Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 327
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 255
Форума няма да ви реши проблемите. Тези факти и доказателства явно са вид застраховка, но са за други институции.
Е, добре де, защо пишат хората във форум тогава ?
За да могат други като теб да им отговорят така ли ?
недей по този високомерен начин, проблемът наистина е сериозен.
И форумът може да не го реши, но пък може и да има полезно нещо, щом жената втора тема пусна.
Пък и това е живият живот. Авторката се е озовала в тази ситуация, без да е допринесла за нея, без да я провокира и без да има вина.  А отнася всички негативи.
Сега пък защо такъв пост от теб Flushed

# 256
Къде е отговорността й към бъдещото й дете, което ще трябва да живее в подобен дом с такова напрежение?

# 257
  • Варна
Иска жената да изчерпа всички възможности.
Пък и свое дете няма, тогава нещата рязко ще се променят, според мен. Дори доведеното да е тихо като кратуна под елха, никога не бих била спокойна, ако плаче бебето ми , защо плаче.

Аз ако бях на мястото на авторката и съжителствах с толкова проблемно дете въобще не бих си и помислила за бебе. Че то това е опасна за живота му среда.

# 258
  • Варна
Именно защото проблемите са сериозни. Родителите на това дете са се провалили и ДВАМАТА. Майката с диагноза, липса на капацитет. Нима именно тя ще го промени в джентълмен? Ако детето има сериозна симптоматика има нужди от специалисти. Може би и прецизен избор на приемно семейство ще е полезен вариант. За съжаление то е приело грешен модел от абдикирали родители. Никаква кариера не оправдава неглижирането на състоянието му. Отново повтарям поста си, че подобни родители трябва да се наказват чрез законови рестрикции и санкции .

Последна редакция: нд, 07 юли 2019, 11:32 от Viviana91

# 259
Докато родителите са с неуредени права, майката може реално да ви прави луди петли, колкото си иска. Вече неколкотратно се каза, че двамата родители трябва да седнат на масата и да се разберат. Защо това не се случва? Авторката все иска майката да го вземе, майката да се намеси.. а бащата, защото бил голям гений, Никола Тесла да вземе да се гръмне, не го бивало в семейните работи... много трогателно, но това по никакъв начин не го оневинява. Един мъж на място, а някой пут***, ТРЯБВА да може да сложи в ред семейство си, иначе не гений ами и за чеп за зеле не става. Това е истината. Всичко останало са утопии и прехвърляне на задължения.
Защо нападате детето? Дори и да има някаква фамилна предразположеност към психически заболявания, те се отключват понякога при определни обстоятелства. Я вие си представете колко пагубно би било за психиката на едно невръстно дете майка му да го лъже, че ще го вземе, баща дето я е там, я не, колко неповторима семейна атмосфера създава втората жена на баща му, е пък друга тема...

# 260
  • София
Къде видя да се напада детето? По- скоро, някои се опитват, също като баща му, да неглижират проблемите и да го изкарат ангелче, само и само "злата мащеха" да изпъкне на фона му.
И не, между "длъжен е" като заклинание, и възможността да го направи има Балкан разлика.
Ако всички мъже и жени, само защото са длъжни, успяват да си стегнат семействата и децата, нито разводи ще има, нито ДПС ще са нужни.
Че и НК ще е излишен.

# 261
И не, между "длъжен е" като заклинание, и възможността да го направи има Балкан разлика.
Добре де, Абсурт, какво го спира да го направи, какво му пречи да реализира тази “възможност”? А, забравих, много искал да си гледа детето и той, милият, ама първо го пратил първо на бабата, после на втората си жена, защото той не бил компетентен по семейните въпроси. Този аргумент на авторката дори не зная как да го коментирам. Но иначе той е много добър човек, че и дете иска от него. КажИ честно!

# 262
Очевидно детето е със сериозни проблеми, едва ли го прави просто от спортна злоба.
Най-вероятно си права. Много родители на деца с увреждания си затварят очите и се утешават с мантрата "то е по-буйно, бавно, особено" и каквото още се сетиш. А в малките градчета, където детето ти да е аутист или с ХАДВ е по-срамно отколкото да има сифилис и трипер взети заедно, проблемът още повече се замазва.
Интересно, каква ѝ е печалбата на авторката, според теб, ако остане и продължи да се занимава с дете с психически проблеми?
Мъжът. Ако се раздели с него, тепърва ще трябва да търси някой, който да е навит да ѝ направи дете. А когато 40-те са под носа ти, вероятността не е особено голяма.

