ЮНчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 18 601
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
SilverDream, на мен ми донесоха от Германия две шишенца по 50 мл. от тези капки. Тъй като няма да ги използвам, ако ги искаш, мога да ти ги изпратя.

# 106
sweety, имах предвид, че въпросният медикамент, приет в ранни седмици, предизвиква аборт, поради контракции на матката, затова е забранен. Иначе го използват за предизвикване на раждане, за доизчистване на кръв, останала в матката след раждане и т.н.

На мен ми го дадоха в родилното, но не беше само едно , а два вида хапче, едното се пие вечерта, а другото на сутринта 36 ч след първото. Имат две различни функции, второто със сигурност е каквото описваш (Незнам дали беше с това наименование), но първото беше нещо друго. Тя ми обясни подробно, но аз бях разстроена и не помня подробности- само помня, че каза, че едното е това, което се ползва обичайно за предизвикване при преносване. Не беше скрита практика, но има резон да не се продава в търговската мрежа. Може би само за лекарска употреба по отделенията. Факт е, че не се наложи кюретаж и вместо да чакам 6 месеца, чаках само 1 за нови опити и то превантивно в случай, че има остатъчен ефект от медикамента.

Последна редакция: нд, 07 юли 2019, 22:39 от Milk-choc

# 107
sweety, имах предвид, че въпросният медикамент, приет в ранни седмици, предизвиква аборт, поради контракции на матката, затова е забранен. Иначе го използват за предизвикване на раждане, за доизчистване на кръв, останала в матката след раждане и т.н.

На мен ми го дадоха в родилното, но не беше само едно , а два вида хапче, едното се пие вечерта, а другото на сутринта 36 ч след първото. Имат две различни функции, второто със сигурност е каквото описваш (Незнам дали беше с това наименование), но първото беше нещо друго. Тя ми обясни подробно, но аз бях разстроена и не помня подробности. Не беше скрита практика, но има резон да не се продава в търговската мрежа. Може би само за лекарска употреба по отделенията. Факт е, че не се наложи кюретаж и вместо да чакам 6 месеца, чаках само 1 за нови опити и то превантивно в случай, че има остатъчен ефект от медикамента.

Аз също не искам заради същото нещо да се стига до кюртаж, а и освен това съм чувала, че се прави с пълна упойка, а ме е много страх. След всичко, което преживях сега и това не ми се иска... Затова търся алтернатива. Да не говорим, че до преди да забременея не съм лежала в болница и като цяло на лекар съм ходила няколко пъти при настинка...

# 108
  • WonderLand
Sirmaa, писах им, много ти благодаря.

Sweety2831, пази ги, много се надявам скоро да ти потрябват.

nikita111, аз съм торнадо от емоции, особено вечер все за нещо рева. Изолацията ми се отразява малко зле, днес сглобихме количката за да се разсея малко, надявах се да се разходим, ама бебчо не се събуди достатъчно рано, а аз не исках да го будя. Не бих казала, че е следродилна депресия, по-скоро от голямата промяна още не сме си намерили ритъм, рутина и т. н.

# 109
  • София
SilverDream, аз бях в 111 стая, изписаха ни на 02.07. Значи сме били заедно там Simple Smile
nikita111, все едно аз съм го писала това. Този път май изпаднах в следродилна депресия - по цял ден рева, мъчно ми е за каката, че не мога да и обърна внимание, да я изведа на разходка и Т.н. Животът ми сега е нон-стоп кърмене, дондуркане, цедене, миене на помпи и стерилизиране, от което не остава време за нищо друго. Не съм излизала навън от не помня кога и направо забравих за останалия свят, а бях много активна преди раждането и това сега ме съсипва. Повтарям си, че е временно и все някога ще се наредят нещата. Така че стягай се и горе главата, всичко ще си дойде на мястото все някога Simple Smile

# 110
Swetty2831 защо не разпиташ и за почистване с вакум. Аз преди година и нещо направих много тежък аборт в Холандия и там нямат практика да те прегледат след това. Като се прибрах в БГ моята АГ се хвана за главата. Тя ме посъветва да си направя вакум вместо кюретаж и след 1 месец подновихме опитите. По щадящо е за стените на матката.

Моята майка си тръгва  в петък и сигурно и аз ще изпадна в депресия. Сега ме гледа и ми помага много с бебка ... Cry

# 111
Здравейте момичета, изтървала съм ви а вие доста сте изписали.  При нас с Диана нещата долу горе се нагласиха на режим, но така и не започна да спи през ноща, въпреки че вече не храня в 12 ч. Но се разнасяме, сменяме пози през час и половина ,два - върху мен, до мен, на шезлонг , на ръце и така Simple Smile
Капки - останах само на био амика, които са с лактаза, всякакви капки на основата на симетикон, като еспумизан, лефакс, инфакол и т.н. я запичат, дори и два приема дневно само, за това не рискувам, но долу горе вече само надвечер има кризи.
Гледам да я извеждам всеки ден, но някой дни е толкова жега още от 8 ч сутринта, че пропускаме а и при нас в Бургас в комбинация с влагата е убиец.
С килограмите уж наваксва, но нещо на последък не качва така добре 4 700 стигна, но е вече два месеца и половина.
Нещо тези дни не си изяжда и млякото, горещо ли и е не знам , уж пускам в другата стая и се поразхлажда.

