Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 609
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 1 110
  • София
Вие сте много интересни хора. Ако се загаджите с мъж, който има дете, за което се знае, че всеки момент ще замине при майката в Англия, какво ще си помислите? Че ще имате ангажимент с дете през ваканции и през месеци, или че ще отглеждате това дете в следващите пет години?
Да са говорили, да го е преценила ... ами говорили са. Лъгали са я всички. Тя отиграва ситуацията много смело и достойно.
И колкото и пъти да й кажете, че тоя мъж не става, ми, харесва си го жената. Нейно право е да харесва мъже, които не се вписват в калъпа на ССФ. И които имат кусури.

Подкрепям изцяло постовете на tays. За мен също такава хиенска хайка срещу една жена, която прави единственото правилно за едно дете, е много отблъскваща и много тежка за четене. Докато жените се ръфаме, вместо да се подкрепяме с добра дума и съвет, ще става все по-трудно да сме жени, майки , съпруги. Не мога да си представя кой в какво се припознава в тази история, за да успее да каже на черното бяло и да твърди, че поведението й е вредно за детето, когато е очеизвадно, че тя е единственият шанс за това дете.

Както и да е, авторката ще се справи, аз съм сигурна. Също пожелавам успех с психолога днес. Но потоците жлъч, пасивна и не толкова пасивана агресия тук си остават.

# 1 111

И колкото и пъти да й кажете, че тоя мъж не става, ми, харесва си го жената. Нейно право е да харесва мъже, които не се вписват в калъпа на ССФ. И които имат кусури.

О, разбира се, че е нейно право да харесва мъж, който през цялото време я е лъгал, че детето му скоро ще отиде при майка си, докато всъщност е искал точно обратното. Щом я кефи мъж, който лъже за основни неща в съвместния живот, както казало кучето, преди да се оближе под опашката, всеки с вкуса си. В такъв случай, да си живее живота с харесвания мъж и да му ползва екстрите със здраве. Но като чета ултиматумите ѝ към него от последните постове, май не го харесва чак толкова.

# 1 112
  • София
Франсоаз, сега е лесно да се пише колко тъпа била авторката, след като вече знаем фасоните на майката. Но при положение, че мнозинството деца в България са при майките си след развода и след като й е обяснено така, е повярвала поне в началото. Ето, Бърди е писала същото - че една ваканция се изтрайва, а постоянно гледане на враждебно дете вече е друго.

Авторке, сядате с мъжа и детето и говорите тримата. И ръчкаш мъжа си основно той да говори и обяснява. И нека влага нещо - или пари, или време в това дете. Защото в момента май нито едното не дава като хората.
Ти уж си в мъжката роля, обаче безценният ти мъж е възпитан, че женски работи не върши и за такива неща не мисли. Обикновено жените решават на какво ще се води детето, след като ти си поела издръжката и бизнеса, той би трябвало да помогне с друго. Само че булгарише мачо не е такъв.
Дали не можете да управлявате бизнеса дистанционно и да не живеете там?

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 11:41 от Cuckoo

# 1 113
  • here and now
Как да имаш подход, като те саботират на всяка крачка?
Невена,
1. Детето иска майка си. Бащата ще ходи на психолог.
2. Как да има план, след като майката уж все го взема.
3. Това го е разбрала много добре и е видно от постовете по темата.
4. В България не сезираме социалните, ако детето е агресивно, а ако спрямо него има агресия.
Алис, и собствените деца саботират на всяка крачка. Или биха го направили, ако го допуснеш.
Ти имаш ли собствени? Не са ли те саботирали никога?

Последната точка не е вярна. Имахме агресивно дете в детската, пусках тема даже, сезирах и още как. Прочетете по-внимателно. Точно агресията означава, че не е гледано добре. Евентуално, че самото то е бито.

Авторката продължава да иска да 'накара' биологичната майка еди какво си. Точно този принудителен подход е в основата на всичките й проблеми.
Вероника, имам предвид, че е саботирана от "истинските роднини". Моето дете е с мен от преди да се роди, законно, морално и материално аз съм отговорна за него. Тук случая е друг.
И последната точка е вярна, защото в описания от теб случай има деца, спрямо които е агресирало въпросното. Ако си агресира у дома, особено в конкретната ситуация шанса да се реагира клони към нула.
С Бърди съм много съгласна.
Аторката просто е надценила и човека и близките му.

# 1 114
Авторката изначално се е запознала с мъжа си. Той я е подвел, че детето ще отиде в Англия при майка си, и го е направил, защото самия той е бил подведен от бившата си, че тя ще го вземе при себе си.
Такава е логичната нишка, според мен.

# 1 115
Не се знае колко е бил подведен, защото авторката още в първата тема каза, че той искал да си гледа детето и не ходи за постоянно при майката.

# 1 116
Има много голяма разлика в това, обаче, кой ще носи отговорност за отглеждането и възпитанието на въпросното слънце и това би трябвало да е биологичната майка пред втората жена на бащата.

Скрит текст:
Аз съм отговорен човек, казала съм на мъжа ми да го вземе да е с нас, гледам го с всичко съпътстващо и досега. Можеше и да не поемам такъв ангажимент, нали? Знаеш ли колко беше лесно да си измия ръцете с "Там е роден и е свикнал, да не му сменяме и дома" и прочее благовидни предлози и да си остане при баба си? Не, аз направих това, което е РЕДНО по всички човешки морални и юридически закони
, защото едно дете трябва да е или с баща си, или с майка си след развод/раздяла
Скрит текст:
, не при баби.

