Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 061
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 695
Което, останем ли заедно, ще се случи, Цеца. И поставените въпроси за съдбата на детето си остават валидни.

Бащата как вижда съдбата на детето си?

И аз не знам.

Но мисля, че сблъсъкът на култури е голям.

Ето, аз защитавам тезата, че нормалният зрял човек първо работи, подсигурява себе си и след това създава деца, когато има всякакъв ресурс, с който да ги отгледа. А половинката е като масовия БГ случай, прави се там едно дете и бабите да му мислят...

Разгеле, дойдохме си на думата. С половинката ти имате много ГОЛЕМИ различия. Ти хубаво искаш дете от него, но при евентуално дете - Нероден Петко вече го нарекохме, кой мислиш ще го гледа?Ти ще си заета с бизнеса, той ще ти помага с бизнеса, а двете деца къде мислиш ще отидат?При бабите, защото и двамата ще сте прекалено заети с бизнеса. Само да спомена, че така новото ти дете ще се отдалечи от теб и ще стане като проблемното, ако не и по-зле.
Щом имате толкова много различия , които на теб не ти харесват - ЗАЩО си вложила толкова много време, ресурси, пари?Никой не те е карал да избираш да раждаш от такъв мъж, който си оставя детето на произвола на съдбата и от време на време при баби, дядовци и новата си жена. Коя си ти да му гледаш детето?КАКВА е неговата работа в семейството, където едното дете вече страда от неговите постъпки и на майка му?Къде е мъжкото му достойнство да си гледа детето и да полага грижи за него, докато в същия момент прави дете на новата си жена? Дори да стане баща на общото ви дете - мислиш ли, че ще полага грижи за него по това, което виждаш в сегашното му отношение към първото му дете?Защо си мислиш, че като се роди общото дете всичко ще промени и всички ще бъдат щастливи?Не, той ще си остане същия Мунчо безгрижен за децата си и ти ще гледаш две деца, а не едно.
Този твой мъж няма да тропне по масата и да каже - Аз едно дете имам и имам отговорност към НЕГО. Не, това няма да стане, щом го оставя на теб и на бабите и дядовците.

# 4 696
Дами, отдавна казах, че тук емоции няма да четете, така че нищо не прозира, просто го пречупвате през собственото си усещане за нещата. Емоциите не са за нета, а за друго място. Ясно е като ме обиждат и т.н. защо се прави, няма нужда да се правят анализи, всеки си има своя история, никой не съм попитала какво що има отзад, та така подскачате, това си е ваша работа, вашата история и живот.

Детето не е невинен потърпевш в нашите отношения, напротив. Виждате в него вашите деца и ви настръхва козината, а забравяте, че той има избор как да се държи. Отдавна можеше да си седне на д-то, образно казано и да спре да създава интриги и напрежение. Ако е голям човек, автоматично показваш вратата, но дете?

Никой няма да прави подобни глупости, да чакам да забременея и да го гоня и прочее от рода, това е не по-малко курвенско от това да му отварям очите какво се случва с него по телефона. Разберете, че аз просто не функционирам така. Казвам и си гоня после позицията до дупка. Така съм постигнала всичко в този живот и няма да се превръщам в мекотело тепърва. Вечер си лягам и спя спокойно, защото на никой от въпросните двама, мъжът ми и детето, не съм направила нищо лошо, напротив.

Николета, аз съм си вкъщи, моето момиче. Няма нужда да се имам за която и да е. На който не му харесва, се изнася, а не се договаря да стои тук по някакви си негови условия.

Когато не искаш или не можеш да се занимаваш с нещо, го делегираш на друг и не стоиш отстрани да му търсиш кусури. Не трябвало така с детето. Ок, пускам запис, кажи какво да правя при такъв случай. Не знам, ама не това. Ами като не знаеш, възпитаваш сам.

# 4 697
  • При семейството си
Даскалка никога не е искала и не е дала никакъв шанс, за да имат поне нормални, приемливи отношения с детето. В момента, в който баща му я е изненадал с факта, че детето ще живее с него, тя е започнала  да пренарежда плановете. Първи клас детето е отглеждано при родителите на бащата, записът, който тя пусна, за да се “защити” е от ноември месец. С трима възрастни, освен нея, тя се защитавала от манипулациите на едно 7 годишно. Упражнявала си е теоритичната педагогика, когато детето е било втори клас и в трети “адът поднебесен” (нейни думи), след нейното помятане, се е стоварил в паметника на културата.

# 4 698
Темата ти е някакъв отдушник ли? Или репетиция за разговор с мъжът ти. Така изглежда. Май на живо на мъжът ти не му говориш така уж ясно и смело, макар че " моето момиче" малко не е на място, ако искаш да говориш без емоции Simple Smile
Или искаш да подклаждаш още коментари? Остави ни да се наспим Joy

# 4 699
Тоя трябва да е луд, ако междувременно се опитва да направи ново дете, докато съдбата на първото му е толкова застрашена. Може ли да има толкова безотговорни хора.
Не е никак луд. Единственият вариант даскалка да гледа и изоставеното му дете. Изоставено тотално. И от него , и от майка му. Ще снесе един плод на даскалка  и тя е завинаги завързана. Засега за пет години само още.
Никак не е луд . Никак.

