КГБ = Клуб на Готините Баби - 197.

• 55 315
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
Ето ме.
Чета ви, но не ми се говори.
Мислено ви прегръщам.
Колкото хора, толкова различни съдби... Едно знам - живота е шарен, в такива забъркани и непредвидими ситуации те поставя, че ум да ти зайде ...
Прегръдки.
Мисля ви с добро.

..

# 331
                        Янче,дано всичко е най-доброто за детето. Flowers Four Leaf Clover Дано и твоите изследвания са на 6! Прегръдка от мен!

# 332
Четох, четох и не мога да се въздържа да не изкажа и аз едно принципно мнение.
Съвети НЕ давам. Особено непоискани. Защото човек съди от собствената си камбанария и не може да предполага какво му е на другия. Понякога вместо да изпишем вежди, вадим очи. Случвало ми се е от голямо желание да направя добро, то вземе, че стане мазало. Не случайно има една поговорка: "Пътят към ада е осеян с добри намерения".

Когато става въпрос за съдбата на собствените ни деца, ние можем да я решаваме до едно време - времето, в което децата се почувстват достатъчно силни и самостоятелни да вземат решенията си сами. Казвам това за децата, а какво остава за внуците...По отношение на внуците мисля, че трябва да се пипа с меки ръкавици - все пак, не ние сме родителите и вече сме втора линия във възпитанието, в обичта на децата и в каквото се сетите. Това, че умеем да готвим по-вкусно не означава, че умеем да се справяме с живота по-добре от младите. За това трябва да се внимава със съветите и човек трябва да си дава сметка, че когато вече е станал дядо/баба, трябва да "отхлаби" примката около врата на децата си, които вече имат деца.

Ако човек не вярва, че е възпитал добре децата си, щото да може да възпитават своите деца, може ли да вярва в собственото си възпитание? А когато в картинката влезе и външен човек (родител), нещата стават още по-сложни. Особено, ако нещо се е случило с другия родител. Мнението ми е, че трябва да помагаме, а не да пречим. Понякога лошите решения може да се окажат ползотворни по отношение на натрупан опит. Няма непоправими неща на този свят, освен смъртта. Човек трябва да гледа положително и с оптимизъм на живота и по възможност да се опитва да овладява егото си и желанието си да властва и се разпорежда с живота на другите, били те и семейство.

# 333
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Здравейте , момичета!
Прочетох на бързо пропуснатото и съм съгласна на
хиляди проценти с написаното от DeltaAzimut.
Аз на мойте си деца не съм се месила от когато са били 7-8 клас ,
та камо ли сега , когато имат семейства.
Много съм против някой си , било и най-най-близък да ми дава
съвети , акъл и да решава к'во трябва и к'во не.
Янче , убедена съм , че в пъти ще е по-добре от тук.
Държат изпити децата , за да се види нивото им и за кой
клас да са. Може да я върнат клас назад , може и клас напред.
А за езика им се помага , не е като тук частни уроци и тем подобни.
Няма място за претеснение. 

# 334
                       Като се заговорихме за деца се сетих за Криско! Yum Те с Ран са набори.
                       Яне,къде го записаха след 7 клас? Доволен ли е !
                       Право каза Шпунц - " Никой не може да влезе в чуждите обувки" но ако видиш,че обувките на детето ти го стягат нали можеш да помогнеш? Yum Няма да го оставиш да се израни и да търпи болка.
                      Жабче,всеки гледа от собствената си камбанария! Smirk Как е малката принцеса? Батко е страхотен красавец.Не беше ли и той набор /ако не бъркам/ ? Къде ще учи след 7 клас?

# 335
  • Кубрат/ Пишурка

Криско е записан там, където искаше. Ние не сме по големите амбиции - пожела си строителен техникум - там влезе! Излизат с професия - среден строителен техник. А ако иска после да продължи - само да си избере!А Краско, доколкото помня е с Анжелка и Неда! - Ще ги видим догодина!

# 336
  • София
Аз пък не зная защо трябва да се бъркате във възпитанието и изборите на децата на вашите деца.
Те са си техни и ще ги възпитават така както искат, както искахме и ние, нали ?
Ако ни поискат помощ, трябва да им я дадем. Иначе в ъгъла и тихичко нашепваме, ако има кой да ни чуе.
Обикновено шепота се чува, ако не е настятелен.
Това е моя коментар - имам три внучки.
Благодаря на моите дъщери, че ги възпитават правилно, нищо, че те вече са на 24 , 20 и 18.
Баба си стои в ъгъла...

