Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 2

• 72 394
  • 799
  •   1
Отговори
# 525
Искам да попитам в тази връзка може ли детето ако не е доволно от избора в 8кл.от учелището да се премести в 9 кл. в друго учелище.Например от 35училеще с френски в 133 училище пак с френски.Съществува ли такава възможност?

# 526
  • София
Ако има свободни места в паралелката - да.

# 527
Благодаря за информацията.

# 528
Сега завършваме 7ми клас и започнах да се интересувам от училища,които да са добри а и удобни като локация.Четох и за 30то СОУ,общо взето положителни коментари,но после попаднах на това:
https://offnews.bg/razsledvane/skandalna-stolichna-direktorka-gl … iteli-322157.html
И всичко свърши..

# 529
Дъщеря ми беше приета на първо класиране в 7 СОУ в паралелка английски с испански и чак след третото класиране и с невероятен късмет (без помощ от някъде) успя да се класира за 32 СУИЧЕ - английски и руски, като там вторият език се учи още от първата година. Не знам дали не съм сбъркала с насочването, но и тя много искаше същото. Завърши 6 ОУ и не беше с най-прекрасни впечатления от 7 СОУ, до последно търсеха преподаватели по английски език, базата е доста зле като цяло.
В 32 СУИЧЕ учителите са много взискателни в VІІІ клас, особено по БЕЛ, английски и философия, за горните класове не знам как е, но също като в 7 СОУ, доста се държи на дисциплината, паралелките са 50 на 50 момичета и момчета и са по 26 ученика, както си беше обявено, в 7 СОУ в паралеките преобладават момичета.
Разбира се, че когато човек иска да оправдае направения  избор,  търси плюсове и минуси. Тази година сме си говорили много дали не сбъркахме с избора на училище, не че някой може да ни отговори на този въпрос.
Голямата ми дъщеря завърши 32ро СУИЧЕ и мога да кажа доста неща,както положителни така и отрицателни.Помня ,че учителката и по физика караше децата да купуват от нея някакви дрехи втора употреба,за да бъде благосклонна и да им пише по висока оценка(дано са я махнали).Помня,че класната и Г=жа Гуцова,беше доста неприятна и стресираше децата излишно.Помня,как когато дойде време да запиша малката ми дъщеря там,разбрах,че без подкуп няма да стане..Така че аз съм с доста резерви.Знам,че навсякъде ще се сблъскам с нещо което не е както трябва,но когато имаш високи очаквания и те не се оправдаят,е неприятно.Малката сега завършва 7ми клас в 7мо СОУ и да,базата е стара,но аз лично съм много по-доволна от там,във всякакъв аспект.Преподавателите потготвиха детето много добре за матурите,за което съм много благодарна!

# 530
  • софия
Как знаем как са подготвени децата за НВО като те още не са минали и няма резултати?
Росита, всички, които сме учили в 6то няма сила, която да ни накара да харесаме 7мо. Въпреки че го завърших по времето на страшната другарка Бенчева.

Писането на поредни постове е против правилата на форума. Може да се редактира в рамките на 24 ч. от пускането на пост.

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 17:17 от zvаnchе

# 531
Не се знае дали са готови децата след като не са минали,но ако дъщеря ми не се спече на изпита(стискам и палци)Знам,че е добре подготвена.Това си е мое мнение,тъй като имах възможността да имам поглед и в двете споменати училища.Не знам за враждите между 6то и 7мо Grinning.Сестра ми завърши 6то преди много години,трябва да я питам Simple Smile

# 532
  • София /Сухата река/
Здравейте,
Искам да попитам  за англ.език,във всяка гимназия  ли с профил  англ.ез се започва от азбуката.
Пример:Първа  английска-   1 език английски  ,втори немски. И двата езика се започват от начало.

# 533
  • София
Да. Допреди две години изключение правиха НЕГ и Испанската, в които английският като втори език започваше от B1, но от МОН и РУО им се скараха, че това било в разрез с образователните изисквания и вече и те започват от началото.

# 534
Kristina Dimitrova 670151, няма вражди между 6 ОУ и 7 СОУ,  а само наблюдения и впечатления.
Сега завършваме 7ми клас и започнах да се интересувам от училища,които да са добри а и удобни като локация
Побързайте, защото не остана време ...

# 535
Когато синът и дъщеря ми кандидатстваха изцяло се съобразих с техните желания. Синът ми завърши тази година НПМГ с биология и в заявлението му присъстваха точно 3-4 желания, аз добавих 2 от мен за да съм сигурна, че все пак няма да остане некласиран.
Дъщеря ми искаше да учи най-много френски език и след това испански,на първо място написа 9ФЕГ/паралелките с испански и английски, не написа паралелката с немски обаче/, после всички паралелки от  Испанската гимназия. След това нареди 35-то с френски и 133-то с френски, мисля добави и 18-то с френски език. След това нареди английските гимназии с втори език френски или испански, въпреки че нямаше как да стигне до тях, защото щеше да спре още в 35-то или 133-то, но това си бяха нейните желания. Не искаше и да чуе за немски език и математика, изобщо не ги написа в желанията си.
А и другото от, което винаги се дразнеше е да я попитат , защо учи в 9ФЕГ като балът и е стигал за Испанската гимназия, питали са я поне 10 пъти.Та идеята за "похабяване" на бала си витае сред хората дори, когато детето е прието в друго елитно училище.

# 536
Боже, все едно дали да учиш френски или испански е само въпрос на статистика за бал....

# 537
  • София
За някои хора явно продължава да бъде така. И мен са ме питали: защо в Испанската, а не в НЕГ, защо 2-ра, а не 1-ва английска? Simple Smile А отговорът винаги е един и е толкова прост.

# 538
И на мен много ми говореха, че това детето да иска ФЕГ е супер странно и ще си е прахосване на бал (ако го има). Но аз данък обществено мнение нямам намерение да плащам.

# 539
  • София
Ако човек погледна класирането по училища, повечето отличници се разпределят равномерно в най-желаните и най-известните вече гимназии. Всяка година така се получава. Щом детето има точно определени предпочитания, те са важни. Ако няма - както ги наредят, може и от "това със сигурност не го искам да го уча" да се започне.

Общи условия

Активация на акаунт