ЮНчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 18 699
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
Аз с повръщането имам богат опит- и баткото, и малкият повръщат. При нас случаят е, че преяждат и понеже като съм се цедила, съм виждала, че от доста каналчета тече и сериозна струя, подозирам, че им протича твърде бързо много кърма и това е причината.

# 406
Аз с повръщането имам богат опит- и баткото, и малкият повръщат. При нас случаят е, че преяждат и понеже като съм се цедила, съм виждала, че от доста каналчета тече и сериозна струя, подозирам, че им протича твърде бързо много кърма и това е причината.
И при мен е така. Като давам от шише почти никога не връща.

# 407
Mariela Chlk Благодаря за успокоение то, че докато се върне нашата педи сигурно ще умра от притеснение. Надявам се да не е нещо сериозно. Някъде четох, че може да е лимфен възел, но....

# 408
  • WonderLand
Mariela Chlk Благодаря за успокоение то, че докато се върне нашата педи сигурно ще умра от притеснение. Надявам се да не е нещо сериозно. Някъде четох, че може да е лимфен възел, но....

А защо не отидеш някъде другаде на частен преглед?

# 409

А защо не отидеш някъде другаде на частен преглед?
Питах на няколко места. Едно от който беше Превент център, но не сме записани  и не се водим никъде в системата нито имаме личен. Колкото до частния педи 3 дни преди да му излезе топчето на главичката го водихме на преглед и всичко беше наред. Вчера и звъннах й и казах за проблема. Тя ми отговори, че не би трябвало да е нещо притеснително, но ако не изчезне скоро да не чакам моята педи и да й се обадя да отидем пак за преглед. Иначе бебчо си е спокоен, хапва си по 120/150 мл. Наддал е 1300. Но това топче направо...... Снощи даже го сънувах, дано изчезне и да не е нищо сериозно. 😊

# 410
Витамин К се дава на 30я ден х 2 капки , но не разбрах сутринта или няма значение през което време на деня ?

# 411
Витамин К се дава на 30я ден х 2 капки , но не разбрах сутринта или няма значение през което време на деня ?
Май няма значение, само го дай между храненията, че да не го повърне (личен опит). Simple Smile

# 412
При нас витамин К се бие под формата на инжекция при раждането. Мами, вие говорите за повторно даване или за първи прием?

# 413
При нас витамин К се бие под формата на инжекция при раждането. Мами, вие говорите за повторно даване или за първи прием?
Дава се при раждането и втори път след месец. Педиатрите обикновено имат, затова няма смисъл да се купува за 2 капки.

# 414
  • София
След раждането не знам дали са им давали и на двете деца, но на първия месец със сигурност не са.

# 415
Ние вчера бяхме на преглед, на един месец стана бебчо, но вит. К не му дадоха. Не ми казаха и да купя, за да давам. Изобщо не са ми споменавали този вит. Той за какво се дава?

# 416
Ми доколкото знам вит. К отговаря за съсирването на кръвта. Бебетата не синтезират достатъчно в организма си първите седмици и затова трябва да се даде втори път след месец. Мисля, че не е задължително все пак, хубаво е да попитате педиатрите си.

# 417
Моята педиатърка изрично спомена, че не счита за нужно да се дава витамин К втори път. Не знам какви са й доводите

# 418
Значи не е задължително. Аз в интерес на истината не съм търсила информация. Може да се поинтересуваш и ако сметнеш, че е нужно да дадеш. Обаче и в болницата никаква информация не дават какво и защо..

# 419
На бебка даже в епикризата пише да и се даде на 30я ден. И лекарката в болницата ми напомни и личната педиатърка също.

Общи условия

Активация на акаунт