Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 079
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 840
A-L-I-N-A,
Как се отписва дете ? Авторката ще направи , каквото зависи от нея. Единствена.
Може да се справи, може и не. Но ще опита. Единствена.

Направо не мога да повярвам, че отписахте детето. Tired Face
Все едно в институция, или приемно семейство, ще е по- добре.
Където наистина би отишло, ако я няма даскалка.

# 841
Скрит текст:
На мен продължава да ми е изключително странно как има хора, които подкрепят тази жена и вярват, че тя прави нещо добро за това дете. Все едно четем различни теми. Тя не го гледа от добра воля, а по ПРИНУДА защото е инвестирала пари в баща му. 100 пъти го каза самата тя, как не го разбрахте?
Тя му била единствената надежда! За какво? Да му досъсипе живота? Такъв нарцистичен и егоцентричен човек не виждам какво може да даде на дете, което гледа с НЕЖЕЛАНИЕ и му го показва.
Живота какъвто си го е направила, такъв ще си го живее и занапред.
Шансове за положително развитие не виждам. Жалко за детето само, възрастните си го заслужават.
Отписваме детето, така ли ?
Джолева, не зная защо толкова настояваш над този  детайл .
Тези хора имат, предполагам, приятели, съседи . Кой ще остави малкия пакостник сам. Не зная защо ти е толкова важно точно това, честно. На мен ми се вижда изключително дребнаво. А за правата- какво очакваш също да ти отговори. Знаем какви са правата на децата. Само не зная тази жена как може да му осигури правото на обич от майка му. Другото- едва ли го изтезава в мазето  със сатъра. Наистина тук замириса на психотрилър.
Веднага ти отговарям и хич не е дребнаво. Тя писа, че всяко тяхно излизане е придружено с истерии и циркове от негова страна. Та ми е интересно след като те излязат кой успокоява тези циркове и как е положението пред хората при които е.
И да всички уж знаем за правата на детето но тя пак не каза какво му е позволено, защото ние всички възпитава е деца  но и всички от време на време им позволяваме някаква свобода. Те са все пак деца, хора не роботи.

# 842
Децата с проблеми се лашкат в крайностите на емоциите,да не говорим,че на такова дете,да му налагат правила е трудно и за самите родители,в случая,идва някаква си и му обръща живота наопаки..Щях да съм удивена,ако не я бе намразил.

Авторке,права си за режима,който си описала,той е валиден за всички деца,но разбери едно," с лошо не бива".И щом малкия приема подходът ти за "лошо" ,търси други начини.
Сега,не знам как точно е при вас,но нищо не бива да бъде тотално забранено и всяко нещо трябва да бъде позволено в някакви норми и граници.Примерно  всеки ден по 1 час медия/игри по негов избор и по възможност съвместно заедно.Освен това,той трябва да знае,че получавайки това удоволствие,той трябва да контролира себе си и емоциите си.
Ако ще е тв,правиш пуканки,сядаш и гледате заедно.Разпитваш го,сякаш ти е супер интересно..Влизаш в неговия свят..Най-вероятно сериалчета//Хем и ще видиш с какво се програмират детските мозъци:)
Ако иска да играе,го питаш дали би искал да играете двамата,молиш го да те научи..
После пък го молиш да ти помогне с нещо което ти вършиш,примерно сгъването на дрехите и в същото време да ти разкаже повече за сериала,много ти е харесал..
Е такива неща,на неговия език да си говорите малко..
И по -лежерно с командите,карай го в стил "между другото"..
Ейй,колко забавно беше,но времето ни изтече,правилата са си правила:)
Поощрение за добро поведение,много похвали и окуражавания..
И никога лоша дума или укор срещу майка му,никога!
Бащатата да се включва и той инициативно,защото след 10 години ще може да работи,ако ще и на 5 места едновременно,но за синът му ще бъде твърде късно!
Приоритетите,ако не щете това дете да пропадне или да откачи  някой ден,преразгледайте си приоритетите и съдете майката,да праща издръжка.

# 843
За пореден път ще го напиша - детето така или иначе живее като в държавна институция. Без топлота, без човещина, без прегръдка. Една лелка му сипва манджа в паницата и се бие в гърдите каква жертва е това, докато прави записи и ги пуска в интернет.

