Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 633
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 380
  • София
... абе направо си мрази, защото пак както каза Алина, явно вижда майката, тоест конкуренцията, с която впрочем великия мъж е имал навярно искрена любов, а не бизнес отношения.
Ако сексуалният мерак беше наистина любов....Еееех
Впрочем, във една връзка не е речено, че двамата се обичат еднакво силно, а може единият хич.
Гледам, че хората се женят около и над 30, т.е. дотогава вероятно са имали поне още една любов/връзка. Сигурно и те са тъпи и меркантилни, че гледат и други неща, освен пеперудите и другата фауна.
Е, всички знаем какво е да си влюбен на 20 и че не се повтаря, но това ли е точно идеал за семейство?

# 4 381
  • Куциндрел
Нещото, което безкрайно "боде" повечето от вас е факта, че открито говоря за това, което не е наред с детето.

Всъщност ти лъжеш, че детето е диагностицирано със СОП.
Няма как да получиш различни реакции от тези в темата.

Тя веднъж пише, че детето има дислекция и това му е СОПа, после пише, че имало други заболявания, според нея, включително и майката на детето била със СОП, защото едвам била изкласила.
Въобще СОП до СОПа...

# 4 382
Ема, СОПът е диагностициран, но родителите отказаха услугите на ресурсния кабинет. Не си го видяла може би.

Искрена любов ... А защо вече не са заедно? На тийн форум заприличва на моменти Simple Smile

# 4 383
Има и ревност към майката, да. Повече от очевидна.

# 4 384
  • Варна

И сега кой ще бъде натирен - детето или бащата с детето? Това всъщност е по-важно и решава драмите на Даскалката, а не дали детето яде със затворена уста, играе на таблета и дали си ляга в 8 часа да спи.

На бащата е даден избор. Дълга е темата, макар че я следя от страница 1 на предишната тема, но доколкото помня изборът е или да се изнесе с детето, или ако останат да си поеме отговорността спрямо детето. Решението ще стане ясно след около 10- на дни.

# 4 385
  • София

Та от цялата тази картина, аз виждам тази жена (Даскалка) като неособено стабилна психически. Хванала се е за този мъж, като удавник за сламка и отказва да го пусне, въпреки че той очевидно въври в комплект с дете, което тя... абе направо си мрази, защото пак както каза Алина, явно вижда майката, тоест конкуренцията, с която впрочем великия мъж е имал навярно искрена любов, а не бизнес отношения.

Ти прочете ли темата- първата, а и тази- цялата?
Намери ли поне един пост, в който Даскалка избухна и отвърна на нечии обиди и квалификации?
"Както каза Алина" ли са фактите за неособено стабилната психика на авторката или е коректно да ползваш нейните подробни обяснения, за да си направиш изводите сама? newsm78

# 4 386

Искрена любов ... А защо вече не са заедно? На тийн форум заприличва на моменти Simple Smile
Ми ти по-напред сама каза защо са се разделили, заради пари или липса на такива по-скоро.
При теб ги има, ама...

# 4 387
  • Куциндрел
По-скоро има желание да накара майката на детето да направи нещо, която тя е казала.
Обаче пак се чудя как се решава проблема на Дасклаката, освен пъдене на детето с или без бащата?

# 4 388
Скрит текст:
Момичета, добри съвети давате, от опит, но няма смисъл. Даскалка не иска да живее повече с това дете. Тя няма да смени подхода си, няма да прави нищо повече. Не ѝ се занимава. Каза го и преди няколко страници, каза го и в предния си пост, че оттук нататък ще мисли как да спасява себе си.
Проспускате един много важен факт - вие си обичате децата. Искали сте да си оправите отношенията с тях и сте пробвали всякакви варианти. Да и моето дете манупулира и почти всяко го прави. Всяко дете пробва къде ще му мине номера.

Даскалка няма опит с деца, за нея малкия е по-черен от дявола, защото вижда в него майка му, защото чувства, че това дете ѝ е натрапено и не желае да живее с него. Всички знаем как когато някой ни дразни, тълкуваме всичките му действия погрешно, да си докажем, че той наистина е еди какъв си. Така прави и тя. Рисунки, счупените играчки, манипулирането, лигавенето, мляскането, протестирането против правилата, неща присъщи за всяко дете, тя ги изкрава демонични и основание на поставяне на диагнози.

