"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 44

• 32 229
  • 722
  •   1
Отговори
# 675
В Пирогов ходих..защото нямаше къде..човека ме прегледа..даде ми снимката на оголемения яйчник..каза ми че и той би ме пратил на кръвен тест и това е за днес.Вторник ще ходя до Майчин дом..ще пусна и пак кръвен и между другото кръвта намаля мн днес..но може да е от К1...а най..вероятно се дължи да е от яйчника...и гърдите ме наболяват днес.
За съжаление 20 дена кървене не е нормално. Всяко кървене по време на бременност се разглежда като проблем. Имаш резултата от теста. Вижда се ,че има оплодена яйцеклетка, която е хваната някъде . Не  е задължително да е в матката. Поставям ти снимка на различни видове ектопична бременност. Сама си реши дали искаш да чакаш, но рискуваш много. Нещо не е наред и трябва да се търси причината възможно най-скоро. Ако има проблем да бъде отстранен, ако се е хванало не където трябва да се махне навреме преди да загубиш орган. Аз бих се притеснила за уголемения яйчник и бих настоявала да се погледне по обстойно. Недай си боже да е там, можеш да загубиш яйник, да не говорим, че достатъчно кръв си загубила. Дори да си е на мястото една анемия от загуба на кръв би ти навредила много и не само на теб. Направо си си за спешен.

# 676
А попринцип тоя резултат 100.48 на колко дни бременост отговаря и след 2 дни с колко трябва да се качи,ако се качи и пак да кажа и моя лекар в Аг Света София ме прегледа по същия начин като днес в Пирогов.

# 677
  • София
по принцип хормонът удвоява стойностите си на всеки 48-72 часа, но според мен не бива да чакаш повече, отиди в Майчин дом с прегледа от днес и резултатът от чхг

# 678
А попринцип тоя резултат 100.48 на колко дни бременост отговаря и след 2 дни с колко трябва да се качи,ако се качи и пак да кажа и моя лекар в Аг Света София ме прегледа по същия начин като днес в Пирогов.

https://www.zdrave.org/29570/%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D0%B … 0%BE%D1%81%D1%82/

по принцип тук ще намериш нужната ти информация, но ако не си следила овулация, ти не знаеш кога е била. Следователно ти е безполезно. По-ниски резултати от очакваните за периода показват проблем с бременността. Релано ти не можеш да го изчислиш точно. Това, че е 100 не означава в кой ден или коя седмица си след ову.

# 679
„Биохимичната” от миналия месец, как реши, че е биохимична? Само, защото ти дойде ли?
След като кървиш от един месец и още има ЧХГ в кръвта + този уголемен яйчник, нещо някъде се е закрепило и е въпрос на време да стане много сериозно.
Ако е удобно, може ли снимка на яйчника? 

# 680

На 6ти бях овулация и правих секс.

# 681
Кристина, че при теб има бременност - има (предвид резултата), но пък яйчникът не е кой знае колко уголемен.
Размерите варират. А при бременност (сега прочетох, не съм сигурна дали е така) се уголемяват малко.

Да приемем, че миналия месец си имала БХБ, кървяла си през цялото време досега, имала си овулация и не сте се пазили(?!?!)....Освен кървенето, нямаш болки, нали?
Много е странно. Не знам как е редно да процедират лекарите сега - нещо за задържане или кюретаж.
Най-редно е в понеделник нов кръвен, за да знаеш дали пада или се покачва. Струва ми се много заплетен и сериозен случай. Ако някъде бъркам или има каквп да се добави, моля някой да го направи.

# 682
  • София
Нямаше къде, за това отиде в Пирогов... Майчин дом е на 1 километър от там (10тина мин пеша)

# 683
Закъсня ми 8 дни мин.мес.дойде ми на 17ти.юли и почти не спира..Сега последно на 31ви юли ходих на лекар и вика добре си..и бях в овулация и правих секс

Последна редакция: сб, 17 авг 2019, 20:04 от Анонимен

# 684
Закъсня ми 8 дни мин.мес.дойде ми на 17ти.юли и почти не спира..Сега последно на 6ти юли ходих на лекар и вика добре си..и бях в овулация и правих секс.За10 дни резултат 100.48 как е..
Не е възможно на 10ти ден след О да е такъв резултатът. Трябва да го повториш в понеделник и с двата резултата на лекар.
Не е ок тази бременност, за жалост.

# 685
Секс правих и на 12ти..за тогава нормално ли е 100.48 резултат.Ще отида пак на лекар и нов тест да.

# 686
Секс правих и на 12ти..за тогава нормално ли е 100.48 резултат.Ще отида пак на лекар и нов тест да.
Още по-малко нормално е.

Ето стойностите, спрямо гестационните седмици.
П.П. От 12ти са минали 5 дни, не може да е от тогава, със сигурност.

# 687
Просто за такива проблеми се ходи в специализирана болница. Независимо, че някъде може да е платен прегледа.
Ситуацията наистина е сериозна. Едно момиче преди 2 години в темата за бебеправене едва не си замина след като тръбата се пръсна от извънматочна, и то защото доктора и повтаряше, че всичко е наред.

# 688
Момичета при мен с два дни закъснение, 17 ден от О, средна продължителност на Ц 31 дни, 2 положителни пикливи теста, чхг 172 от днес, преди час бях на преглед в Надежда поради розово зацапване днес ми казяха, че всичко е наред. Всъщност нямало кървене в матката, удебела лигавица като за бременна, а и ми казаха, че не е ненормално да се появи леко кървене. След 10 дни съм на преглед, за да се види дали всъщност има бременност. Сега се модя с предполагаема такава.

# 689
Еми пак лекарите са виновни не пациентите.2ма лекаря ми казват..че съм добре..вторник 3ти..и какво и до кога..лекари и пари..на вятъра и нещо важно К1 за кръвоспиране да продължавам ли да го пия..

Последно на 31ви съм била в овулация и съм правила секс и резултата 100.48  от теста за бременост с тея стойности нормален ли е с днешна дата..

Последна редакция: пн, 19 авг 2019, 03:05 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт