Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 248
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 545
Именно. Слагаш картите на масата в началото на играта. А те с П@тев, всеки с по няколко аса в ръкава, той я надцакал и тя сега реве ли, реве.

# 4 546
Е, ти пък сега, това си е висш пилотаж твоето. Къде ти такъв капацитет у Даскалов и Даскалова от Горно Нанадолнище?

С по няколко аса в ръкава, хахаха JoyJoyJoy

# 4 547
Явно и двамата от семейството изпитват удоволствие от това да кроят интриги зад гърба на другия. Той не казал какво е решил за детето, тя не му казва в прав текст, че иска това дете да се махне от там.
Между другото, представя се за решителна и хладнокръвна жена, но от постовете в темите човек остава с впечатлението за отчаяние и истерия. Особено, когато започне да говори за себе си в множествено число - неслучайно няколко пъти я питаха кого има предвид под "нас", с които мъжът й трябва да избере да остане.

# 4 548
Явно и двамата от семейството изпитват удоволствие от това да кроят интриги зад гърба на другия. Той не казал какво е решил за детето, тя не му казва в прав текст, че иска това дете да се махне от там.
Между другото, представя се за решителна и хладнокръвна жена, но от постовете в темите човек остава с впечатлението за отчаяние и истерия. Особено, когато започне да говори за себе си в множествено число - неслучайно няколко пъти я питаха кого има предвид под "нас", с които мъжът й трябва да избере да остане.

Може отново да е бременна, затова да е "нас"?

# 4 549

Хм, сега се филмирах вече.

Впрочем, една от причините да следя темата е, че изказът на Даскалка  ме забавлява - няма дума, която да е употребена случайно.

# 4 550
  • София
Ма не бе, мноу ми е интересно тя като каква точно се явява. Чакам си отговора вече 300 страници.

Браво, бе! Наистина ли предпочиташ да твърдиш, че нищо от написаните 300 страници не ти е ясно? newsm78 Joy

# 4 551

Може, ама тези дни говори за бъдещо забременяване, а множественото число не е отскоро. Така че по-скоро е в логиката на "имам съпруг, но нямам брак".

# 4 552
Да наистина, Даскалка. Какво значи това "нас". Кого визираш.

# 4 553
Цеце, аз на колелото не съм се качвала, та да слизам.

Чета само, даже не всичко вече, щото знам кой какво ще каже.
Обаче, примерно дойде някой и каже "ама тя защо еди какво си не е направила, не направи" за нещо, което сме дъвкали пред 100 страници и тя е имала добрината да отговори и обясни.

Иначе, разбира се, че всеки да си пише, ами ми се струва, че тези, които са "отвратени, ужасени", "не могат да повярват" каква злобила е авторката, стават все по-ожесточени и хем сърби, хем боли. Даже в момента има 52 човека в тази тема. Показателно. Simple Smile

# 4 554
Увеличават се кибиците, да.

# 4 555
  • София
Във форума повечето теми се развиват по един същи начин.
Идва някой с проблем. Първите 15 мнения са ОК. И после се започва едно изливане на гадории. Какъвто и проблем да се сподели, каквото и да се търси като решение, все нещата се обръщат към това, че авторът на темата е най-черен.

# 4 556
Е не може да се отрече, че темата е интересна.
Лично аз научих много нови понятия и житейски мъдрости:
1. Разбрах, че имало бивши и настоящи деца. Като родим новите, тези от стария партньор или се адаптират или изчезват да не пречат на "новото семейство".
2. С децата сме далечни родини като братовчедите (само дето тях не сме ги раждали), с новия мъж сме семейство, но пък детето му (което живее с нас!) ни е никакво.
3. Мащехите имат права над доведените си деца: да им казват кога да лягат, да си мият зъбите, да не играят игри, да учат, да не им пречат, но нямат никакви задължения към тях! Детето се сбило в училище - не е моя работа, да се оправя който го е създавал!
4. Най-естественото нещо на света е една жена да се събере с мъж с дете и ако то не я кефи, да разкара детето, да си обяви намеренията в публичен форум и ще получи огрмона подкрепа и аплодисменти от други жени (вероятно допускащи, че те също биха могли да бъдат в нейното положение, иначе този феномен е необясним).
5. Когато бащата няма никакъв родителски капацитет (доказано!), това е чудесна причина да го направим баща за втори път (и да вярваме, че този път ще е различно, хахаха).
6. Най-нормалното нещо е в едно семейство да няма общ бюджет защото единия имал дългове от "предишен живот" (не вярвах в прераждането, ама знаеш ли).
7. Децата, които чупят играчките си и пробват да манипулират родители си са за психиатър.

Ох, има още много ама ме мързи

# 4 557
Сега да не вземат и от БГ-мама работа да ми предложат, че гледам темата гони 90 хиляди преглеждания...

Версии всеки всякакви, истината е, че нашият казус удря в много болезнени места едновременно.

Аз лично не очаквах толкова мащабна нагласа, че възпитанието в елементарни норми на съжителство с другите и отношения в семейството изобщо е подчинено не на логиката, а на "господството" на децата, колко толеранс има към откровени простащини и няколко други неща, поради което благодаря на модовете, че не врътнаха ключа.

Ние по един или друг начин решение ще намерим, но обществената нагласа към динамиката във второто семейство при такива като нас, с обърнат полово финансово по-силен партньор е потресаваща.

# 4 558
Оооо, господството на децата, доообре.

# 4 559
  • Куциндрел
Цеце, аз на колелото не съм се качвала, та да слизам.

Чета само, даже не всичко вече, щото знам кой какво ще каже.
Обаче, примерно дойде някой и каже "ама тя защо еди какво си не е направила, не направи" за нещо, което сме дъвкали пред 100 страници и тя е имала добрината да отговори и обясни.
А отговаряла ли е на въпроса с какъв акъл пусна толкова много лична информация за едно малолетно лице?
Та и информацията е с нюанс на очерняне на това лице.
Аз бих питала тя дали си е диагностицирала СОПа, ама ще вземете да кажете, че я обиждам.

Общи условия

Активация на акаунт