На море за първи път априлчето ще заведат

• 10 323
  • 308
  •   1
Отговори
# 285
И все пак каво да направя с гърдите си?
Тони разрежда храненията, яде по по-малко /или гърдите бачкат повече/ и гърдите ми след хранене са пълни, а на 3 часа не ме питайте!
Не искам да цедя, за да не правим още мляко, очевидно и това е излишно.... newsm78

# 286
Филипа, ето песнички и текстове
http://muzika.dechica.com/songs/songs1.htm

Цитат
да, това са киселите, а кашите кое е? пюретата ли
Кашите май са с мляко (тоест кърма или АМ)

# 287
Черепахова, хиляди благодарности!  bouquet
екс-че, като каза да не се слага сол и захар се сетих да ви питам.Свекърва ми от голям мерак миналата седмица прави нектари за Пресил от кайсии и сложи малко захар.Дали и след навършването му на 1 годинка ще може да ги пие?Не стига че от кайсии ами и захар Confused

# 288
smincho  сега ме подсети в кю-то. а и да подсетя вени защо се бърза със захранването, след 4-5 месец майчините депа от желязо привършват, и бебетата изцяло на кърма може да станат анемични, затова се търсят и други източници на желязо освен кърмата, а това е месото, но за да стигнем до него имаме поне 2 месеца захранване, ей затам бързаме Simple Smile но ако се взимат таблетки желязо? newsm78незнам, никой не попита това. За бебетата на АМ няма такава опасност.

Не майчините, а бебешките депа, които се натрупват в незнамсикой орган на бебето по време на бременността. В кърмата винаги има желязо. Малко е като количество, но затова ппък се усвоява напълно. Не знам доколко се увеличава при прием на железни препарати от майката - мисля обаче, че се увеличава. На 6 месеца се прави контролно изследване за на кръв да се провери хемоглобина и така се разбира дали детето е с анемия или не.

Кашите са оризови, елдени, царевични, овесени, пшенични и т.н., не са пюретата, нито киселите  Mr. Green  Първите каши са оризовата и елдената, които са без глутен, по-нататък се въвежда глутенът и тогава се дават и другите видове каши.

След 1 годинка може захар, но не в големи количества.

Сетих се още нещо за желязото - ако кашата е домашно правена от кафяв (необработен) ориз или е купешка, обогатена със желязо, това е достатъчно като източник на желязо и пак може да не се бърза с жълтъка и месото.

Последна редакция: ср, 19 юли 2006, 12:38 от юл4е

# 289
ох, сега това с желязото ми е в главата
с ексчето повдигнахме в кю-то тоя въпрос след като една моя приятелка, също априлка - е поискала да направят изследване на бебката й, защото се съмнявала за анемия - ами да, има си я и сега ще пият желязо Tired
аз също знам, че депата са при майката и е важно тя да се храни пълноценно - от там идва и желязото в кърмата Peace така, че ще наблягаме на месцето май newsm78

# 290
  • София
Да се отчетем и ние за любимите песнички - напоследък все мома Калина ми е в устата в различни варианти.

Приспиваме се с :

Седнала в градина
под дърво Калина,
румена девойка
чудна песнопойка.

Седнала, запяла,
люлка залюляла:
Нани, братче, на-ни,
Сънчо пак те кани.

Сънчо ще ти прати
кончета крилати,
с свилена юздица,
в пъстра колесница.

Гост да му отидеш,
чудо да си видиш:
цял палат джуджета
с гугли и звънчета."

Седнала в градина
под дърво Калина,
румена девойка
чудна песнопойка.

Седнала, запяла,
люлка залюляла:
Нани, златно, нани,
мама го нахрани.
Кака го люлее,
птичка песен пее.

Да мълчите всички,
буболечки, птички,
бебето сънува
и през сън ви чува,
и от ваште песни
може да се стресне.

"Що ми е мило и драго" е следващата с мома Калина
Що ми е мило, мило и драго
во Струга града, мамо, дюкян да имам.

Пр:
Леле варай, варай, моме Калино,
во Струга града, мамо, дюкян да имам.

На кепенците, мамо, да седам,
стружките моми, мамо, моми да гледам.

Кога на вода, вода ми одат
со тия стомни, мамо, стомни шарени.

На овой извор, извор студени,
там да се с дружки, мамо, с дружки соберат.

Пея му македонски песни, че са по-бавни и ги докарвам като приспивни.
И детските песнички му пея, но май наблягам повече на народните, че обикновено пея като се приспиваме.

# 291
  • София
И аз вече съм на тема желязо. Моята лекарка каза за желязо да ям пастет - правилно ли е? Ако не се храня с достатъчно желязосъдържащи храни винкел, арматурно желязо и т.н.  мога да докарам анемия на малчо нали?

Раче, ма с много дълги песни се приспивате  Mr. Green Аааа, ще напъна да ги запомня много ми харесват само горкия Ст

# 292
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/687/

Ето това е една статия за желязото. Запасите от желязо са у бебето, не у майката. Майката приема необходимото й желязо през храната.

