Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 688
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 365
Хайде, в името на дискусията да се съглася, че всичките проблеми идват от моя телевизор. Какво са му направили, обаче, другите деца? Като му направи забележка треньорът и той ли автоматично се превръща в насилник? Тук проблемното поведение е повсевместно, няма някъде, където да не е показал рогата.
Проблемното поведение е вик за внимание и да, разбира се, че е повсеместно. Чудя се изобщо защо го пиша, това не е ли всеизвестен факт?

Значи тук се изнася съвсем нормално поведение на 10-тина годишно хлапе, + някакви трудности в училище с връстници, също съвсем нормални за живота, който това води, и 59673657 майки не успяват да обяснят, че всички родители имат същите трудности със собствените си деца ...

Даски да не е от тези, които искат русо момиченце?

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 11:34 от Анонимен

# 4 366
Ама защо "муняшки" направо не бъде изгонен, а някой трябва да го чака да се изнесе? Цялата тази драма може да приключи точно с един ход и то от нейна страна. Ще ти каза защо. Защото лудата в цялата история не е майката в Англия, а милата авторка, която се е хванала с някакъв голддигър, защото явно само това може да предложи на един мъж - пари и жилище. Еми обидно е наистина. И аз да бях, и аз щях да се побърквам. Ама и на нея и липсва всякакво достойнство.

# 4 367
"...Но тук имаме дете, което именно манипулира."

Да, на такива деца им казват "трудни", не психопати. Моят син беше същият. И аз, Даскалке, като теб - строга, непреклонна, в разбиранията си за това, какво да прави едно дете и какво не.
  Моят син беше пасивно -агресивен. Навеждаше глава и отказваше да прави каквото и да било. Бъркаше букви в училище, обвиняваше се, че е глупав,не учеше, трудно му беше. Също дразнеше децата. И аз като теб му открих СОП - в стремежа си да открия как да се справя с него.
 Горе-долу на същата възраст си изсуба миглите, с пръсти. До косъм. Тогава  се изплаших. И тръгнахме по психолози.
 Е, грешката се оказа в Моя телевизор. Аз бях строгата, непрклонна, неотстъпчива. А, и безкрайно амбициозна - да е отличник, всичко да знае. На практика го бях лишила от майка, превръщайки се в строга "даскалица".
 Познай как се оправиха нещата - спрях да пресирам, да изисквам. Да командвам. Започнах повече да му показвам нежност, отстъпчивост. И най-много любов. Това беше Моето дете и аз го обичам. Той и сега си е манипулатор, но аз дебна. Понякога го излавям, понякога успява да ме преметне. Но аз го Обичам.

Още в началото на първата тема те посъветвах да смениш подхода към детето. То те е приело. Но ти си се хвърлила с всички сили да го направиш такова, каквото си представяш, че трябва да бъде едно добре възпитано дете. Без да отчетеш факта, че то вече е свикнало на нещо. Нещо, което трябва да промениш бавно, постепенно и най-вече търпеливо и с любов.
 Искаш да бъде отличник, извънкласни занимания и спорт. Ми дошло му е нанагорно. Лишила си го от детство, игри и любов. И то е започнало да се бунтува и агресира. И да се оплаква на мама. Тя, отдалече, решава, че по-лесно да му каже, че като го вземе, ти няма да го тормозиш. Но не уточнява, че вземането е временно - само малка почивка от теб.
 А ти, вместо да се замисли за причините и грешките си, решаваш, че е по-лесно мама да оправя нещата. И да му каже, че ти си отговорна за него и трябва да те уважава и Слуша.

Та от дългия ми пост - само това да разбереш: детето не е уникално психопатче, а съвсем нормално трудно дете. А ти трбва да намалиш изискванията си и поне малко да се опиташ да го приемеш. Това ще е достатъчно.

