Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 981
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 880
Абсурд, за мащехата това е пореднс връзка, но за детето е много важен етап, който определя целия му живот.
Само че какво да обяснявам повече...който знае за какво говоря, ще схване и от половин дума. Който не знае, и 200 страници няма да го схване.

# 2 881
  • София
Сутринта в 6 четох темата, защото се разсъних.
Тя поне си пише откровено. Сякаш няма жени, които просто искат семейство и дете, без много да избират мъжа. Писах го и в съседна тема
Назад пишеха, че за 3 години щяла да роди от някой ИТ, сякаш те всички по подразбиране са перфектни.
С детето пътищата са оср@ни и не виждам много опции

# 2 882
  • Пловдив
Назад пишеха, че за 3 години щяла да роди от някой ИТ, сякаш те всички по подразбиране са перфектни.
Тук май не си схванала подтекста - ще забременеят от друг осеменител, ИТ, които се предполага, че са интелигентни, а не, че ще имат семейство с него.

Последна редакция: нд, 21 юли 2019, 13:33 от Янтра

# 2 883
Ако Ви беше, снаха...Ако беше Ваше внуче....Ами ако Ви беше дъщеря?
Въпросите са реторични.

# 2 884
Не можете да ѝ простите, че не зависи от него
Напротив. Тя зависи от него. При това е развила най-страшната емоционална зависимост- зависимостта към последния щанс, зависимостта, породена от страха, че друг е много вероятно да няма.

# 2 885
  • София
Въпросният Мунчо, на чиито новопоказали се топки тук всички шумно се радват, де факто май никога не е живял сам - първо при мама, после при тъщата, сега при Даскалката. Изглежда никога не е пробвал сам да се оправя, още по-малко сам дете да гледа.
Ако напусне авторката, най-вероятно ще се прибере с подвита опашка при мама. Или, ако междувременно момата-англичанка се върне, то двете с тъщата може би ще си го вземат обратно - малко употребяван, но готов за нови заеми, ако има кой да му ги даде, разбира се. Синът му, естествено, ще е с него.
Въпрос към тези, които са загрижени за тормозеното от Даскалката дете: смятате ли, че това безусловно е по-добрия вариант за развитието на детето? Приемаме, че всичко, разказано от авторката като факти, характеризиращи тези хора, е истина - иначе няма смисъл да сравняваме.

# 2 886
  • София
Абсурд, за мащехата това е пореднс връзка, но за детето е много важен етап, който определя целия му живот.
Само че какво да обяснявам повече...който знае за какво говоря, ще схване и от половин дума. Който не знае, и 200 страници няма да го схване.

Ето, това не го разбирам, честно!
С чужда пита- помен да се прави в тази тема!
Нея кучета я яли- тя може и трябва да си затрие всичко постигнато, живота да си почне отначало, щото видиш ли, чуждото дете имало нужда.
От какво- от пълно подчинение нейно, за да го изгледа или ако не може, от твърдо срутване на собствения ѝ живот напълно безропотно.
И откъдЯ накъдЯ, бре, че не ми стана ясно? newsm78
Що не срутят животите си всичките му роднини, начело с мама му, ами сте се уловили като хиени за чуждата жена?

# 2 887
             Аз не виждам и една причина да се завижда на тази жена за каквото и да е.
Не и завиждам,но много ме е яд на такива жени,които със зъби и нокти драпат да останат в блатото.Разбирам да си икономически зависима,ама да осигуриш комфорт на някой си,за да те мачка си е чиста глупост.

Имам няколко такива познати, които си отглеждат търтеи и плащат всичко - тяхното обяснение е, че искат семейство и това е единствения им вариант. Всичките са без брак - още една прилика с авторката. Явно муньовците много се пазят от гражданското.
Жалко за такива жени,които смятат ,че да живеят с паразит им е единствен вариант.Ниска самооценка и липса на себеуважение.Семейство можеш да имаш,ако родиш или осиновиш детенце и го отгледаш на спокойствие,без да търпиш паразит до себе си.

