Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 128 014
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 1 020
По-скоро трябва да си каже на себе си "Мога, но НЕ ИСКАМ, защото ..."

# 1 021
Нито сме майки на ангели, нито сме безгрешни. Това ни е разликата с авторката.

Т.е. тя е безгрешна и ангел?Joy

# 1 022

Ами ти прочети ли досега да е споменала поне за една своя грешка, пропуск, недостатък?
Тя е все бяла и добра, а детето е психопата, който й трови живота и опитва да й "свали" ангелската пелерина.

# 1 023
  • София
Невена, първият случай как да е, обаче втория и аз не бих изтраяла.
А дори първият ме изнерви само докато четях как си изпирала всичко от-до. Представям си както сутрин бързаме всички за работа как бих преживяла такова нещо.
А щом детето се забавлява да ядосва родителите си, според мен има нещо изпуснато и нездраво в цялата картинка.

# 1 024

Ами ти прочети ли досега да е споменала поне за една своя грешка, пропуск, недостатък?
Тя е все бяла и добра, а детето е психопата, който й трови живота и опитва да й "свали" ангелската пелерина.

Е и?
Това не ,че не е казала "аз сгреших еди си къде" не я прави нито ангел,нито безгрешна.Не видях и самата да се бявява за такава.

# 1 025
Не е точно така. Тя е мъжки характер само тук.

От друга страна, нищо не разбрахме за характера на мъжа й. Той е пазен и дистанциран от семейните детински проблеми и дреболии, за да може да се концентрира върху връщането на петцифрената инвестиция.

Има само един (нетъп) сополанко, където й пречи да се радва парите си и на мъжа си, когото лесно манипулира, но се надавя бг-мама да намери идеи къде да го напъди.

И честно казано не я виня. Ако аз си продам имотите и ги вложа в бизнес на село, не тоя лигав сополанко ще ми попречи, ами .. и аз не знам... Оттук идва амбицията на авторката - бори се за пари, не за дете.

Спрете да коментирате темата откъм възпитание и методи. Става дума за пари.

# 1 026
На Даскалка и предстои труден етап и аз напълно я подкрепям. Искам тя да се справи.
ИИ не защото ми е толкова симпатична, колкото че ме е грижа за детето. В целия цирк, тя няма как да не греши. И ще греши тепърва. И ще споделя. Но този негативизъм не е уместен от другите майки, защото не е градивен. Излишно е да я плюем заради избора и на куция кон. Заложила е на него, ще ги влачи към прогреса, заедно с малкото конче.

Защото, я си представете, че развее бялото знаме.
Бащата ще премине от мантрата - малък е още, към мантрата- голям е вече.
И така, докато / не го пожелавам, но го допускам/, дъщерята на някоя от вас, не се срещне с фаталния младеж с тъмното минало. И реши тепърва да го превъзпитава. А той и мляска насреща. Нали е нещастник. Всичко му е простено.

# 1 027
Критичките, забравяте една важна подробност - вие имате индивидуален подход към родни деца, с които сте от зачеването.
Тук липсва родителски авторитет. За възпитание и дисциплина, навици, обноски, изобщо не става дума.
Допускам, че малкият на всяка добронамерена , или злонамерена забележка, отговаря с мантрата ТИ не си ми майка, нямаш право да ми казваш. Или - ти си никоя. Или- ще кажа на баща ми.
Вие такива думи няма как да чуете.

Не забравяме. Затова и 100 пъти писахме, че без участието на бащата нищо няма да стане. Начина определено не е с рогата напред да възпитаваш чуждо дете и да смяташ, че единствено твоите методи на възпитание са правилните след като 100 човека ти казват, че не са.
Да, възпитвали сме своите деца, които също не са перфектни, добри ангелчета. Всяко дете си има трдуности, всяко изпробва границите, дори твоето собствено, а какво остава за чуждо и то гледано по този начин. Затова и като четем темата ни е ясно, че с този подход нищо няма да стане.

# 1 028
Не е точно така. Тя е мъжки характер само тук.

От друга страна, нищо не разбрахме за характера на мъжа й. Той е пазен и дистанциран от семейните детински проблеми и дреболии, за да може да се концентрира върху връщането на петцифрената инвестиция.

Има само един (нетъп) сополанко, където й пречи да се радва парите си и на мъжа си, когото лесно манипулира, но се надавя бг-мама да намери идеи къде да го напъди.

Да те поправя - шест цифрената сума Joy Важна е поправката, защото това е една от най-важните причини авторката да търпи всичко това.

