34.5 точки по-нисък бал от него.И нощта ми се превърна в ден от нерви.На 4-то не обявиха нито едно свободно място.В другото у-ще ,където има японски щеше да влезе още на първо класиране,ама ни е далеч и е три часа път с камили.Не можем да тормозим детето с "чистия и удобен" градски транспорт.
                      Янче,извинявам се ,ако съм те притеснила и се надявам всичко да е за доброто на Анжелка,но.....за съжаление....не ме напускат размислите подобни на тези на Роси.Ти си човекът,който отгледа и гледаше това дете .Не мога да приема ,че "нямаш думата".Извини ме,но зет ти с какво е доказал грижа за детето.И във Варна пак ти тича да се грижиш за нея.Самото местене от едно у-ще в друго по никое време не ми звучи хич добре.Ако аз бях на твое място щях да обърна света още когато поиска да мести детето,щях да отправя сигнали до всички инстанции сега за връщане на детето в Бг и щях да се боря да взема родителските права докато детето стане пълнолетно.Нямаше да е много трудно ,защото няма работа,не се е грижил,а и доколкото помня ти беше разписал пълномощно.Нещо грижа не виждам от никъде.Да си само "баща" и да не си мръднеш пръста не го разбирам.Пак се извинявам,но не мога да приема такова отношение .
                     Лек и спокоен ден,а аз отивам да чета при мамите от новата седмокласна тема,че нали съм и следващата година кандидатка с Неди! Yum Да съм в час!
                     PS.Фло,пиши на ЛС къде ходи Никола по М и къде се намира .Да преценя дали и на нас ще ни е удобно и да тичам да я записвам.

# 326
  • София
  Чакам си гостите/в много разширен състав/ и нямям никакво време.Само реших да ви прочета,но ми стана жал за Янчето и ще напиша няколко реда.Знам колко и т тежко сега,но повече я натъжават нашите коментари.Знам,че има всякаква информация,ровила е,чела е.Но,какво може да направи?! Бащата е той.Ако иска ще я изслуша,ако иска-не.Решението ще го вземе той.Ако на неговото място беше Мелчето,тогава можеше да е настоятелна.Дано се нареди всичко по най-добрия за Анжелка начин!

# 327
                              Яжка,не съм съгласна с теб! Не мога да стоя и да гледам безучастно САМО защото той и е баща!
                              Янче,извинявам се,че съм ти причинила болка с разсъженията си ,но и на е ми е тъжно и се страхувам за детето ти.Нали казахме,че "всички деца в темата са наши внуци".Само поза ли е било или е казано искрено??? Аз бих се борила със зъби и нокти за доброто на детето и не ми е в характера да гледам и да страдам безмълвно.Милион пъти се шегувам с ММ ,че първо са внуците,след това дъщерите и накрая е той.Другите изобщо не ме интересуват.Е,тЕ такава тъща съм.Smiling Imp  Мълча и ги търпя докато не засегнат интересите на децата ми и на внуците ми.След това съм жестока.За съжаление преди години имах неприятна случка и .... такива два шамара  завъртах на публично място,че още им държи влагата.Е,това съм аз и дали ме приемате или не,знам само едно - децата са мои и винаги,абсолютно винаги съм до тях.

# 328
  • София
  Янче прегръдки. Никой не може да влезе в чуждите обувки. Хората сме различни. Време е да помислиш за себе си. Дано резултатите от изследванията ти са добри.

# 329
  • Кубрат/ Пишурка

Диде, не се безпокой - не си ме разстроила ти. Разстроих се от мислите си и прочетеното от тук-там! До сега повечето дружки ме убеждаваха как бързо ще научи езика, какви перспективи ще има в повече там....май нямаше отрицателни отзиви! А то не всичко е само розово, но дано се справи! И не само нямам думата там, но ако се намеся разстройвам и детето - как така ще протевореча на тати й - той знае най-добре! Та така! После, на този етап самата аз не мога да преценя реално кое би било най-добро за нея!Знам едно - тя иска да е с баща си, а е крайно време и той да си поеме отговорностите!
 Шпунц, в понеделник ще си взема изследванията и ще мина през ЛЛ да ми ги разчете, следващата седмица ще трябва да отида пак да Варна - да видим там докторката какво ще рече.

Общи условия

Активация на акаунт