Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 946
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 145
А, какво стана с великите закани да сигнализираш къде беше...?
Това към мен ли е?
Пообъркала си се нещо Simple Smile

# 2 146

И пак да попитам. Извинете "крещенето", но понеже досега Даскалка не чува. ДАСКАЛКА, КОЙ ДИАГНОСТИЦИРА ДЕТЕТО?

Недей да крещиш. Повече от това няма да има като отговор:

Имам и психология като образование, симптоматиката на детето е консултирана неофициално, включително в чужбина, и преобладаващото мнение е точно RAD с ODD, покрива повече от минималния брой позиции, нужни за поставяне на диагноза.

Учителите не учат ли психология като предмет? Плюс това има жената интернет. Пък и нали каза, че участвала в някакви съпорт групи... Та, разбирай, че пише и в чужди форуми, получава мнения... Диагнозата е налице.Laughing

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 14:13 от tainichka

# 2 147

И пак да попитам. Извинете "крещенето", но понеже досега Даскалка не чува. ДАСКАЛКА, КОЙ ДИАГНОСТИЦИРА ДЕТЕТО?

Имам и психология като образование, симптоматиката на детето е консултирана неофициално, включително в чужбина, и преобладаващото мнение е точно RAD с ODD, покрива повече от минималния брой позиции, нужни за поставяне на диагноза.
Преди да започна да крещя, съм се извинила и съм обяснила защо го правя. Сега ще се извиня още веднъж, защото смятам да пусна един последен крясък.
ДАСКАЛКА, КАК СИ ПОЗВОЛЯВАШ ДА ДИАГНОСТИЦИРАШ ДЕТЕТО, ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ НЯМАШ НУЖНАТА КВАЛИФИКАЦИЯ? И не, "учила съм психология" не ти дава нужната квалификация да поставяш подобни диагнози,

# 2 148

Явно ти и още няколко все още не сте разбрали, че авторката никога, от самото начало не е искала да "отглежда" това дете. От самото начало е била с нагласата, че положението е временно, че всеки момент авторката ще се отърве от бремето да гледа чуждо дете. Сто пъти ѝ се каза, че няма как да накара майката каквото и да било, ако тя не желае, но не, пак се вадят от 9 кладенеца вода, диагнози и финанси (авторката първа зачекна темата за собствените си финанси като причина да определя кой какво), само и само да си подкрепи тезата, че майката ТРЯБВА еди какво си. Всичко това на фона на баща, който си иска сина при него. И на фона на това, че авторката гали с перце гусин П@тев и само чака Годо (психолога и безсмислените ултиматуми да подействат) . Нищо от горното ли не те смущава???
Напротив, аз много добре съм разбрала- взела го е, защото е дете на човека, когото обича и за когото е омъжена.
Точно това е силно непонятно на ССФ и това не могат да ѝ простят.
Как така нарушава желязното верую- "мама щом е щастлива и детето е щастливо", /ако ще и на 2000 километра едни от други/, и още по- желязното правило за пълен игнор на мъж с дете.

Друго не разбирам тук- баща с такъв капацитет и "показатели", тук се разкоства точно за 20 минути и костичка не остава от него.
А, сега, като се изчерпат аргументите, току се припее че "бащата си го иска".
Е, нали Даскалка затова прави всичките разкрачи- да го постигнат това "искане", че да останат заедно!?
Аз не вярвам, че ще успее, защото мъжът е слабото звено в конструкцията, но уважавам нейната упоритост да се пребори.
АбсурТ, пишеш безумни неща. Жена, обичаща или поне уважаваща мъжа до себе си, дали би говорила така за него?
Майката изобщо не става за родител и няма никаква вероятност да го вземе. Това е реалността. Ти имаш някакви фиксации за разведената жена с нов партньор, но в същото време такива липсват за обратния случай.  Ако тук дойде някой пастрок и почне да обяснява колко е проблемно детето на жена му, пък няма ли да е по-добре безхаберният му баща, тръгнал в чужбина, да си го вземе, че те най- после да си живеят живота - ти ще му изръкопляскаш ли? Или на втора фаза да обясни, че правилата в неговата къща са само негови и  ако не се спазват детето вън, пък майка му - както си реши.
Скоро писахме с теб в една друга тема, където майката беше тръгнала да води детето в големия град  при новия мъж. Тогава и аз бях на мнение близко до твоето. Ти казваше, че детето носи душа и възрастните би следвало да се съобразят с чувствата му. А това дете мрази Даскалка, но и тя него. В другата ситуация за теб майката е егоист, за да е с нов партньор, а тук?
Имаме абсолютно стандартна ситуация но с разменени роли на половете - тотално неставаща майка, която се появява за иху-аху. В общия случай това е бащата. И не се предполага новите партньори на майките да искат да ги изгонят или да са водещи във възпитанието им.
Детето остава при Муньо, не защото си го иска, а поради липса на друга алтернатива. При тази ужасна ситуация
и точно с оглед личността на бащата, който ще си остане мекотело и Даскалка, която по всякакъв начин ще се стреми да пречупи и да разкара детето , най-малкото зло са бабите.
Не знам откъде ти дойдоха фантасмагориите за омразата на ССФ към вторите майки. Ето, principessa се включи, защо не е на страната на Даскалка? 
Аз моето лично мнение го написах и тук, и в други теми - втори партньор, от който и да е пол, ако не може да изгради емоционална връзка с детето, трябва да е аут, иначе му вреди.

