ЮЛСКО бебенце ръце протяга да прегърне силно мама. Тема 9

• 31 260
  • 688
  •   1
Отговори
# 150
Вчера 08.07 се роди Виктор- нормално раждане, предизвикано с окситоцин + епидурална. Той е 3кг и 49 см. Двамата сме добре 😍

Браво честито Relaxed
И аз искам с такава упойка, трудно ли беше и помага ли доста упойката или по-скоро пречи.
И двете. При мен упойката намали контракциите от окситоцина и затова доста се проточи целият процес. Но пък като дойде финалният момент е по-безболезнено.

# 151
Момичета, на 4-5-тия час след секциото взе да ми се повръща. Слагаха ми деган - не помогна. Повърнах синя вода, на някоя случвало ли се е подобно повръщане толкова време след операцията

А какво ти казаха лекарите за повръщането? С каква упойка беше секциото?

Нищо не ми казаха конкретно. Било се случвало. Спинална упойка. На предното раждане не съм имала гадене и повръщане. Повръщах 3 пъти. Вече за през нощта се кротнаха нещата.

Друг бонус, който днес вече изпитах са страшни болки в гърдите и в областта на ключиците и предмишниците. Цяла нощ ме духа един климатик в интензивното и реших, че съм се схванала и простудила.
Днес един от лекарите ме светна, че е от позицията по време на операцията - нали ръцете стоят изпънати встрани и то на ниво по-ниско от това на тялото. Тоест един вид ужасно разтежение се е получило.
Дават обезболяващи свещички Профенид, от тях ми се облекчава и тази болка, одеве ми даваха и Сулпадеин /не помогна особено/. Направо въздуха ми спира като легна или като тръгна да лягам, в изправено положение все едно нищо ми няма, но легна ли - край. Болките от разреза ряпа да ядат...

Поне бебока е спокоен и не се тръшка засега. Simple Smile)

# 152
Момичета, на 4-5-тия час след секциото взе да ми се повръща. Слагаха ми деган - не помогна. Повърнах синя вода, на някоя случвало ли се е подобно повръщане толкова време след операцията

А какво ти казаха лекарите за повръщането? С каква упойка беше секциото?

Нищо не ми казаха конкретно. Било се случвало. Спинална упойка. На предното раждане не съм имала гадене и повръщане. Повръщах 3 пъти. Вече за през нощта се кротнаха нещата.

Друг бонус, който днес вече изпитах са страшни болки в гърдите и в областта на ключиците и предмишниците. Цяла нощ ме духа един климатик в интензивното и реших, че съм се схванала и простудила.
Днес един от лекарите ме светна, че е от позицията по време на операцията - нали ръцете стоят изпънати встрани и то на ниво по-ниско от това на тялото. Тоест един вид ужасно разтежение се е получило.
Дават обезболяващи свещички Профенид, от тях ми се облекчава и тази болка, одеве ми даваха и Сулпадеин /не помогна особено/. Направо въздуха ми спира като легна или като тръгна да лягам, в изправено положение все едно нищо ми няма, но легна ли - край. Болките от разреза ряпа да ядат...

Поне бебока е спокоен и не се тръшка засега. Simple Smile)

Хахаха и ти си като мен. И аз им викам я болницата че съм схванаха и около врата. Особено надясно не можех да си мръдна главата. Казвам на докторите и акушерките че сигурно е от това че съм лежала 24 часа че и отгоре само по гръб пък те ми се смеят и се оказа друго. Точно кактуси си го описала.

За пъпчето не се притеснявай. Нашето падна вчера и ни беше 11 ден. Сигурно гладни ще падне. Аз го мажех със спирт след баня и дори сега като е паднал няколко дни пак със спирт. Не е кървил но някак си е навънка и само да не ни кажат че има пъпна херния и да слагаме лепенки. Не се напъва да реве. Ще видим на консултации какво ще кажат.

# 153
  • София
Момичета, има ли някоя будна? Въпрос към раждалите вече - водите изведнъж ли изтичат или малко по-малко? Имам някакво бистро течение, но си намокрих само бельото. Дали трябва да тръгна към болницата или да изчакам още?

# 154
Момичета, има ли някоя будна? Въпрос към раждалите вече - водите изведнъж ли изтичат или малко по-малко? Имам някакво бистро течение, но си намокрих само бельото. Дали трябва да тръгна към болницата или да изчакам още?

При мен бяха на части, повечето се изляха докато ме записваха в болницата. Но и в къщи доста ме намокри, не беше само зацапване на бельото. Ако е само зацапване ако искаш изчакай, ако са води и останалите би трябвало да последват съвсем скоро.