# 337
                           Янче,честито на Криско! Успех му желая в новото у-ще! Flowers Four Leaf Clover Важното е,че той си го иска.

Последна редакция: нд, 04 авг 2019, 00:09 от Didia

# 338
  • София
Дидиа, ти направо ме уби с този закон за защита на децата.
Няма да коментирам, защото...
Неее, не искам.

# 339
                           Хули,ЩО да те убивам! Yum Живей си спокойно ,но нали не си забравила ,че аз работя с деца и виждам кой как се грижи поне за тия дето са покрай мен.Имаме фрапиращи случаи .

# 340
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Краско до седми клас беше в Банкерче и
понеже няма да има 8-ми клас се премести в Дрита и Британика /обединяват се/.
Новата база се отваря от новата учебна година и е на 15-20 мин. пеша от нас.
https://britanica-parkschool.bg/modern-campus/
Ходи на матурите , но само да видя к'во и 'що е , за частните у-ща не му трябват матурите ,
точки и не знам вече к'ви изгъзици. Побъркаха децата.
А малката госпожица расте , бяхме седмица на море. Беше много послушна и
голям герой. Пътуването , нощните излизания и разходки ... дете мечта.
Двете сме като скачени канчета , види ли ме сутрин цял ден само мен признава.
Не се ли поява , мама , тати и бате слушка. Характер има , телец е хахахаха

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 22:02 от ♥ ЖаБкА ♥

# 341
  • София
Ето съм, жива съм, отболя ме с помощта на Фло и Меката топлина. От понеделник съм на Родожил, дано се закрепи положението.
Янке, много хубаво у-ще си е избрал Криско. В София по времето на Ани беше от елитните.
За тези, които казват да не се бъркаме и да си мълчим - само споделих какво се случи на мои познати в Англия. Нямат причина да ме лъжат и да преувеличават. Аз съм им просто бивша хазяйка, но от добрите.
А от есента ще има и друг сериозен проблем - Брексит на 31.10.2019 г., няма да има отлагане като при Тереза. Със сегашния министър-председател Б. Джонсън ще се случи най-лошото възможно излизане. Ще има  гратисен период от няколко месеца и хората с неатрактивни професии ще бъдат изпратени до летището. Ще се затегне разрешаването за работа за българи, румънци и прочая сволочь. Които са там от години, с установени адреси, с постоянна работа са друга бира. Но и при тях има притеснение.
Тати може да е супер-дупер, но дали е помислил и за това? Иначе е нормално пуберка да иска първо във Варна, после в Англия. По-напред са от Кубрат, по-интересно е. Дано баща и дъщеря да са здрави и винаги да имат резервни пари за 2 самолетни билета за България.  

# 342
                              Айша,в десятката си! Hands Thumbsup Родожила ще ти помогне със сигурност.Когато ти пишех се чудех кое от двете продават сега.Защото първо е било ровомицин,а след това го нарекоха родожил,а то си е едно и също.Yum
                              Жабче,браво на красавеца! Знаех си аз,че е от наборчетата! Пу,да не му е уроки страхотен е.За малката принцеска се радвам ,че се разбирате и се слушкате.Е,след това само ти ще слушкаш та за това сега се радвай на възможостта.

# 343
  • София
Дидиа, различни са и двете се продават. Родожил 18 лв, Ровомицин - 9. Като първото било оригинал, второто - генерично лекарство. Каквото и да значи това.

# 344
Дидиа, различни са и двете се продават. Родожил 18 лв, Ровомицин - 9. Като първото било оригинал, второто - генерично лекарство. Каквото и да значи това.
                      Това ме изненадва ,защото до сега ровомицин нямаше по аптеките  и когато го търсех обикновено ми казваха,че родожила е същото само,че на друг производител.Ровомицина бил спрян от производство.Често съм го ползвала ,защото като ме заболи тичам първо да си купя,а преди много години д-р Неделчев дето откри първия частен кабинет ми каза,че не е лошо ровомицин да се пие два пъти в годината профилактично.Та от тогава го знам,а после изчезна.

Общи условия

Активация на акаунт