Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 2

• 73 516
  • 799
  •   1
Отговори
# 405
Разбирам, че даваш добронамерени съвети. Мисля, че стана ясно. Да, всички се борим за среда, освен език, рисуване или програмиране. Или поне ССФ.
Просто е неприятно давайки тези добронамерени съвети, да обиждаш косвено групи деца. Знам, че в училищните среди се говори така опростенчески за нещата, но те не са така прости като става дума за детето ти Simple Smile

# 406
  • София
Съжалявам, не обиждам никого. Пиша нещата съвсем безпристрастно. Играта дали е добра или лоша - не сме я създали ние.  Всички училища се подреждат по степен на подготовка и среда и децата влизат там, закъдето им стигне балът. Обаче и стратегията за редене на желания има значение и затова описах две от стратегиите. Към седми клас родителите трябва да подхождат рационално, а не емоционално и да си мислят, че някой обижда. Или си в играта и внимаваш какви ходове правиш, или си оставаш на етап емоция. Седми клас е като партия шах, в която твърде много играчи има на една дъска. И на мен ми беше трудно да се държа в рационалното, защото като родител съм емоционална, искам най-най-най и вярвам, че моите са най-най-най. Обаче никой не ме пита какво си мисля за моите деца и хич не му дреме дали ще се обидя, а накрая какъв е резултатът след цялата кампания.

# 407
  • гр.София
Andariel, аз го изтрих, защото реших, че майка на дете от елитно училище би се обидила от предположения, че ако децата са отличници, не могат да играят баскетбол.
Тази година НЕГ завърши елитна състезателка в дисциплината бягане с препятствия-лека атлетика. Съвместила е двете неща успешно.  Имам подобен пример и за френската и за СМГ /децата още учат/
Не опонирам,а само давам пример.

# 408
Да, знам за немалко такива примери. Но моите спомени от елитно училище са, че повечето бяхме тотално скарани със спорта. С изключение на един футболист. Сега от социалните мрежи разбирам, че много на зряла възраст са го открили:) Просто си разсъждавам по темата кое е важно и все още нямам отговор. Но в крайна сметка е добре децата да имат избор спрямо резултатите, защото иначе само си бъбрим
А ако 35 СУ ти е много далеч, а 31 близко? Не е ли и това от значение? Хубаво ли е два часа от деня да минават в пътуване?

# 409
  • София
Не зная сега как е, но 35-то е третото по желаност с немски заради възможностите да изкарат сертификат ДСД. За мен като родител това би наклонило везните. Все пак си проверете нещата, ако се интересувате от немския, защото със сегашното двустепенно гимназиално не зная как е уреден този въпрос.

Някои са скарани със спорта, други с науката. Всеки с интересите си.

# 410
  • гр.София

А ако 35 СУ ти е много далеч, а 31 близко? Не е ли и това от значение? Хубаво ли е два часа от деня да минават в пътуване?

Знам,че не е конкретно към мен, но да-от голямо значение е . Дъщеря ми не е най-здравото дете,а няма кой да я вози на у-ще и висенето по тъмно ,мокро и студено по спирките ще го избегнем.
Но ако е приета в АК   /не е кандидат,но го давам като нещо,за което си струва, в моите очи/-ще се напъне да прекосява София -)
31-во и 35-о са много сходни като ниво,струва ми се.

# 411
Гимназиите в момента не предлагат много условия за професионален спорт. Децата тренират сами навън, съвместно с ученето. Което едва ли е постижение на училището.
За мен реденето на желанията трябва да е във връзка с профила и т.н. За мен е недопустимо да се знае, че има училища, които за нищо не стават, и то не само заради децата, които оформят"средата", ми и заради учителите. Но... системата е такава.
Да, местоположението е фактор. Особено за училище след 2 ешалон, поне за мен. Дори за нпмг постоянно го местя напред назад заради местоположението, което за моето дете поне е неудобно. Не че не пътува вече 4 години по час, ама сега може и повече да е. Иначе пък много ми харесва. Затова съм оставила окончателно решение за след излизането на резултатите. Тогава статистиката показва реалната вероятност и избора между конкретни паралелки и картината е по-важна.

# 412
  • София
Еее, откога НПМГ е втори ешелон! Направо си е първи, а както от година на година става по-трудно с изискването за състезания, съвсем вдигат летвата. Нареждам НПМГ в една групичка с езиковите, СМГ и НГДЕК.

# 413
Много полезна информация давате за невежи относно софийските училища като мен.
Значи немските са в тоя ред ли:
91 НЕГ, 73 втора немска, 35, 31?
А английските? АК, 1АЕГ, 2АЕГ, ...?
За моето дете би било наказание да го запиша да учи френски, ако ще и да е във най-топ елитната среда.

# 414
  • София
За английските май 2АЕГ изпреварва 1АЕГ. Хубава, нова сграда, млади учители бяха привлякли преди години.
Виж, докато дойде време да редите желанията може вече френският да не изглежда като толкова наказваща възможност. Апетитът идва с яденето - когато си видят оценките започват да искат всичко. Във всеки случай не се връзвайте на това да пишете къс списък, защото "другите не ги искам". Дописвате нататък и това е, за да не стане да не ви стигне балът. Има достатъчно много случаи, в които заради къс списък деца с добър бал не успяват да закачат нито първо, нито второ класиране.

# 415
  • гр.София

А английските? АК, 1АЕГ, 2АЕГ, ...?

32-ро , 133-то, 127-мо, 22-ро...

# 416
Дайте инза френските като сте почнали

# 417
Еее, откога НПМГ е втори ешелон! Направо си е първи, а както от година на година става по-трудно с изискването за състезания, съвсем вдигат летвата. Нареждам НПМГ в една групичка с езиковите, СМГ и НГДЕК.
А ТУЕС? Каква е тая групичка, в която влизат СМГ, НПМГ и НГДЕК? 😂

# 418
  • София
За ТУЕС за сега не зная подробности, но се катери нагоре в класацията. Преди 8 години не беше с особено висок рейтинг.

# 419
  • София
Тази година НЕГ завърши елитна състезателка в дисциплината бягане с препятствия-лека атлетика. Съвместила е двете неща успешно.  Имам подобен пример и за френската и за СМГ /децата още учат/
Не опонирам,а само давам пример.

Моля ви за името на момичето на лични. Познавам препятственичките, но не знам коя завършва НЕГ, бих искала на предстоящите състезания да я питам някои неща. Дъщеря ми също се занимава с лека атлетика и би искала да продължи с немски сега след 7-ми клас.

Общи условия

Активация на акаунт