Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 128 048
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 3 210
  • София
Както пише Дилов: В крайна сметка повечето българи са отгледани от еднополови двойки – мама и баба

# 3 211
  • София
Абсурд, дотатъчно абсурдна си със собствените си изводи. Не ги приписвай на мен. Твои са си, тегли си ги. Толкова глупости наопаци и на едно място, както в твоите потинги, рядко има.

Аха, като не ти изнася, тръгваш с обидите. Mr. Green
Ми, давай, мина времето, когато се връзвах и се опитвах да се обяснявам с хора, скарани с логиката.
На твоята възраст дали е възможно да имаш вече дементивни проблеми и неразбиране на кратки текстове, оттам и алогичността и проекциите ти върху други, в случая мен? Това е твое, не мое писание. Grinning Не е стеснявай, ако ти светне. Разбирам, че така разсъждаваш, но това е твой проблем.

Ааааа и щото "лъжат", трябва те да е променят. Ами, браво за желязната логика!
А авторката - невинната жертва, дето нищо не може да реши за собствения си живот и да го направи, щом се е накиснала сама в такава ситуация!? Ами ок, нека други вземат решения за нея, пък тя ще продължава да го играе "невинната жертва".

Пак нищичко не си вдянала, сори!
Вие искате Даскалака да стои в позата на жертвата и да не решава собствения си живот.
Освен ако не го реши само по начина, по който вие намирате за правилен, разбира се- да се махне от мъжа, от всичко което ги свързва. И целият вой е, че тя не е съгласна да играе по предложената ѝ свирка.
Вие драпате да я убедите, че другите единствено трябва да решават живота ѝ, дори и зад гърба ѝ.
И което е най- непочтеното, се криете зад "горкото нещастно детенце", заради чието имагинерно щастие, тя трябва да се жертва.

На моята възраст би било по- логично, но на твоята, е жалко. Все пак, има медикаменти, които забавят процесите. Заслужава си да опиташ- млад човек си.

Нарочно оставям всички цитати- ако за някого представлява интерес, да прочете.

# 3 212
И аз не разбирам защо детето не е при бабата, както досега, освен заради парите. Тогава всичко си е било ок. Детето, макар и не много възпитано( все пак на 5, гледано на село) си е живяло щастливо. Майката си е била ок, бащата също , участвал е само за забавления- което е приемливо и за Даскалка.
После се намесват едни 600 лева, които той не успява да изкара от инвестициите на авторката, и взимат детето. И се отприщва ада
Затова няколко пъти попитах тези 600 лева, които явно са цена за спокойствието им, защо не ги отделят и толкоз.

Лаик съм и не виждам нищо странно в рисунките.
За сметка от постовете на това от авторката ме побиват тръпки.

# 3 213
Ами, няма какво ние да ги анализираме. Има си специализирани психотерапевти, които ще ги анализират адекватно.

За мен ключовото е, не че детето е в центъра, то това е ясно, то това е и поведението му, а че всички плачат на рисунката, включително и то. Плачат вероятно, защото то така ги усеща – така му се представят – че им е много мъчно, тъжно, но не могат да са с него. Защо, вероятно защото лошата мащеха иска да живее с тате, а тя не дава. Затова и бащат алипсва – все едно е невъзможен, няма го, забранен е да е смама и баба, и него. Другият варинат – бащата изобщо липсва като фигура в съзнанието на детето, за него той е никой. Детето също плаче – вероятно за тази невъзможна семейна идилия.
Има едно-единствено цветно петно на рисунката и то е синьо цветенце – или не му е стигнало времето да оцветява другите, или явно при бабата е имало нещо красиво, било му е приятно.

Едната ръка на момчето е като череп или държи череп? Simple Smile Дърпа го дяволчето.
Многото сърца с различни големини навсякъде говорят, че детето има неистова нужда от обич, любов, да усеща такава. Но я очаква, ако се осланяме на символиката на рисунката от мама и от баба.

# 3 214
... Видях сълзи, пояснения- мама в сърца. Ужас.
Подиграваш ли се? Или ти е много забавно!
Иначе, и баба имаше там, и баба! Детето плаче за тези, които го обичат.

Откъде накъде даскалка ще плаща на бабиерата.
              Даскалка няма да плаща, бащата ще плаща издръжка за детето си на човека, който го гледа.
...
Аз съм ЗА детето да го гледа даскалка, като най- добрия вариант.
             Ти да не слънчаса нещо?
Насърчавам я, че е възможно, защото вярвам, че  става. Няма кой друг да го отгледа по-добрре това дете.
             Аха, с любовта й, добротата й, загрижеността й, педагогическия й опит и вродена емпатия Joy
Освен това тя 1000 пъти каза, че не го иска.  Под никаква форма, по никакъв начин! Ти пак и пак й го буташ, щото с нея, видиш ли, най-добре щяло да бъде...!? 

Къде каза,  че не го иска.
Наистина ли четеш темата така?
Не съм привърженик на  постове с докажи, но в този случай се налага да те помоля : Посочи пост , в който тя да не го иска. В твоя смисъл. Иначе е ясно, че и е задължение. Направо е изгаряла от любов да го вземе. Ама сега не го иска. Наистина не те разбирам.

