Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 327
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 665
  • Куциндрел
Мдам, повечето пъти страда най-беззащитния.

# 4 666
  • При семейството си
80-90 % от пишещите/следящите тази тема го правят заради детето, Даскалка се поласка, че те били уникални...

# 4 667
Даскалка, положението с имотите е вече уговорено, но какво се случва с реалното дете след месец е неясно. Майка му няма да го вземе, сигурно е. И при това положение ти какво искаш да стане?

# 4 668
Никой не я дразни, че няма да има дете..
Аз лично казвам, че ако има такова то  "психопатчето" ще му е брат доживот.

# 4 669
Защо я дразните така, че няма да има дете? Това е отвратително!
Защото не се сещат,че днес имат ,ама утре може да влязат в обувките на Даскалка.Грозно и недостойно!

# 4 670
Хайде, стига сте преигравали и вие!
Не я дразни никой, напомнят й, че никой не знае какво го чака зад ъгъла и малко смирение не е излишно.

# 4 671
А, щото пък това, което тя прави с едно дете е супер красиво и достойно!
На този етап нейното дете е хипотетично. Детето на мъжа ѝ обаче е реално, от плът и кръв и е човек, с чувства и права. И начинът, по който тя го тъпче е грозен и отвратителен.
С какво пък нейното, хипотетично, бъдещо дете е повече човек от това, вече родено дете? И защо след като тя не уважава чуждите деца си мисли, че някой ще уважа нейното?!
Вие като искате я галете с перце ама не очакйвате това от всички.

# 4 672
Защото не се сещат,че днес имат ,ама утре може да влязат в обувките на Даскалка.Грозно и недостойно!
Вие го изкарвате все едно е болна от нещо. Напротив, аз точно от такива отровни връзки, като нейната съм излизала на момента, колкото  и трудно да ми е било и колкото и да не съм искала. Ядовете си ги създава самата тя. Или остава с чепа, но и с детето му или разкарва чепа и детето вече няма да и е на главата, щом толкова и пречи. Средно положение НЯМА. Свободна е да си избере кое е по-малкото зло за нея.

# 4 673
Даскалка, положението с имотите е вече уговорено, но какво се случва с реалното дете след месец е неясно. Майка му няма да го вземе, сигурно е. И при това положение ти какво искаш да стане?

Taf, казала съм вече какво, нали писахме няколко пъти. Ако ще живее тук баща му трябва да си го поеме и да го озапти да се държи нормално в негово отсъствие. Иначе - излиза. А баща му вече да си решава тръгва ли с него, остава ли ...

Аз не съм им изтривалка, Taf. Нормалното беше да седнем да поговорим, да обсъдим, да решим всички заедно. Не, зад гърба ми. С това капката преля. Вече нямам никакви скрупули. Както дружно са решили да ми го вменят като отговорност, така дружно ще решат какво да правят, с кой да живее и т.н. ако се стигне до това да не живее тук.

# 4 674
О, Стринка Дочка е излязла на мегдана и кълне? Колко мило и достойно.

# 4 675
  • Paris, France

Моля, моля. Научили са ме, че където има живот има и смърт и ми е пределно ясно, че утре може да се окажа без живи деца. Толкова ясно, че даже го написах, давайки точно себе си за пример, а не говорейки по принцип.

Обсъждаме нероден Петко и несъществуващи наследства, които все още са лично имущество на живи хора, защото Даскалката неколкократно ни пише този сигурен, според нея, сценарий, който може да не се състои.

Даскалка, не ми се търси, но вчера ти писа, за втори или трети път, че сте говорили с бащата да се направят нещата така, че вашият общ, нероден Петко да наследи в пъти повече от сина му. Препрочетох няколко пъти, мигайки.

Че, какво за мигане намери? newsm78
Всичко, което има Даскалка, остава само за нейното дете. Всичко, което има бащата, се дели между двете му деца.
Разбира се, че детето на даскалка ще има много повече.

За мигане е това, че намира за нужно да й напише, че нероденият и Петко ще наследи в пъти повече, отколкото това момче. Все едно аз да напиша, че едното ми дете ще наследи в пъти повече от другото. Или че ще печели в пъти повече и това докато са в малките кладове. В живота нищо не се знае в дългосрочен план  Дори и твърдението да е вярно е грозно и на фона на другите и писания за детето показва злост.

Щеше да бъде малко по-различно ако беше написала, че ще я наследи нея изцяло + нещо от бащата. Аз, но и други съфорумци, подразбрахме, че разговорите са били той да прехвърля някои имоти, дето още ги няма, на нероден Петко, който може да не се роди. .
Може пък Даскалка да роди 2-3, а не едно дете, а Моана да омае някой богат, английски дядо и това дете да наследи повече. И такива случаи има.

В резюме - не може да се каже, все още, кой колко ще наследи и дали. Ей това се опитваме да и обясним, ама не вдява.

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 22:27 от Nevena Virolan

# 4 676
Никой не ти го вменява като отговорност, ти си се натиснала да го одялкваш по твоите критерии за бивше дете.
Гледай си забременяването, а после и износването - щото и то не е лесно, - и спри да тормозиш и клеветиш чуждото дете.

# 4 677

Taf, казала съм вече какво, нали писахме няколко пъти. Ако ще живее тук баща му трябва да си го поеме и да го озапти да се държи нормално в негово отсъствие. Иначе - излиза. А баща му вече да си решава тръгва ли с него, остава ли ...

Аз не съм им изтривалка, Taf. Нормалното беше да седнем да поговорим, да обсъдим, да решим всички заедно. Не, зад гърба ми. С това капката преля. Вече нямам никакви скрупули. Както дружно са решили да ми го вменят като отговорност, така дружно ще решат какво да правят, с кой да живее и т.н. ако се стигне до това да не живее тук.
Eeeeeeee, разгеле. Ще взема да си сипя едно в твоя чест. Дано само това, което казваш не е проформа, а мислиш да го направиш реално.
Иначе в момента за съжаление си абсолютна изтривалка. Направо не се сетих за по-точно определение. От теб зависи, дали ще продължаваш да си такава.

# 4 678
  • Paris, France
Динчо, няма нищо по-хубаво от чистите неща. Ние сме седнали и сме проговорили кое какво преди да се съберем, както е абсолютно нормално да се случи. Така всеки си знае на какво хоро се хваща.

И след като седнахте и говорихте даже за цвета на пердетата и марката на пералнята какъв е проблема сега да следвате уговореното?

А, гледането щяло да е година. Еми има ситуации, форс мажор, непредвидени и се налага да бъдат интегрирани в уравнението живот с баща на живо дете.

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 01:31 от Nevena Virolan

# 4 679
Даскалка, мъжът ти работи на две места. Дори физически няма време да се занимава с детето. Промяна с магическа пръчка няма да последва за никой. Много добре го знаеш. Има три варианта. Първият, за съжаление и най-реалистичен, е че ти продължаваш да търпиш детето, докато забременееш и после го изритваш с конкретна причина, която лесно ще се намери. Вторият, най-добър за детето, е бащата да прогледне преди да си забременяла, да си вземе сина и да си тръгнат. Третият, в областта на фантастиката, но най-добър за всички, е бащата да работи по-малко, да се включи във възпитанието на детето, ти да прибереш перките и да се опиташ с повече разбиране и гъвкавост да се разбереш с детето. Вариант майката да го вземе няма.

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 22:33 от TafTaf

Общи условия

Активация на акаунт