Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 759
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 3 075
Детето е много интелигентно, не е със соп. Ти трябва да родиш, но не от тоя мъж. И не заради децата, а заради себе.

СОПът е диагностициран, родителите не подписаха да ползва ресурсния кабинет в училище.

# 3 076
Детето е много интелигентно, не е със соп. Ти трябва да родиш, но не от тоя мъж. И не заради децата, а заради себе.
Кристина, СОП не означава интелектуален дефицит. Събирателно понятие е, което на практика не дава информация за реалните проблеми. За съжаление се ползва за етикет за "ненормално"и бавноразвиващо се.
Даскалка за дискалкулията ли говориш? Или за другите "диагнози"?

# 3 077
Cuckoo, не аз, животът ще го превъзпита. Остане ли тук, с или без детето, вече няма патерици. Ще му е тегаво в началото, но ще му се наложи да порасне малко, тук мами и тъщи няма, ние двамата сме, които трябва да си теглят каруцата.
Не мисля. Съмнявам се че ще порасне. Това пак го говориш без да си се сблъскала с реалността Той до сега не пораснал, няма да стане вече. Същият ще си е. Няма значение че няма да има баби, тъщи и други екстри.

# 3 078
Скрит текст:
Детето няма място в семейното ми легло. И къде точно се предполага да спя аз, ако той спи с баща си на спалнята?

Смешни станахте с тази стая. Третокласниците са на училище целодневно, до 5, после ходи на спорт и език. Стаята си я почиства основно веднъж седмично, през уикенда, леглото баща му държи да си оправя всеки ден. Все едно Лувъра го е накарал някой да чисти, мислете малко преди да пишете. Веднъж седмично може да отдели половин час да си поддържа личното пространство.

31ви август миналата година, след като го върна, когато се наложих да тръгне на психолог. Темата бъка от специалисти, няма да ви правя анализи на рисунката.

Животът при мама, във всички цветове на щастието. Дрехи, пари, наргиле, бутилка уиски...

Това оправия няма, хора. И на кътни зъби да застана, той си иска при нея и няма да миряса докато това не се случи.

Първата снимка е пратена на майката, заедно със записи и снимки как плаче и изпада в кризи. Още тогава. Реакцията? "Ще му мине, на всички ни е тежко"

И аз трябва да си зарежа всичко, да не родя, и прочее съвети, защото на никой от двамата родители не им пука за това дете?

Това е въпрос, който с мъжа си трябва да уточниш. Не зависи от никого тук. Никой тук не те поставя в тази ситуация, нито има изисквания към теб.

# 3 079
  • София
Cuckoo,това дете не иска да живее с авторката, би направило всичко да се отърве. Не е ли ясно? Тя от своя страна иска същото.
Липсата на всякаква топлина  и налагане на абсолютни ригидни правила от нейна страна дали няма значение?
Мачът е свирен. Те няма да живеят под един покрив. Въпросът е дали бащата ще си тръгне с детето или ще остане с Даскалка. Ако има второ забременяване, детето си тръгва само.  Това е реалната картинка.
Да, чувствата са взаимни. Вече. За което и двете страни имат вина. Да, след ритника в корема и аз бих се замислила сериозно, пък ако ще и мое дете да е. Не е игра и неволно, нито тя го е шамарила, надявам се.
Скрит текст:
Аз така съм оставила на ММ слагането на детето да спи сега, през ваканцията. А през учебната година - постоянно спорим, защото според мен дете трябва да спи 9 часа, а баща му няма против да са 8 1/2 ч., само и само да не съм натискала детето да си ляга в 22 ч., голямо ограничение е това.
Интересното е, че доста деца от класа лягат късно или така казват родителите. Сякаш аз съм извънземно