Базила, цветенцето е името на бабата.

# 3 215
Даскалката не просто не е добра за това дете, а е изключително опасна за него. Тя неосъзнато или осъзнато го подлага на психически тормоз, лепва му лъжливи психиатрични диагнози, лъже за него, нарушава му личното пространство и прави всичко възможно да го дистанцира от баща му. Даже се прокрадва в нейни постове, че детето и срещу баща си се било настроило.

Даскалката трябва да вдигне ръце от малкия, за свое и негово добро, и да остави таткото да има възможност да се бондва със сина си и да се гледат. Нека тя да бачка в бизнеса известно време и да си гледа забременяването, да чилне. Да не си взима грях на душата с тормоза на това дете. Дете се гледа с любов, преди всичко. Това е петият елемент. Любов и нежност! Структури, правила,  стабилност. Да, те са нужни, но без любов едни ригидни структури и сухи правила са проява на психически тормоз над дете. Даскалката няма нужда да си взима този грях на душата, за да не трябва да го плаща по-късно. 

Даскалке, мисли "уин-уин" и си гледай забременяването, щом си си избрала този мъж за баща. 

Последна редакция: пн, 22 юли 2019, 15:19 от dosgardenias

# 3 216
Детето е взето от бабата, която го е гледала добре по всеобщо мнение, вкл. на авторката, тъй като нямат парите. Бащата работи на две места, но има само един доход - държавата плаща, мащехата не плаща.
Направили са си договорката тя да гледа детето в замяна на ангарията му, понеже нали гледането на чуждо дете е нищо работа. И сега - греда, не станало така както го е мислела - разбира се, грешката е извън нея, - детето трябва да бъде разкарано, но така, че бащата да не си тръгне с него, а да остане хем да работи без пари, хем да прави ново дете.

# 3 217
Таис - в заглавието на темата.

Аз на новорегистрирания потребител поста не го четох целия, но продължавам да твърдя, че детето следва да се гледа от майка си и баща си/биологични/ или от който там от тях е наличен.
Одобрявам идеята Даски да се изнесе в София например за временно.

За дълговете, и моят мъж има, написах преди месец, сериозни при това. Пак твърдо стоя зад това, че Не се ходи да се работи на две места, при две деца, нуждаещи се от баща, вкъщи.
Особено момчета.

И пак казвам, момче с нефункциониращ баща е бомба с часовников механизъм. И да ми се изтърка клавиатурата, няма да спра да го повтарям. Такова мама+ баба - ц. Против съм. Откак съм във форума все едно и също пиша, няма да си променя мнението от една тема, имам си възгледи по въпроса.

На рисунките - даже не видях, че има сълзи. Не ме бива в това изкуство. Никакъв интерес нямам. Пасувам.

# 3 218
Уиш, моля те. ще ми се анализ и от теб, .
Явно вече не си ми прЕАтелка и искаш да ме баннат.  Mr. Green Всичко, за което бих получила бан, си представи, че съм го казала.

# 3 219
Уиш, моля те. ще ми се анализ и от теб, .
Явно вече не си ми прЕАтелка и искаш да ме баннат.  Mr. Green Всичко, за което бих получила бан, си представи, че съм го казала.
ЕЕ, чУуек, така поставени нещата , се въздръж
Heart Eyes
Ама точно ти си дипломирана , пък и направо си те кльопам...еми участвам в темата, защото доста хора харесвам. Това, че са на различно мнение, не ги прави по-малкко ценни.

# 3 220
Аз не съм психолог.
Но рисунката показва дете което страда за хората които го обичат и е съвсем логично да иска да е с тях. То не знае, майка му не го иска. Бащата го няма в рисунката защото той явно липсва в живота му-дали защото работи на две места, дали защото неглижира детето, но липсва
На втората рисунка видях разхвърляна стая. Дали пък не е вид протест срещу правилата на авторката, срещу това че го кара да чисти и подрежда. Не знам да има дете на тази възраст което да си умира да подрежда.

# 3 221
  • Бургас
Ако щете вярвайте, но още чакам коментар на рисунките на детето.
Твърде общо  и некоректно е да  се анализират детски рисунки  извън контекста на разговор с детето. 

# 3 222
Сакън,мълчи, че пак ще пусне някой записан разговор...

# 3 223
Аз съм виждала картинки с анализ, но те са по задание.
Например- нарисувай ми твоето семейсттво.
И децата там се проектират в страничката, пък за ръка , пък без. В случая, няма задание. Но детето смята , че всички плачат, че не са заедно. Тези там-бабата, майката и то. Значи и бащата го няма. то си вижда семейството от майката и бабата.

Аа сега даскалка да промени модела, дали.
Ей, честно, ако аз бях поставена в такава ситуация, ама ей сега щях да вдигна телефона на малкия и да му кажа ,, ае , сладур, ти знаеш ли какво ни чака. Мама и тати се разбраха. Па да видим.

# 3 224
  • Бургас
Сакън,мълчи, че пак ще пусне някой записан разговор...
За самата рисунка  имам предвид. Но да, прекалява се с някои неща тук...

Общи условия

Активация на акаунт