Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 931
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 1 005

Точно там се е провалила Даскалка.
Факт.Това обаче,съвсем не я прави чудовищното същество което я изкара аудиторията тук.
Не мисля, че е чудовище, но последиците от грешките ѝ най-вероятно ще са чудовищни. Най-голямата ѝ грешка е неспособността да види собствените си недостатъци. По-рано писах, че ми прилича на Джордж Буш, който с терористи не преговарял.

# 1 006
"
И сто теми да пусне, това е....с индивиди ще живее, и не тя ще е тази която определя дали-или ще мляскат, ще се къпят, ще развиват фина моторика, ще четат Гьоте, ще играят, ще псуват, прилежно ще пишат домашно, защото........, ще изпразнят пожарогасителите в училище, ще запалят цигара във физкултурния салон, ще преведат баба през уживен булевард, ще отидат на концерт в съседния град на стоп, ще доят крави, въпреки двете им дипломи от технически университети, ще ти пратят снимка от Вр.Вихрен, когато ти си мислиш, че са на изпит, ще ти сервират палачинки в леглото, ще питат има ли кафе, после ще разходят кучето.....

Интересно,с твоите деца така ли подхождаш?
Индивиди са,оставяш ги да си псуват,да се бият,да тормозят на воля по-слабите от тях..?
С моите точно така подхождам!
Не се бият и не подтискат по-слаби!😊нито по-силни!

🤔може би, защото и в позицията им на по-слаби не са били подтискани, а уважавани!...със слабостите им, с решенията им, с изборите им....
Всичко това-срещу моите/и не само/ слабости, решения, избори....

Браво,чудесни деца.

Ако,обаче не бяха възпитавани от теб,и поради някаква причина биеха,псуваха и т.н.,щеше ли да се опиташ да промениш това или щеше да ги оставиш да го вършат?

Точно там се е провалила Даскалка.
Факт.Това обаче,съвсем не я прави чудовищното същество което я изкара аудиторията тук.
Не мисля, че е чудовище, но последиците от грешките ѝ най-вероятно ще са чудовищни. Най-голямата ѝ грешка е неспособността да види собствените си недостатъци. По-рано писах, че ми прилича на Джордж Буш, който с терористи не преговарял.
Е да,ма аудиторията не се изчерпва с теб.
Толкова много злоба и помия се изля,толкова ненужни измислици,много грозна история..

# 1 007
О, не чудесни! И аз не съм!
Но сме в социума, за добро или зло! Живеем и се развиваме в него!
И, да....щем, не щем..индивиди сме, и околните, също!

# 1 008
  • София
Историята познава доста случаи, в които преговорите с терористи не водят до нищо добро.
Плюс това, почти всеки тук обявява своето дете/деца за ангелче, възпитано и безпроблемно. Но си оставаме само с твърденията, след като не се познаваме лично. При някои родители, дори интелигентни хора, самокритичността е пон морското ниво.
Даскалката описва по-хладно и прагматично нещата и това вече според форума я прави лоша. А всъщност, ако беше типичната женка, която не може без подкрепата на милото, да е изпушила отдавна.

# 1 009
  • Варна
Хипотетично, психотерапевта заявява , че състоянието на детето  е тревожно, а терапията изисква то да живее в спокойна семейна среда, без новата жена (дразнател). Авторката ще се заинати и ще продължи да воюва с дете, без педагогически похвати или ще помогне на семейството?
Виждала съм 6г.дете, израснало в институция. Състоянието му беше ужасно и плашещо. Агресия, цинизми, олигофрения, нулев контрол. Хранеше се по безумен начин, тъпчейки храна до задавяне. Всички бяха скептици. Родителите и, обикновенни хора успяха да я превърнат в човек, без форуми и специалисти . Наскоро завърши висше. От ромски произход е. Работи, самостоятелна е, а ценностната и система, култура и отношение респектират. Чудна метаморфоза.
С конкретното момче-  "зверче" трябва да се работи целенасочено и постоянно.
То има по - голям шанс .

Последна редакция: чт, 11 юли 2019, 15:55 от Viviana91

# 1 010
Критичките, забравяте една важна подробност - вие имате индивидуален подход към родни деца, с които сте от зачеването.
Тук липсва родителски авторитет. За възпитание и дисциплина, навици, обноски, изобщо не става дума.
Допускам, че малкият на всяка добронамерена , или злонамерена забележка, отговаря с мантрата ТИ не си ми майка, нямаш право да ми казваш. Или - ти си никоя. Или- ще кажа на баща ми.
Вие такива думи няма как да чуете.

# 1 011
  • София
Ами, и аз чувам не такива неща, но сходни и може би затова й влизам в обувките.

# 1 012
Ние с родните деца/поне аз/, това намиламе, че подхода(към златните ни) сме го променяли, променяме, и ЩЕ го променяме!

