Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 885
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 990
  • here and now
Все повече започвам да си мисля, че авторката е приела малкия като проект, по който да работи и да покаже на света, че е способна с възпитателни и бизнес похвати да постигне чудеса. И е започнала така, както се стартира бизнес. С влагане на всички ресурси, натискане 24/7, използване на всяко отпускане на “конкуренцията” за постигане на целта.
Детето, обаче, не е бизнес проект и провала е налице.
Дори и така да е. Ако крайния резултат е един възпитан и уверен човек, който да постигне самостоятелност и да се самоиздържа, който не вреди на себе си, близките или обществото, то "голямо важно" какви били целите и мотивите на авторката.
Алис, ти май не четеш темата?!? “Голямото важно” го дискутираме вече 65 страници + 20 от предишната, преди катинара.
Чета, чета.
Все едно е изправена на другарски съд. Много грозни неща прочетох от майки.
Много малко обективни мения и предложения и прекалено много лични нападки.

# 991
2.Детето е приемало в началото Даскалка, надявайки се, че с времето тя ще започне да се държи с него така, както и останалите му роднини (т.е. оставено да прави каквото си иска), но тъй като тя е решила да го вкара поне малко в правия път то е започнало да я намразва.

И за теб е редно да влезеш в чуждо семейство и да възпитаваш детето им според твоите възгледи?

Не е ли редно първо да обучиш възрастните на твоите методи?

В какъв смисъл чуждо? Явно според твоите виждания,  детето и бащата са едно семейство, а бащата и Даскалка второ семейство, т.е. семейство в семейството ли? Не мога да те разбера?

Детето има едно нуклеарно семейство и едни роднини. Даскалка е човекът, който си въобразява, че може да замести майката и да командва. От каква позиция? Кое не разбра?!

# 992
Всички агресивни деца ли са със СОП? Какво е  - изпуснато, невъзпитано, разлигавено, оставено на самотек дете, което никой не е научил как трябва да се държи. Децата, гледани в институции също често имат забавяне в развитието без реално да имат психично заболяване т.е. просто никой не ги е поглеждал. То всяко дете да играе по цял ден игри, да кисне пред ТВ докато му се изпържи мозъка, ще изостане в развитието си. Разбира се детето може да не е природно много интелигентно, но поведението му се дължи на неглижиране, липса на въпитание и усещане за недосегаемост. А в последните години и на намесата на авторката в живота му и нейното деспотично възпитание.
И да, "нормално" дете също може да пикае в чаршафите за да прави мръсно на някого, когото ненавижда и иска да разкара от живота си. И може да малтретира други деца за да си излее агресията върху по-беззащитни и защото последствия за него на практика няма.

# 993
"Строй се- преброй се"е нещо, което винаги предизвиква съпротива!
На три, на девет, на тридесет и девет!

На девет, при излизане, дъщеря ми не само не е правила драми, но щеше, ако смятах, че на всяка цена трябва/не трабва да дойде с нас!
От авторката, "дете" се чете, не като човек, а като материЯл за форматиране!
До като се отнася с него и околните, като с предмет, който само тя знае къде да сложи, така ще бъде!
И сто теми да пусне, това е....с индивиди ще живее, и не тя ще е тази която определя дали-или ще мляскат, ще се къпят, ще развиват фина моторика, ще четат Гьоте, ще играят, ще псуват, прилежно ще пишат домашно, защото........, ще изпразнят пожарогасителите в училище, ще запалят цигара във физкултурния салон, ще преведат баба през уживен булевард, ще отидат на концерт в съседния град на стоп, ще доят крави, въпреки двете им дипломи от технически университети, ще ти пратят снимка от Вр.Вихрен, когато ти си мислиш, че са на изпит, ще ти сервират палачинки в леглото, ще питат има ли кафе, после ще разходят кучето.....

# 994
"
И сто теми да пусне, това е....с индивиди ще живее, и не тя ще е тази която определя дали-или ще мляскат, ще се къпят, ще развиват фина моторика, ще четат Гьоте, ще играят, ще псуват, прилежно ще пишат домашно, защото........, ще изпразнят пожарогасителите в училище, ще запалят цигара във физкултурния салон, ще преведат баба през уживен булевард, ще отидат на концерт в съседния град на стоп, ще доят крави, въпреки двете им дипломи от технически университети, ще ти пратят снимка от Вр.Вихрен, когато ти си мислиш, че са на изпит, ще ти сервират палачинки в леглото, ще питат има ли кафе, после ще разходят кучето.....

Интересно,с твоите деца така ли подхождаш?
Индивиди са,оставяш ги да си псуват,да се бият,да тормозят на воля по-слабите от тях..?

# 995

На мен ми направи впечатление, че е дошло с проблеми с пръстите от нон стоп стискане на джойстика на някаква игра. Егати, представяш ли си колко време е прекарвало така. Явно възрастните наоколо са го възприемали буквално като играчка: зайче, мило, бубенце, дай да те намачкам и като им писне - зарязват го да гледа ТВ или да цъка игри, защото не им се занимава с него. Ама то така се свиква - да ядеш боклуци, да не спиш по нощите, а да си втренчен в монитор, да крещиш "Румсървиз" на баба си, за да ти принесе яденето... има възрастни хора със супер разместен ритъм покрай собствената им несъобразителност, какво остава за деца.
Сигурна съм, че картинката е била точно такава. Пълна трагедия. Но при подобни тежки случаи се пипа внимателно. Не като руския цар с топа напред. Точно там се е провалила Даскалка.

# 996
С гъвкавост е щяла да постигне много повече. Липсва й способност да преценява, да се адаптира, както писа някой друг напред, но беше с други думи.

# 997
Според мен има преувеличаване за фината моторика. А начинът на справяне съвсем не е тренажори.  Говоря от личен опит със син с вродени проблеми с фината моторика.

# 998

Точно там се е провалила Даскалка.
Факт.Това обаче,съвсем не я прави чудовищното същество което я изкара аудиторията тук.Щото мрази мащехата,ще бие деца и ще мъчи животни и" какво толкоз,палаво дете"?Тоя форум не спира да ме удивлява!

Самия факт,че даскалка търси начини,в това дете да настъпи промяна,си е геройство!
Щото вярно можеше да усуче не толкоз интелигентния татко с чисто женски прийоми,и детето щеше да вирее при баба му,а те да го зайчосват през укиндите и шапка на тояга..Мислите,че е опряло до 600те лева ли?Аз не мисля така..

# 999
Този случай не е да се избира дали пипане с кадифена ръкавица или с бутонките напред. Случаят е строго специфичен – дете, което няма емоционална зрялост, оставено на самотек, тип наистина диваче, без зададени модели на семейство, без зададени авторитети, но пък явно с нормален интелект.
За да достигне ниво на адаптация със социалната среда ще му е нужна много работа и компенсиране на изостаналост в общуването – с родители, с връстници, с чужди хора. И понеже не е растение, не е картинка, а е човек, се предполагат сложни логично-мисловни връзки и тотална непредсказуемост, както написа Даскалка.
За мен единственият вариант е да се действа в посока външна намеса от специалист. Ако не проработи, друг специалист, всеки от тях има различен подход и някой ще проработи успешно при детето.

# 1 000

На мен ми направи впечатление, че е дошло с проблеми с пръстите от нон стоп стискане на джойстика на някаква игра. Егати, представяш ли си колко време е прекарвало така. Явно възрастните наоколо са го възприемали буквално като играчка: зайче, мило, бубенце, дай да те намачкам и като им писне - зарязват го да гледа ТВ или да цъка игри, защото не им се занимава с него. Ама то така се свиква - да ядеш боклуци, да не спиш по нощите, а да си втренчен в монитор, да крещиш "Румсървиз" на баба си, за да ти принесе яденето... има възрастни хора със супер разместен ритъм покрай собствената им несъобразителност, какво остава за деца.
Сигурна съм, че картинката е била точно такава. Пълна трагедия. Но при подобни тежки случаи се пипа внимателно. Не като руския цар с топа напред. Точно там се е провалила Даскалка.

