Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 901
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 295

Хи,хи! Чест ви правело, че нямате грам емпатия и капка смелост да направите нещо добро?
Та, ако ти имаш дарбата да се влюбваш в "политически" подходящия само и само с него да живееш, не си за завиждане а за съжаление.

Дарба да се влюбвам може да нямам. Но и дарба да тормозя хорските деца тотално ми липсва. И не се наемам да го правя. Било то и срещу пари.

# 2 296
Няма за какво да се ядосва на нещо, което й е ежедневие според собствените й думи, случващо се все по един и същи начин и тя не е предприела абсолютно нищо по-различно.И сега, пак по нейните думи, е същото. Тя чака.
И не виждам за какво й съчувствате. Тя прави онова, което тя желае. За повече от това е категорична, че няма. Не е жертва, а бавно, систематично, тихо, кротко, без викове обработва.
Нейна цел не е да е щастлива жена. Нейна цел е да разчисти онова, неприятното, което върви с по нейните думи нефелен да изкарва пари мъж, шикалкавещ и лъжещ я, договарящ се  бившата зад гърба й, не от днес.
Очевидно тя прави само онова, което иска тя, от съветите и другите гледни точки не прие абсолютно нищо за себе си. Очеизвадно ще продължи по същия начин и краят на историята е предвидим. Никой тук не й брои стотинките, освен нея самата.
Не, тук няма семейство.
Предполагам детето първо го е почувствало.

# 2 297

Тази жена е започнала достойно семеен живот с мъжа. Купила му е дом, инвестирала е в бизнес, за който той само е могъл да мечтае. И наем не и плаща Blush
А сега се иска от даскалка да поеме финансово и издръжката на детето му.
Е, наистина ми идва в повече.

Именно, сложила е прекалено много яйца в една кошница и си плаща за което.

# 2 298
Е, нали нямаше право да решава без даскалката? Нали трябвало и нея да пита. Сега излезе важно само какво искал той.
Колкото и да го иска, тя може да го убеди да го пратят при бабата. Проблема е в парите.
Наистина ли го мислиш?

Абсолютно.
Има и голяма доза инат "от какъв зор пък аз ще плащам издръжката на тяхното дете?"

# 2 299
Уиш, въпросът с издръжката е принципен, а не финансов.

Ако мъж напусне София, отиде и купи на жена с дете къща, включи я в бизнеса си, всичко ще е ок, нали.
Ама на Даскалка не може да и се прости, че е жена и прави всичко това.
Че и отгоре.
Ако този мъж мята една мършава заплата на жена си, ако и тропа с краче, че тя е в неговия дом, следователно ще спазва неговите правила и ако иска да разкара детето ѝ от първия ѝ брак, не, изобщо няма да е ок.

# 2 300
Ами да си ходи, бре. Да си хваща любимото дете и да отива при мама, или в апартамента, който изплаща.
Ама не ще, завалията. Blush

# 2 301
Ами да си ходи, бре. Да си хваща любимото дете и да отива при мама, или в апартамента, който изплаща.
Има и такива  хора. Язък за децата им! Че с тях се плаща всичкото.

# 2 302
Има и такива  хора. Язък за децата им! Че с тях се плаща всичкото.
С това съм напълно съгласна.
Тя даскалка кривата, а Мунчик светъл като лазурен изгрев и сладък като амброзия.

# 2 303
Добре, всички са мега криви, обаче Даскалка иска да ги оправи Simple Smile на какво ви прилича това Simple Smile

# 2 304
Таис, обикновено животът събира с  подобни. Толкоз по въпроса.

# 2 305
АбсурТ , защо постоянно правиш грозни обобщения за жените с втори брак, какво толкова те бъркат? Показваш някакъв безумен двоен аршин, а обвиняваш тях в същото. На теб не ти ли се вижда странно, че гениалният работник явно не получава нито лев от великия бизнес? В темите за бюджет, доколкото си спомням, обясняваше как не може да има семейство и разделен бюджет?  Значи във всяко семейство с дете от предишен брак, то ще се разпростира спрямо дохода на родителя си? Единият брат ще яде луканка, ще носи нови дрехи и ще ходи на  баскетбол, другият ще  е на хляб с чубрица ? Така ли??? Изпадаш в някакви абсурди, за да защитиш Даскалка.  Представяш ли си всички пастроци да правят панаири как биологичните бащи не плащат издръжка и се скатават с месеци? И да изискват жена им да покрива от-до всички разходи по детето? "Съжалявам скъпа, но дъщеря ти не може да ходи на английски, докато ти взимаш 1000 лв."?? Влюбената
Даскалка даже и заплата не плаща.  

# 2 306
Мунчик светъл като лазурен изгрев и сладък като амброзия.

Е това пък кой го е твърдял?

# 2 307
ТафТаф, мен не ме е нападала Асурт и аз съм с пастрок.
Не сравнявайте, бе хора, всяка ситуация си е за себе си. Всеки си има уникална история и житие-битие.

# 2 308
Мунчик светъл като лазурен изгрев и сладък като амброзия.

Е това пък кой го е твърдял?
Аз така вече си го представих, запънат там на трудното , закрепостен, доминиран.
Жив го ожалихте колко е експлоатиран. В последните страници, около издръжката . Така го усетих.

# 2 309
Таис, тя, авторката разяснява за човечеца, че няма и не изкарва достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт