По-бърз растеж на косата - Тема 10

• 143 457
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 675
  • някъде под слънцето...
Ямайско Черно  Рициново Масло,  оправих го
Идеята е да  успея да опазя краищата от сухота и чупене, четох, че пантена и копринените протеини помагат за това.
Шантава работа.
Цяла година подготвяме косата  лонг боб  и накрая "oтмъщението ма фризьора" .Още ме е яд.

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 21:29 от sl

# 676
Аз съм същата история, фризьорката ми беше бременна в 8-ми месец и от мързел отряза косата ми както й падне.
В момента се мажа с конски витамини от билките и рициново масло, в което слагам капки етерични масла от мента, розмарин и лавандула. Това ми е като pre-wash.

# 677
  • някъде под слънцето...
Знам, че е коса и расте, но винаги минправят подобен номер.Вече се отчаях.
Макар ,че тя загуби редовен клиент (собственик на салона е),  който освен подствигване, редовно правеше и терапии при нея и винаги купуваше специлизирана козметика.
Няма лошо, всяко зло за добро.

Но сега трябва да си търся друга.

# 678
Знам, че е коса и расте, но винаги минправят подобен номер.Вече се отчаях.
Макар ,че тя загуби редовен клиент (собственик на салона е),  който освен подствигване, редовно правеше и терапии при нея и винаги купуваше специлизирана козметика.
Няма лошо, всяко зло за добро.

Но сега трябва да си търся друга.
Има тема за "добри" и "лоши" фризьори и ако искате, можете да погледнете там.Момичетата са добре запознати и ще ви насочат към правилния човек.

# 679
  • някъде под слънцето...
Благодаря Flowers Hibiscus
Информацията със сигурност би била полезна, за хората живеещи в България.

По принцип тази дама уж си разбираше от работата и подстригва много добре, и работи дамо с био и веган продукти,но явно нещо  се отплесна.
Много ми е трудно да попадна на добра фризьорка.За последните 10 години,  все ми се случва да ме подстрижат не както искам и точно вече бях стигнала до желаната дължина.....
За 20++ години сам обила по всякякви салони евтини, скъпи  вериги, индивидуални, централни и в кварталите.....Само в китайски или латино още не съм била Simple Smile .
Проблема е, че косата е от чуплива към къдрици и формара , която правят на : мокра коса, се превръща в разплетена кошница след като изсъхне, а  се харесвам с изправена коса, макар, че имам преси всякакви, включително и парна ултрасоник, с която понякога  правя терапии у дома.

За толкова време само два или тро пъти "ме улучиха" и се харесах, без да бъде компромисен вариант.
За съжаление  тези единици , по една или друга причина вече не са в бранша.

# 680
sl, при мен се случи същото. Flushed
Ходех при нея от няколко години, бях редовен нейн клиент. Тя сменяше различни салони, а аз все ходех при нея. Много клиенти съм й завела и бях доволна от работата й.
Последния път отидох, показах й какво искам, а тя направи нещо съвсем различно.  Отряза дълга коса до кръста по най-бързия и непеп начин, като косата ми изглежда в момента 5 косъма и няма нищо общо с това, което й показах и казах, че искам.
Тя беше бременна в 8мия месец и очевидно не й се работеше, но не е моя вината за това.
Бях в голям ужас, когато видях, че 2/3 от косата ми я няма, но дори не знаех как да реагирам, защото тя беше много бременна, а и на вече отрязана коса, какво може да направи освен да реже още?
Казах на всички, на които я бях препоръчала, за да имат предвид и да не ходят. Загуби не само мен, а и други клиенти, които й препоръчах.

# 681
  • Между гори и планини
Онзи ден си купих конски шампоан с кератин, турски. Четох, че много помагал за разстеж и здрава коса. И турска маска с арганово масло, розова вода и пак кератин. Не съм ги пробвала още.

# 682
  • някъде под слънцето...
Да понякога , за съжаление стават инциденти., но толеранрноста ми към нежеланонподстеигване ввчв клони към 0.За съжаление след определана възраст косата започва да остарява, расте по бавно и  по  тридно св пуска дълга.
Дъщеря ми , ще ходи другата сесмица (Боб).Хайванчето има коса за две глави и трудно се справят с този феномен.И тя от няколко годин обикаляше различни првпоръки  съученичкини инприятелки, но след като я заведох при въпросната дама за прическата за дипломирането,щ миналата година, вече доста нейни приятелки исъстудентки ходят при нея.
Подстригва хубаво, но аз лично вечв не мога да и се доверя.
Точно за това съм в търсе
не на нова и ме е яд, че не мога да го првглътна и да отида пак при нея.
От три дни съм в издирване на масло от горчица, което  уж също стимулирало растежа,  , но по био магазините ме гледат катонщ извънземно и вдигат рамене.Накрая ще поръчам от Amazon.

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 12:59 от sl

# 683
https://shop.zdravnitza.com/bg/drugi-masla/3274-maslo-ot-sinap-s … nitza-250-ml.html

Тук има масло от синап. Мисля, че горчицата точно от синап се правеше.

# 684
  • някъде под слънцето...
Да точно, но едва ли поращат до тук , а не искам да занимавям майка ми или сестра ми с моите капризи.

https://www.amazon.es/KTC-ACEITE-MOSTAZA-500-ML/dp/B000JMDHFO/re … 40082142924&psc=1

Ако успея да постигна заветните 12 (4 месеца по 3 см на месец) , ще "патентовам метода ", защото то хубаво расте и биядисвам корени вече всяка седмица, , но ако се чупи и не става по дълга, е "танто за кукуригу "

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 14:46 от sl

# 685
Здравейте,дами!
Имам нужда от съвет..
Косата ми е тънка,бързо омазняваща се, с проблемен и чуеювствителен скалп. Изрусявах я няколко години,което доведе до адаки сухи дължини и никакъв разтеж (понеже се къса предполагам).
Моля ви,дайте идеи какви продукти да взема,че да я хидратирам и да спре това късане.Искам да порастне и да е живичка,лъскава, а не супер суха,сламена,хвърчаща и куп още лоши определения.
Пробвах Milkshake,еластисайзър на Philip Kingsley, хининова вода, шампоани на Kerastase и още някакви известни.щ, маслота на Morrocanoil... Разлика и подобрение не виждам.

# 686
  • Между гори и планини
Хининовата вода изсушава. Правете си маски с жълтък, кокосово масло и разни масла за коса. Старайте се да миете по рядко и задължително маска или поне балсам, на връхчетата кристали за коса. И забравете сешоар и преса за коса.

# 687
Двуминутен реконструктор на Афоджи. Маслени маски в краищата (кокосово, бадемово) и без руса боя. За растеж масло от синап (показах по - горе, от репей), в корените. Може и хининова вода след къпане, само в корените. И търпение.

# 688
В американски форум четох, че си мият косата с дестилирана вода. Удължавала времето между миенето и я правило мека и гладка.

След като проучих намерих няколко начина за такава вода - дъждовна, речна, направена със специален уред или водата, отделена от климатиците. Намерих си речна вода и ще пробвам, ако наистина има такъв силен ефект ще споделя.

# 689
Аз съм доволна от Змийската маска . Прави косата копринено мека и се мия с шампоан с черен чесън. Ползвам кристали на Виктория бюти . Не че виждам някаква разлика , но поне по лесно се сресва. Правя най - различни маски през седмица .

Общи условия

Активация на акаунт