# 112
Аз също раждах в Шейново. На втория ден от престоя ми на сутрешната визитация мина този доктор Вецев. В интерес на истината той напипа миомния ми възел с ръка, докато ми проверяваше корема, но ми се стори доста надменен, като поведение. Сравнително млад лекар е, а и явно е добър специалист, но го има момента на величаене при него. Аз лично не бих заменила доктор Велев, благодарение на него имам бебенце заченато по естествен път, както обичам да казвам, съм влюбена в него Simple Smile не по сантименталния начин, а просто, защото си върши съвестно работата и никак не маловажно е Човек с главно Ч. 😊 Между другото Вецев, като напипа възела и каза: Сигурно и твоят лекар ще ти каже, но ти не му казвай, че аз съм ти казал, че имаш. 😁

# 113
Аз не съм с Хашимото, но съм с хипофункция. Взимах еутирокс преди и по време на бременност, но след като родих го спрях. Също спрях и лекарството за кръвната захар. Направих си изследвания и се оказа, че всичко е в норма без лекарства - предполагам в следствие от хормоните. Та крайната ми мисъл е, че по-добре се консултирай с ендокринолог, тъй като явно състоянието на организма (респективно хормони и антитела) е различно от обичайното.

Здравейте, аз бях юлска мама,но бебка се появи по-рано.
Някоя мама, която кърми и има Хашимото? Колко л-тироксн приема?
И колко количество кърма имате?

# 114
  • София
hope33, имам приятелка с Хашимото. Увеличиха и дозата на Л-тироксина, защото се беше повишило ТСХ-то след второто и раждане. Кърми без проблем и двете си деца, даже има мноооого кърма и се бъзикахме, че е от хашимотото 😄

# 115
  • София
Момичета моята био амика свършва , купих еспумизан на моя глава и мисля да го давам докато дойде Лефакса. Вие какво давате?
Ние сме на еспумизан , но понеже никой не ми каза да давам пробиотик , беба доста се напъва за акане
И аз давам еспумизан, от както го пие не е имал колики. До кога да го давам при това положение? Вчера акото му беше леко зелено и на някакви топчета, но днес си е по старому. А защо трябва да се дава и пробиотик? Аз имам Омнибиотик Панда /тук го спечелих от форума/, но не съм го давала на своя глава. На 16ти трябва да ни е първата консултация и ще питам. newsm78

Между другото по повод личното време искам да се похваля, че днес успях да си епилирам краката! Grinning Бебчо вчера будува цели 5 часа през деня, в които ту беше на гърда, ту на неговото и на нашето легло, на ръце, на рамо, песнички, галене, сменяне, ту заспива за малко, буди се.. Днес пак нещо такова, но по-добре. Няма колики, но май коремчето леко го мъчи. Сега спа 1 час и се събуди, гушнах го, изака се звучно и пак заспа. Grinning Много ми се иска да имаме режим вече, но всеки ден е толкова различен от предишния.

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 15:00 от Магси

# 116
Момичета, вчера ни падна пъпчето най-накрая. От кога ще можем да я къпем във ваничка, а не под течаща вода?

Ние вчера будувахме почти през целия ден, за сметка на това спа цели 7 часа през нощта, от тази сутрин пък заковава на 3 часа самичка събуждането 😂. Вече два пъти сме я возили навън и си спинка. Притеснява ме само че и излязоха доста пъпчици по лицето и гушката. Предполагам, че е от претопляне. Вкъщи е много топло, а нямаме климатик. Държа я по памперс за по няколко часа, като вчера целия ден изкара така. Не знам как ще се оправяме в жегите...

# 117
Момичета, вчера ни падна пъпчето най-накрая. От кога ще можем да я къпем във ваничка, а не под течаща вода?

Ние вчера будувахме почти през целия ден, за сметка на това спа цели 7 часа през нощта, от тази сутрин пък заковава на 3 часа самичка събуждането 😂. Вече два пъти сме я возили навън и си спинка. Притеснява ме само че и излязоха доста пъпчици по лицето и гушката. Предполагам, че е от претопляне. Вкъщи е много топло, а нямаме климатик. Държа я по памперс за по няколко часа, като вчера целия ден изкара така. Не знам как ще се оправяме в жегите...
При нас падна в болницата на изписването и акушерката каза да изчакаме един ден и може да си го къпе е спокойно. След баня спирт и пудра и за още четири дни ни падна и коричката.
Пъпчици и ние имаме доста най много по врътлето на гънката от претопляне, ама това е в тези жеги няма какво да се направи за жалост.

# 118
Въпрос към кърмещите: давате ли вода?
Когато кърмих баткото не съм давала и бях убедена, че всичко си набавя от кърмата. Той е зимно бебе и така или иначе отказваше да пие вода(по препоръка на педиатърката заради жълтеница).
Сега обаче се замислям, как в тези жеги да не давам и вода. Кърмя на поискване, което е приблизително през 2,5-3 часа, но ми се струва понякога, че устата му пресъхва. Не мога да му тикам и постоянно да суче, защото пък връща след това...то не, че ако е преял и пие вода няма да е същото, та за това се чудя Simple Smile

# 119
Аз не давам вода. Днес сме точно на 1 месец, бяхме на консултация - малката ми малечка палечка е 3640 грама, 53 сантиметра и 36 см главичка (при изписването 2400, 48 см и 34 обиколка на главичката). Мислех, че се храни малко, но явно успешно се справяме с кърменето. Жълтеничката почти мина, направихме втората доза ваксина за хепатит, бяхме на ултразвук за тазобедрените стави: препоръчаха ми да и слагам два памперса един върху друг.
Вие срязахте ли ноктите на бебчетата? Моята Дуйгу Дениз се роди с големи маникюри, като истинска госпожица 🤣, а сега са и още по-големички, слагаме ръкавички, но бих искала да се допитам и до вас по темата.

Общи условия

Активация на акаунт