Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 576
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 395
А_Л_И_Н_А, така е, най-големите изроди се получават от прекалено авторитарно възпитание, мачкане, тормоз, унижения а не от разглезване. Разглезени и на пиедестал са 99% от българските деца, а и не само. Това някой да е по-диво дете, но обичано, не значи, че ще стане лош възрастен. Моите братовчеди, както писах, бяха гамени и много диви деца...заради тях като чуя "мъжка майка" и получавам нервни тикове. Сега са прекрасни мъже, със семейства, приятели, хобита, професия, и единият си има чудесно детенце.

# 4 396
  • София
Има и ревност към майката, да. Повече от очевидна.
След като се лансира идеята, че може да се съберат и Мунчо не е отрекъл изрично пред детето, вие няма ли да си помислите, че не са заедно по нейна воля, а не по негова? Че ако му свирне бившата - той ще отърчи.
Ето, вече има пари, т.е. пречката е отстранена. При липса на дете с Даскалка, какво му пречи?
Ама че злобно изказване
Такива големи провинциални любови често завършват с убийство на жената

# 4 397
Целия проблем тръгва от поведението на детето.
Ако то се държеше добре с Даскалка, съмнявам се, че сега тя щеше да се замисли, че не е имало уговорка да остава с тях до 8-ми клас.
Проблемът с детето е назрявал, назрявал, в един момент е станал непоносим и тя е тръгнала да търси причината за това. А причината не е една.
И какво е можела да направи Даскалка:
1.Вариант - опит да промени поведението на детето и да му повлияе в положителен аспект. Опитът се е провалил, когато родителите са отказали да съдействат.
2.Вариант - опит да промени поведението на самите родители към собственото си дете. Отново провал, защото родителите са отказали да съдействат.
3.Вариант - Опит да промени себе си, за да не понася поне тя последствията от поведението на детето. Донякъде успех, но неприемлив, защото става беглец в собственото си жилище.
4.Вариант - Да предложи на бащата, да изведе детето.
5.Вариант - Да предложи на бащата да се изнесе със детето.
6.Вариант - Детето да остане, но при определени категорични условия.
Е тук вече, в т.4,5,6 няма мърдане и ще трябва бащата да вземе решението.
Иначе ще се наложи Даскалка да премине на:
7.Вариант - събира им багажа, сменя патрона на вратата и им казва довиждане.

# 4 398

И сега кой ще бъде натирен - детето или бащата с детето? Това всъщност е по-важно и решава драмите на Даскалката, а не дали детето яде със затворена уста, играе на таблета и дали си ляга в 8 часа да спи.

На бащата е даден избор. Дълга е темата, макар че я следя от страница 1 на предишната тема, но доколкото помня изборът е или да се изнесе с детето, или ако останат да си поеме отговорността спрямо детето. Решението ще стане ясно след около 10- на дни.
Не е такъв изборът. Изборът е че ако бащата не си поеме отговорност, ще се изведе само детето от дома, а безотговорния татко си остава, за да прави ново дете на авторката, което този път няма да го създаде дефектно, като другото. И той, бащата на новото дете, ще бъде явно отговорен. Абе какво ли разбираме ние от логика и нормални реакции.

# 4 399
Скрит текст:
Момичета, добри съвети давате, от опит, но няма смисъл. Даскалка не иска да живее повече с това дете. Тя няма да смени подхода си, няма да прави нищо повече. Не ѝ се занимава. Каза го и преди няколко страници, каза го и в предния си пост, че оттук нататък ще мисли как да спасява себе си.
Проспускате един много важен факт - вие си обичате децата. Искали сте да си оправите отношенията с тях и сте пробвали всякакви варианти. Да и моето дете манупулира и почти всяко го прави. Всяко дете пробва къде ще му мине номера.

Даскалка няма опит с деца, за нея малкия е по-черен от дявола, защото вижда в него майка му, защото чувства, че това дете ѝ е натрапено и не желае да живее с него. Всички знаем как когато някой ни дразни, тълкуваме всичките му действия погрешно, да си докажем, че той наистина е еди какъв си. Така прави и тя. Рисунки, счупените играчки, манипулирането, лигавенето, мляскането, протестирането против правилата, неща присъщи за всяко дете, тя ги изкрава демонични и основание на поставяне на диагнози.

Та, от съвети по отглеждане на детето няма смисъл. Чакаме да разберем каква ще е съдбата му. В крайна сметка, мисля, че всички освен tays (която имам чувството, че чете друга тема!) се съгласихме, че за детето е най-добре да не живее с Даскалка.
Добре, да приемем, че твоят прочит е по-добър от моя. Приемам и твоята категоричност, която набиваш на всяка страница. Че детето си тръгва с бащата. Би ли ми дала отговор как виждаш това "добре". Като имаш предвид точно този баща и точно това дете. Ангажираността на бащата, манталитета му, финансовите му възможности.
Ай, отговори ми на това.

