Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 130 049
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 065
Дали е уговорено не знам, засега бизнеса е само на Даскалка
Така или иначе това е релевантно доколкото се гледа общата картинка, в която нито тя иска да е втора майка и съпруга, нито той е пълноправен партньор в семейството и бизнеса
То нямаше да е проблем, ако имаха комуникация и разбирателство по въпроса, ама те нямат. Но си мълчат

Едно знам, много потребителки няма да се разведат след тази тема. Та после някоя кукувица да им психясва детето, ако ще и за час да е.

# 4 066
Ако англичанката се включи сигурна съм, че версията ще е друга.

# 4 067
Аз финансите ги схванах така:
В бизнесът инвестициите са дадени изцяло от Даскалка.
За момента той носи някаква печалба, която се използва от-до за покриване на загубите по инвестицията, изплащане на къщата и директно рефинансиране в същия този бизнес. Не носи още големи печалби.

Нито Даскалка, нито мъжът й в момента ползват тези пари за живот и иху аху.

Тя издържа мъжа и детето, и домакинството с пари, които има от други нейни печеливши инвестиции, с които Мунчо не е свързан.

Той също взима и друга заплата, която обаче НЕ влиза в семейството, а покрива кредити за обзавеждане на бившата.

Не виждам коя жена би се навила на това да:
- инвестира в бизнес без да й се връща инвестицията;
- да продължи да рефинансира в него без да й се връща инвестицията;
-да вкарва всичко спечелено в изплащане на къща, в която живеят тримата;
- с другите си инвестиции да покрива абсолютно всички битови разходи по себе си, мъжа си и неговото дете;
- отделно да му плаща И заплата явно от собствения си джоб, защото няма откъде другаде;
- да му гледа детето, което уж нямало да гледа.

Ако му плаща заплата, то тогава той да й плаща наем, % от инвестицията (както би било, ако беше взел кредит за формиране на база) и 2/3 от всички режийни, тъй като там живее неговото дете. Така би било редно. Ама май май не му изнася.

# 4 068
Едно знам, много потребителки няма да се разведат след тази тема. Та после някоя кукувица да им психясва детето, ако ще и за час да е.
JoyJoyJoy
Много си права, да знаеш.

А съм и патила от кукувици. Даже не го беше видяла детето, но щеше да ме съди за .. не помня вече какво, че звъня на бащата по телефона. Смешно беше. Беше се вманичила по мен, без да ме е виждала нито мен, нито детето, само по приказките на бащата. Някаква вариация беше на това, да съм си гледала детето и да не го занимавам, хаха Wink

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 14:53 от Анонимен

# 4 069
  • Куциндрел
Да де, той бизнеса се води само от нейните инвестиции - хвърля там едни пари и те магически се удвояват.
Joy

# 4 070
  • София
Е, кои са потребителките, които дотук са си оставили детето на кукувицата? Която в началото хич не е била кукувица, а една на хиляда, ако цитирам правилно.
Хайде сега простотии, тип Даскалката. Защото последното й изречение наистина беше пасивно-агресивно и невярно по същество.
TafTaf , това е 1. чуждо дете, 2. всява раздори между тях, 3. мама го навива че е там само временно 4. рита, псува, опикава.
И мое да е, ще има рестрикции. Казвала съм, че аз пък си проектирам моите ядове със сина ми и ММ. Има доста сходни моменти, слава Богу, че към други деца не е агресивен, само двамата се разправяме

Помните ли, че мъжът на майката също не бил във възторг? Въпреки, че детето там е щастливо и не би трябвало да създава много ядове.

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 15:04 от Cuckoo

# 4 071
Бе щастливо, при тоя кукундрел, майката, моля ти се.

# 4 072
А къде е щастливо тогава?
При майка му - не е.
При бащата с мащехата - не е.
При бащата сам (предвид, че той явно бачка нощни смени редовно и като цяло не се занимава много много) - не е.
При бабите вещици - може би, ама доколко това е полезно ми е малко под въпрос предвид, че цъка игри по цяла нощ и се учи ала Хогуортс на черна магия и проклетисване. Но да речем, че там може да открие мир сред заклинанията и румсървиза.

# 4 073
Ми с този родителски капацитет, никъде, естествено.
За дългогодишно обучение са всички участници в ситуацията.

# 4 074
Даскалка, говориш за извеждане на детето от дома. Как си представяш че ще стане това извеждане и къде ще бъде изведено? Да предположим, че детето пак ти посегне и ти заявиш на мъжа си, че край детето си тръгва и той ако иска да остава или да тръгва с него. Смяташ ли че изобщо е коректно да поставиш така въпроса? И какво мислиш че ще избере мъжа ти? И пак да попитам, ако бащата се съгласи да остане с теб и детето да бъде изведено, къде и при кой ще стане това?

# 4 075
  • София
Бе щастливо, при тоя кукундрел, майката, моля ти се.
За нас - кукундрел, за него - мама. Нали видя рисунката?
Пък и в Лондон е по-яко от Х. във всички случаи.

Майката да си я превъзпитава любовникът й, ама надали. Даскалката се е хванала с мъжа и твърди, че е постигнала нещо. Правите същата грешка като Даскалка - прилагате своите критерии към хора с различен манталитет. Детето е щастливо, значи всичко е 6.

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 15:17 от Cuckoo

# 4 076
Детето е малко, естествено, че ще иска при майка си, особено щом тя е в Лондон, дава му играчки и ходи само ваканциите.
Между другото аз мога да измисля оправдание за всички несъответствия и за поведението на Даскалка и да я защитя съвсем убедително, обаче не искам. Не го усещам така или тя така се представя.
А и общо взето колкото и майката да е боклук, до тук поне стана ясно, че Даскалка няма как да я задължи да "изведе' детето. Колко да ровим още в тази посока? Ровихме още в началото на някоя си тема. Няма как да я задължи, щом бащата си го иска.

# 4 077
  • ЯМБОЛ
       Ако таткото си хване за ръка детето и се изнесе,какво става с "огромните шестцифрени инвестиции"?Мисля,че това е причината да се е хванала като удовник за пеша му,но детето разваля картинката...не е за имагинерното бебе.

# 4 078
Ама и бащата да не го иска, пак не може да я задължи. То така да ставаше, ехееее.... всеки, който прави деца, да е длъжен да ги гледа, да, да! Длъжен е да плаща издръжка от 140 лв. на този, който ги гледа, толкоз.

# 4 079
  • София
Бащата иска на думи, а на дело дори не се осмелява да заведе дело за издръжка, защото имало 1% шанс тя да спечели.
А всъщност хора без много средства се манипулират лесно - като не искаш да гледаш, дай едни пари, както е по закон.
Ако таткото си хване за ръка детето и се изнесе,какво става с "огромните шестцифрени инвестиции"?Мисля,че това е причината да се е хванала като удовник за пеша му,но детето разваля картинката...не е за имагинерното бебе.
И бащата ще издържа себе си и детето с....?
Тя губи повече в абсолютна сума, но и той ще се озори. Това предлагам - да си ходят баща и син, да му плаща заплата и да си живее живота. 

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 15:31 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт