Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 126 791
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 30
Мнението на птица е това, което исках да напиша, но просто не можах, за да не се обиди авторката. При евентуални отношения с мъж с дете това е нещото , което аз бих пропуснала и бих отказала връзка като цяло, защото рано или късно ще стане като при авторката и няма да чувствам като пълноценна съпруга, защото еди-кой си се намесва във връзката ми - дете, бивша жена и разни такива.

# 31
AbsurT, клавиатурни войни колкото искаш, а най-радикалните онлайн често са доста тъпкани и тихи в реалния живот. Няма лошо, и в тази тема ще изляза каква ли не. Хората просто коментират ситуация, която им е безкрайно непозната, признават, че не биха стояли в такава, но иначе категорично знаят какво и как Simple Smile Единици в миналата тема се изказаха по същество, съветите им си приличаха по дух, говорено е и с двамата биологични родители, нещата ще се решат по един или друг начин.

Прави ли ти впечатление, че нито един от коментиращите не се вози на моя влак? Имаше в предишната тема майки, които споделяха как децата им били така и така с пастроците и прочее. Да де, но са си с тях. Той и нашият като е майка си няма проблем с пастрока си, интересно защо Simple Smile. Определено пастрокът не прекарва с него повече време от мъжа ми, нищо, че му е в къщата, човекът си ходи на работа и т.н. точно като половинката ми, но няма да му бъде оплют така, нали Simple Smile Може би от пастрока не се очаква да го приема като негово, но мащехата... Мащехата трябва, нищо, че детето си има жива и здрава майка и грам не й е работа на мащехата да се прави на такава и да я замества в живота на детето Simple Smile Една потребителка от коментиращите не е в моята конфигурация, да гледа почти целогодишно детето от предишната връзка на мъжа си Simple Smile

# 32
Пускаш тема/и в обществен форум с милион потребители, споделяш информация и търсиш съвет.
Ако искаш само мащехи с проблемни деца да коментират, то трябва да се насочиш към подобна аудитория и да търсиш специални групи.
Ако искаш само пастроци, живеещи в Англия  с проблемни деца да коментират, то БГ Мама определено не е мястото.

# 33
Не четете.
Детето е станало ангажимент, чак когато бабата, която го е гледала, е оценила издръжката му и денонощния си труд на еди колко си лева. За икономия са го  прибрали един вид.

Ох, не мога! 🤣🤣🤣.

Тя кръвната му роднина, баба му, жената, в чиято къща е роден и живял първите години от живота си, не го желае без пари, ама аз съм злодей, че имам наглостта да изисквам горката му майчица да спре да се прави на щраус и да си изпълнява задълженията  Simple Smile Нейният ангажимент (на бабата) бил денонощен, а моят какъв е като живее в нас Simple Smile Че то даже свекито е по-свестна, ако трябва да сме обективни. Може да е фен на свръхестественото, жената, ама го гледаше без да иска нищо от мъжа ми.

Егати икономията сме реализирали, честно 🤣🤣🤣

# 34
Просто си постъпила глупаво. Не е трябвало да пестиш пари точно от това. Нямаше да пускаш тема след тема с оплаквания и щеше да си живееш с любимия без подрастващия с противообществените прояви.
Обаче и това вече го писахме в предишната тема.
Наистина няма нищо ново.

# 35
Колко по- лесно щеше да ѝ е на авторката, ако беше подходила типично по разбиранията на ССФ- майки и баби, и който иска друг, да отглеждат детето на мъжа. Той да ходи да си го вижда, регламентирано и да не ѝ развалят нейното спокойствие.
Тя точно това иска. Но не ѝ се получава.

# 36
Прочетох първата тема. Във втората не виждам нищо ново, никакво развитие.
Какъв осми клас, какви пет години? Това дете никога няма да отиде в ОК при майка си за постоянно.

# 37
Прави ли ти впечатление, че нито един от коментиращите не се вози на моя влак?
Да, не се возим, защото нямаме навика да се качваме на влака, без да сме наясно накъде отива. Птица ти го написа пределно ясно и точно, да не я повтарям.
Тя кръвната му роднина, баба му, жената, в чиято къща е роден и живял първите години от живота си, не го желае без пари,
Я, по-леко. Бабата с пенсията си няма как да покрие разходите по отглеждането на детето. Съвсем нормално е да постави пред бащата въпроса за издръжката на това дете. Още повече, бащата е длъжен да се погрижи за детето си. Що за нагло тълкуване правиш?

