Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 126 924
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 755
Авторке, докато не заявиш право в очите на тоя мъж, че ти искаш да си на първо място, преди детето му, за него, ще продължаваш да убеждаваш пишещите и четящите във форума.
То е ясно, че тук няма да те убедим в противното. Пробвай си късмета с милото.

# 4 756
ащото истината е, че когато някой е израснал с идеята, че е ценен не защото е добър, знаещ, можещ, а защото е дете и всички трябва да жертват всичко за него после цял живот търси същото у другите - приятели, партньори, колеги, автоматично признаване на златния статус, който съществува само в неговата глава.

Това, че е ценен, само когато е добър, знаещ и можещ, доста ще му обърка представите за себе си в бъдеще. Никой не е постоянно такъв.

Имам чувството и, че си отгледана от "невъзможни хора", ако си чела темата. Прочети я, има интересни постове за истински случаи.

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 08:54 от tainichka

# 4 757
На мен лично жени, готови на всичко за някой мъж, винаги са ми били неприятни.

Самата авторка е срещнала мъжа си, когато той се е срещал наред с други мадами (нейни думи). обаче решава, е точно това е велик мъж за сериозна връзка и край - вече като валяк е готова да мине през всичко и всички, сакън да не го изпусне.

# 4 758
Ти пак четеш постове като дявола евангелието - кой ти говори за оставане цял живот сам?
Всъщност, нейният собствен пост може да бъде изтълкуван като защита на идеята майката на детето да не се поддава на предразсъдъците и да си урежда живота както намери за добре.

Това са думи на Даскалка:"Само тук битува още нагласата, че появи ли се дете - край, цял живот саможертва. Гордост и медал на ревера е, че видиш ли, детето ми е на първо място, заради него ще остана сам, великомъченик в името на детето докато не умра."

Съгласна съм с теб. Да приложим казаното от теб към момата англичанка.

# 4 759
  • Куциндрел

Самата авторка е срещнала мъжа си, когато той се е срещал наред с други мадами (нейни думи). обаче решава, е точно това е велик мъж за сериозна връзка и край - вече като валяк е готова да мине през всичко и всички, сакън да не го изпусне.
Ами той само й е обърнал внимание.  Wink

# 4 760
Ох, познавам хора без деца, дето уж много обичат децата, работили са с деца, обаче гледат на тях като на предмети. Няма как да им обясниш нищо, свързано с децата. Просто няма смисъл. И се вкопчват фанатично във връзка, и изобщо, има такива хора, дори и Даскалка да не е реална.
Да, факт, че на 18 децата се поотделят, но мисълта ти, грижата ти, всичко остава. Родител си до гроб .Не може да им се обясни на тези хора. Просто нямат този начин на мислене, дали щото нямат деца или по друга причина, не знам.
И да, съгласна съм с всичко написано за ревността към момата англичанка.
Това са тежки неща, лични. Не знам. Написаха се много пъти, разголиха се много неща. Може би трябва да спрем. Ако жената иска да преосмисли, да помисли, да приеме някои неща- написани са. От ясно по-ясно. Не знам какво може да се каже повече.Ако 300 страници не са я променили, не знам какво би могло.
 Днес тя ще изпляска някое ново " развитие", но...има ли смисъл. Дадени са всички гледни точки- теоретично, практически. Даскалка или който и да е потребител може да прочете и осмисли.

# 4 761
Уиш, тя точно това практикува вече 🤣🤣🤣. Нов живот, без багаж от стария.

А на мен правите опит да вмените, че трябва безропотно да го приема.

Майката зарязва собствената си плът и кръв, но чуждата жена трябва да бие чело в земята и да скача през обрачи, щото видиш ли разведеният върви с детето.

Логика, нещо? Wink

# 4 762

Как се изпуска мъж, който ще те направи богата. Smile

Даскалке, сумите, които очакваш да получиш от този бизнес не си ли заслужават търпение с детето?

# 4 763
Животът често няма логика. Понякога няма и справедливост. Иначе нямаше да има болни деца и тежки преживявания. Твоята ситуация реално е едно нищо, но дай да те обявим сега за многострадална Геновева...

Аз ако толкова съм зле, че да умирам за тоя мъж, отдавна да си бях взела вкъщи една гледачка за постоянно да гледа детето. А аз да се занимавам с него само когато съм на кеф. Обаче - не, трябва да се мъчат и авторката, и горкото дете, защото тати има много работа, но и пари за гледане не бива да се дават Simple Smile

# 4 764

Ами той само й е обърнал внимание.  Wink
Да, и затова зорът е да не го изпусне. А че той може и да и е обърнал внимание, защото в нея е видял "кравата, която да цица" е отделен въпрос за нова тема.

# 4 765
Не, новата жена не трябва да бие никво чело никъде, а след като животът ѝ в тези обстоятелства е близо до кошмарен да си тръгне оттам. Но тя упорито стои в ада и се пита как да го накара да замръзне (да се изпари детето някакси, демек).
Логика нещо?

# 4 766
Уиш, тя точно това практикува вече 🤣🤣🤣. Нов живот, без багаж от стария.
Значи тя напълно споделя твоите възгледи. Следователно, всичко е ок.

# 4 767
  • Варна
Майката зарязва собствената си плът и кръв, но чуждата жена трябва да бие чело в земята и да скача през обрачи, щото видиш ли разведеният върви с детето.

Да, точно така. Щом толкова много обичаш разведения и го искаш на всяка цена, правиш го.

# 4 768
  • Куциндрел
Че кой теб те е задължил да гледаш детето?
Какво пееше Фънки - Я вземи си, гащите, шапката, чантата и кажи на майка си чесън, че съм ял.
Детето върви с бащата, явно той не иска да си гледа кефа без да полага грижи за него.

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 09:27 от Ceca

# 4 769
"...че е ценен не защото е добър, знаещ, можещ, а защото е дете ..."

Значи ли това, че обичаме децата си само когато са "добри"? И какво значи добро дете - послушно, безволево, кукла на конци, плюшено мече, което прибираш в шкафа да не ти пречи, когато си зает?
 И ако детето получи двойка, спираме да го обичаме, докато не стане "знаещ"?
А докато е малко и нищо не може"? Тогава йок  - никаква любов, защото не е "можещо" !!!!

ЖДНБ - такава глупост от жена, описвана  като интелигентна, до сега не бях чела. Да не се определя като опит за обида. Не искам да обидя никого. Просто не мога да приема, че някой може да мисли такова нещо.

А какво да кажем за инвалидите, болните деца, тези със синдроми на този и онзи? Дислекциите?  - тях няма да ги обичаме, защото не са можещи и знаещи?

Обичам ги точно защото са деца! И не само моите. И чуждите деца обичам. И бих ги гледала с любов. Защото са беззащитни и имат нужда от грижи. Когато порастнат, те ще знаят, че са ценени такива, каквито са - борбени, непокорни, волеви. Умеещи да отстояват мнението си.

Общи условия

Активация на акаунт