Недостатъка, който аз виждам у авторката е, който се случва, когато не виждаш своите грешки, а се фиксираш в негодността на всички останали. Освен това тя ги третира като изначално дефектни хора, които трябва да вкара в ред. Това не може да е еефективно и не е - дори мъжа и, за когато тя не отчита проблеми между двамата, на практика не и признава заслугите, а и прави рекламации, макар че най- малкото му обслужва детето. За мен тази жена прави големи грешки в общуването и има сериозен проблем. Въпреки високото и самомнение всички тия хора въобще не я отразяват и са я обърнали на изтривалка.
Надявам се, че ще попаднат на читав психолог, коийто да даде и на нея насоки, какво би могла да промени в себе си, преди да се захване да променя другите, . Отделно трябва да може да работи и с детето...
Може би съфорумци биха могли да я насочат към добър психолог в района, в който живеят, защото и това е проблем, и доста рядко се срещат добри професионалисти.
Надявам се да не заключат темата, но ако се провалят с психолога утре, бих и препоръчала социалната служба. При проблемно дете, може да се отвори случай на "дете в риск" и да се работи, напълно безплатно, с тримата- да се направи оценка на нуждите на детето, да изпратят гения на курс за повишаване на родителския капацитет и те така те. Хем и малкият ще разбре, че шега не бива, хем и възрастните ще опитат нов подход.
Аз по принцип съм върл противник на всякакви подобни социални услуги, защото виждам наживо колко хора ненужно са изпращани по подобни направления, но в случая смятам, че това е добър вариант. В малките населени места социалните имат по-малко работа ии може би ще помогнат. Само желание и търпение да има. щото Големият нали... скептик бил. Той стои над нещата с децата.