# 4 368
Косите, естествено, че всяко дете ще се пробва да изманипулира, то дори е възрастово обусловено също. Но при вас е за нормални, детски дреболии. Докато при нас директно се говори за "тормоз". Който се изразява в неща като да не се храни като свиня, да си ляга в нормално за ученик време и прочее. Всичко, което е свързано с това да изпълни казано му от възрастен е тормоз и заяждане, с което той оправдава своето поведение. Прави го и с учителите, и с треньорите. За него просто няма авторитет. Много хубаво го бяха казали по-горе за картината със сълзите. Вижте кой е най-голям, най-значим в неговите очи. То лошо няма, всеки си е център на личната вселена, но това не значи, че правилата за живот с околните автоматически трябва да изчезнат, за да не се чувства той дискомфортно.

Хепи, аз не хитрувам, душа. Ако съм искала, съм могла да направя като момата англичанка. Мяу, мяу, скъпи, колко си велик, какъв мъж си и как се грижиш за нас, и мъжът ми да се окаже в даже още по-лошо положение от това, в което беше. И защо? Аз си имам достойнство, казвам си какво що и игрички не играя. Той също винаги е бил откровен с мен за всичко, извън случая с детето сега. В един дом нещата трябва да са чисти.

512, той си позволява равнища на агресия, които излизат от нормите, не е "трудно дете" това. И от лигавщина не е. Твоето дете иска ли ти да умреш?

# 4 369
Това за манипулациите си е присъщо на всяко.
Моят син, пак през този период-трети, четвърти клас, беше открил, че се шашкам, когато го боли корем и му е лошо, и започна да злоупотребява, за да не ходи на у-ще . После да казва "мина ми", за да не ходим на лекар. И му измислих цаката аз- взех едно прахче от аптеката, от тези за пътувания против гадене. И съвсем сериозно му казах- фармацевтката каза, че ако ти е много лошо, кго го изпиеш, ще ти мине. Но ако не ти е лошо, ще повърнеш. Давай. Та си взе шапка, шал и аз,  и си отиде на училище . Оттогава инсинуации на тази тема нямаше Blush
Лъжат си децата, манипулират, това си е част от израстването.
Аз и предложих на Даски да се сприятели с детето, да му стане съюзник. Да видим как ще се развият нещата след прибирането му.

# 4 370
  • Paris, France
Даски да не е от тези, които искат русо момиченце?

Да, да е с права коса до задника и да и го направи някой мускулест негър. Билингвално от 6 месец, дресирано да спи от 21.57ч до 7.28ч, всичко друго като по учебник по педиатрия от 1932 година.

Даскалка, не си честна да пишеш, че това, че обясняваш всичко, което детето прави ни боде очите. Боде ни очите това, че си се запънала да поправяш неща, които според много майки са нормални и че си тиранична с детето.

# 4 371
Добре, щом не искаш да хитруваш, обясни ми отново защо отначало си го приела и си се представяла за втора майка, и той те е приемал. А след няколко години( явно 3 ) ти искаш да го изгониш, а той има документирани изблици на агресия.
И какви са причините според теб.

# 4 372
Даскалка, защо се опитваш да изкараш това дете психопатче? Много е жалко и недостойно.
Ти имаш някакви сериозно комплекси. На колко години си, ако не е тайна?

# 4 373
Момичета, добри съвети давате, от опит, но няма смисъл. Даскалка не иска да живее повече с това дете. Тя няма да смени подхода си, няма да прави нищо повече. Не ѝ се занимава. Каза го и преди няколко страници, каза го и в предния си пост, че оттук нататък ще мисли как да спасява себе си.
Проспускате един много важен факт - вие си обичате децата. Искали сте да си оправите отношенията с тях и сте пробвали всякакви варианти. Да и моето дете манупулира и почти всяко го прави. Всяко дете пробва къде ще му мине номера.

Даскалка няма опит с деца, за нея малкия е по-черен от дявола, защото вижда в него майка му, защото чувства, че това дете ѝ е натрапено и не желае да живее с него. Всички знаем как когато някой ни дразни, тълкуваме всичките му действия погрешно, да си докажем, че той наистина е еди какъв си. Така прави и тя. Рисунки, счупените играчки, манипулирането, лигавенето, мляскането, протестирането против правилата, неща присъщи за всяко дете, тя ги изкрава демонични и основание на поставяне на диагнози.

Та, от съвети по отглеждане на детето няма смисъл. Чакаме да разберем каква ще е съдбата му. В крайна сметка, мисля, че всички освен tays (която имам чувството, че чете друга тема!) се съгласихме, че за детето е най-добре да не живее с Даскалка.

# 4 374
  • София
Защото лудата в цялата история не е майката в Англия, а милата авторка, която се е хванала с някакъв голддигър, защото явно само това може да предложи на един мъж - пари и жилище.
Охо, пари и жилище е нищо....Доообре, ще го кажем на следващата, която се оплаче че милото изкарва малко и се скръндзи. Ама друг път.
Много мъже предлагат това и - представи си - имат избор на жени. А тя какво друго предлага - не знаем, няма снимка, нито знаем интимни подробности.
Значи женската златотърсачка тип Златка 1 и 2 е модел за подражание?

# 4 375
  • Куциндрел
Не знам дали има тук майка, чието дете си ляга безропотно всеки път в един и същ час или не прави магарии на масата, въпреки забележките. Въобще тези неща не говорят за отклонения при детето, а за нормално детско поведение. Толкова травиални неща са тези, че едва ли някой ще повдигне възмутена тема във форума за това.
Повечето родители знаят, че децата не са възрастни хора и са склонни да не държат лягане точно в минутата, когато настъпи часа и имат търпение да обясняват колкото се налага какви са правилата за хранене като си на маса. И повечето родители, освен заповеди, забележки и строгост, проявяват разбиране и любов. Децата усещат много добре кой какво чувства към тях.

И сега кой ще бъде натирен - детето или бащата с детето? Това всъщност е по-важно и решава драмите на Даскалката, а не дали детето яде със затворена уста, играе на таблета и дали си ляга в 8 часа да спи.

# 4 376
Хепи, зашото едно дете трябва да е или с майка си, или с баща си.

Защото когато едно дете ти в къщата, не можеш да се правиш, че е фикус и да му хвърляш чат пат по едно око. Защото когато държи молив като двегодишен, а само след два месеца ще е първолак, не може просто да свиеш рамене и да го подминеш.

Защото обичам баща му и исках да живее с детето си и то да навакса и да живее нормален детски живот, което дефакто беше почнало да става докато не започна офанзивата да ме пращат в отвъдното. С цената на много труд и нерви и за двама ни, но ставаше.

Защото до преди две седмици това щеше да е временно положение, а сега се оказа, че "женските" родителски функции са ми задружно прехвърлени на раменете за още 5 години, което никога не е било дискутирано изобщо като опция при събирането ми с мъжа ми.

# 4 377

Охо, пари и жилище е нищо....Доообре, ще го кажем на следващата, която се оплаче че милото изкарва малко и се скръндзи. Ама друг път.
Много мъже предлагат това и - представи си - имат избор на жени. А тя какво друго предлага - не знаем, няма снимка, нито знаем интимни подробности.
Значи женската златотърсачка тип Златка 1 и 2 е модел за подражание?
Никъде не съм казала, че златотърсачките са модел за пример.
Не сме видяли и Даскалка, но при представените факти, начинана на писане и т.н., малко или много човек си прави някакви асоциации, които естествено, не е задължително да са на 100% верни.
Аз казах просто как виждам нещата според мен, защото се опитвам да чета между редовете.
Също не е задължително цялата информация, която ни се дава от авторката да е на 100% истина или поне непреувеличена. Както каза Алина, човек е способен да вижда нещата, така както му изнасят.
Та от цялата тази картина, аз виждам тази жена (Даскалка) като неособено стабилна психически. Хванала се е за този мъж, като удавник за сламка и отказва да го пусне, въпреки че той очевидно въври в комплект с дете, което тя... абе направо си мрази, защото пак както каза Алина, явно вижда майката, тоест конкуренцията, с която впрочем великия мъж е имал навярно искрена любов, а не бизнес отношения.

# 4 378
Нещото, което безкрайно "боде" повечето от вас е факта, че открито говоря за това, което не е наред с детето.

Всъщност ти лъжеш, че детето е диагностицирано със СОП.
Няма как да получиш различни реакции от тези в темата.

# 4 379
Даскалка, не отговори на въпросите ми. Не бяха такива.

Общи условия

Активация на акаунт