# 2 149
Уиш, ти пък що викаш, сякаш едва сега разбираш как стоят нещата Simple Smile
Пък слушайте кака си, бе Simple Smile Още в началото на темата го написах - лъже, лъже, лъже! Измисля си, измисля си, измисля си! Тормози детето, тормози детето, тормози детето! Вредна е за него, вредна е за него, вредна е за него!
Е, те това е!

# 2 150

След този отговор на авторката, след като буквално тя му е поставила диагнози те, дали всичко което написа в темите не е изфабрикувано на база нейно образование и само защото тя е решила че не е както тя иска.
Все повече си мисля че голяма част от темата не е истина, и че има неща които се премълчават съвсем умишлено, за да може авторката да ни убеди в правотата си.

# 2 151
  • Варна
Ако беше  дори чела психология, нямаше да рискува в подобна фамилия. Ако и бизнес начинанията и са на подобна основа и планиране, няма да има нормален, лежерен живот.
Всяка психика си има лимит на търпение .

# 2 152
  • Варна
Аз не разбирам как баща, зарязал сина си на бабата и прибрал го едва под натиска на втората си жена и то след като бабата е поискала пари за гледането му, все още се категоризира като баща, искащ сина си при себе си. Ми не е. Обаче продължават да го пишат някои, че и го вярват.

Много ще ми е интересно какво ще стане след като положението се изясни пред въпросния син, демек остава тук.

# 2 153
Нарочно,
Скрит текст:
за да ѝ лазя по нервите
Не че очаквам смислен отговор.

Сега сериозно. Викам, защото се надявам съфорумките, които се подведоха по акъла ѝ, а иначе са разумни и интелигентни жени, да чуят какво си позволява госпожата.

# 2 154
  • София
Аз само чета, чета, и така и не разбрах тия дето крещите и ядете главата на Даскалка, какво точно я съветвате да направи? Щото ок, ясно, черна е, зла е, цяло село е съсипала ... обаче! Извън това колко е зла, някаква идея и съвет прокрадна ли се, защото може би много бързичко се е стрелнал, та не съм разбрала.
Изключваме варианта да се развежда, какъвто ще да е и където и ще да са му топките, тя си го харесва и си го иска. После?

# 2 155
Пък слушайте кака си, бе Simple Smile Още в началото на темата го написах - лъже, лъже, лъже! Измисля си, измисля си, измисля си! Тормози детето, тормози детето, тормози детето! Вредна е за него, вредна е за него, вредна е за него!
Е, те това е!
да, да и да

# 2 156
  • Варна
Абе не знам дали е вредна за детето ама за себе си определено е. Да се набуташ в такъв батак, че и да риташ да седиш вътре...

# 2 157
Аз само чета, чета, и така и не разбрах тия дето крещите и ядете главата на Даскалка, какво точно я съветвате да направи? Щото ок, ясно, черна е, зла е, цяло село е съсипала ... обаче! Извън това колко е зла, някаква идея и съвет прокрадна ли се, защото може би много бързичко се е стрелнал, та не съм разбрала.

Да. Дала съм съвет. Няколко пъти. Може и бързичко да се е стрелнал, но не смятам да го почетвъртя за нечелите и неразбалите.

# 2 158
Съветвахме я да си промени подхода и отношението към детето. Да се консултира със специалисти (ама не псевдо такива, каквито има на село, без да искам да обиждам никого), да изисква от мъжа си да бъде баща. Да приеме детето за човек, да започне да го уважва ако иска да бъде уважавана. Да схване, че то е част от нейното семейство - добро, лошо, проблемно, каквото е, независимо дали ѝ харесва и че не може да се държи като чудовище и да го третира като досадна пречка.
И след като тя не може и не иска да направи всичко това е редно да напусне златния П@тев за да не съсипва още повече това дете.
След като и това не може да направи госпожата - да търси начини да го прати при баба му, поне да не си превръщат взаимно живота в ад.
Бабата обаче искала кинти.
Авторката нито един от тези три варианта не я устройва. Тя си има някакви свои фантазии как детето ще стане послушно кученце и ще козирува или как най-накрая майката ще клекне и ще го вземе.

А аз не разбрах, вие които сте на нейна страна какво я съветвате да прави с това бреме - детето?

# 2 159
Изключваме варианта да се развежда, какъвто ще да е и където и ще да са му топките, тя си го харесва и си го иска. После?
Ами, доста пъти, и от доста форумки й се каза какво следва после...Предвид фактите:
1.майката не иска детето при нея
2.бащата го иска, уж
3.тя, Даскалка няма никакви права върху това дете
това, което трябва да направи, е да натиска бащата да бъде бащата.И да си влезе в ролята на отглеждащ, възпитаващ, изискващ и т.н., родител.
Но, явно ако почне много да го натиска/притиска, той като нищо ще й бие шута, тя си натиска парцалите и само се чуди как да разкара малкия досадник....

Общи условия

Активация на акаунт