Та, от съвети по отглеждане на детето няма смисъл. Чакаме да разберем каква ще е съдбата му. В крайна сметка, мисля, че всички освен tays (която имам чувството, че чете друга тема!) се съгласихме, че за детето е най-добре да не живее с Даскалка.
Добре, да приемем, че твоят прочит е по-добър от моя. Приемам и твоята категоричност, която набиваш на всяка страница. Че детето си тръгва с бащата. Би ли ми дала отговор как виждаш това "добре". Като имаш предвид точно този баща и точно това дете. Ангажираността на бащата, манталитета му, финансовите му възможности.
Ай, отговори ми на това.

# 4 389
Мен ако питате, Даскалка мрази всички, в т. ч. и Муньо, но той евентуално може да й направи дете, а и послушно спинка, папка и бачка. То не се случва случайно на дърти години да си с няколко бивши мъже, без семейство, да местиш бизнеси в някой ъгъл на България и т.н. Никъде в писанията й няма и дума за нейното семейство.

# 4 390
Ех, Косите ...

Единственото, което е очевидно, е моето неодобрение на нейното поведение, с което съсипва първо собственото си дете, а после дава всичко от себе си да съсипе и новото семейство на бившия си мъж.

Нали си е супер на Албиона, с голямата си стара любов, с която най-накрая се е събрала, бачка, няма майки, свекита, деца, ангажименти. Защо само ръчка тук? Докато беше малкият при майка й звънеше на мъжа ми само покрай дните за плащане на издръжки, а като се събрахме и взехме детето изведнъж се присети, че има дете и почна да се прави, че я интересува?

Голяма ревност ще да ме тресе, да знаеш Simple Smile

# 4 391
Даскалка звучи като доста интелигентна жена (освен образите на "психопат", "вещица", "убийца" и какви ли не щуротии, които ѝ се пришиха). Завистта е характерна за хора с някакъв комплекс, неуверени, а авторката ни най-малко не ми звучи неуверено. Проблемът ѝ е, че се налага да общува с хора, с които я делят огромни ментални амплитуди. А да те разбере и да общуваш с хора, които са под нулата за базови разбирания – възпитание, родителство, елементарен морал, норми, си е почти кауза пердута.

Таис, гъвкавостта, както споменах някъде в безкрайните страници и която ми е водеща стратегия в живота, е чудесен похват, но пак казвам, при нормални отношения и ситуации.
При гранични случаи и в отношения с възрастни, и при деца, колкото по-рано се поставят граници, толкова по-добър е шансът за адаптация.

# 4 392

така е, нарича я "принцесата". Майката на детето със сигурност е била обичана от мъжа, който ги е гледал и двамата със сина си финансово и е работил за тях, за да ги издържа. Майката е напуснала мъжа, а не обратното. Мъжът я е обичал, и сигурно още си има чувства. До ден днешен  поддържат нормални отношения. Нищо чудно майката да е доста по-млада от Даскалица и да е атрактивна жена, съдейки от описанието на Даскалица.
Даскалка на няколко пъти спомена, че мъжът си прави устата и се опитва да предлага да се разделят, но да продължат да работят заедно, но това нямало да стане или са заедно и работят или не са заедно и няма бизнес. Така, че явно не тя като жена е изключителна ценност, а бизнесът е това, което най-много ги свързва. Също тя като описва защо е с нея, пак говори за бизнеса и валидацията му като мъж. Ами, раждайки син на някого не го ли валидираш като мъж? Това като че ли е по-важно за някои хора. Заради това си мисля, че принцесата-чистачка отнася доста завист и женска ненавист, прикрити като справедлив гняв.