# 1 013
Ами, и аз чувам не такива неща, но сходни и може би затова й влизам в обувките.
Аз съм чувала третото, докато не дадох картбланш , та наказанието се утрои Joy

Ми не вярвам тук да са майки единствено на ангели, аз споделих в предната тема какъв съпротивителен случай имах със сина ми, точно в трети клас с маската на Батман, та не знам.

# 1 014
О, не чудесни! И аз не съм!
Но сме в социума, за добро или зло! Живеем и се развиваме в него!
И, да....щем, не щем..индивиди сме, и околните, също!

Не те питах дали си чудесна,а те питах :

Ако,обаче не бяха възпитавани от теб,и поради някаква причина биеха,псуваха и т.н.,щеше ли да се опиташ да промениш това или щеше да ги оставиш да го вършат?

# 1 015
Нито сме майки на ангели, нито сме безгрешни. Това ни е разликата с авторката. Тя не е посочила една своя грешка, всичките й безкрайни постове са да омаловажи и унижи останалите участници в трагедията, за да блесне тя. И после - защо работите не вървят... Ами затова не вървят.

# 1 016
Даскалката описва по-хладно и прагматично нещата и това вече според форума я прави лоша. А всъщност, ако беше типичната женка, която не може без подкрепата на милото, да е изпушила отдавна.

Поради горното виждаме повече дефицити в нея, отколкото в детето.

Като чета темите й, се чувствам силно манипулирана, без да мога да определя защо. Не е свестен човек, на когото да симпатизирам.

# 1 017
И аз искам да попитам авторката-тя някъде своя грешка вижда ли. Нещо да е сбъркал в целия пейзаж.

# 1 018
  • София
Поради горното виждаме повече дефицити в нея, отколкото в детето.
Като чета темите й, се чувствам силно манипулирана, без да мога да определя защо.
Сигурно защото пише неемоционално и се аргументира пространно, по-скоро като професионалист с проект, както я сравнихте, а не като родител.
Но не забравяйте, че не всички сме крехки и нежни души, които реват само от една крива дума. Аз пък виждам някакви дефицити у онези, които държат жената да си била жена, а мъжът - мъж (обаче с 1 000 уговорки как трябва да им помага, но и пари да изкарва).
Даскалката е по-мъжки тип характер и у тях тя е и жената, и мъжът. И други хора са писали за властни командорещи родители, не е от вчера и не само тя е такава.
Да, и аз се чудя защо не каже просто: "Не мога повече, бе хора, не мога".

# 1 019
  • Paris, France
Сега пък ядял в стола с отворена уста. Нали уж го хранеха у дома със супи и печено?

За яденето с отворена уста може да се сложи огледало. Така детето само вижда положението. Може да има физиологична причина и ортодонт или логопед биха помогнали.

Съзнателното сране по килима и опикаването на леглото на късна възраст показват бунт срещу съквартирант или недоволство от дадено деяние на домашните. Като препикаване на територия е. Едното ми дете започна сутрин, след събуждане, да се изпикава на леглото си, върху юргана, през пижамата, да сваля долнището и да го скрива под възглавницата на 4-5 годишна възраст. Трудно е понесло смяна на жилище и квартал и загуба на редовен контакт с приятели. Спревихме се така:

1) без да казвам нищо мих детето във ваната, обличах и водех на градина.

2) сменях гуменото покривало, ватираното, юргана, ватираното покривало на възглавниците, чаршафи и калъфки и ги изпирах. Изпитах пижамите и подреждах леглото да е такова, каквото е било.

3) говорих с детето и питах иска ли да иде в друга стая за да не забелязва другото дете, че е опикало. Каза, че не. Питах какъв е проблема, но ми каза, че няма.

4) питах иска ли да иде за уикенд у старите приятели и иска ли те да дойдат и предложих план за да не се излага пред тях. В дните в стария квартал не е имало поражения. В къщи също нямаше. Започнахме да водим децата да играят в стария квартал в събота и неделя

5) майка ми ни покани за 2 месеца лятна ваканция. Питах детето мисли ли, че ще може да не цапа у бабата, защото тя няма възможност да пере често, тъй като трябва да пере постелите на котките и ако тръгне да пере и нас котките ще спят на мръсно. Детето каза, че ще се справи. Обясних, че майка ми иска лист със зачеркнати 60 чисти дни. Готово

В България нямаше проблем и след завръщане пукането не се повтори.

Като доста по-големи, бяха сложили пикня в една голяма, декоративна ваза на баба им. Миришеше и се чудехме от къде. Баба им се скара и каза, че повече не могат да ходят на гости там. Смяхме се всички и така.

Децата много се забавляват с ядосани хора. Ядосана мащеха = нещастна мащеха. Огромна грешка е да се показва яд.

Общи условия

Активация на акаунт