# 2 888
Тя го държала по заобиколни начини...бе тя е подчинила целия си живот в момента на това семейство, което включва бивша, нов мъж на бивша, няк'ви баби, които също ѝ правят отвсякъде сечено, детето и то я е докарало до лудост....само аз ли виждам, че тя е в най-неизгодна позиция?
И като е в най-неизгодна позиция, защо стои?

Защото това е примамката в капана на отчаяния. "Аз толкова много пожертвах за теб! Какво би правил ти без мен?!"

# 2 889
АбсурТ, как така жената ще срути всичко постигнато / материалното де, щото то друго в семейството няма/, след като се е погрижила да капитализира връзката си във всеки един аспект /който касае мъжът й и "съвместният" им бизнес/?
Нейното се нарича бизнес риск, след като е поставила взаимоотношенията си с него на тая плоскост и той дивиденти от бачкането с нея няма.  Ей на това ако дадеш логичен отговор ще е добре.
Този мъж нямаше да е зависим от нея, ако го третираше поне като обикновен бачкатор, а тя и това не прави.

# 2 890
Аз пък друго си мисля.
Не е много сигурно, че ако авторката разкара съпругът си, то той ще е на дъното както самата тя твърди. Нали все пак той е геният в бизнеса. Ще може ли въпросният единствен и уникален бизнес да продължи без своя гений. И нали вече имат клиенти. Те при всички положения знаят за него. Като нищо някой друг инвеститор ще го прилапа след като е толкова добър.
Та дали той е губещият при евентуална раздяла или без него бизнеса им ще се провали и от там и авторката ще е губеща не е ясно.
Но има много сериозна причина тази жена да седи там. И не е любов със сигурност.

# 2 891
  • here and now
Въпросният Мунчо, на чиито новопоказали се топки тук всички шумно се радват, де факто май никога не е живял сам - първо при мама, после при тъщата, сега при Даскалката. Изглежда никога не е пробвал сам да се оправя, още по-малко сам дете да гледа.
Ако напусне авторката, най-вероятно ще се прибере с подвита опашка при мама. Или, ако междувременно момата-англичанка се върне, то двете с тъщата може би ще си го вземат обратно - малко употребяван, но готов за нови заеми, ако има кой да му ги даде, разбира се. Синът му, естествено, ще е с него.
Въпрос към тези, които са загрижени за тормозеното от Даскалката дете: смятате ли, че това безусловно е по-добрия вариант за развитието на детето? Приемаме, че всичко, разказано от авторката като факти, характеризиращи тези хора, е истина - иначе няма смисъл да сравняваме.
Тези хора в тази среда са "произвели" "лудия учен".
Авторката с ината си освен да озлоби детето, друго няма да постигне. То просто ще влага цялата си енергия срещу нея, още повече, че ще бъде подкрепяно от роднините си. Докато не смени подхода да постигне първо елементарно ниво на общуване, а после плавно да поставя изисквания, няма как да се получат нещата.
djoleva, абсолютно съм съгласна с теб.

# 2 892
Djoleva, страхът е много по-силен мотиватор от любовта. За страха от самотата и изчезващите шансове говоря.

# 2 893
Djoleva, страхът е много по-силен мотиватор от любовта. За страха от самотата и изчезващите шансове говоря.
Аа аз още по напред някъде в темата бях писала, че това май е последния шанс. И че как след като е толкова умна, образована, богата и успешна е изпаднала до шайка откачалки/според нея/, а не е докопал някой със същите качества и възможности като нея.

# 2 894
  • София
[quote author=djoleva link=topic=1127161.msg39045910#msg39045910 date=1563705230
Аа аз още по напред някъде в темата бях писала, че това май е последния шанс. И че как след като е толкова умна, образована, богата и успешна е изпаднала до шайка откачалки/според нея/, а не е докопал някой със същите качества и възможности като нея.
[/quote]
Половината от изброеното е само ваша формулировка.
На въпроса - може би защото два остри камъка не мелят. С някой като нея досега да са се избили, като мистър и мисис Смит или сем. Роуз

Общи условия

Активация на акаунт