Извадки от становището на Американската академия по педиатрия относно
Обогатяването с желязо на адаптираните бебешки млека (RE9865)

Нужди от желязо през първата година:прием, усвояване и загуби
При раждането си, повечето доносени бебета имат 75 мг желязо на кг тегло, намиращо се предимно под формата на хемоглобин (75%), но и като запаси (15%) и желязо в тъканните протеини (10%). Фактори като млякото, от което се поема желязото (кърма или краве мляко), типът приемано желязо, приеманата храна и състоянието на бебето съществено влияят на абсорбирането на желязото. Например, повече от 50% от желязото в кърмата се усвоява, сравнено с обикновено по-малко от 12% от желязото в адаптираните млека, произвеждани от краве мляко.

Кърмата не съдържа много желязо
Някои лекари оправдават препоръчването на адаптирани млека с ниско съдържание на желязо с факта, че концентрацията на желязо в кърмата представлява около 20% от тази в адаптираните млека (0.3 мг/л към 1.5 мг/л). Желязото, намиращо с в кърмата, обаче е много по-биоусвоимо, което води до много по-редки случаи на железен дефицит при кърмените бебета в сравнение с хранените с адаптирано мляко. Въпреки това, 6% до 20% от изключително кърмените бебета са застрашени от намалени запаси от желязо. По-висок процент (20%-30%) са застрашени от железен дефицит в случаите, когато бебетата не са изключително кърмени (т.е., освен кърмата им се дават и други храни и напитки).

Препоръки:
1. Ако няма медицински противопоказания срещу кърменето (които са рядко срещани), кърмата е предпочитаната храна за бебетата.
2. Бебета, които не са кърмени или са частично кърмени, трябва да приемат адаптирано мляко, обогатено с желязо (съдържащо около 4-12 мг/л желязо) от раждането до 12 месеца.

# 293
Бюти, препаратът против косопад се казва Витаминол. Бил в шишенце и в аптеката давали указания как се маже. Flutter

Юлче, както винаги си много полезна!  bouquet

Данче, Стаско много ти прилича! Hug Браво на него, а не като моите дечица - големият - копие на баща си, а малката - пак на баща си и може би мъъъничко на мен...  Rolling Eyes Абе, здравички да са!!! Peace

# 294
енвия, четох доста за Витаминола в тема в Красива мама/Тайната на дългата и гъста коса/, явно е доста сполучлив, на базата на Вит А и Е, има и доста доволни момичета, и аз се каня да предприема нещо, че скоро ще си загубя косата, така ми пада.Ама ми се струва, че няма да имам време за правене на маски и дълъг престой с тях в нас Rolling Eyes

# 295
А добар ден
1. Има нова тема с мнооооого подходящо заглавие като чета какво обсъждате напоследък Mr. Green
2. Филипа, мила дай линк на темичката че нещо не я намирам
3.Моля да пишем в тази тема докато заключат старата
4. Данче днес май е поставен рекорд по писане - сноще с Дея обсъждахме кога да пуснем темата ама тогава беше на 13 страница а днес не мога да сваря да пускам че ще ни дръннат катинарчето
Целувки на всички и да им пеете мнооооооооооогооооооооооооо

# 296
С това желязо ме накарахте да се размисля и да се разровя доста  Mr. Green но открих и още нещо полезно. Вижте ако си пазите още бременлинските изследвания на хемоглобина. Ако стойностите ви са били наред, няма защо да се притеснявате. Бебето си има достатъчно желязо. Ако са били ниски - следете си бебетата и ако заподозрете нещо нередно - правете кръвно изследване. След това се изписват разни желязосъдържащи препарати за бебето и ситуацията се овладява.

Цачи, новото заглавие на новата тема е ВРЪХТА!!! Много се изкефих. Нашата песничка е "ооооооранжево небето, оранжево морето...." и по-нататък каквото мама и тати измислят според случая. Явно я пеем толкова често и толкова пред публика, щото чак кумът ни си я е сложил като мелодийка на телефона, да разпознава кога му звъни Младен  Mr. Green

# 297
Здравейте  и  от  нас!Много  сте  весели днес,смях се  от  сърце!Да  се  отчетем  нашия  юнак  е  6400,59  см.За  1  месец  1400грама-както  вървим  ще  настигнем  Алекс  на  Сминшо!

# 298
Филипка, дай линк наистина, че съм я изпуснала тази тема.  Praynig А за престоя с маските - ако го изтрайваш, фризьорката ми ме посъветва, дори да си заспивам вечер с маската, а на сутринта, да я измия.  Crazy Е, мазничко ще е и няма да мирише много приятно, но трай бабо за хубост! Flutter

Юлче, това и мен ме хвърли в размисъл, че аз бях с нисък хемоглобин...  Shocked Май ще е най-добре да поискам изследвания на беба още сега... Rolling Eyes

# 299
  • София
[Юлче, това и мен ме хвърли в размисъл, че аз бях с нисък хемоглобин...  Shocked Май ще е най-добре да поискам изследвания на беба още сега... Rolling Eyes
Леле и аз бях анемична - направо ми ставаше лошо! накрая пих желязо! как се познава дали едно бебе е анемично - честно казано, това е последното, което мога да кажа за Мати!

Общи условия

Активация на акаунт