# 38
При живи, работещи родители, единият с уникални способности и бизнес да правиш подобни изказвания за бабата :
"Цитат на: Daskalka в сб, 06 юли 2019, 14:36
Тя кръвната му роднина, баба му, жената, в чиято къща е роден и живял първите години от живота си, не го желае без пари"
Без коментар, че ще ме баннат

# 39
  • Варна
daskalka, искаш съвети, но не ги възприемаш. В предната  тема пояснихме, че манталитет и характери не подлежат на промяна, а родителски капацитет не се вменява. Да приемем че стават чудеса и майката вземе сина си и ви отървава от присъствието му. Как ще промениш омразата и негативното отношение към теб ?  Подценяваш този факт.  Беше във възторг, че дивия син го няма и мъжа ти не се вижда с родителите си. Този метод на изолация е примитивен и неефективен.
Не намираш съпричастност, защото критериите, при избор на партньор са различни и твоят основен гаф е там. Да,не бих рискувала да съжителствам с фамилия , тип семейство Адамс , с илюзиите да ги превъзпитам и менажирам .
Имаш ли 100% доверие на партньора си, който е част от тази фамилия и е олицетворение на "идеалите и добродетелите "  и  ?

Последна редакция: сб, 06 юли 2019, 15:06 от Viviana91

# 40
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Колко време има на разположение бащата да вземе решение?

# 41
4 месеца, по пример от една съседна тема.
(Шегувам се с ултиматума)

# 42
Дами, единствените хора, които имат безусловно и морално, и законово задължение да осигуряват на едно дете всичко - от любов и внимание до условия за живот - са майка му и баща му, тъй като точно те са го довели на този свят. Всички останали правят колкото могат и/или желаят и никой не може да им вменява отговорности за отглеждането на това дете без тяхно знание, одобрение и съгласие. За това иде реч през цялото време, а не за мръсните подробности в нашия случай.

Първоначално детето щеше да е тук само  до завършване на първи клас. После и втори, да видим Брекзита. После чакаме Брезита и стана оставане на детето тук до 8 клас. Ако си живееше бащата сам, спор няма - могат да си решат майката и бащата без да се съобразяват с никой. Но той не е сам. И не може да взима някои решения сам, когато те касаят пряко живота на други хора. Абсолютно съм в правото си да повдигна въпроса и да имам мнение, става дума и за моя живот, време и ангажименти, които няма как да не отчитат постоянното присъствие на дете в дома ми.

Как мъжът ми веднъж не каза за бившата си, че е решил детето им да живее в Англия с новия й мъж, пък тя да се оправя Simple Smile Щяхте ли и него да го защитите, както по същество правите с майката Simple Smile

# 43
  • София
Детето го е имало когато си се запознала с бащата. Тогава е трябвало да мислиш дали няма да се налажи и ти да се грижиш някои ден за това дете. Да прецениш дали ще можеш да го приемеш. Или какво си си казала то е при баба, няма да ми досажда освен 1-2 пъти в месеца. Много егоистично от твоя страна.

# 44
При живи, работещи родители, единият с уникални способности и бизнес да правиш подобни изказвания за бабата :
"Цитат на: Daskalka в сб, 06 юли 2019, 14:36
Тя кръвната му роднина, баба му, жената, в чиято къща е роден и живял първите години от живота си, не го желае без пари"
Без коментар, че ще ме баннат

Спокойно си коментирай, няма за какво да те баннат.

Бизнесът бащата не го е имал преди мен и ако се разделим пак няма да има нищо от него. Много хора има с уникални идеи и какво ли не, ама докато не дойде инвеститор ...

Което, обаче, не означава, че изборът да плаща посочената от бабата сума не съществува, нали, или че не е съществувал към онзи момент. Могъл ли е да избере по някакъв начин да ги изкарва тези пари и да й ги дава всеки месец? Разбира се. И тогава, и сега, всичко по детето си е негово лично решение. Доколкото не засяга други хора, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт