Провалих си живота

• 8 469
  • 192
  •   1
Отговори
# 75
Никак не е сигурно, че авторката ще успее. Четворките в дипломата показват много неща. И двойката на приемния изпит също. Хайде да бъдем реалисти.

# 76
  • София
Животът на хората до голяма степен в ръцете на лекарите. Какви са тия мечти и не знам си какво. Малко отговорност към обществото не е излишна. От всяко дърво свирка не става и когато става дума за професия, която толкова пряко рефлектира върху останалите хора, не бива да се напъваш там, където не можеш и ще вредиш, вместо да помагаш.

Последна редакция: сб, 06 юли 2019, 15:47 от The Catcher in the Rye

# 77
Животът на хората в до голяма степен в ръцете на лекарите. Какви са тия мечти и не знам си какво. Малко отговорност към обществото не е излишна. От всяко дърво свирка не става и когато става дума за професия, която толкова пряко рефлектира върху останалите хора, не бива да се напъваш там, където не можеш и ще вредиш, вместо да помагаш.

Съгласна на 1000000%! Не в въпроса само да се "влезе" медицина... Трябва човек да е сигурен и да го иска силно, защото това е призвание.

# 78
  • Варна
Много ясно. А щом толкова лесно се отказа ясно, че е имала някакви романтични мечти за бялата престилка и стетоскопа и нито грам реална представа.

# 79
  • Paris, France
Не се отчайвай! Не е края на света. Иди и поработи година и се подготви през това време!

Има, обаче нещо друго - с 4 по предмети, изискващи зубрене трудно ще вземаш изпити по медицина, защото 90% от предметите изискват яко зубрене, при това бързо. Изпитът по микробиология се подготвя с наизустяване на дебел учебник. Нещо като да научиш телефонния указател наизуст. Анатомия, физиология също изискват наизустяване, при това на поне два езика - български и латински ако учиш на български и английски и латински ако учиш на английски.

След това ученето е много, непрекъснато, работата може да е физически тежка, мръсна, заразна, а заплащането не е кой знае какво.

Ако все още има възможност може да запишеш да учиш за мед. сестра, акушерка, кинезитерапевт. Там има много стажове и ще се ориентираш, с и междувременно може да се подготвяш да кандидатстваш отново. Следването е кратко и професиите са търсени е цяла Европа и не само.

# 80
Съжалявам, ако прозвуча грубо, но ти за медицина категорично не ставаш.
Медицината не е само призвание и много учене. Тя е интелект, логика, разбиране, умение да вържеш не просто да събереш 2+2, а да умножиш 38274*59384. Изпити се взимат, даже в МУ. Ама ако нямаш нужната мисъл да диагностцираш, ръка да клъцнеш, нерви да слушаш, самообладание да гледаш повръщано и карантии... файда от взетите изпити.
Защо според теб се иска химия? Айде, биологията се разбира, анатомията там, туй-онуй. Не, химията не е, за да ти е гадно и още по-сложно, а за да схванеш физиологията, как работи тялото ти.

Ти си с двойка точно на буквално разказвателния предмет биология, дето се учи в някаква форма още от 1ви клас. Еми не си за медицина, сори. Кой въобще ти даде акъл за медицината? Някой без висше ли, те имат навика да съветват за 'лекар или адвокат'?

Хвани се на работа и огледай другите направления - социални науки, инженерни науки, филологии. После избирай специалност. Желанието да учиш каквото и да е, без оглед на интересите ти, говори лошо за теб.

Има ли нещо, което те влече?

# 81
  • Варна
А, те пък сестрите и акушерките мръсотия и зараза не виждат... Тяхната работа е още по-неблагодарна и също изисква отдаденост и призвание. Иначе теоретично още може да се яви на изпит за сестра, акушерка и специалностите от колежа.

# 82
не се отказавай, при мен нищо не става от първия път. Не е вярно, че не си за медицина, има много възможности, не е нужно да си топ неврохирург, за да ставаш за лекар.
Харесва ми съвета на дама от морето, да опиташ в Бургас, виж и в Стара Загора и да не ти пука. Най-важните е да има кой да те издържа. Аз когато бях студентка нямаше, работех, учех , съсипанх се.
Ако семейството ти има възможности готви се тази година и догодина опитай пак. Успех от мен, ако не стане медицина, друга мед. Специалност и така. Но в медицината са парите и бъдещето./b]

# 83
  • Варна
Между другото сестри, акушерки, рехабилитатори и т.н. много добре се реализират в чужбина после. Те и тук са търсени, но трудът им не е много ценен. Това също не е зле човек да го има предвид. Светът е голям и мобилен, не е казано, че човек цял живот стои в едно ъгълче от него.

# 84
  • София
Абе то хубаво, че медицината е бъдещето и че девойката има мечти, но все пак трябва да отчете и капацитета си да учи 10 години, да започне като млад специалист на 600-700 лева и да учи до края на живота си. Като я чета, не е дете, тип "читанка", та в това отношение майка й е права да я съветва, че не е за МУ.
Все пак в живота има и много други специалности, далеч не толкова тежки, така че просто трябва да реши с какво й се занимава.

# 85
Помисли си за специалността акушерка. По-лесно ще ти е, ще работиш и с бебета,родилки. Имам наблюдения и понякога съжалявам, че не записах това навремето..

# 86
Благодаря ви, поговорихме с майка ми за това и последен шанс с Медицината ми е да уча в Македония. Става въпрос за университета, в Щип.

# 87
Малко ли са медицинските университети в България?

# 88
  • София
Македония не е в ЕС, провери дали изобщо ще ти признаят дипломата оттам.

# 89
  • Варна
Обрат след обрат Simple Smile Ти сериозна ли си или просто ни гъбаркаш?

Общи условия

Активация на акаунт