Значи аз мога да поема всичко тук, а майката, цялата в бяло, да си кара меден месец там четири години вече, но аз нямам право да съм възмутена и да искам да си поеме ангажимента Simple Smile

Скрит текст:
Уиш, именно. Мъжът ти, не ти имаш доведени деца, различно е. То и при нас беше обсъдено и точно затова през цялото време се чака прословутото взимане, което се оказа сега, че няма всъщност да се случи.
А кой те е упълномощил или задължил да поемаш отговорност за чуждо дете?
Не е задължително да е при майка си.
То е при баща си, другата опция, която дава съда при развод.И двамата родители имат правото да го искат и да го вземат.
Е, след като майката видимо не го иска при нея, а бащата го иска, най-нормалното нещо е да натискаш бащата да си влезе в ролята на такъв и да си възпитава сина.В момента той, Бащата носи цялата отговорност за отглеждането и възпитанието на сина си.

# 1 117
  • София
Освен това алтернативата все пак е Лондон, там където живеят на детето сигурно му изглежда върха на света. Друго си е да се изфукаш пред родата

# 1 118
  • here and now
Франсоаз* , ще се изразя образно. Ако ти виждаш, че едно дете че тръгва към пътното платно, а майката говори с някой и не го забелязва, бащата също се е заплеснал и не го вижда, няма ли да го хванеш инстинктивно за ръка(тъй като си най-близо)? Или просто ще започнеш да викаш родителите да си го дръпнат те?

# 1 119
Ще го хвана за ръка, но ще го заведа при родителите му. Няма да си го прибера у дома.

# 1 120
Вие сте много интересни хора. Ако се загаджите с мъж, който има дете, за което се знае, че всеки момент ще замине при майката в Англия, какво ще си помислите? Че ще имате ангажимент с дете през ваканции и през месеци, или че ще отглеждате това дете в следващите пет години?
Да са говорили, да го е преценила ... ами говорили са. Лъгали са я всички.
Скрит текст:
Тя отиграва ситуацията много смело и достойно.

Подкрепям изцяло постовете на tays. За мен също такава хиенска хайка срещу една жена, която прави единственото правилно за едно дете, е много отблъскваща и много тежка за четене. Докато жените се ръфаме, вместо да се подкрепяме с добра дума и съвет, ще става все по-трудно да сме жени, майки , съпруги. Не мога да си представя кой в какво се припознава в тази история, за да успее да каже на черното бяло и да твърди, че поведението й е вредно за детето, когато е очеизвадно, че тя е единственият шанс за това дете.

Както и да е, авторката ще се справи, аз съм сигурна. Също пожелавам успех с психолога днес. Но потоците жлъч, пасивна и не толкова пасивана агресия тук си остават.
Ама, Бърди, това няма никакво значение....Те може да са казвали, че ще го пратят и на Марс, да не пречи.
Тя, като създаваща семейство с мъж с Дете, би трябвало да е наясно и да приеме, че има всякакви вероятности....
-детето да е при майка си, а при тях само през ваканцията
-детето да е 6 месеца при майка си, 6 месеца при тях
-детето да е при тях целогодишно
Защото има всякакви фалове, както и се случва при тях...майката да не го иска/да се разболее и да не може да го гледа/да умре/да изчезне някъде...
Авторката би трябвало да е подготвена за всеки вариант с детето, щом се жени за мъж с Дете.
Ами, сама се е навряла в капана, сега реве "Ама що не ми казаха, че имат капани!".
Че как по-ясно да й го кажат...детето не е невидимо все пак, знаела е за съществуването му от самото начало.

# 1 121
Франсоаз* , ще се изразя образно. Ако ти виждаш, че едно дете че тръгва към пътното платно, а майката говори с някой и не го забелязва, бащата също се е заплеснал и не го вижда, няма ли да го хванеш инстинктивно за ръка(тъй като си най-близо)? Или просто ще започнеш да викаш родителите да си го дръпнат те?

Инцидентно, да, ще го спра.
Но след като има налични родители, ще им го връча ТЕ (в случая бащата) да го научат на правилата по пътищата, няма аз да се заемам с обучението му, в дългосрочен план.
Макар че, примерът ти не е релевантен....бих спряла Всяко дете, но няма да тръгна да му обяснявам правилата, ще оставя тая работа на отглеждащите го, тези, които носят отговорност за него.

# 1 122
  • софия

Но тук картинката е малко по различна. Докато детето е на пътя  майката освен, че блее едновременно с това и крещи да не и пипат детето, тя сама ще си го отведе на безопасно място, когато и скифне. Тя не иска детето и да бъде махнато от пътя, нека си фучат колите. Не дава и на останалите участници да сторят това.

# 1 123
Вие сте много интересни хора. Ако се загаджите с мъж, който има дете, за което се знае, че всеки момент ще замине при майката в Англия, какво ще си помислите?

По-вероятно е да съм спокойна, че няма да имам ангажимент, ако с майката са в България, отколкото при майка гастарбайтер в ЮК. Отделно докато е малко, могат да си го мятат като куфар, но след няколко години то да каже, че иска в България, щото в Англия е тъпо за бедните емигранти, а тук си е царче.
Затова е хубаво да се мисли добре, особено като се знае, че любимият доста лъже и смята за нормално да поставя за изпълнение вече взети решения.

# 1 124
  • here and now
Ще го хвана за ръка, но ще го заведа при родителите му. Няма да си го прибера у дома.
Майката не го иска, а бащата го е прибрал у дома и го е оставил на нея.

Общи условия

Активация на акаунт