# 844
За пореден път ще го напиша - детето така или иначе живее като в държавна институция. Без топлота, без човещина, без прегръдка. Една лелка му сипва манджа в паницата и се бие в гърдите каква жертва е това, докато прави записи и ги пуска в интернет.
Емма, така е.
Но нали знаеш, че има хора, които с желязна дисциплина от родители и авторитарност, са станали хора. Може емоционално да са осакатени, но са хора- машини.  Оцеляващи, преуспяващи.
От безхаберни родители не зная да е излязъл свестен пълноценен индивид.
Тук нещата са или- или.

# 845
  • Насред хаоса
La Sombra, принудена защото иска да живее с баща му. Какво да прави? Да изхвърли детето на улицата ли? Тя просто не иска да се раздели с бащата и ще не ще гледа детето.
Какво да прави ли? Ами най-лесно щеше да е да прави като бащата - той не се интересува. Та, хич и не мисля, че е по принуда. Спокойно може да си живее и да се държи като двамата родители и никой няма и копче да й каже. Поради простата причина, че на тях не им пука.
Абсолютно вярно е,.че никой не е длъжен да обича чуждо дете и да се грижи за него, но тогава е длъжна да се махне от това семейство ... Защото бащата и детето са си семейство - напълно самодостатъчно !
След като са си самодостатъчни, защо бащата търси живот с друг човек до себе си? Нали са си самодостатъчни? А за детето като чета пък, хич не е достатъчен, да не кажа тотално липсващ.
Освен това тази омраза, за която пише авторката, нищо чудно да е възникнала след налагането на правилата и искането да се спазват. Ако преди това е живяло както си иска и е правило каквото си иска, то ясно, че никакви правила след това няма да са му по вкуса.
Ема, там е работата, че не е само манджата в паницата. В държавната институция не възпитават, не се морят да ги карат да си вадят поуки от действията си, не се занимават с оправяне на поразиите, нанесени от други. Точно защото никой не може да ги принуди - това се прави по собствено желание.

# 846
  • Варна
Можеше да го остави на бабата и да й плаща по шест стотака месечно, нали? Малка цена за спокойствието й насаме с бащата. Но не го е направила. Вместо това си е сложила таралеж в гащите.

И аз съм склонна да мисля, че тя е единственият човек, който опитва да направи нещо. Пробва, греши, пак пробва. С годините ще стане ясно какъв е резултатът.

# 847
Или просто не може да си позволи 600-те лв? Или бащата отказва да ги дават за да се прави на баща?

# 848
Или просто не може да си позволи 600-те лв? Или бащата отказва да ги дават за да се прави на баща?
Е, виждаш ли се какви нелепи предположения правиш?

Бабичката е изнудвачка, освен това е ясно каква гледачка е била.
Ти би ли си оставила детето при такава?

# 849
Тя не може да се прави, че не я интересува, защото иска да командва и всичко да се случва по нейните правила ! А бащата и детето, доколкото прочетох, се разбират добре, така че може пък нещата да се нормализират, ако останат сами и никой не ги кара да живеят в норми ... Simple Smile

# 850
Не са имали пари, писа се вече. А бабата е в толкова окаяно положение, че през зимата стои без отопление - както победоносно писа авторката в предната тема. А те искат и да гледа, да храни, да облича това дете.

# 851
Аз съм останала с впечатлението, че за авторката, парите са от голямо значение ...

# 852
  • Варна
tays, ако авторката липсва, в семейството ще се върне старото статукво. Майката на детето е абдикирала първа с любовника. Впредвид мекушавостта и глупостта на мъжа ще я приеме отново. Подобни типове лесно  се поддават на манипулации и компромиси .
 Самата авторка изрази подобни опасения.

# 853
Аз съм останала с впечатлението, че за авторката, парите са от голямо значение ...
Еми то за кого не са.
Особено , ако знаеш цената им, не си ги намерил на улицата, а си ги изработил.
Пък и в случая Мунчо оправя още стари бакии с кредити.

Това за бабата съм го пропуснала.
С мизерията.
Мунчо там  ли ще се възвърне с детето, ако не се случат нещата ?

# 854
  • Варна
Да, там. И тогава тримата ще седят дружно без отопление.

Общи условия

Активация на акаунт