# 4 393
Скрит текст:
Момичета, добри съвети давате, от опит, но няма смисъл. Даскалка не иска да живее повече с това дете. Тя няма да смени подхода си, няма да прави нищо повече. Не ѝ се занимава. Каза го и преди няколко страници, каза го и в предния си пост, че оттук нататък ще мисли как да спасява себе си.
Проспускате един много важен факт - вие си обичате децата. Искали сте да си оправите отношенията с тях и сте пробвали всякакви варианти. Да и моето дете манупулира и почти всяко го прави. Всяко дете пробва къде ще му мине номера.

Даскалка няма опит с деца, за нея малкия е по-черен от дявола, защото вижда в него майка му, защото чувства, че това дете ѝ е натрапено и не желае да живее с него. Всички знаем как когато някой ни дразни, тълкуваме всичките му действия погрешно, да си докажем, че той наистина е еди какъв си. Така прави и тя. Рисунки, счупените играчки, манипулирането, лигавенето, мляскането, протестирането против правилата, неща присъщи за всяко дете, тя ги изкрава демонични и основание на поставяне на диагнози.

Та, от съвети по отглеждане на детето няма смисъл. Чакаме да разберем каква ще е съдбата му. В крайна сметка, мисля, че всички освен tays (която имам чувството, че чете друга тема!) се съгласихме, че за детето е най-добре да не живее с Даскалка.
Добре, да приемем, че твоят прочит е по-добър от моя. Приемам и твоята категоричност, която набиваш на всяка страница. Че детето си тръгва с бащата. Би ли ми дала отговор как виждаш това "добре". Като имаш предвид точно този баща и точно това дете. Ангажираността на бащата, манталитета му, финансовите му възможности.
Ай, отговори ми на това.

Детето ще си тръгне без бащата. Това иска даскалка. Няма добър и лош прочит, пише го в много нейни постове, че повече няма да се занимава и живее с него.

"добрето" писах вече как го виждам, хайде за последно ще повторя: за детето истински успешен вариант няма. Всички възрастни около него не стават и нямат капацитета да го направят човек. Избираме между лошо и по-лошо. Ами най-лошото е да живее с жена, която го мрази му показва, че е натрапник в дома ѝ - даскалка. По-безобидно би било да живее с баба си, която може би поне малко човешки чувства изпитва към родното си внуче. Тогава пак няма да има кой да го възпитава и ще си стане обикновено гаменче, вече зависи как му се стече живота, може някой ден да му дойде акъла, макар че - едва ли. Остане ли, в този дом където е нежалано, да го тъпчат постоянно вече може и престъпник да стане. Ето, агресията му се е увеличила в последните 3 години откакто живее с даскалка и това не е учудващо. Нищо положително няма за едно дете в това да живее с жена, която мрази и която го мрази. Това е отровна среда,  вредна за един подрастващ.

# 4 394
Скрит текст:

Ай, отговори ми на това.

Детето ще си тръгне без бащата. Това иска даскалка. Няма добър и лош прочит, пише го в много нейни постове, че повече няма да се занимава и живее с него.

"добрето" писах вече как го виждам, хайде за последно ще повторя: за детето истински успешен вариант няма. Всички възрастни около него не стават и нямат капацитета да го направят човек. Избираме между лошо и по-лошо. Ами най-лошото е да живее с жена, която го мрази му показва, че е натрапник в дома ѝ - даскалка. По-безобидно би било да живее с баба си, която може би поне малко човешки чувства изпитва към родното си внуче. Тогава пак няма да има кой да го възпитава и ще си стане обикновено гаменче, вече зависи как му се стече живота, може някой ден да му дойде акъла, макар че - едва ли. Остане ли, в този дом където е нежалано, да го тъпчат постоянно вече може и престъпник да стане. Ето, агресията му се е увеличила в последните 3 години откакто живее с даскалка и това не е учудващо. Нищо положително няма за едно дете в това да живее с жена, която мрази и която го мрази. Това е отровна среда,  вредна за един подрастващ.
Значи ти отричаш всички варианти, за да защитиш тезата си, че това дете  е безнадежден случай, така ли ?
Аз пък през цялото време си мислех, че темата не  е да обясним на даскалка, че за нищо не става, а да намерим вариант, това дете да не пропадне. Значи- при двама живи  и здрави родители, детето отива при баба си, като най- добрия вариант, и става гаменче. Добре, благодаря. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт