Провалих си живота

• 8 457
  • 192
  •   1
Отговори
# 60
Тази майка е за бой, съжалявам, че го казвам. Какви са тия приказки, че не трябва да се учи? Като не върви биологията, има толкова хубави специалности с химия! Трябвало да работи, дръжки. Що за глупост е това, млад човек да иска да учи, ти да го пращаш на касата в Била! И после цял живот?
Работата на майката е като види, че не става за медицина, да седне да поговори с нея, да разгледат другите опции и да изберат нещо по силите й.
Да не би да сте затруднени финансово и затова така да се ядосва? Може да поработваш почасово и като студентка.
Нямаме никакви финансови проблеми. Казва ми, че за учене други опции нямам. Да откажа ли ученето.. Не знам. Тя ме обърква Sad

# 61
За първо време си намери работа, после посвети време да си отговориш на въпроса защо избра точно медецина и ако успееш да убедиш себе си, че това е призванието ти, то залягай здраво и ходи на уроци за да се справиш отлично на изпитите догодина!
Може би майка ти е права.Щом не си силна ученичка, явно майка ти не иска да загубиш още 5,6 години в бутане с 300 зора на изпити и накрая да не можеш да се реализираш и след всичките потрошени време и пари, да заминеш за чужбина и да работиш нещо, което можеш да работиш и с основно образование.
И все пак-не надценявай българското висше- толкона много висшисти,  които работят съвсем други неща...
На 18 си, нищо не си провалила.Важното е от тук натам да вземеш правилното решение!

# 62
  • Пловдив
Според мен започни работа, остави чувството от неуспешния изпит да отмине, събери си мислите в главата, избери си специалност, по която искаш да работиш, подготви се и кандидатствай наесен или догодина отново.

# 63
  • Варна
Явно си тотално неориентирана още Simple Smile Искаш медицина, сега няколко непознати във форум ти пишат нещо и казваш "отказах се, явно е трудно там". Е ти досега лесно ли мислеше, че е? Вземи си седни на Д-то, намери си работа, успокой се и реши с какво искаш да се занимаваш, с какво имаш мотивация да се занимаваш и хубаво се поинтересувай какво точно представлява. Ти как си мислеше, че се следва и практикува медицина, като по филмите ли?

# 64
Няма нищо лошо да поработиш малко. Майка ти я разбирам, вложила е пари и надежди в теб, а ти си я разочаровала.

# 65
  • София
Как ще не е важно ученето и дипломата, недейте така.
Понеже в момента го играя точно това, само че кандидатства фармация сина ми - изобщо не е лесно. Предвидили сме и второ-трето желание специалности с химия в СУ, макар че оценките му са добри там и се надяваме да го приемат.
Има толкова много читави специалности, които не са ала-бала, с шестица по химия в дипломата е екстра.
Авторке, не съм сто процента сигурна, но понеже тези дни четох правилниците за прием в СУ и ми се мерна, че има някакво класиране, може би трето, в което може да се подаде с оценки от изпити от други университети. Да не те излъжа де, не съм напълно убедена.
Ти сигурно не си държала матура химия, само изпитите?
Бтв, на предварителния по биология в МУ София имаше над 550 двойки, моят син и той така. Хич не е лесно. Но за редовната сесия вече е трябвало да се стегнеш, също и да пробваш на повече места.