# 3 080
Даскалка, мислиш ли, че като изгониш детето с мъжът ти ви очаква безоблачно щастие? Не ми отговаряй, знам, че няма да го направиш, отговори си на себе си.
Планът ти си върви - продължаваш с варварския подход, предизвикваш детето, напрежението ескалира, то избухва, дали ти прави мизерии и те негрубява само с думи или ти посяга пак физически и бъде "изведено от дома ти".
И мислиш, че от тук нататък всичко е цветя и рози?
Мъжът ти 3 години ти повтаря, че иска детето при себе си и дори го е страх да не го вземе бившата. Скоро ти е казал, че ако продължаваш така, ще се разделите. т.е. иска си човека детето, колкото и да ти е странно.
Той остава с теб, а детето бива отпратено при някоя от бабите. И представи си какво следва - тези баби и майка му продължават да му пълнят главата с думи колко си ужасна и как си го изгонила, разделила си го с баща му, той сега гледа твоето бебе, а малкия е изпъден (което ще бъде самата истина).
Бившата и тя ще наддаде вой до небесата как си ѝ разкарала детето и ще дудне на мъжа ти колко си зла.
Малкия ще те намрази до безобразие, ще ревнува баща си от бебето, ще плаче когато се чуват и виждат, ще му казва, че иска пак да живее при него и т.н.
Щом детето е толкова податливо на влияние, защо мислиш, че и мъжът ти не е?
Той как ще приеме всичко това? Защо мислиш, че е толкова лесно да простиш на някой, че не иска детето ти и го е изритал от дома ви?
Ината ти не може да доведе до добър развой на събитията, нищо че сега не можеш да го осъзнаеш.

# 3 081
Меркурий, виж от какви съвети изобилства темата.

Таф, сред съучениците му има и такива, които играят на игри до 5 сутринта и нашият е безкрайно възмутен, че той не може. Познай кои деца, приятелчетата му от "наказателната бригада", с която бият и тормозят съученици.

Ами сори, и аз съм извънземно. Вкъщи се ляга в 9.

# 3 082
Къде е диагностициран че е със СОП
И през лятото ли ляга в 9.

# 3 083

СОПът е диагностициран, родителите не подписаха да ползва ресурсния кабинет в училище.

Аз това то разбирам, не разбирам ва теб какво ти пука и се хабиш.

# 3 084
  • София
Cuckoo,това дете не иска да живее с авторката, би направило всичко да се отърве. Не е ли ясно? Тя от своя страна иска същото.
Липсата на всякаква топлина  и налагане на абсолютни ригидни правила от нейна страна дали няма значение?
Мачът е свирен. Те няма да живеят под един покрив. Въпросът е дали бащата ще си тръгне с детето или ще остане с Даскалка. Ако има второ забременяване, детето си тръгва само.  Това е реалната картинка.

Не мога да разбера, къде е трагедията, ако детето си тръгне само от дома, в който не иска да живее?
Има си майка и баби, и дядо дори. Все кръвни роднини и в правото си да го вземат.
Защо те да не бъдат поставени в положение да се размърдат в негова полза, а чуждата жена да бъде длъжна да го прави с цената на всичко?
Начуква ѝ се канчето как едва ли ще успее пак да забременее, щото е около 40, а в същото време се задължава от форумните моралистки, да си захвърли и възможността дори, за да обгрижва чуждото дете.
И всичко с една единствена цел- да махне от живота си тоя мъж, да избяга с 200, но не и да се погрижи за интересите си.
Много майки Терези тук, ама все на чужд гръб.

# 3 085
Къде е диагностициран че е със СОП
И през лятото ли ляга в 9.

При психолог, началото на трети клас, проблемът му е с математически и логически операции.

През лятото между 9 и 10, но не по-късно от 10.

# 3 086
absurT , не е трагедия детето да си тръгне от този дом. Дори би било добре за него, много хора тук се съгласихме, че то не бива да живее с даскалка и от това няма да излезе нищо добро.

Трагедията е, че не е нормално една жена, вкопчила се в един точно определен мъж да обърне света само и само да го раздели с детето му, за да следва собствените си интереси и изгода.

