По-бърз растеж на косата - Тема 10

• 143 259
  • 1 017
  •   2
Отговори
# 660
Mtz, би ли дала снимка или линк ще ходя да в търся щом е готова, а не трябва да варя. 🤗

# 661
# 662
Може ли да кажете рецепта като съотношение и колко време варите?
Ще ходя да търся във веригите днес.

# 663
  • София
Някой пробвал ли е с чемерика?

# 664
Розмарин клонки има във Фантастико, а аз съм варила и сушен, заедно с коприва, репей и мента. Даже някой път и джинджифил слагам, той бил много добър за растеж и против косопад.

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 11:54 от Christina-89777

# 665
Розмарин клонки има във Фантастико, а аз варила и сушен, заедно с коприва, репей и мента. Даже някой път и джинджифил слагам, той бил много добър за растеж и против косопад.

На кой щанд стоят клонките розмарин във Фантастико? Само от там пазарувам, а не съм виждала никога 🤔

# 666
  • Карлово
Аз съм правила отварата по тази рецепта.
https://bukvarche.com/2022/02/18/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88% … 0%BA%D0%B0%D0%BD/
имам храстче розмарин, имам и в саксийка вкъщи, лесно се вкоренява.
Както обаче се коментираше в темата, по горната рецепта става голямо количество. По-добре е да правиш малки количества, за да се използват за по-кратък период, примерно седмица. Аз само втривах в корените от течността и дори не отмивах, трябва около 1-2 супени лъжици.

# 667
До зеленчуците, там при пакетираните свежи салати. Аз обливам цялата коса, примерно копривата е и против цъфтеж и си действа добре на дължините.

# 668
Аз съм се мила с коприва . Без отмиване .

# 669
В Билла дали има розмарин клонки?

# 670
  • София
В Билла дали има розмарин клонки?
Има. В хладилната витрина при зеленчуците

# 671
А защо не може да е сушен розмарин примерно?
И друг въпрос.Колко капки масло от розмарин се слагат в нормален 350 мл.шампоан?

# 672
  • тук-там
Аз слагам 10.

# 673
  • някъде под слънцето...
Предисторията, след година  изравняване на косата стигнах до необходимата за  заявка за лонг боб дължина , Фризьорката (от която до момента бях супер хипер доволна ) явно  се загуби в превода и ме направи буквално като зелка.
Побеснях и се разрових из нета.
В момента имам напредък, за 20 дни водя с 2 сантиметра, но ми трябват поне още 10см .
Накупих  и  поръчах разни готови продукти, но още не съм стигнала до тях.
Докато набавя всички реших да не губя време и да направя две домашни рецепти.
1 .Лосион за растеж(за скалпа) , оригиналната рецепта ми се видя слабичка и добавих 2 пръчици канела , лъжичка настърган джинжифил и лъжица карамфил
Рецептата
2 лъжици розмарин(сух)
2 лъжици мента (суха)
2 лъжици  коприва (суха)
2 лъжици кора от хининово дърво
4 или 5 анасон звезда .
Всичко това варих на тих огън  15 минути и оставих да изстине.
Прецедих и сложих течността в шише със спрей.
Сутрин и вечер пръсках в корените и после масажирах около 5 мин(пишеше 15, но нямам нерви).
Не отмивам
2.Шампоан
1 глава червен лук(нарязана)
Парче джинджер(нарязано на ситно)
Поставих ги в шише с шампоан без сулфати и без силикони изчаках да престоят 48 часа и писле използвам поне 3 пъти на седмица.
Днес си взех и семена от горчица , които ще направя на брашно, за друга уж потентна маска за стимулиране на растежа.Пише, че се прави курс от месец, веднъж седмично
От миналата седмица правя преуош равни количества(за скалпа по 1 ч.л
 ЯЧРМ ,  кокосово, мед и канела на прах., за краищата  по 1 с. л ЯЧРМ, кокосово  масло и арган , към тях донавям по десетина капки, копримени протеини и пантенол
Минах изцяло на  професионални продукти за коса без суликони и без сулфати.Включох спрейове , балсами без итмиване и масла за дължините за да предотвратя  изтъняване и чупене.
Имаю масло с розмарин, което озпозвам както за скалп, така и за дължини(така е указано на продукта).
аи да , редовно синпия дообавките.
В заключение Луд умора няма.

.
Надявам до  рожденния ми ден през лятото да мога да съм на лонг боб,
е не при тази фризьорка, разбира се.

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 12:14 от sl

# 674
ЯЧМР това какво е?

Общи условия

Активация на акаунт