ЮНчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 18 615
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
Относно петънцата на вратлето - беба има също и аз не ги бях видяла и на контролния преглед, седмица след изписването, доктора ми ги показа и ми обясни, че са нормални и да не се притеснявам. Някой говореше за д-р Пепеланов в Селена, та той ми обясни много неща, направо знаеше какво ще попитам Grinning

# 151
Относно петънцата на вратлето - беба има също и аз не ги бях видяла и на контролния преглед, седмица след изписването, доктора ми ги показа и ми обясни, че са нормални и да не се притеснявам. Някой говореше за д-р Пепеланов в Селена, та той ми обясни много неща, направо знаеше какво ще попитам Grinning
Точно щях да пиша, че и на мен д-р Пепеланов ми показа тези петънца и ми обясни доста неща, преди дори да съм попитала...

# 152
Точно щях да пиша, че и на мен д-р Пепеланов ми показа тези петънца и ми обясни доста неща, преди дори да съм попитала...
Как си запазвате час за този доктор?

# 153
Как си запазвате час за този доктор?
На случаен принцип. Полагаха се 2 прегледа на бебето след раждането и се обадих да запиша час и така попаднахме на него. Много съм доволна, всичко ми обясни и показа много търпеливо и аргументирано. Предполагам, че ако се обадиш в клиниката и попиташ за него - ще ти запишат час.

# 154
  • WonderLand
Моето момченце пък има някалъв светъл червен обрив само по крачетата, като пъпчиците не изчезват вече 3 - 4 дни. Мажа със судокрем, с македонски крем, с бебешко олио, но нищо. Не е от прегряване, защото го оставям само по боди и пеленка върху крачетата. Някаква идея от какво може да е?

Къде в София има спешни педиатрични кабинети?

# 155
Момичета, взехте ли синята книжка на бебето. Моят педиатър каза от СЗОК да я взема, но не знам къде е.

# 156
  • София
Момичета, взехте ли синята книжка на бебето. Моят педиатър каза от СЗОК да я взема, но не знам къде е.
Това някаква здравна книжка ли е? ooooh!

# 157
Това някаква здравна книжка ли е? ooooh!
Това е книжката за зъболекар главно.
Моята педи още не ни е записала защото е в отпуск, но знам, че се взимат за София някъде близо до бул. България беше...

# 158
И аз не съм много наясно за тази книжка. Трябва ли да се вземе веднага или може и по нататък щом като е предимно за зъболекар.
Вие слагахте ли ваксина вече. Малко се притеснявам като боцкат бебето сигурно ще плачка.

# 159
  • София
С баткото ми я дадоха синята книжка от поликлиниката. Сега още не са ми я дали, но аз не съм в София и няма да се прибирам чак до септември, та ще си я взимам след това. За ваксините...ще се боцкаме като се върнем..демек ще стартираме на 4 месеца. И да, определено ще плачка, че даже и ще реве, вероятно и температура ще вдигне, но това е положението. Няма да се притесняваш, всичко ще е ок. Да, вероятно и ти ще се разплачеш с бебето, но това е съвсем нормално. С времето ще свикнеш, а то ще си плаче всеки път. Важното е да минават и заминават тия ваксини:)

# 160
Ние вчера на 1 месец направихме втория прием на ваксината за хепатит. След месец (на 2 месеца) пак имаме ваксини.

# 161
от регионалната каса на нои - при мен е в Люлин 9,с акт за раждане. Аз ходих, но ми казаха след 10-ти (родени сме на 19.06).

# 162
  • София
Доколкото разбрах първата ваксина е на първата консултация на 1 месец.

# 163
  • София
В България е след навършени два месеца.

# 164
Аз да питам - ще слагате ли ротавирусна ваксина и кога? Педиатърката ми предлага като стане на 1 месец, а на повечето места чета че може от 6-та седмица.

Общи условия

Активация на акаунт