Ако звучно не посочиш грешките и пипаш внимателно, няма да обереш лаврите после. Много просто. Дори форума няма да убедиш.

Този случай не е да се избира дали пипане с кадифена ръкавица или с бутонките напред. Случаят е строго специфичен – дете, което няма емоционална зрялост, оставено на самотек, тип наистина диваче, без зададени модели на семейство, без зададени авторитети, но пък явно с нормален интелект.

Това е, ако й вярваме на квалификациите и етикети й. Аз не вярвам.

Последна редакция: чт, 11 юли 2019, 15:11 от tainichka

# 1 001
"

Интересно,с твоите деца така ли подхождаш?
Индивиди са,оставяш ги да си псуват,да се бият,да тормозят на воля по-слабите от тях..?
С моите точно така подхождам!
Не се бият и не подтискат по-слаби!😊нито по-силни!

🤔може би, защото и в позицията им на по-слаби не са били подтискани, а уважавани!...със слабостите им, с решенията им, с изборите им....
Всичко това-срещу моите/и не само/ слабости, решения, избори....

# 1 002
Само авторката твърди това!
Баби/по майчина, бащина линия/, майка, баща...за всички, ако има проблем, е малък и разрешим, само за нея не е и вижда Содом и Гомор, защото мляска и не ще да си пише домашните, и не заспива по режим, и отказва да се храни по режим

# 1 003

Тя не е имала деца досега, а със сигурност е много трудно изведнъж да ти се хлопне едно толкова изпуснато дете. Не е като да си го гледаш от раждането му и постепенно да го насочваш. Направила е, каквото в нейните очи е било правилно и по писанията й разбирам, че искрено е искала да го очовечи. Въпросът е, че това може да стане само, ако бащата се включи много активно, а майката даде ясни позиции - "Обичам те, но няма да живеем заедно, оставаш при баща си и жена му." Та да започне отнякъде да се съвзема. Ако то знаеше, че това е - ще се живее с тази жена, може би щеше да схване, че малко от малко ще се наложи да отстъпи територия. Те го нахъсват (бабите, а може би и самата майка), че ако Даскалка я няма, може мама и татко да се съберат. От този момент нататък няма никакъв шанс то да я приеме.

Не се опитвайте да подценявате агресивните аспекти на поведението на малкия (това не е към Уиш). Много деца се сблъскват с къде къде по-лошо детство и много по-страховити преживявания, но никога не си позволяват да организират побой над съученици, защото били спечелили състезание и не мъчат животни. Независимо къде е началото на това подивяване, то трябва много категорично да му се избие от главата - със или без СОП.

В момента само и единствено Даскалка има някакво намерение да прави нещо в полза на детето дори вече да е вдигнала ръце от идеята да станат любящо семейство. Другите абсолютно неглижират. Аз не бих я съдила прекалено строго, че е допускала грешки - поне опитва. За разлика от останалите наоколо. Схващам и защо се опитва да е строга - то като видиш докъде се е стигнало, сигурно отвътре ти идва да стегнеш рязко каишката. Аз съм убедена, че причината да си вдигне успеха е именно това, че е седнала да пише домашни с него, че е спяло нормално количество часове на ден, че е намалило захарта и че е тръгнало на спорт.

Била е в грешка с това, че е искала да стане от раз, а с такова дете трябва много постепенно да се налага промяната така, че и то самото да усети, че е за негово добро. Стъпка по стъпка.

# 1 004
  • Varna
....сЯ чакаме, баби по бащина и майчина линия, да се включат и да набият канчето на Даскалка Wink

Общи условия

Активация на акаунт