Трагедията е, родителите са се разбрали, че на този етап детето ще живее с единия от тях и не е нормално новите им партньори да определят къде и с кого да живеят децата и да се тръшкат.

И не на последно място, трагедия е, че се търси подмолен начин детето да бъде изгонено, пардон, "изведено" от дома им като престъпник, а авторката в бял ореол като жертва. Щом не иска това дете, да заяви директно в очите на мъжът си, че няма намерение да го гледа повече и няма да живее с него, той сам да решава какво ще прави. Не да му замазва очите с психолози и да психира още повече детето с ключалки и записи, след като всички знаем каква е крайна цел.

# 3 087
Не мога да разбера, къде е трагедията, ако детето си тръгне само от дома, в който не иска да живее?
Има си майка и баби, и дядо дори. Все кръвни роднини и в правото си да го вземат.
Този пост ще си го сложа в рамка и ще го цитирам всеки път, когато захапеш някоя разведена жена с втори партньор/брак каква егоистка е и как детето няма как да е щастливо, защото мама е щастлива. Тук даже не говорим мама и тате да са щастливи, а мащехата. Това дете има тотално безхаберна майка, аналог на голям процент безхаберни бащи, забравящи, че имат деца след развода. Отглеждащият го родител реално е бащата, който също не е цвете за мирисане. Много ми е интересно, ако на мястото на авторката беше някой пастрок, как щеше да реагираш?  Значи бащата е нормално да предпочете нея пред детето, така ли? Тя има избор, детето няма. Нали досега пееше как тя се грижи за детето?  Ама супер грижовно е да го разкараш, да го лишиш от родител, за да се сдобиеш с осеменител.
Иначе в тази безумна конфигурация е по-добре детето да е при баба си, но авторката я е шубе, че и бащата ще си тръгне с него. Затова нещата ще се случат подмолно, с предизвикване на детето, най-добре след забременяване.  И този сценарий ти се вижда нормален, АбсурТ?

Последна редакция: пн, 22 юли 2019, 12:50 от TafTaf

# 3 088
"Трагедията е, родителите са се разбрали, че на този етап детето ще живее с единия от тях и не е нормално новите им партньори да определят къде и с кого да живеят децата и да се тръшкат."

Алина, и двамата имат партньори, с които живеят. Значи тя може да се съобрази с мъжа си детето да не отива там, но аз трябва да го приема, защото те двамата са решили?

Голям виц стана, честно.

Без съобразяване с околните ще си решават тогава, когато живеят сами и имат ресурса (не само финансов, всякакъв) да го гледат това дете. Така и аз знам, да решавам от другия край на континента по диагонал кой да свърши моята работа 🤣🤣🤣

# 3 089
Скрит текст:
"Трагедията е, родителите са се разбрали, че на този етап детето ще живее с единия от тях и не е нормално новите им партньори да определят къде и с кого да живеят децата и да се тръшкат."
Алина, и двамата имат партньори, с които живеят. Значи тя може да се съобрази с мъжа си детето да не отива там, но аз трябва да го приема, защото те двамата са решили?

Скрит текст:
Голям виц стана, честно.

Без съобразяване с околните ще си решават тогава, когато живеят сами и имат ресурса (не само финансов, всякакъв) да го гледат това дете. Така и аз знам, да решавам от другия край на континента по диагонал кой да свърши моята работа 🤣🤣🤣
Не, ти трябва (по примера на майката), да натиснеш мъжа си (бащата) да си влезе в ролята на баща.
И да се съобрази ТОЙ с теб (както майката се съобразява с партньора си), или да си вземе сина и да си тръгне.
Само че, аз едно разбрах до тук...никак, ама никак не ти стиска да опонираш на мъжа си.Защо, само ти си знаеш.
Дано си е струвал "пениса"!

Общи условия

Активация на акаунт