Последна редакция: нд, 07 юли 2019, 12:00 от Анонимен

# 263
  • София

Скрит текст:
Интересно, каква ѝ е печалбата на авторката, според теб, ако остане и продължи да се занимава с дете с психически проблеми?
Мъжът. Ако се раздели с него, тепърва ще трябва да търси някой, който да е навит да ѝ направи дете. А когато 40-те са под носа ти, вероятността не е особено голяма.
Не знам на колко години е авторката, ама като не е материалнозависима, може и този да ѝ направи детето, без да живее с него и без да си пили нервите с другото.
Могла е и да не купува жилище, за да го приема за постоянно живеене, и като няма място, няма проблем. Simple Smile
За мен, тя е достатъчно смела и оправна, за да ѝ е това "сметката".
По- скоро, се е оказала прекалено човечна за нашето време и затова сега си пати.

# 264
Въртим се като хамстери на въртележка, но аз продължавам да смятам, че Бащата е точно 50% от родителското тяло, ни повече ни по-малко, Бащата е обсъдил с бившата и взел решение преди години къде ше живее детето, Бащата е умишлено или не отказва да приеме факта, че детето има проблем и трябва да се работи по разрешаването му, Бащата отказва специализирана помощ и си завира главата в пясъка, Бащата е оставил сегашната си съпруга да води битка, която не е съвсем нейна и така можем да си продължим до безкрай.
Авторката е омъжена именно за това лице (Бащата и не е с главна буква от уважение към него) и трябва той да поеме инициативата за решаване на проблемите, а тя да го подкрепя, да му помага и да е съпричастна.

Последна редакция: нд, 07 юли 2019, 12:27 от G&B

# 265
За съжаление, в начина, по който представя ситуацията, в подбора ѝ на думи и аргументи не усещам и грам човечност. Би било добре да греша.

# 266
Въртим се като хамстери на въртележка, но аз продължавам да смятам, че ако Бащата е точно 50% от родителското тяло, ни повече ни по-малко, Бащата е обсъдил с бившата и взел решение преди години къде ше живее детето, Бащата е умишлено или не отказва да приеме факта, че детето има проблем и трябва да се работи по разрешаването му, Бащата отказва специализирана помощ и си завиеа главата в пясъка, Бащата е оставил сегашната си съпруга да води битка, която не е съвсем нейна и така можем да си продължим до безкрай.
Авторката е омъжена именно за това лице (Бащата и не е с главна буква от уважение към него) и трябва той да поеме инициативата за решаване на проблемите, а тя да го подкрепя, да му помага и да е съпричастна.
Именно. Аз затова недоумявам как тя деликатно го изключва него от картинката с уточнението, че той не може да уреди отношенията с предишната си жена, къде от нежелание, къде от незаинтересованост, къде ако-мине-номера-мине. Това, че е професионалист и специалист в работата си, по НИКАКЪВ начин не го оправдава.

# 267
На мен пък ми е чудно авторката къде прочете някой да защитава и оправдава майката? Че постоянно го повтаря...Извърта нещата както й е удобно, отговаря избирателно. Аз не видях мнение в защита на биологичната майка. Това, че казваме, че няма механизъм по който да бъде накарана да си гледа детето не означава, че някой я подкрепя.
Аз не съм съгласна с мненията, че от терапията няма да има ефект. Това на каква база се твърди? От опит или просто празни приказки? Без терапия просто няма как да стане. Детето ще става все по-агресивно и дори опасно. Намесата на специалист е абсолютно задължителна в случая. Дано авторката го осъзнава и настоява затова пред мъжа си защото иначе, както казах, си отглеждат един бъдещ престъпник и не се знае дали само те ще са потърпевшите...
Бебе в таква среда не бих родила, писах и в предната тема. Опасно е много, според мен. Едно беззащитно бебе би било идеалната мишена на агресивно и гневно дете. Бебето на мащехата, на която то си отмъщава, новото дете на баща му...ревност, завист...направо не ми се мисли...
Дасклака, ще бъдеш ли спокойна да оставяш детето близо до бебето? Как ще спиш? На тръни ли? Теб те рита в корема, на записа се чува и с баба си как се държи, как ще защитиш потенциалното бебе? Понеже все така категорично отказваш да се махнеш от там, имаш ли план в тази посока?

# 268
  • София
За съжаление, в начина, по който представя ситуацията, в подбора ѝ на думи и аргументи не усещам и грам човечност. Би било добре да греша.

Честно да ти кажа, на мен и след по- малко от 3 години би ми се изпарила човечността, и бих дръпнала котката за опашката!
Както писа някой- уважавам, но изисквам и мен да ме уважават.
Дали ще е дете или възрастен, без значение.
Тоя номер с обръщането на другата буза не го владея, затова тонът на авторката ми е съвсем на място.

# 269
Ммммм, не. Ти си устата и първо рипаш с бутонките, а после мислиш. Но в тебе се усещат човещина и здрав разум. Даже като се разбеснееш  в някоя тема, го правиш емоционално, а не от хладнокръвната перспектива на "инвеститор", който тропа с краче, че щом е платил, значи ще му свирят неговата музика.

Общи условия

Активация на акаунт