# 155
До колкото знам има вариант и да не изтекат изведнъж. Зависи къде се е пукнал мехура. Ще ти изпратя едно клипче, на което е добре обяснено.
Няма да го пускам тук, защото предния път, когато постнах линкове ми изчезна поста и за всеки случай....

# 156
  • София
Ох, и аз от време на време имам малко по-обилно намокряне, но (срам не срам) в тия жеги си мисля, че просто съм се поизпотила. Flushed

# 157
  • София
Ми при мен бяха на два пъти по много малко и вече от час нищо. Сега само се ослушвам дали ще последват контракции или още води. Не искам да тичам веднага към болницата, че ще ми включат системите и ще си лежа с часове сигурно така. Иначе усещам и беба, че мърда, но ми се втърдява по-често корема. Ох не знам дали да си легна или да тръгнем към болницата!?

# 158
Момичета, имам и аз притеснение. Потя се като луда нощем, незнам какво ми става, вода тече от мене. Вчера родих, но проблема си го имах честно казано и вкъщи от известно време. Голямото преобличане нощем... с тази разлика, че вкъщи имах повече опции за нощно облекло. От време на време ми ставаше горещо и като седя на дивана промерно. Като леличка в климактериума!!!

Сега им звънях да ми донесат още нощници, защото втора вече е вир вода, едната смених към 1 и нещо, сега втора... Ужас. Нямам температура, дори сега измерих 34,7 след потенето. Гърдите ми са спокойни, още не е дошла кърмата. Не е топло в стаята, дори по-хладно от нужното май, климатичната система сме пуснали да работи, но я спрях, защото като се изпотя и съответно после зъзна. Какво е това, някакъв хормонален проблем ли? Много е неприятно... някоя има ли същия проблем?

# 159
При мен бяха на части, т.к. мехурът бил пукнат високо. Имах бистро течение в началото и отидох на следващия ден до спешен кабинет, казаха че не са води. Отказах хоспитализиране, понеже нямах контракции. След три дни пак отидох, вече с контракции, и установиха води, но родих с индукция чак след още два дни престой, така че няма нищо спешно. Ако ще се успокоиш, мини за всеки случай на преглед.

# 160
Janet9310, bubetoo95 да са ви честити малките мъже! Да са здрави и щастливи и с много късмет! Gift HeartHug

Тези, които са родили със секцио може ли да кажат, ако всичкое наред колко нощувки се седи в болницата? Rolling Eyes
мен ме държаха4/ щщщщщщщщщщчщщщщщнкщщ

# 161
Janet9310, bubetoo95 да са ви честити малките мъже! Да са здрави и щастливи и с много късмет! Gift HeartHug

Тези, които са родили със секцио може ли да кажат, ако всичкое наред колко нощувки се седи в болницата? Rolling Eyes
мен ме държаха4/ щщщщщщщщщщчщщщщщнкщщ

Мен ме държаха 5 нощувки,на 6 ден ме изписаха.

# 162
Кои от Вас щяха да бъдат другата седмица в Майчин дом? Моето секцио е за края на седмицата и мисля да бъда на 7ми етаж ...
Вчера ни изписаха от там.. Страшно беше.. Задържат бебетата за нищо.. Има 2 акушерки които се отнасят УЖАСНО с децата и с майките.. Не им се работи на подобна работа и всички им бяхме виновни.. Има 4 бани за 35 40 жени.. Страшнооо е!
аз раждах в света софия бившата тина киркова защото беше по спешност отношението е ужасно и там задържат бебета за нищо същата работа радвам се че ни изписаха живи и здрави

# 163
  • София
Много ви благодаря за информацията и за успокоението! Аз днес имах без туй уговорка с АГ да се видим, за да ѝ дам становището от очния преглед. Снощи като не последваха контракции и още води в крайна сметка реших да се успокоя и да си легна. Сега като ѝ споделих, каза че най-вероятно е бил влагалищен секрет и ако са води ще са розови на цвят и след час трябва да почнат контракции, но ако пак ми се случи задължително да отскоча до болницата. Терминът ми е на 14.07 и ако не съм родила до тогава ми даде час за 15.07 (понеделник).

# 164
  • Пловдив/София
Вече официално се нареждам на опашката за раждане... искам най-накрая да се успокоя, че всичко с бебето е наред. Според док е доносена и готова, препоръча разходки и чай от малинови листа (още не съм намерила).
Днес купих бебешкта козметика, биберони с капачки, еднократни гащи за мен и подплънки за кърма. Тоест готова съм за болницата и обявявам готовност за раждане Simple Smile) нямам грам признаци, та само си говоря де. Освен натиск между краката и пробиждания вагинални, ама и преди съм имала...

Общи условия

Активация на акаунт