# 66
Благодаря ви хора, за съветите. Майка ми е категорична, че трябва да се откажа от медицината, въпреки че ми се искаше да опитам пак.. Но нейните думи наистина ми влияят и започвам да се отказвам. Казва ми просто да работя. Говорих с нея, че искам да уча нещо, каквото и да е, просто да уча.. Казва ми, че нямало смисъл и с тази диплома никъде нямало да ме приемат, май е така. Казва ми просто да си търся работа, да забравя за ученето и да не я занимавам повече. Не ми говори, прави ми се на сърдита, крещи ми, срива ме! Не знам какво да правя, депресирах се, по цял ден плача и аз не знам защо и не излизам от стаята си
Звъчуш така, сякаш си се примирила с това, така сякаш смяташ да реагираш в ситуацията само и само да угодиш да майка ти. Тя е голям човек. Играе го сърдита. Абстрахирай се от нея за момент. Седни и помисли какво искаш ТИ. Аз не си позволих да ми повлия околния свят. Ставах и заспивах с мисълта за повторно кандидатстване. Работих като вол и се подготвях... Но го исках много. И когато се случи, това беше един от първите ми пъти когато плаках от щастие! Че си збъдвам мечтата и то на собствен ход. Но добре знаех какво искам. Ти какво искаш? Ей сега, в тоя момент, какво искаш?

# 67
Една съфорумка така се отказа от медицината, отиде в Лесотехническия „да учи нещо”, но после откри мечтата си - Старбъкс! Flushed

# 68
Една съфорумка така се отказа от медицината, отиде в Лесотехническия „да учи нещо”, но после откри мечтата си - Старбъкс! Flushed
Хаха ,вярно е.Мечтата да е в Старбъкс,защото харесва шефа 😁

# 69
Аз съжалявам, че там не разбрахме какво стана, бях се вживяла в проблема. Smiley Даже като влизах скоро в Старбъкс, ама не въпросния, се сетих за съфорумката. Там персоналът - по моему деца - си говореха активно помежду си и едва обръщаха внимание на клиентите. Та рекох си, права е да иска да се включи в трудовия процес, за да стигне до шефа.

# 70
Поработи 1 година, дай си време да измислиш какво ти се прави. Не записвай просто ей така, особено медицината не е нещо, което може да запишеш, защото не се сещаш за друго. Трябва наистина да го искаш, да ти е интересно и да си отдадена. На твое място бих се пренасочила.

# 71
  • Пловдив
Медицина е тежка специалност, прецени по силите ли ти е - и като умствена възможност и като сила на характера и упорство. То въпроса даже не е само да влезеш, после също не е лесно.
Защо не се ориентираш към колежа, мед. сестра, диетология, медицинска козметика? Все хубави професии за жена, а не толкова трудни.

# 72
И мен не ме приеха първата година, подготвях се с математика, защото близките ми не ме подкрепяха за медицина,  двайсет дни преди изпитите се тръшнах и казах, че това ще е. Подготвях се сериозно през следващата година и нямах проблеми на изпитите. Имах  доста колеги по време на следването, които преди това бяха учили за лаборанти или медицински сестри.
Моят съвет е да се запишеш в някой от колежите- за лаборант, акушерка, медицинска сестра...Така ще учиш сходни неща и ще ти остава време и да се подготвяш за изпитите. Ако почнеш работа, шансовете ти доста намаляват. Но следването е трудно също, изпитите са големи и тежки. Да не говорим, че после още 4-5 години  трябва и за специалност да четеш, а и след това...Помисли дали силите ти биха стигнали. Дентална медицина също е добър вариант, там все пак се чете по-малко, но трябват сръчности.
На майка ти скоро ще ѝ мине. Говори спокойно и кротко с нея, кажи ѝ, че ще вложиш много усилия през следващата година и го направи наистина. Успех и не се предавай!

# 73
Медицината е специалност, която няма база за сравнение с никоя друга! В никакъв аспект! Учи се буквално денонощно за срок от 6 години, след което трябва да проведеш специализация, траеща 4 или 5 години. Успоредно с всичко това, се предполага, че една жена ще създаде семейство, роди и отгледа деца! Помисли, дали си готова на всичко това! Убийствено е, повярвай!

# 74
Е, толкова други са успяли, ще успее и тя, стига наистина да има желание. Чак убийствено не е, но си е доста трудно, да. Все пак и за някой купон ни е оставало време...

Общи условия

Активация на акаунт