Детето ще си тръгне без бащата. Това иска даскалка. Няма добър и лош прочит, пише го в много нейни постове, че повече няма да се занимава и живее с него.

"добрето" писах вече как го виждам, хайде за последно ще повторя: за детето истински успешен вариант няма. Всички възрастни около него не стават и нямат капацитета да го направят човек. Избираме между лошо и по-лошо. Ами най-лошото е да живее с жена, която го мрази му показва, че е натрапник в дома ѝ - даскалка. По-безобидно би било да живее с баба си, която може би поне малко човешки чувства изпитва към родното си внуче. Тогава пак няма да има кой да го възпитава и ще си стане обикновено гаменче, вече зависи как му се стече живота, може някой ден да му дойде акъла, макар че - едва ли. Остане ли, в този дом където е нежалано, да го тъпчат постоянно вече може и престъпник да стане. Ето, агресията му се е увеличила в последните 3 години откакто живее с даскалка и това не е учудващо. Нищо положително няма за едно дете в това да живее с жена, която мрази и която го мрази. Това е отровна среда,  вредна за един подрастващ.
Значи ти отричаш всички варианти, за да защитиш тезата си, че това дете  е безнадежден случай, така ли ?
Аз пък през цялото време си мислех, че темата не  е да обясним на даскалка, че за нищо не става, а да намерим вариант, това дете да не пропадне. Значи- при двама живи  и здрави родители, детето отива при баба си, като най- добрия вариант, и става гаменче. Добре, благодаря. Rolling Eyes

Кой го търси този вариант детето да не пропадне?
На кой му пука за това дете?
Посочи ми един?

# 4 400
Горкото чувствително, нещастно и тормозено детенце!
Дете с обучителни трудности??...
Да запише "щасТливи", "центЪр" без грешки....??
Сборни групи няма по селата.Има смесени паралелки и не с повече от 22 деца в тях.Иначе ще си направят отделна паралелка.
Сборни групи има в занимални,но и те не са с повече от 30 ученика.

# 4 401
  • Варна
Разбира се, че ревнува от майката, аз го написах още вчера или онзи ден. То и за слепия е ясно. Момата англичанка си живее живота в Англия, без ангажименти с дете, теглила е шута на бившия, живее със стара любов и явно е доволна от живота си. Докато е била тук бившия е правил и невъзможното за нея, теглил кредити, обзавеждал, всичко е било за нея, а той е плащал сметките, че после и издръжка е давал. Майната им на парите, жестовете й бодат очите, защото те показват колко този мъж е ценил онази жена, направил й е дете и се е заробил яко заради нея. Сега финансово той е само тежест за авторката, даже продължава да изплаща бакиите на бившата без да гъкне. В момента е инертен, не драпа да купува дом и обзавеждане, не е вманиачен в идеята за тяхно дете, оставил се е по течението. Как няма да ревнува... Освен това със сигурност подозира, че ако онази се върне и му свирне, има голяма вероятност той да се върне при нея.

# 4 402
Нарисуваното в ръката на детето да не би да е маска с усмивка ? Или не довиждам нещо ...

# 4 403
Разбира се, че ревнува от майката, аз го написах още вчера или онзи ден. То и за слепия е ясно. Момата англичанка си живее живота в Англия, без ангажименти с дете, теглила е шута на бившия, живее със стара любов и явно е доволна от живота си. Докато е била тук бившия е правил и невъзможното за нея, теглил кредити, обзавеждал, всичко е било за нея, а той е плащал сметкитр, че после и издръжка е давал. Майната им на парите, жестовете й бодат очите, защото те показват колко този мъж е ценил онази жена, направил й е дете и се е заробил яко заради нея.

А, и детето й гледа даже.

# 4 404
Скрит текст:
Скрит текст:
Момичета, добри съвети давате, от опит, но няма смисъл. Даскалка не иска да живее повече с това дете. Тя няма да смени подхода си, няма да прави нищо повече. Не ѝ се занимава. Каза го и преди няколко страници, каза го и в предния си пост, че оттук нататък ще мисли как да спасява себе си.
Проспускате един много важен факт - вие си обичате децата. Искали сте да си оправите отношенията с тях и сте пробвали всякакви варианти. Да и моето дете манупулира и почти всяко го прави. Всяко дете пробва къде ще му мине номера.