# 1 029
  • ЯМБОЛ
      Искам да попитам авторката- колко пъти в месеца ходите в почивните дни някъде тримата,ако ходите къде и това интересно ли е за детето или е за ваше удоволствие,на големите?Колко пъти сте отишли на семейна почивка,на море или планина за трите години съвместен живот?Колко пъти сте го водили на кино,театър,концерт,в парк?Ходи ли самото дете на гости на приятелчета и каните ли гости с деца у вас?И  ако може накратко да разкаже какво е в нейните представи нормално семейство като ежедневие?

# 1 030
  • София
А твърдението, че бащата и синът си били семейство, а влязла в него и налагала беозгледно своите правила, много ме изкефи.
Детето - при баба и дядо, бащата хабер няма от възпитанието му, обаче чуждата жена е виновна, разбира се. Сигурно бащата е оженен насила за нея

# 1 031
Влязла е, на практика даже е живяла у тях - у свекърите, дори.

Недостатъка, който аз виждам у авторката  е, който се случва, когато не виждаш своите грешки, а се фиксираш в негодността на всички останали. Освен това тя ги третира като изначално дефектни хора, които трябва да вкара в ред. Това не може да е еефективно  и не е - дори мъжа и, за когато тя не отчита проблеми между двамата, на практика не и признава заслугите, а и прави рекламации, макар че най- малкото му обслужва детето. За мен тази жена прави големи грешки в общуването и има сериозен проблем. Въпреки високото и самомнение всички тия хора  въобще не я отразяват и са я обърнали на изтривалка.

Надявам се, че ще попаднат на читав психолог, коийто да даде и на нея насоки, какво би могла да промени  в себе си, преди да се захване да променя другите, . Отделно трябва да може да работи и с детето...

Може би съфорумци биха могли да я насочат към добър психолог в района, в който живеят, защото и това е проблем, и доста рядко се срещат добри професионалисти.

# 1 032
Принципно държа 1 пакет за всеки случай, но скрит дълбоко, да не му е пред очите.
Обаче любящата му леля му донесе някакви неизвестни марки солети и кроасан. Ама тя на нейното си не купувала (след като братчеда е 60 кг на 12 години, се сетиха да го ограничават)
Е, аз й намекнах, че и за моя няма нужда по този начин да си показва любовта.
Споменавам го, защото ми е прясно от снощи, и той веднага се залепи за солетите, преди да е вечерял.
Какъв спешен случай би решил пакет бисквити?   Smiley
Скрит текст:
Това ми напомни времето на моето детство, когато магазините събота и неделя не работеха, и ако ти се дояде тогава бисквити/шоколад, просто няма.Ама сега, когато храна има на всяка крачка, по 24 часа в денонощието...?!
Почерпки/подаръци от роднини/познати, не слагам в сметката и не съм забранявала никога.Все пак, те не са ежедневие, а децата им се радват.Когато е рядко, не е проблем.
И по темата:
докато бащата не стане Баща и не си влезе в ролята, оправия няма да има.То при нормално семейство и биологични родители, когато "единия дава, а другия не дава", детето става "лошо и разглезено", а в така описаните отношения ще е цяло чудо от това дете да излезе нещо хубаво.

Много си права, Краси. Само с телефон съм, много бавно пиша, мога само да се подпиша под този пост.
Но, пак казвам, мен мъж с нисък родителски капацитет не би ме накарал да го погледна въ-об-ще, не виждам причина да се занимавам.

# 1 033
  • Paris, France
Невена, първият случай как да е, обаче втория и аз не бих изтраяла.
А дори първият ме изнерви само докато четях как си изпирала всичко от-до. Представям си както сутрин бързаме всички за работа как бих преживяла такова нещо.
А щом детето се забавлява да ядосва родителите си, според мен има нещо изпуснато и нездраво в цялата картинка.

Е, вторият случай беше веднъж и не се повтори. Като дете бях рисувала с червилата на майка ми по персийския килим на баба и след като го изпраха и изсушиха го нарисувах пак. Накараха ме аз да го пера с четката, аз да го вдигам и слагам да съхне и готово. Намалиха ми джобните за да може мама да накупи отново Баленсиага, Диор и подобни и толкоз. Като дете синът ми беше рисувал с моите лакове за нокти по паркета. Почистих с безацетонов лакочистител и готово. Сега ми е смешно. Вече са големи и нищо подобно не се случва.

Конкретното дете не иска да дразни родителите, а да не живее с мащехата. Мащехата, с вързани ръце, без никакви родителски права се е опълчила срещу детето без помощ нито от баща, нито от други роднини. Властният и характер не помага на никого.

# 1 034
Гугълче, много извинявай, но ти деца нямаш, нали? Малко на теория говориш тук.
Невена, +1

Общи условия

Активация на акаунт