# 4 700
Обаче пък едно не може да и се отрече на Даскалка - изби рибата с тая тема. Направо се превърна във звездата на форума или поне на раздел "семейни отношения". Sweat Smile

# 4 701
Темата ти е някакъв отдушник ли? Или репетиция за разговор с мъжът ти. Така изглежда. Май на живо на мъжът ти не му говориш така уж ясно и смело, макар че " моето момиче" малко не е на място, ако искаш да говориш без емоции Simple Smile
Или искаш да подклаждаш още коментари? Остави ни да се наспим Joy

Хепи, що така подскачаш за две думи Simple Smile

Ама как става все така, хем не искате да ме четете, това и онова, хем все тук наредени, че и посред нощ Simple Smile

# 4 702
Не е никак луд. Единственият вариант даскалка да гледа и изоставеното му дете.

Той направо си е намерил гледачка-мечта.

# 4 703
Обаче пък едно не може да и се отрече на Даскалка - изби рибата с тая тема. Направо се превърна във звездата на форума или поне на раздел "семейни отношения". Sweat Smile
Още днес щях да напиша, че това е и уникална съдба, и талант. Тя всеки ден ни поднася нещо ново. А то е ново, защото казусът е многопластов, а въпроосите - безброй.
За мен тя е номинирана за най- добър автор в бг мамма.
Освен това е аналитична, последователна , фактологична.
Някак се сриват опитите на дребно- ама ти сбъркА, ама ти не казА. Ама ти нямаш или ти няма да имаш. Пророчества, гадни изказвания, заклинания.

Бяга авторката от махленския стил, и си води темата блестящо.
Гадориите, които и се изляха, не ги отрази..
Честно , следя вече истеричните, гадни пророчества на ССФ. Тази жена не мръдна. И това ме прави симпатизант.

# 4 704

Още днес щях да напиша, че това е и уникална съдба, и талант. Тя всеки ден ни поднася нещо ново. А то е ново, защото казусът е многопластов, а въприсите безброй.
Освен това е аналитична, последователна , фастологична.
Някак с сриват опитите наа дебно- ама ти сбркА, ама ти не казА.

Бяга авторката от махленския стил и си води темата блестящо.
Честно , следя вече истеричните, гадни пророчества на ССФ. Тази жена не мръдна. И това ме прави симпатизант.

Нямам никаква идея защо те цитирам, но такова нещо не бива да остане нецитирано. Ужас! 🤣🤣🤣

# 4 705

Още днес щях да напиша, че това е и уникална съдба, и талант. Тя всеки ден ни поднася нещо ново. А то е ново, защото казусът е многопластов, а въприсите безброй.

Нямам никаква идея защо те цитирам, но такова нещо не бива да остане нецитирано. Ужас! 🤣🤣🤣
Кое е ужас. Може ли малко анализ ?
А , и нямаш идея с каква идея ме цитираш. М. Чудесно.  Идеите и нямането им са нещо , което е хубаво да бъдат споделени. Особено придружени. С "ужас". Хайде , Чек, сега съм тук , дай да си мерим .....аргументите.

# 4 706
  • При семейството си

За да се трогнеш, просълзиш, симпатизираш и...номинираш.

# 4 707

Става за адвокат.Има талант. И на мен ми прави впечатление, че авторката, не се връзва на провокации и веднъж не обиди никой. Което си е впечатляващо и точно затова печели симпатизанти. Хладнокръвен човек е признавам и го.

# 4 708
Какъв анализ, ти четеш ли какво чудо си написала? Ако толкова се възхищавате на авторката, не й правете такива мечешки услуги с изцепките си, ти и другата.

Да бе, за адвокат ставала. Аз не познавам адвокат, на когото някой да плаща за лошо разиграване на сюжети като за осморазряден турски сериал.

# 4 709
author=Daskalka link=topic=1127161.msg39068772#msg39068772 date=1564086861]
Детето не е невинен потърпевш в нашите отношения, напротив. Виждате в него вашите деца и ви настръхва козината, а забравяте, че той има избор как да се държи. Отдавна можеше да си седне на д-то, образно казано и да спре да създава интриги и напрежение. Ако е голям човек, автоматично показваш вратата, но дете?
[/quote]
Даскалка , твърдиш, че разбираш от психология, размахваш СОП и недоказани диагнози. ODD може да е следствие от депресия и.тревожно разстройство. Възрастни не се справят с такива проблими сами, та дете ли. Съвсем нормално е психиката на това момче, изоставено от всички, наистина да не издържа на лашкане от свободия в тирания, насъскване от роднини и т.н. Това все още е малко ДЕТЕ. Няма избор с кого да живее, не е възпитавано и контролът над собствените му емоции е силно занижен. Ти сама в темата за свекървите беше написала, че емоционалното му развитие е на 3-4 годишен. Ако е така, той няма вина за това,  което е сега. Нито едно дете не заслужава да бъде наказано с отхвърляне. Сама го нарече Маугли и очакваш да се превърне в лорд - за колко време??? За да научиш трайно едно дете на правила, то самото трябва да види ползата и хубавото от тях. Какво? ти даде страхотни и съвсем добронамерени съвети, но ти ги подмина с половин уста. Размахваше "протоколи на поведение" във връзка с несъществуващите диагнози. Това явно хваща дикиш пред някои потребителки, но аз имам съвсем реален опит с детски психолог и насоки именно за справяне с  проблемно поведение, които нямат нищо общо с ригидно налагане на правила. Пак ще кажа - да, препоръчва се да се изграждат граници, но е изключително важен начинът, по който се прави и конкретното отношение към детето. Възрастните имаме много повече възможности за избор и капацитет да ги правим. Затова ние отговаряме за действията си, а децата - не съвсем.

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 00:17 от TafTaf

Общи условия

Активация на акаунт