Даскалка няма опит с деца, за нея малкия е по-черен от дявола, защото вижда в него майка му, защото чувства, че това дете ѝ е натрапено и не желае да живее с него. Всички знаем как когато някой ни дразни, тълкуваме всичките му действия погрешно, да си докажем, че той наистина е еди какъв си. Така прави и тя. Рисунки, счупените играчки, манипулирането, лигавенето, мляскането, протестирането против правилата, неща присъщи за всяко дете, тя ги изкрава демонични и основание на поставяне на диагнози.

Та, от съвети по отглеждане на детето няма смисъл. Чакаме да разберем каква ще е съдбата му. В крайна сметка, мисля, че всички освен tays (която имам чувството, че чете друга тема!) се съгласихме, че за детето е най-добре да не живее с Даскалка.
Добре, да приемем, че твоят прочит е по-добър от моя. Приемам и твоята категоричност, която набиваш на всяка страница. Че детето си тръгва с бащата. Би ли ми дала отговор как виждаш това "добре". Като имаш предвид точно този баща и точно това дете. Ангажираността на бащата, манталитета му, финансовите му възможности.
Ай, отговори ми на това.

Детето ще си тръгне без бащата. Това иска даскалка. Няма добър и лош прочит, пише го в много нейни постове, че повече няма да се занимава и живее с него.

"добрето" писах вече как го виждам, хайде за последно ще повторя: за детето истински успешен вариант няма. Всички възрастни около него не стават и нямат капацитета да го направят човек. Избираме между лошо и по-лошо. Ами най-лошото е да живее с жена, която го мрази му показва, че е натрапник в дома ѝ - даскалка. По-безобидно би било да живее с баба си, която може би поне малко човешки чувства изпитва към родното си внуче. Тогава пак няма да има кой да го възпитава и ще си стане обикновено гаменче, вече зависи как му се стече живота, може някой ден да му дойде акъла, макар че - едва ли. Остане ли, в този дом където е нежалано, да го тъпчат постоянно вече може и престъпник да стане. Ето, агресията му се е увеличила в последните 3 години откакто живее с даскалка и това не е учудващо. Нищо положително няма за едно дете в това да живее с жена, която мрази и която го мрази. Това е отровна среда,  вредна за един подрастващ.
Значи ти отричаш всички варианти, за да защитиш тезата си, че това дете  е безнадежден случай, така ли ?
Аз пък през цялото време си мислех, че темата не  е да обясним на даскалка, че за нищо не става, а да намерим вариант, това дете да не пропадне. Значи- при двама живи  и здрави родители, детето отива при баба си, като най- добрия вариант, и става гаменче. Добре, благодаря. Rolling Eyes

Кой го търси този вариант детето да не пропадне?
На кой му пука за това дете?
Посочи ми един?
Под една , или друга форма, всяка участничка в тази тема. Изключвам епизодичните нахлувания в нея с откровен и ненужен хейт.
Всеки човек, отделил личното си време, съвсем доброволно, за да следи темата и да коментира, за мен е добронамерен събеседник, който дава гледната си точка на авторката по нейния проблем. Който, разбрахме, е справянето с детето. Не зная сега как да ти ги изброя поименно. Но ето откъде ни идват разминаванията в това , кой каква тема чете. Ако някои участнички са тук, за да демонизират даскалка , и забравят целта на темата, както и детето, и се обединяват около идеята, че трябва да я унижаваме и да и се подиграваме, да и пожелаваме мрачно бъдеще , аз чета темата, като мисля варианти за детето. Не за даскалка и не за Муньо. Подкрепям усилията и да върне нещата към нормалността. Не виждам пъклен план да го разкара. И  не съм единствената, която мисли така. Теб вече чудесно те разбрах. Приемам. Твое виждане.

# 4 405
Нарисуваното в ръката на детето да не би да е маска с усмивка ? Или не довиждам нещо ...

Това в ръката всеки го вижда както иска ))) Един го видя като среден пръст, друг като череп, имаше и други разпознавания. На мен ми прилича на кукла-робот.

Повечето сме съгласни, че авторката ревнува от майката. Такива постове й посвети, с най-разнообразни епитети, сравнения между чистачката и космополитката, с фантастични теории за нейната престъпна дейност, че явно чистачката яко е настъпила самочувствието на даскалката.

# 4 406
tays, нямах предвид участничките в темата, а близките на детето, от които в крайна сметка зависи какво ще стане. Не виждам един загрижен да има сред тях. В това число слагам и авторката, която все пак живее с него. Никой не го иска и няма намерение да го отглежда и възпитава.

# 4 407
  • Варна
На мен вече ми стана супер интересно как ли изглежда тая фатална чистачка, че мъжете подскачат като им свирне.

# 4 408
Е нали изглеждала като Моана...

# 4 409
На мен пък ми е интересно потребителят Даскалка как изглежда.

Общи условия

Активация на акаунт